My Top 11 Favorite TV Series of 2011



Καταρχάς να κάνω 2 διευκρινίσεις: Όπως όλες οι λίστες μου, έτσι κι αυτή, είναι ΤΕΛΕΙΩΣ υποκειμενική (δεν γίνεται διαφορετικά) και καλώς ή κακώς δεν έχω δει αρκετές αναγνωρισμένες-αξιόλογες σειρές... π.χ. μεταξύ άλλων δεν βλέπω και Louie, Parks and Recreation, Community (πολύ χιπστερικό μου κάνει και το φοβάμαι), Friday Night Lights (δεν βρίσκω το λόγο), The Good Wife (επίσης) και Boardwalk Empire (το έκοψα στο 2x01). Τέλος με τις διευκρινίσεις, μπορείτε να δείτε τη λίστα τώρα:


My Top 11 Favorite TV Series of 2011


11. The Killing - Season 1: θα το βρείτε και σε λίστες με τις χειρότερες σειρές του 2011, αλλά κατά τη γνώμη μου πρόκειται για υπερβολική και άδικη άποψη. Πολλοί ήθελαν να διαλευκανθεί η υπόθεση στην 1η σεζόν και απογοητεύθηκαν με το φινάλε, αλλά απ΄το να ήταν δολοφόνος αυτός που πήγαν να μας πλασάρουν στο τέλος... καλύτερα έτσι... Πάντως η αλήθεια είναι πως πρόκειται για υποτονική σειρά, αλλά μου άρεσε πολύ η αποπνικτική ατμόσφαιρα, το ζοφερό κλίμα και η ερμηνεία της πρωταγωνίστριας!


10. The Walking Dead - Season 2: Στους περισσότερους δεν άρεσε ιδιαίτερα η σεζόν (σε αντίθεση με μένα δηλαδή:p), αλλά όσοι είδαν και το midseason φινάλε (που λεν κι οι γιαγιές στα χουριά:p) συμφωνούν πως η σειρά είχε να μας δώσει ένα τόσο δυνατό επεισόδιο από τον πιλότο... Πάντως εμένα λίγο-πολύ μου άρεσαν όλα (δεν ξετρελάθηκα βέβαια) και να φανταστείτε δεν είμαι fan των ζόμπι (ίσως γι'αυτό κιόλας - στη σειρά δεν τα βλέπουμε και πολύ συχνά:p)...


9. Fringe - Season 4: Ουσιαστικά εδώ έχουμε το δεύτερο μισό της 3ης σεζόν (με το πολύ καλό, αλλά και αμφιλεγόμενο φινάλε) και τα επεισόδια της 4ης που προβλήθηκαν μέσα στο 2011... Δεν ξέρω αν φταίει η σειρά, αλλά προσωπικά έχει αρχίσει να με κουράζει. Δεν είναι η σειρά που έβλεπα στην 2η σεζόν και στα πρώτα της 3ης... δεν το βλέπω με το ίδιο ενδιαφέρον κι ας μας δίνει ακόμα επεισόδια σαν το One Night in October (4x02) και κυρίως το And Those We've Left Behind (4x06)...!!! Κατά τη γνώμη μου η 4η σεζόν θα πρέπει να είναι και η τελευταία και το λέω από αγάπη για τη σειρά... Καλύτερα να τελειώσει τώρα και να τελειώσει με το κεφάλι ψηλά, παρά να το ξεχειλώσουν σαν κάτι τραγελαφικές σειρούλες (χαλαρά η χειρότερη σειρά που έχω δει μέσα στο 2011) του Showtime...


8. Doctor Who - Season 6: Με αφορμή την 5η σεζόν είχα γράψει πως "πρόκειται για μία από τις πιο γαμάτες παιδικές σειρές (μη κινουμένων σχεδίων) και μοιάζει λες και ταξίδεψε κάποιος στο χρόνο κι έβαλε σε ένα μαγικό μπλέντερ Twilight Zone, Μικρό Πρίγκιπα (είναι το πρώτο πράγμα που μου θύμισε στην πρεμιέρα της 5η σεζόν), Indiana Jones, DuckTales - και δεν ξέρω και γω τι άλλο - και βγήκε αυτή η σειρά!!!" και φυσικά όλα αυτά ισχύουν και φέτος, μόνο που δεν ξετρελάθηκα με την 6η σεζόν. Τα 2 πρώτα επεισόδια ήταν γαμάτα, αλλά από κει κι έπειτα μου έδωσε την εντύπωση πως επαναλάμβανε τα ίδια και τα ίδια μελοδραματικά μοτίβα και πως έχασε κάθε επαφή με την λογική (βέβαια αυτό ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία του Δόκτωρ, αλλά κάποια πράγματα δεν κολλάνε)... Πάντως είπαμε, για όσο καιρό ακόμα θα πρωταγωνιστεί ο Matt Smith, εγώ την σειρά δεν την κόβω (οπότε στάνταρ θα δω και την 7η σεζόν που θα ολοκληρωθεί το 2013 - το κακό είναι πως σύντομα θα χάσουμε την Amy Pond).


7. South Park - Season 15: Είναι ο βασικότερος λόγος που δεν βλέπω "κωμικές" σειρές (κι επειδή τελείωσε το Married with Children με τον Θεό Al Bundy:p)... Cartman για πάντα λέμε (και Kenny και Butters και Tweek και Timmy, κλπ-κλπ)...!!!


6. Game of Thrones - Season 1: Η πιο υπερτιμημένη σειρά του 2011. Αν ήταν όλα τα επεισόδια σαν τον πιλότο και (κυρίως) σαν το φινάλε (αυτό ναι, ήταν επεισοδιάρα κι αν έκανα ανάρτηση με τα καλύτερα επεισόδια της χρονιάς, θα το'χα στη 2η θέση), θα συμφωνούσα πως είναι η καλύτερη, αλλά ΔΕΝ ήταν. Στα υπόλοιπα κοιτούσα την ώρα... Είμαι σίγουρος όμως πως τα καλύτερα έπονται και πως οι επόμενες σεζόν (αν θυμάμαι καλά θα έχει στάνταρ 4) θα είναι ακόμα καλύτερες κι ελπίζω ο Joffrey Baratheon να είναι ακόμα πιο μπάσταρδος (αν τον σκοτώσουν θα'ναι EPIC FAIL - δεν βρίσκεις συχνά τόσο γαμάτους αντιπαθητικούς χαρακτήρες που αγαπάς να μισείς στον υπέρτατο βαθμό)!


5. Justified - Season 2: Σ'αυτή τη σεζόν η σειρά βρήκε για τα καλά τον χαρακτήρα της και μας χάρισε εξαιρετικά επεισόδια (κι αυτή τη φορά - σε αντίθεση με την 1η σεζόν - τα είδα όλα). Η Margo Martindale, η μικρή Kaitlyn Dever και ο Jeremy Davies, την ανέβασαν ένα επίπεδο πιο πάνω κι αν συνεχίσει έτσι και η 3η σεζόν (δεν ξέρω με ποιο τρόπο), έχουμε να δούμε σπουδαία πράγματα... Μακάρι λοιπόν!


4. Homeland - Season 1: Πρόκειται για δημιούργημα του Howard Gordon και του Alex Gansa (24 και X-Files) και μοιάζει με πιο ρεαλιστική-"σοβαρή" (αλλά και υποτονική-νωχελική) εκδοχή του 24. Έχει τις καταπληκτικές ερμηνείες του Damian Lewis και της Claire Danes και ο χαρακτήρας της Carrie έχει λίγο από την εντιμότητα και ακεραιότητα του χαρακτήρα του Jack Bauer! Για περισσότερα - αν έχετε δει το φινάλε - ελάτε εδώ!


3. The Chicago Code - Season 1: Ρε γαμώτο δεν έπρεπε να κοπεί κι αυτή η σειρά του Shawn Ryan (ελπίζω τουλάχιστον να είναι παγκόσμιο ρεκόρ:p)! Μπορεί να μην ήταν Terriers (ούτε και The Shield φυσικά), αλλά πάλι είχε ολοκληρωμένους χαρακτήρες, ωραίες ερμηνείες, ενδιαφέρουσα ιστορία να πει (+ εξαιρετική σκηνοθεσία, φωτογραφία, μουσική επένδυση)... και γινόταν συνεχώς όλο και καλύτερο! Και στην τελική δεν σε κάνουν πολλές σειρές να ενδιαφερθείς για τους χαρακτήρες τους απ΄τον πιλότο... Κρίμα κρίμα κρίμα!


2. Sons of Anarchy - Season 4: Με διαφορά η καλύτερη σεζόν του SoA (όχι ότι λέει και πάρα πολλά αυτό)! Σε κάποιους μάλιστα θύμισε το αριστουργηματικό The Shield (στο οποίο ήταν σεναριογράφος ο δημιουργός της σειράς, Kurt Shutter), αλλά προσωπικά δεν ξετρελάθηκα τόσο πολύ! Σύμφωνοι, είχε παραπάνω αγωνία απ΄τα συνήθη επίπεδα του SoA και γενικά ήταν καλύτερα τα περισσότερα επεισόδια, αλλά μέχρι εκεί... Σίγουρα υπήρχε μία πολύ ανώτερη σειρά τη χρονιά που μας πέρασε...


1. Breaking Bad - Season 4: Με διαφορά η καλύτερη σειρά που προβάλλεται ακόμα στην Αμερική και γενικότερα μία από τις καλύτερες όλων των εποχών. Στην 4η σεζόν - στην μέχρι τώρα καλύτερη της σειράς - έπαιζε μόνο του. Χωρίς αντίπαλο. Και ειδικά στα τελευταία επεισόδια έκανε θαύματα! Είναι από αυτές τις σειρές που μετά το τέλος τους μνημονεύονται για πάρα πολλά χρόνια... και δικαίως... Άψογη και σε πολλές επεισοδιάρες αριστουργηματική από κάθε άποψη.