Dexter - Season 5 Premiere



Μετά το περσινό φινάλε ήμουν σίγουρος πως η 5η σεζόν θα είναι μία από τις χειρότερες της σειράς κυρίως για το λόγο ότι έκαναν το λάθος να σκοτώσουν τον Trinity (=με διαφορά ο πιο γαμάτος χαρακτήρας που πέρασε ποτέ από τη σειρά-ευχαρίστως θα έβλεπα ένα spin-off... Βασικά θα προτιμούσα τη σειρά Trinity από το Dexter:p)…!!! ΜΕΓΑ λάθος και μετά από το επεισόδιο που είδα... μάλλον είχα δίκιο (φυσικά:p). Και το χειρότερο είναι πως εδώ και 4 σεζόν βλέπουμε την εξέλιξη του Dexter (από μοναχικός μανιακός δολοφόνος έγινε μανιακός δολοφόνος που είναι σύζυγος και πατέρας) και τώρα στην πρεμιέρα της νέας σεζόν έμοιαζε σαν να μην εξελίχθηκε σχεδόν καθόλου… σαν να ήταν ο Dexter της πρώτης σεζόν!!! Σίγουρα μετά από ένα τέτοιο σοκ… είναι κατανοητό που κλειδώθηκε πάλι στον εαυτό του, αλλά είναι σαν να προσπάθησαν οι σεναριογράφοι να ξεγράψουν την εξέλιξη του χαρακτήρα στις 4 προηγούμενες σεζόν (βέβαια το διόρθωσαν στο τέλος του επεισοδίου, αλλά προηγήθηκαν 45 εκβιαστικά-μελοδραματικά λεπτά)!!!

Το επεισόδιο ξεκινά με τον Dexter στον τόπο του εγκλήματος και σε κατάσταση σοκ. Η αστυνομία φυσικά έχει κατακλύσει το χώρο, η Deb αρχίζει τα φακ της, ο Masuka… τα άκυρα σχόλιά του (πάντα ήθελε να δει γυμνή τη Rita, αλλά όχι έτσι!!! #Not_funny), η LaGuerta προσπαθεί να επιβάλει την τάξη και ο Batista με τον Quinn θέλουν να αναλάβουν την υπόθεση… Φυσικά ο Quinn έχει βάλει στον μάτι τον Dexter ως τον κύριο ύποπτο της δολοφονίας επειδή δεν έκλαιγε (σε αντίθεση με τον γείτονα-ωπ αναλαμπή: Γιατί να μην φορτώσει στον γείτονα την δολοφονία ο Ρούλης; Κάτι μου λέει πως για κει την πάνε την δουλειά) κι επειδή ήταν ψυχρός και περιγραφικός όταν πήρε τηλέφωνο στην αστυνομία...

Καθώς προχωρά η ώρα ο Dexter ψάχνεται όλο και περισσότερο με την συναισθηματική του… αναισθησία, η αδερφή του αρχίζει να φρικάρει με την απάθειά του για τις τελευταίες προετοιμασίες της κηδείας… και λίγο αργότερα ζητά τη βοήθεια του Quinn για να την απαυτώσει... εεε να την βοηθήσει να καθαρίσουν τα αίματα από το μπάνιο εννοώ (αν δεν είχε εκβιαστική σκηνή δεν θα ήταν το Dexter, αλλά κάποια άλλη σειρά)... και φυσικά μόλις το έκαναν λαμπίκο, η καημένη η Debίτσα για να ξεδώσει λίγο και να της φύγει όλο το τέτοιο που είχε... όρμηξε στον συνάδελφό της και άρχισε να τον φιλά κι έπεσαν στο πάτωμα... Άλλωστε προβλέπεται το προκηδειακό sexy-time... Πόσο γελοία και πόσο τετριμμένη σκηνή δεν περιγράφεται (μούντζωνα την οθόνη του υπολογιστή... αλλά όπως είπα και προηγουμένως... αν δεν ήταν έτσι γραμμένη, δεν θα ήταν το Dexter, αλλά κάποια άλλη πιο σοβαρή σειρά)...!!! Αμέσως μετά η Astor εξοργίζεται με τον πατριό της όταν πληροφορείται για την άγρια δολοφονία της μητέρας της (πόσο γελοίο ήταν όταν ο Dexter λέει "κάτι έπαθε η μαμά σας" και πετάγεται ο Cody και λέει "κάτι κακό;"...!!! Φυσικά δεν τα βάζω με το μικρό... αλλά με τους σεναριογράφους και το πόσο προβλέψιμοι είναι) και του λέει πως εύχεται να είχε πεθάνει αυτός... (άκουσες Ρούλη; Δεν είναι κακή ιδέα... τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις στο τέλος της σεζόν... ;) B) :p)

Λίγο αργότερα ακολούθησε και τρίτη εκβιαστική-κλαψομούνικη σκηνή με τα δύο αδερφάκια να συζητάνε και την Deb να λέει στον αδερφούλη της πόσο τυχερή ήταν η Rita που τον είχε και πόσο τον αγαπούσε και να είναι δακρυσμένα και τα δύο και γω να μην ξέρω τι να πρωτοκάνω... να κλάψω και γω; Να γελάσω; Να σπάσω την οθόνη μου που δεν μου φταίει και σε τίποτα; Τι στο διάλο να κάνω;!;!; :p 4η εκβιαστική σκηνή: ο Ρούλης λέει την αλήθεια για το ποιος είναι πραγματικά... στο πτώμα της νεκρής γυναίκας του!!! Γενικά ΟΛΕΣ οι σκηνές από το πρώτο τους ραντεβού ήταν εκβιαστικές γιατί ξέραμε την κατάληξη (μέχρι που τους έβαλαν να πουν και "αντίο" και ο Dexter να ζητά και συγγνώμη... ΕΛΕΟΣ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΜΕΛΟΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΓΑΜΩΤΟ!!!)... Τέλος πάντωνε... Τελικά ο μαλακοπίτουρας αποφασίζει να μην πάει στην κηδεία και να το σκάσει για πάντα... (μπράβο πανέξυπνε, έτσι δεν θα σε υποψιαστεί ποτέ κανένας και δεν πρόκειται να σε ψάξει ολόκληρο το F.B.I!!! ο.0)

Ας πω και κάτι καλό όμως (είμαι αντικειμενικός ρε:p)... Η σκηνή της δολοφονίας ήταν γαμάτη και ακόμα πιο γαμάτη ήταν η ατάκα του Harry: "Είναι η πρώτη ανθρώπινη πράξη που είδα να κάνεις από τότε που πέθανε" και η αντίδραση του Ρούλη (επιτέλους ξέσπασε!!!)... Τελικά πείσθηκε να επιστρέψει, έβγαλε και τον επικήδειο λόγο (βέβαια δεν τον έκοψε να βάλει μαύρα!!! Α ναι, ξέχασα, δεν είναι "άνθρωπος"... και δεν έτυχε να ακούσει ποτέ πως στις κηδείες φοράνε μαύρα!!!), συνειδητοποίησε πως το αγαπούσε το καημένο το Ριτάκι και τέλος επεισοδίου. Γενικά είδα αυτό που φοβόμουνα πως θα δω... ένα κλαψομούνικο επεισόδιο με μόλις μία σκηνή που να αξίζει πραγματικά. Μάλλον θα ήταν καλύτερα αν δεν άρχιζε από το σημείο που μας άφησε η καταπληκτική 4η σεζόν... Ας μας έδειχναν μερικές εβδομάδες ή και μήνες μετά... (αλλά φυσικά θα έχαναν την ευκαιρία να εκβιάσουν το συναίσθημά μας!!!)


ΥΓ: Τι 7.5 ρε IGN... πας καλά;!;!; Ένα 6-6.5 και πολύ του είναι. Β)