True Blood-Season Finale Trailer



Σε λίγες ώρες θα προβληθεί στην Αμερική το 12ο και τελευταίο επεισόδιο της 2ης σεζόν κι ελπίζω αύριο να ακούσω εντυπώσεις...

Οι Προτεινόμενες Ταινίες Της Εβδομάδας 13/9-19/9

1. Dead Man
Κυριακή, 24:00-ΕΤ1

(Διάρκεια: 121', Λήξη: 2:15)
Σκηνοθεσία: Jim Jarmusch

Αποτελεί από μόνο του ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό είδος, αυτό του Μεταφυσικού Φιλοσοφικού Ποιητικού Western!!! Το μοναδικό στο είδος του και όσοι δεν έχει τύχει να το δείτε, δείτε το... όπως και δήποτε. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας της ταινίας είναι και η αριστουργηματικά απόκοσμη μουσική του Niel Young.


2. Ladri di biciclette
Τετάρτη, 22:00-ΒΟΥΛΗ

(Διάρκεια: 85', Λήξη: 23:30)

Σκηνοθεσία: Vittorio De Sica

Ο Κλέφτης Των Ποδηλάτων είναι από εκείνες τις ταινίες που έχουν αντέξει στο χρόνο και έχουν μείνει επάξια στην κινηματογραφική ιστορία... από τις ταινίες που διδάσκονται στις κινηματογραφικές σχολές... τέλος, από τις ταινίες που θα πρέπει να βλέπουμε και να ξαναβλέπουμε όποτε μας δίνεται η ευκαιρία.


3. Solyaris
Σάββατο, 22:00-ΒΟΥΛΗ

(Διάρκεια 160', Λήξη: 24:40)

Σκηνοθεσία:
Andrei Tarkovsky

Προσωπικά δεν ανήκω στους fans της ταινίας (προτιμώ 1000 φορές την Οδύσσεια), αλλά σίγουρα αξίζει να τη δει κάποιος μόνο και μόνο για την εμπειρία και για να αποφασίσει από μόνος του αν είναι αριστούργημα ή όχι. Η προσωπική μου άποψη είναι πως πρόκειται για μία πολύ καλή ταινία, αλλά όχι και για αριστούργημα (πολύ δύσκολα και πολύ σπάνια χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη άλλωστε).