The Shield - My Favorite Top 10 Moments


Είχα υποσχεθεί πως θα κάνω άλλο ένα αφιέρωμα σε σειρά... και φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την Shieldάρα (μία από τις πιο αγαπημένες μου σειρές όλων των εποχών), αλλά εδώ μιλάμε για συμπτωσάρα (:p)!!!

Οι 10 πιο αγαπημένες μου στιγμές:

10. Season 1 - Vic the Killer

Με το καλημέρα ο Vic Mackey μας συστήνεται στον πιλότο της σειράς, δολοφονώντας τον συνάδελφό του Terry Crowley!!! Έτσι στην ψύχρα, δίχως να προσπαθεί να κρύψει ούτε στο ελάχιστο το ποιος είναι πραγματικά...!!! Φυσικά μιλάμε για τον καλύτερο πιλότο που μας έχει χαρίσει ποτέ σειρά.

9. Season 7 - Shane Runs Away from the Barn...

Ίδρωσε... κοκκίνισε από την αγωνία του και κυρίως από το φόβο του, έκανε νοήματα αλλά δεν έπιασαν... και μόλις άρχισε να διαισθάνεται πως σε λίγα δευτερόλεπτα θα μάθουν όλοι πως προσπάθησε να σκοτώσει τον Vic και τον Ronnie, ο Shane την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια από το τμήμα...

8. Season 2 - The Armenian Money Train

Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση η αρμένικη χρηματαποστολή... Εδώ άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την Strike Team που με το φινάλε της 2ης σεζόν άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου... Ένα τεράστιο λάθος που θα το πληρώσουν πάρα πολύ ακριβά όλοι τους.

7. Season 6 - Vic Tortures (and Kills) the Wrong Guy...


Ο Vic βασανίζει και σκοτώνει τον δολοφόνο του Lem-έτσι νόμιζε τουλάχιστον-αλλά φυσικά λάθος άνθρωπος πλήρωσε τη νύφη. Ο χέστης ο Shane προσπάθησε να τον αποτρέψει, αλλά προφανώς όχι αρκετά... Άγρια σκηνή, ο Mackey έβγαλε όλα τα απωθημένα του...!!!

6. Season 4 - Vic vs Shane

ΟΛΕΣ οι (λεκτικές) αναμετρήσεις του Vic με τον Shane ήταν κορυφαίες στιγμές της σειράς (και γενικότερα της τηλεόρασης), αλλά δυστυχώς μόνο τη συγκεκριμένη μπόρεσα να βρω στο YouTube... Υπήρξαν 1-2 που ήταν ακόμα καλύτερες... ειδικά η 10λεπτη συνάντησή τους όταν ο Vic ήξερε πλέον ποιος είναι ο πραγματικός δολοφόνος του Lem... ήταν απλά αριστουργηματική.

5. Season 5 - Lem's Death


Χωρίς να το σκεφτεί και πάρα πολύ καλά με το θολωμένο του μυαλό, ο Shane ανατινάζει τον Lem!!! Απλά δεν υπάρχουν λόγια για κάτι τέτοιες σκηνές... Βέβαια αργότερα θα το μετανιώσει πικρά, αλλά πλέον θα είναι ΠΑΡΑ πολύ αργά για όλους.

4. Season 7 - Shane's Death


Εδώ έχουμε να κάνουμε με την ίσως πιο τραγική σκηνή της σειράς!!! Ακόμα και την τελευταία στιγμή... ο Shane έκανε μαλακία! Για την ακρίβεια έκανε τη μεγαλύτερη μαλακία που θα μπορούσε να κάνει!!! Μεγαλύτερη κι από τότε που χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να ανατινάξει τον καημένο τον Lem!!! Αυτή τη φορά λοιπόν αποφάσισε, προτού θέσει τέρμα στη ζωή του, να "πάρει μαζί του" τη γυναίκα του και το γιό τους!!! Μιλάμε για ΤΡΑΓΩΔΙΑ... Κάτι τέτοιες εικόνες σε στοιχειώνουν για πάντα, αλλά κι όμως... ακόμα και μετά από αυτό... ένιωσα λύπη και για τον αυτόχειρα!!! Δεν ξέρω, ίσως επειδή ήταν δημιούργημα και ταυτόχρονα θύμα του οδοστρωτήρα Mackey... Ο Vic τους παρέσυρε ΟΛΟΥΣ στον κατήφορό του και τους κατέστρεψε (χωρίς βέβαια και οι υπόλοιποι να ήταν άμοιροι ευθυνών).

3. Season 7 - Mackey, the Disgraced Cop

Ο Vic βλέπει τις φωτογραφίες των νεκρών μελών της οικογένειας Vendrell, αλλά δεν πρόκειται να αφήσει ποτέ κανέναν να δει πως έχει τύψεις, δεν θέλει να τους δώσει αυτή τη χαρά (άλλωστε ξέρει πάρα πολύ καλά πως παίζεται το συγκεκριμένο παιχνίδι)... Βέβαια όταν αμέσως μετά ο "Ολλανδός" συλλαμβάνει μπροστά σε όλους τον Ronnie... δεν υπάρχει κανένας (πρώην) συνάδελφός του Mackey που να μην ξέρει πόσο μεγάλο καθίκι και παρτάκιας είναι και τι έχει κάνει τα τελευταία χρόνια... Όλοι γνωρίζουν πως είναι ο πιο βρώμικος και πιο άτιμος μπάτσος που έχει περάσει ποτέ... πως είναι ικανός να προδώσει ακόμα και τους φίλους του για να την βγάλει καθαρή και πως πλέον μπορεί να φύγει ελεύθερος... Όπως θα του πει με ειρωνεία και απέχθεια η Claudette: "You can go now"... κι έτσι ο Vic φεύγει πιο ντροπιασμένος από ποτέ. ΥΓ: Δυστυχώς ο μλκς που ανέβασε το βίντεο, πρόσθεσε και τραγούδι (!!!)... αλλά όσοι έχετε δει την σκηνή, ξέρετε πολύ καλά την αξία της...

2. Season 7 - The Confession!!!

Στο φινάλε του προτελευταίου επεισοδίου, παρακολουθούμε συγκλονισμένοι την ψυχρή ομολογία του μεγαλύτερου κωλόμπατσου που έχει περάσει ποτέ από την παγκόσμια τηλεόραση, του Vic Mackey!!! Κατά τη γνώμη μου αυτή η σκηνή είναι από τις πιο "ιστορικές στιγμές" στην ιστορία της τηλεόρασης και θα μνημονεύεται για πάρα πολλά χρόνια... Κι αυτό το βουτηγμένο στον κυνισμό βλέμμα στο τέλος...!!! Ναι Vic, σίγουρα έχεις κάνει πολύ χειρότερα... ΠΑΡΑ πολύ χειρότερα. Εδώ, "απλά" ο Chiklis για άλλη μια φορά απέδειξε πόσο μεγάλη Ηθοποιάρα είναι και το The Shield πόσο ΤΕΡΑΣΤΙΑ σειρά είναι...!!!

1. Season 7 - Best Series Finale Ever.

Εδώ κανονικά τα λόγια είναι τελείως περιττά... κυριαρχεί η απόλυτη σιωπή, αλλά είναι η πιο εκκωφαντική σιωπή που έχει καταγραφεί ποτέ!!! Μια σιωπή που είναι σα να σου παίρνει τα αφτιά με το βουβό ουρλιαχτό της!!! Απίστευτη ένταση, πόνος και ντροπή, όλα μαζί συνωστισμένα στο βλέμμα ενός μοναδικού Ηθοποιού, του Michael Chiklis. Για τα επόμενα χρόνια υπαλληλάκος λοιπόν ο Vic!!! Υπαλληλάκος, αλλά το όπλο, όπλο... Απλά το πιο κορυφαίο τέλος που είχε ποτέ σειρά.

Vic Mackey, ο απόλυτος τηλεκωλόμπατσος (:p)... αλλά κι όμως, αγαπάμε να τον μισούμε και ταυτόχρονα μισούμε που τον αγαπάμε!!!

ΥΓ1: Εδώ δεν έκανα top 10+1 όπως έκανα με το LOST γιατί θα έβαζα και την σκηνή του Aceveda (ΟΛΟΙ καταλαβαίνετε ποια...:p), αλλά είπα να την αποφύγω γιατί είναι χειρότερη και από την αντίστοιχη του Deliverance και ακόμα προσπαθώ να την ξεχάσω... :p :))

ΥΓ2: Πάντως για την 24άρα δεν θα μπορούσα με τίποτα να κάνω top 10...!!! :p Θα ένιωθα πως αδικώ σκηνές... ;)