Fringe Season 2 Finale - Over There: Part 2



Λοιπόν αυτή η εβδομάδα και (κυρίως) η επόμενη, είναι οι εβδομάδες των σειρών... Οι εβδομάδες που τελειώνουν οι περισσότερες σειρές, είτε για φέτος (Fringe, V), είτε οριστικά (24 & LOST)... Στο προτελευταίο Fringe (Over There, Part 1) είδαμε επιτέλους την άλλη διάσταση και όλους τους alternative πρωταγωνιστές (η εναρκτήρια σκηνή ειδικά ήταν καταπληκτική!) κι ελπίζω το φινάλε να μας κάνει να θέλουμε ακόμα περισσότερο Fringe... Αύριο θα προσθέσω κι έναν μικρό σχολιασμό... αλλά για την ώρα δείτε δύο trailers:

Season Finale Trailer




"Over There: Part 2" Promo




Fringe Season 2 Finale - Over There, Part 2







Στην αρχή του επεισοδίου η Olivia και ο Bell φυγάδευσαν τον Walter από το νοσοκομείο όπου είχε φτάσει τραυματισμένος στο τέλος του Part 1 και λίγο αργότερα είδαμε το αποτέλεσμα της επέμβασης του Walter στην άλλη διάσταση... Ένα τοπίο τελείως κατεστραμμένο και μια περιοχή-καραντίνα όπου οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αλλά παρέμειναν εκεί... σαν "παγωμένοι στο χρόνο" (βασικά το κουνούπι στο κεχριμπάρι από το Jurassic Park μου θύμισαν :p)!!! Για πρώτη φορά συνειδητοποίησε και ο ίδιος ο Walter το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε (και μαζί με αυτόν κι εμείς)...








Η Olivia, αφού άφησε τον Walter και τον Bell να ανακαλύψουν με ποιο τρόπο θα επιστρέψουν πίσω... επισκέφτηκε την Alterολίβια για να μάθει που διάολο είναι ο Peter/Alteropeter. Ενώ ήταν στο σπίτι της Alterοlίβιας λοιπόν και προσπαθούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της (σημαδεύοντάς την με το όπλο της)... στο τραπέζι του καθιστικού, η Olivia πρόσεξε μια φωτογραφία στην οποία ήταν και η alteroμαμά της... και αμέσως ρώτησε την Alter αν ζει ακόμα... Η απάντηση ήταν καταφατική, αλλά της είπε πως είχε και μια αδερφή που πέθανε ενώ ήταν έτοιμη να γεννήσει... Οι δύο γυναίκες συνειδητοποίησαν πως αυτό που έχει η μία δεν το έχει η άλλη στην άλλη διάσταση και αντίστροφα... Τελικά δεν μπόρεσαν να εμπιστευτούν η μία την άλλη και τελικά πιάστηκαν στα χέρια... Olivia vs Alterolivia!!!








Με τα χίλια ζόρια νίκησε η δικιά μας και είχε τη "φαεινή" ιδέα να γίνει σωσίας της Alter βάφοντας τα μαλλιά της κόκκινα (ελπίζοντας πως έτσι θα βρει τον Peter)... Όντως τον βρήκε, αλλά ήταν πιο απογοητευμένος από ποτέ! Πλέον ήταν σίγουρος πως δεν ανήκει σε καμία διάσταση, διαπίστωσε πως παντού νιώθει ξένος και πως όλοι τον εκμεταλλεύονται για να ικανοποιήσουν το εγώ τους και την ματαιοδοξία τους... Τελικά η Olivia για να του αποδείξει πως πρέπει να επιστρέψει πίσω... με δάκρυα στα μάτια του είπε πως ταιριάζει να είναι μαζί της... και φιλήθηκαν πολύ νωρίτερα απ΄τον Mulder και τη Scully (8η σεζόν αν θυμάμαι καλά) !!! :p Τελικά ο Peter δέχτηκε να επιστρέψει (έπρεπε να κάνει λίγο τον δύσκολο, όχι έτσι... με ένα φιλί!!!) και με τη βοήθεια του Bell κατάφεραν να επιστρέψουν όλοι σώοι κι αβλαβείς!!!








ΑΜ ΔΕ!!! Λάθος Olivia πήραν οι βλάκες και άφησαν την πραγματική στο λευκό κελί που την έχωσε ο Alterowalter...!!! Γαμάτο φινάλε, αλλά δυστυχώς δεν με εξέπληξε καθόλου γιατί από την πρώτη στιγμή που έγινε η έκρηξη... έκανε μπαμ και από το μοντάζ, αλλά και από την ερμηνεία της Torv πως πρόκειται για την Alter... Δεν βλέπουμε τζάμπα τόσα χρόνια LOST και 24... :p Ειλικρινά δεν το λέω για να το παίξω έξυπνος, πραγματικά το κατάλαβα και είμαι σίγουρος πως δεν είμαι ο μόνος έτσι όπως μας το έδειξαν... Στο LOST και στο 24 πάντως δεν μάντεψα ποτέ φινάλε (με εξαίρεση την 7η σεζόν του 24, αλλά εκεί δεν υπήρχε άλλη επιλογή)... Ούτε και στην 6η Αίσθηση, ούτε και στο Συνήθεις Ύποπτοι είχα υποψιασθεί κάτι...

Αναμφισβήτητα όμως ήταν εξαιρετικό τέλος για τη σεζόν (απλά θα μπορούσαν να το γυρίσουν κάπως διαφορετικά...) και σίγουρα μας αφήνει να ανυπομονούμε για τη συνέχεια... Λογικά η 3η σεζόν θα είναι ακόμα καλύτερη μιας και αναπόφευκτα, αργά ή γρήγορα (πολύ φοβάμαι πως θα είναι προς το τέλος της 3ης), οι δύο διαστάσεις θα συγκρουστούν και πάλι... μόνο που αυτή τη φορά οι συνέπειες θα είναι ακόμα πιο καταστροφικές (ειδικά αν η 3η είναι η τελευταία σεζόν της σειράς...)!!! Πάντως προβλέπω (ούτε ο Νοστράδαμος να ήμουν! :p) να καψουρεύεται και η Alterolivia τον Peter και να μαλλιοτραβιούνται με την δικιά μας στο τέλος... :p :))

ΥΓ: Ο John Noble πρέπει να πάρει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ όλα τα βραβεία για Β' ανδρικό ρόλο σε δραματική σειρά. Ο άνθρωπος παίζει 2 ρόλους... Και τους 2 συγκλονιστικά!!!

Προσωπική αξιολόγηση επεισοδίου: 9.5/10

Προσωπική αξιολόγηση 2ης σεζόν: 9/10