Simpsons S21E04: Treehouse of Horror XX!!!

Το καθιερωμένο ετήσιο "Halloween" επεισόδιο (βλ. Treehouse of Horror) της πασίγνωστης σειράς επέστρεψε για 20η φορά (XX) και όπως πάντα γεμάτο σινεφίλ αναφορές:

1. Ξεκίνησε με: Frankenstein, Mummy, Dracula και Wolfman...

2. Συνέχισε με ένα καταπληκτικό 5λεπτο φόρο τιμής στον Hitchcock (Dial M for Murder, Strangers on a Train, North by Northwest, Spellbound)...

3. Ακολούθησε φόρος τιμής στον Romero και στις ζομποταινίες του...

4. Και ολοκληρώθηκε σαν musical (There's No Business like Show Business, Phantom of The Opera...)!!!

Σίγουρα αξίζει να το δείτε (όπως και κάθε επεισόδιο άλλωστε)...

Pink Floyd-Money (Live 8)

3 Μήνες CineTV-world!!!
























Σαν σήμερα πριν από 3 μήνες (19/7) έφτιαξα το blog και είμαι βαθύτατα συγκινημένος!!! :/ :/ :/ Δεν είμαι, αλλά τέλος πάντων... είπα να κάνω μια ανάρτηση με μερικά απ΄τα αφιερώματα που έκανα αυτούς τους μήνες (για όλα τα αφιερώματα... εδώ). Επίσης, όσοι θέλετε ρίξτε και μια ματιά στην ετικέτα Μικρού Μήκους γιατί πιστεύω πως έβαλα μερικά πολύ καλά (και πολύ αδικημένα...) βίντεο κι αν δεν τα έχετε δει όλα, σίγουρα αξίζει να τα δείτε...

ΥΓ: Οι φωτογραφίες είναι υπερσύνδεσμοι φυσικά...

Οι Προτεινόμενες Ταινίες Της Εβδομάδας 18/10-24/10

Suspicion
Δευτέρα, 23:00-ΒΟΥΛΗ

(Διάρκεια: 99', Λήξη: 24:40)

Σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock

"Η Lina (Joan Fontaine), μια πλούσια κληρονόμος, γνωρίζει σε ένα τρένο τον γοητευτικό Johnnie (Cary Grant), τον ερωτεύεται και παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα της, τον παντρεύεται. Όταν, όμως, διαπιστώνει ότι ο Johnnie δεν έχει εισοδήματα και ζει με δανεικά, αρχίζει να υποψιάζεται ότι ο αγαπημένος της είναι απατεώνας, ίσως και δολοφόνος. Μήπως θέλει να δολοφονήσει και την ίδια; Η υποψία αυτή μετατρέπει το όνειρο της Lina για έναν ευτυχισμένο γάμο σε ένα διαρκή εφιάλτη... Η δεύτερη ταινία που γύρισε ο Hitchcock στην Αμερική, μετά τη βραβευμένη με oscar Rebecca, αναγνωρίζεται σήμερα σαν μια από τις πιο δεξιοτεχνικές δημιουργίες του μετρ του σασπένς, αν και στην εποχή της δεν είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, ίσως γιατί το κοινό δεν μπορούσε να αποδεχτεί τον Cary Grant σε ρόλο δολοφόνου." Η μοναδική ταινία που έχω δει από τις 3 προτεινόμενες αυτής της εβδομάδας.

Alice in den Städten
Παρασκευή, 24:00-ΕΤ1
(Διάρκεια: 110', Λήξη: 02:00)
Σκηνοθεσία: Wim Wenders

"Καθώς ετοιμάζεται να επιστρέψει στη χώρα του ένας Γερμανός δημοσιογράφος γνωρίζεται στο αεροδρόμιο με μια συμπατριώτισσά του, η οποία του ζητά να προσέξει για λίγη ώρα την 9χρονη κόρη της. Όμως η μητέρα δεν ξαναεμφανίζεται και ο άντρας αναγκάζεται να "φορτωθεί" τη μικρή σε μια Οδύσσεια σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες σε αναζήτηση της γιαγιάς της... Η 4η μεγάλου μήκους ταινία του Wim Wenders δεν είναι μονάχα μια από τις εμβληματικές road movies στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου αλλά και η πιο ουσιώδης ίσως κινηματογραφική μελέτη που έχει ποτέ γυριστεί πάνω στη συγκεχυμένη ταυτότητα του Γερμανού μεσήλικα στη μεταπολεμική πορεία της χώρας. Ένα φιλμ που μας υπενθυμίζει πόσο εμπνευσμένος υπήρξε κάποτε ο πομπώδης σήμερα δημιουργός."

Morvern Callar
Σάββατο, 24:00-ΕΤ1

(Διάρκεια 97', Λήξη: 2:00)

Σκηνοθεσία:
Lynne Ramsay

"Η Morvern (Samantha Morton), υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ σε κάποια μουντή σκοτσέζικη κωμόπολη, ξυπνάει το πρωί των Χριστουγέννων και βρίσκει τον φίλο της νεκρό στο πάτωμα της κουζίνας. Χωρίς πολλές σκέψεις, αποφασίζει να κρατήσει κρυφό τον θάνατο και συνεχίζει τη μέρα της σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Το ίδιο βράδυ θα βρει στον υπολογιστή του εκλιπόντος το σημείωμα αυτοκτονίας μαζί με ένα ολοκληρωμένο μυθιστόρημα το οποίο και θα οικειοποιηθεί, προτού ξεσηκωθεί να φύγει για διακοπές στην Ισπανία παρέα με την κολλητή της φίλη και την πιστωτική κάρτα του αυτόχειρα... Τη Morvern Callar, η οποία ξέρει ακριβώς τι θέλει (μια αφορμή για μια νέα ζωή), ποτέ δεν θα μπούμε στον κόπο να την κρίνουμε, ούτε καν στην εντελώς ιδιοφυή σκηνή όπου πετσοκόβει μεθοδικά το πτώμα περιμένοντας να ζεσταθεί η πίτσα της! Μάλιστα, όχι μόνο θα τη δεχτούμε αβίαστα, αλλά και θα τη θαυμάσουμε για το θάρρος της, την αποφασιστικότητα και την ακεραιότητά της."