Movie Trailers Room 15: Green Lantern, Red Riding Hood, Your Highness & Cars 2



Σε ένα σύμπαν τόσο αχανές όσο και μυστηριώδες, μια μικρή αλλά ισχυρή δύναμη έχει υπάρξει για αιώνες. Προστάτες της ειρήνης και της δικαιοσύνης, είναι γνωστοί ως the Green Lantern Corps. Μια αδελφότητα πολεμιστών ορκισμένοι να τηρούν τη διαγαλαξιακή τάξη και κάθε ένας Green Lantern φορά ένα δαχτυλίδι που του παρέχει υπερδυνάμεις. Όταν όμως ένας νέος εχθρός που ονομάζεται Parallax απειλεί να καταστρέψει την ισορροπία των συμπαντικών δυνάμεων, η μοίρα τους και η μοίρα της Γης βρίσκονται στα χέρια του νεοσύλλεκτού τους, του πρώτου ανθρώπου που έχει επιλεγεί ποτέ: του Hal Jordan (Ryan Reynolds)! Ο Hal είναι ένας ταλαντούχος, αλλά αναιδής πιλότος δοκιμών και οι Green Lanterns έχουν ελάχιστο σεβασμό για τους ανθρώπους. Γι’αυτούς είναι ένα είδος που ποτέ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις άπειρες δυνάμεις του δακτυλιδιού. Ο Hal όμως είναι το κομμάτι που έλλειπε από το παζλ και μαζί με την αποφασιστικότητα και τη θέλησή του, έχει ένα χαρακτηριστικό που κανένα άλλο μέλος των Green Lanterns δεν είχε ποτέ: την ανθρωπιά. Αν με την ενθάρρυνση της πιλότου και παιδικού του έρωτα, Carol Ferris (Blake Lively), ο Hal καταφέρει γρήγορα να κυριαρχήσει τις νέες του δυνάμεις και να βρει το κουράγιο να ξεπεράσει τους φόβους του, μπορεί να αποδείξει ότι δεν είναι μόνο το κλειδί για να νικηθεί ο Parallax... αλλά και ότι είναι ο σπουδαιότερος Green Lantern όλων των εποχών (ΦΑΚ ΓΕΑ!!!:p).



Σε περίπτωση που κάποιος δεν το αντιλήφθηκε η ταινία είναι έμμεσος φόρος τιμής στη δύναμη των απανταχού Βάζελων... Είναι προφανέστατος ο παραλληλισμός νομίζω... :p Να πω και κάτι στα σοβαρά: Ελπίζω να έχει χαβαλέ (σαν το πρώτο γαμάτο Iron Man - αν και χωρίς τον Robert Downey Jr. είναι πολύ χλωμό)...

Πρεμιέρα: 17 Ιουνίου 2011 (Αμερική)



Στο Red Riding Hood η Seyfried υποδύεται την Valerie, μια όμορφη νεαρή γυναίκα που είναι διχασμένη ανάμεσα σε δύο άντρες. Είναι ερωτευμένη με έναν μελαγχολικό αουτσάιντερ, τον Peter (Shiloh Fernandez), αλλά οι γονείς της έχουν κανονίσει να παντρευτεί τον πλούσιο Henry (Max Irons). Απρόθυμοι να χάσουν ο ένας τον άλλον, η Valerie και ο Peter σχεδιάζουν να το σκάσουν μαζί όταν μαθαίνουν πως η μεγάλη αδελφή της Valerie έχει σκοτωθεί από τον λυκάνθρωπο που περιφέρεται στο σκοτεινό δάσος που περιβάλλει το χωριό τους. Για χρόνια, οι άνθρωποι έχουν διατηρήσει μια δύσκολη ανακωχή με το θηρίο προσφέροντάς του κάθε μήνα κι από μία θυσία ζώου, όμως τώρα ο λύκος έχει πάρει μια ανθρώπινη ζωή. Διψασμένοι καθώς είναι για εκδίκηση, οι άνθρωποι καλούν τον φημισμένο λυκανθρωποκυνηγό Πατέρα Solomon (Gary Oldman) για να τους βοηθήσει να σκοτώσουν τον λύκο. Αλλά η άφιξη του Solomon θα επιφέρει απρόβλεπτες συνέπειες όταν τους προειδοποιεί πως ο λύκος - ο οποίος παίρνει ανθρώπινη μορφή κατά τη διάρκεια της ημέρας - θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από αυτούς. Ενώ λοιπόν ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται με κάθε φεγγάρι, η Valerie αρχίζει να υποψιάζεται ότι ο λυκάνθρωπος μπορεί να είναι κάποιος που αγαπά. Καθώς ο πανικός αρχίζει να κυριεύει ολόκληρη την πόλη, η Valerie ανακαλύπτει ότι έχει μια μοναδική σύνδεση με το θηρίο – μια σύνδεση που τους ενώνει αμείλικτα, κάνοντάς την ταυτόχρονα και ύποπτη ... και δόλωμα.



"From the director of Twilight"... μου αρέσει που το βροντοφωνάζουν κιόλας!!! Μπαμ κάνει απ΄το trailer... ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Δεν χρειαζόταν να το έχουν πάνω-πάνω με μεγάλα γράμματα... κάτω-κάτω και με μικρά, σκούρα γραμματάκια έπρεπε... Να, κάπως έτσι: "From the director of Twilight". Κρίμα, αν το έκανε ο παλιός καλός Tim Burton τώρα θα ανυπομονούσα να δω ένα γαμάτο γοτθικό παραμύθι!!!

Πρεμιέρα: 11 Μαρτίου 2011 (Αμερική)



Στο Your Highness, ο πρίγκιπας Thadeous (Danny McBride) έχει περάσει τη ζωή του παρακολουθώντας τον τέλειο μεγαλύτερο αδερφό του, Fabious (James Franco), να κερδίζει τις καρδιές των ανθρώπων με τα γενναία ταξίδια του. Κουρασμένος που τον έχουν όλοι ξεγραμμένο από κάθε περιπέτεια και που δεν έχει καμία ελπίδα διεκδίκησης του θρόνου, το έχει ρίξει στο αλκοόλ και στις… εύκολες γυναίκες. Όταν όμως η μέλλουσα νύφη του Fabious, Belladonna (Zooey Deschanel), πέφτει θύμα απαγωγής από τον κακό μάγο Leezar (Justin Theroux), ο βασιλιάς δίνει στον ανεπρόκοπο γιο του ένα τελεσίγραφο: Να ανδρειωθεί άμεσα και να βοηθήσει στη διάσωση ή να πάρει δια παντός το μπούλο (επιτρέψτε μου την έκφραση:p). Φυσικά δέχεται να ακολουθήσει τον Fabious και να τον βοηθήσει να ελευθερώσουν την πριγκίπισσα και στην παρέα τους θα μπει και η Isabel (Natalie Portman), μια πολεμίστρια που έχει τα δικά της επικίνδυνα κίνητρα. Τα δύο αδέρφια θα πρέπει να συντρίψουν φρικιαστικά όντα και να αντιμετωπίσουν προδοτικούς ιππότες προτού μπορέσουν να φθάσουν στη Belladonna. Αν ο Thadeous καταφέρει να βρει τον ήρωα που κρύβει μέσα του, θα μπορέσει να βοηθήσει τον αδελφό του να εμποδίσει την καταστροφή της γης του. Αν όμως παραμείνει τεμπέλης, εκτός του ότι θα πεθάνει ως δειλός, θα πάρει και θέση στην πρώτη σειρά καθισμάτων στην αυγή μιας ολοκαίνουργιας Εποχής Σκότους (τι σταδιάλο μελοδραματισμοί του κερατά είναι αυτοί;!;!; :p). Το trailer είναι red band (σιγά το red band δηλαδή) οπότε αν είσαι σεμνότυφο αμερικανάκι μην το δεις:



Γιατί ρε Ναταλάκι μας το κάνεις αυτό;!;!; Και τσίγκινο στρινγκάκι ρε;!;!; Έτσι κάνουν τα καλά κορίτσια;!;!; (τελείως ρητορική ερώτηση:p)



Πρεμιέρα: 8 Απριλίου 2011 (Αμερική)



Ο αγωνιστής Lightning McQueen (φωνή: Owen Wilson) και το απαράμιλλο όχημα οδικής βοήθειας, ο Mater (φωνή: Larry The Cable Guy) οδηγούν τη φιλία τους σε νέες συναρπαστικές τοποθεσίες στο Cars 2, όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να διαγωνιστούν στο πρώτο World Grand Prix που θα καθορίσει το γρηγορότερο αγωνιστικό αυτοκίνητο στον κόσμο!!! Ο δρόμος προς το πρωτάθλημα όμως είναι γεμάτος λακκούβες, παρακάμψεις και ξεκαρδιστικές εκπλήξεις όταν Mater παγιδεύεται σε μια ενδιαφέρουσα προσωπική περιπέτεια διεθνούς κατασκοπίας!!! Από τη μία θέλει να βοηθήσει τον φίλο του, Lightning McQueen, στον υψηλού προφίλ αγώνα του και από την άλλη έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας μια άκρως απόρρητη αποστολή κατασκοπίας!!! Το γεμάτο δράση ταξίδι του Mater θα τον οδηγήσει σε μια εκρηκτική καταδίωξη στους δρόμους της Ιαπωνίας και της Ευρώπης, όπου θα τον ακολουθήσουν οι φίλοι του και θα τον παρακολουθεί ολόκληρος ο κόσμος!!! Ανάμεσα στις πολύχρωμες αυτοκινητιστικές προσθήκες του sequel θα δούμε μυστικούς πράκτορες, απειλητικούς κακοποιούς και διεθνείς οδηγούς αγώνων ταχύτητας!!!



Το πρώτο δεν μου άρεσε ιδιαίτερα (είναι ίσως η χειρότερη ταινία της Pixar), αλλά δεν χάνω τις ελπίδες μου για το δεύτερο μέρος...

Πρεμιέρα: 23 Ιουνίου 2011 (Ελλάδα!!!)

ΟΥΦ, AYTA... ΤΕΛΟΣ. THE END. :p