Οι Προτεινόμενες Ταινίες Της Εβδομάδας 15/11-21/11

Battleship Potemkin
Δευτέρα, 23:00-ΒΟΥΛΗ

(Διάρκεια: 73', Λήξη: 24:15)

Σκηνοθεσία: Sergei M. Eisenstein

"Μία από τις δέκα κορυφαίες ταινίες όλων των εποχών, που διδάσκεται σε όλες τις κινηματογραφικές σχολές του κόσμου, αφού μαζί με τις δύο άλλες ταινίες του Griffith ("Η γέννηση ενός έθνους" και "Μισαλλοδοξία"), έθεσε τις βάσεις της κινηματογραφικής γλώσσας και συνέθεσε τους κανόνες της γραμματικής και του συντακτικού του κλασικού κινηματογράφου. Εδώ ανιχνεύονται με τον πλέον συστηματικό τρόπο οι αισθητικές ιδιότητες του μοντάζ και αποδεικνύεται η μέγιστη σημασία που αυτό έχει, για την τέχνη του κινηματογράφου. Θρυλική παραμένει η εξάλεπτη σκηνή στις σκάλες της Οδησσού (η πιο γνωστή στη ιστορία του σινεμά) στην οποία ο Eisenstein δίνει μάθημα ρυθμού, αυστηρότητας, πλαστικότητας και ακρίβειας της κινηματογραφικής σκηνοθεσίας."

25th Hour
Πέμπτη, 23:15-ΝΕΤ
(Διάρκεια: 129', Λήξη: 1:45)
Σκηνοθεσία: Spike Lee

Monty Brogan καταδικάζεται σε 7ετή φυλάκιση για μια υπόθεση ναρκωτικών. Πρώην βασιλιάς του Μανχάταν, τώρα ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τη ζωή που μέχρι τώρα έκανε - μια ζωή που του άνοιγε όλες τις πόρτες της Νέας Υόρκης αλλά του έκλεινε αυτές των φίλων του. Την τελευταία μέρα προτού μπει στη φυλακή, ο Monty προσπαθεί να καλύψει το μεγάλο κενό της ζωής του: προσπαθεί να επανασυνδεθεί με τον πατέρα του, βγαίνει έξω με τους φίλους του, ενώ ταυτόχρονα η κοπέλα του και δύο καλοί του φίλοι, προσπαθούν όσο προλαβαίνουν, να ανακαλύψουν ποιός τον πρόδωσε. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα είναι σοκαριστικά για όλους..."

American History X
Παρασκευή, 23:00-
ALPHA
(Διάρκεια 112', Λήξη: 24:25)

Σκηνοθεσία:
Tony Kaye

"Μια οικογένεια καταρρέει ύστερα από μια ολόκληρη ζωή, αναλωμένη στο μίσος και τον ρατσισμό! Ένας άνδρας πρέπει τώρα, να πολεμήσει τους δικούς του δαίμονες για να σώσει τον αδελφό του, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό από την τελική πτώση! Μια άνιση αναμέτρηση... Και όλα τα στοιχεία, εναντίον του! Και όμως... Εκείνος, θα προσπαθήσει σκληρά! Ένα συγκλονιστικό δράμα, όπου η βία δίνει μαθήματα ήθους και η οργή καταλύει την ανθρωπιά!"

Άλλες Επιλογές:
ΚΥΡΙΑΚΗ: Phone Booth (ANT1, 21:00)
ΤΡΙΤΗ: Rendition (STAR, 21:00), Escape From L.A. (STAR, 24:30)
ΤΕΤΑΡΤΗ: Ali G Indahouse (ALTER, 24:30)
ΠΕΜΠΤΗ: Casino Royale (STAR, 21:00)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: The Incredibles (NET, 22:00), Unforgiven (STAR, 1:00)
ΣΑΒΒΑΤΟ: Astérix et Obélix contre César (STAR, 21:00), Sleepers (ALPHA, 23:00), EuroTrip (STAR, 23:15), The Incredible Shrinking Woman (ALTER, 2:30)

Exorcist: The MiniSeries!!!



Ο συγγραφέας του Εξορκιστή, William Peter Blatty, θα ξανασυνεργαστεί με τον William Friedkin για άλλη μια εκδοχή της πασίγνωστης ιστορίας τρόμου… Σύμφωνα με τον Blatty, το νέο αυτό σχέδιο δεν πρόκειται να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά στην μικρή οθόνη υπό τη μορφή 4ωρης μίνι-σειράς!!! Όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με την ταινία, ο συγγραφέας απάντησε:

"Yes and no. I would love to have been able to include the subplot involving Karl and his daughter Elvira which I did in my first draft, but that script ran to 172 pages, much, much too long. But I might have it my way in the near future, in as much as I've written an Exorcist miniseries script that not only faithfully includes all the main elements of the novel, but also some rather spooky new material and scenes, as well as a totally new (and perhaps much more satisfying) ending".