Οι Προτεινόμενες Ταινίες Της Εβδομάδας 8/11-14/11

From Hell
Κυριακή, 23:40-ΑΝΤ1

(Διάρκεια: 112', Λήξη: 2:10)

Σκηνοθεσία: Albert Hughes & Allen Hughes

"Μεταφερόμαστε στο Λονδίνο, στα τέλη του 19ου αιώνα. Πέντε πόρνες προσπαθούν βρουν τους άνδρες της μιας βραδιάς. Κινούνται σε μια άκρως συντηρητική κοινωνία, απειλούνται από τους προαγωγούς, κινδυνεύουν από αρρώστιες αλλά και από ένα μανιακό δολοφόνο, τον Jack τον Aντεροβγάλτη. Μόνο ένας επιθεωρητής θα ενδιαφερθεί για την υπόθεσή τους, ο Fred Abberline, ένας άνθρωπος με το δικό του σκοτεινό παρελθόν που κατατρέχεται από αφόρητες μνήμες και εφιαλτικές σκέψεις. Το θέμα του Jack του Aντεροβγάλτη πάντοτε τραβούσε το ενδιαφέρον της κινηματογραφικής βιομηχανίας, αυτή τη φορά όμως η ταινία είναι βασισμένη σε ένα comic των Alan Moore και Eddie Campbell. Οι σκηνές των φόνων είναι αρκετά καλοδουλεμένες (αν και ανατριχιαστικές) και γενικότερα έχει αποδοθεί το Λονδίνο της εποχής με ένα πολύ σκοτεινό και σχεδόν τρομακτικό τρόπο." Η μοναδική ταινία (για άλλη μια φορά) που έχω δει από τις 3 προτεινόμενες αυτής της εβδομάδας.

The Dead Girl
Τετάρτη, 24:45-STAR
(Διάρκεια: 83', Λήξη: 2:30)
Σκηνοθεσία: Karen Moncrieff

"Λίγο έξω από το Λος Άντζελες η ανακάλυψη ενός νεκρού κοριτσιού αντηχεί σαν κραυγή στις ζωές πολλών φαινομενικά ασύνδετων χαρακτήρων: Μία κοπέλα, που ζει σαν φυλακισμένη με την τυραννική μητέρα της και ο φίλος της βρίσκουν το πτώμα, μία ιατροδικαστής ανακαλύπτει το ίδιο εκ γενετής σημάδι ανάμεσα σε αυτήν και τη νεκρή, ενώ η μητέρα της πιστεύει ότι αυτή είναι η χαμένη δεύτερή της κόρη. Παράλληλα, μία γυναίκα βρίσκει ολοένα και περισσότερα στοιχεία που συνιστούν ότι ο άντρας της ίσως είναι ο δολοφόνος."

The Sweet Hereafter
Σάββατο, 21:00-ΕΤ1

(Διάρκεια 112', Λήξη: 24:25)

Σκηνοθεσία:
Atom Egoyan

"Ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα ανατρέπει τη ροή της ζωής μιας μικρής κωμόπολης του αμερικανικού βορρά. Το λεωφορείο που μεταφέρει τα παιδιά των κατοίκων στο σχολείο παρασέρνει στον θάνατο 14 μικρούς του επιβάτες και παγώνει τον χρόνο για κάθε έναν από τους κατοίκους της πόλης. Κάποιοι επιλέγουν να ζήσουν στο παρελθόν, ενώ άλλοι σε ένα μέλλον που θα κατατρέχεται από την αγωνία της αναζήτησης του ενόχου."

Άλλες Επιλογές:
ΚΥΡΙΑΚΗ: The Bourne Supremacy (ALTER, 21:00), Eyes Wide Shut (STAR, 23:45)
ΤΕΤΑΡΤΗ: The Matrix (STAR, 21:00)
ΠΕΜΠΤΗ: 300 (STAR, 21:00)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: The Sixth Sense (STAR, 21:00), Cars (NET, 22:00), Constantine (STAR, 23:15), The Outlaw Josey Wales (STAR, 1:45)
ΣΑΒΒΑΤΟ: Before and After (ET3, 24:30)