Top 15 Favorite TV Series of All Time!!!



Οι 15 πιο αγαπημένες μου σειρές όλων των εποχών είναι οι εξής:

15. TERRIERS (2010, 1 σεζόν)


Όπως είχα γράψει και στο αφιέρωμα που έκανα για τις καλύτερες σειρές του 2010: "Ειλικρινά δεν θυμάμαι άλλη φορά να δέθηκα τόσο πολύ με χαρακτήρες σειράς με το καλημέρα - από το πρώτο επεισόδιο! Δεν γίνεται να μην συμπαθήσεις τον Hank και το δεξί του χέρι, τον Britt. Απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! Ανήκουν σε αυτό το πολύ σπάνιο είδος των "losers" που θες να έχεις στη ζωή σου, να είναι οι κολλητοί σου και να μην τους χάσεις ποτέ... γιατί ξέρεις πως έχουν μια σπάνια ηθική... πως αν είσαι φίλος τους δεν πρόκειται να σε πουλήσουν και να σε απογοητεύσουν ΠΟΤΕ... γιατί ξέρεις πως είναι ψυχάρες (με όλη τη σημασία της λέξης) και πως θα είναι για πάντα στο πλευρό σου για οποιοδήποτε λόγο κι αν τους χρειαστείς! Όπως κάνουν οι πραγματικοί φίλοι δηλαδή. Προσωπικά τους είδα σαν μια ελεύθερη-σύγχρονη εκδοχή του Δον Κιχώτη και του πιστού του φίλου, Πάντσο Βίλα... με τη βασική διαφορά βέβαια πως αυτός ο Δον Κιχώτης τα έβαλε με αληθινούς "γίγαντες" και όχι με απλούς ανεμόμυλους. Και το σημαντικότερο είναι πως τους κοιτούσε πάντα κατάματα!".


14. NIP/TUCK (2003-2011, 6 σεζόν)


Το Νιp/Tuck σίγουρα δεν είναι αυτό που ήταν στις 3-4 πρώτες σεζόν, αλλά δεν μπορούσα να μη το συμπεριλάβω στη 10αδα. Είναι αλήθεια πως αυτό που ήταν κάποτε η πιο προκλητική σάτιρα πάνω στη ματαιόδοξη επιθυμία του ανθρώπου να παραμείνει για πάντα νέος και όμορφος, τώρα είναι απλά μια απλή παρωδία των προηγούμενων πολύ καλών σεζόν. Τέλος πάντων... το έβαλα στη 10αδα γι'αυτό που ήταν.

+ Nip/Tuck: Season 6 Teasers


13. MARRIED WITH CHILDREN (1987-1997, 11 σεζόν)

Έχω πολλά χρόνια να δω επεισόδιο της σειράς και δεν ξέρω πως θα μου φαινόταν σήμερα, αλλά παλιά όταν την έβλεπα, ήταν η πιο αστεία κωμική σειρά! Και μόνο που βλέπεις την ξινισμένη και βαριεστημένη φάτσα του Θεού Al Bundy δεν γίνεται να μη γελάσεις. Όπως δεν γίνεται να μη γελάσεις και με τις μοναδικές ατάκες του.


12. SOUTH PARK (1997-?)


Είναι τρελοί αυτοί οι South Parkιότες!!! Δεν κολλάνε πουθενά, κανιβαλίζουν τους πάντες και τα πάντα (και πολύ καλά κάνουν φυσικά)!!! Cartman forever (μιλάμε για τον απόλυτο κάφρο)...!!!

+ South Park - My Favorite Episodes


11. THE SIMPSONS (1989-?)


The Sopraaanooos... εεε, The Siiimpsooons (και γαμώ τ'αστεία :/) !!! Εδώ πραγματικά δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος 15-45 χρονών που να ζει στο δυτικό ημισφαίριο και να μην έχει δει έστω και μία φορά Simpsons... μιλάμε για το μακροβιότερο cartoon/sitcom στην ιστορία της τηλεόρασης με 20 σεζόν και συνεχίζει ακάθεκτο!!! Στα 20 χρόνια της σειράς έχουν σατιριστεί οι πάντες και τα πάντα: από το θεσμό της αγίας αμερικάνικης οικογένειας, την πολιτική και τη θρησκεία, μέχρι το... οτιδήποτε!!! Οι Simpsons δεν έχουν χαριστεί απολύτως σε κανέναν. Θεωρώ πως είναι τελείως περιττό να αναφέρω ένα-ένα τα ονόματα των μελών της πασίγνωστης οικογένειας... απλά θα πω πως ο αγαπημένος μου Simpson είναι ο αγαπημένος όλων... ο Μέγας πατριάρχης Homer Simpson, ο "αγαθότερος" και πιο λαίμαργος άνθρωπος που πέρασε ποτέ απ΄το "χαζοκούτι". Μπορεί να είναι cartoon, αλλά δεν μου πήγαινε η καρδιά να το αφήσω εκτός λόγω... "ρατσισμού"!!! :/ ;)

ΥΓ: Το βίντεο είναι η εισαγωγή του πρώτου widescreen επεισοδίου στην ιστορία της σειράς κι αν δεν κάνω λάθος, ήταν σε κάποιο επεισόδιο της περσινής-20ης σεζόν.


10. MacGyver (1985-1992, 7 σεζόν)

Αν και είμαι 100% σίγουρος πως, αν τύχει και ξαναδώ ποτέ τη σειρά, δε θα μου αρέσει όπως τότε... και μόνο για τις ευχάριστες αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων έπρεπε να βρίσκεται στην προσωπική μου λίστα...

+ MacGyver - My Favorite TV Series of The '80s


9. THE TWILIGHT ZONE (1959-1964, 5 σεζόν)


Έτη φωτός μπροστά από την εποχή του...!!! 1. The Twilight Zone 2. Top 10 Episodes!!!


8. THE WIRE (2002-2008, 5 σεζόν)


Αναμφισβήτητα πρόκειται για την πιο ρεαλιστική σειρά που έχω δει ποτέ, αλλά μιλάμε για υπερβολικό βαθμό ντοκιμαντερίστικου ρεαλισμού κι αυτό την κάνει αρκετά αργή... Σίγουρα είναι απ΄τις πιο "ποιοτικές", "αξιόλογες" και "σοβαρές" σειρές όλων των εποχών... θα μπορούσα ακόμη να τη χαρακτηρίσω ως την πιο ολοκληρωμένη κοινωνική σειρά - την απόλυτη κοινωνική σειρά - και από αυτή την άποψη μπορώ να δεχτώ πως είναι η πιο σημαντική... ΑΛΛΑ δεν την αγάπησα τόσο γιατί ο λόγος που παρακολουθώ σειρές είναι για να αποδράσω από την πεζή καθημερινότητα... όχι για να μου υπενθυμίζουν συνεχώς το χάλι στο οποίο βρισκόμαστε... Το The Wire όλο αυτό έκανε... και το συναίσθημα που μου άφηνε στο τέλος κάθε επεισοδίου ήταν απογοήτευση... σκέτη απογοήτευση.

+ You Can't Fight the System.


7. OZ (1997-2003, 6 σεζόν)


Πρόκειται για την πιο ρεαλιστική, χωρίς ταμπού, αρρωστημένη, αηδιαστική και σιχαμερή απεικόνιση της ζωής στη φυλακή που έχουμε δει ποτέ σε τηλεοπτική σειρά (καμία σχέση με Prison Break δλδ). Μερικά από τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε κι έθιξε σε βάθος το Oz, είναι η βία, το μίσος, η εκδίκηση, ο ρατσισμός, η πλύση εγκεφάλου των διαφόρων θρησκειών, η χρήση και η εμπορία ναρκωτικών ουσιών, το προσωπικό συμφέρον, η δύναμη της εξουσίας και ο εθισμός σε αυτή, ο σωφρονισμός, η δικαιοσύνη, η τιμωρία, η απομόνωση και η μοναξιά των κρατουμένων, η καταπάτηση των βασικών δικαιωμάτων του ανθρώπου, η θανατική ποινή και πάρα πολλά άλλα όπως η φιλία, η κατανόηση, η συμπόνια, η αυτοθυσία, η ανθρωπιά (για να αναφέρω και μερικά θετικά)...

+ Oz - It's No Place Like Home!


6. SOPRANOS (1999-2007, 6 σεζόν)


Η σειρά είναι γνωστή για το υψηλό ποιοτικό της επίπεδο σε κάθε πτυχή της παραγωγής και είναι ιδιαίτερα αναγνωρισμένη για τη γραφή της, το κινηματογραφικό στυλ της και για τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών της. Έχει αναγνωριστεί ως η σειρά που εξύψωσε το μέσο της τηλεόρασης σε υψηλότερο καλλιτεχνικό επίπεδο και που άνοιξε έτσι το δρόμο για πολλές επιτυχημένες δραματικές σειρές που ακολούθησαν. Οι Sopranos κέρδισαν πληθώρα βραβείων, συμπεριλαμβανομένων και των 21 Emmys και των 5 Χρυσών Σφαιρών.

+ A TV Offer You Can't Refuse!

5. BREAKING BAD (2008-2013, 5 σεζόν)


Με διαφορά η καλύτερη νέα σειρά των τελευταίων χρόνων...

+ Breaking Bad


4. THE X-FILES (1993-2002, 9 σεζόν)


Αλήθεια υπάρχει κανένας "πολιτισμένος" άνθρωπος πάνω από 24 (χρονών) που να μην έχει δει έστω κι ένα επεισόδιο της θρυλικής σειράς; Υπάρχει έστω κι ένας που να μη γνωρίζει τον Fox Mulder, τη Dana Scully και τις ανεξήγητες υποθέσεις τους;;; Και να υπάρχει έχει κάνει μεγάλο λάθος... Νομίζω πως ήταν η πιο δημοφιλής δραματική σειρά της δεκαετίας του 90... η σειρά που έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης (κάτι τέτοιες μλκς δε λένε σε τέτοιες περιπτώσεις; :/) και που έβαλε για πάντα στη ζωή μας το μυστήριο, την αγωνία, την αμφισβήτηση, τη συνωμοσία και την παράνοια... The Truth is Always Out There.

+ My Favorite TV Series of The '90s


3. THE SHIELD (2002-2008, 7 σεζόν)


Χωρίς υπερβολές πρόκειται για την καλύτερη ρεαλιστική αστυνομική, με σαιξπηρικές διαστάσεις, σειρά στην ιστορία της μικρής οθόνης. Ο Vick Mackey, ο μεγαλύτερος μπάσταρδος μπάτσος που γνωρίσαμε ποτέ και που για κάποιον ανεξήγητο λόγο (εντάξει, δεν είναι τελείως ανήθικος) καταλήγεις να τον συμπαθείς... είναι o βασικός της χαρακτήρας... είναι o αρχηγός-ηγέτης της ειδικής ομάδας καταστολής της εγκληματικότητας (εδώ βήχουν...) στο Los Angeles, της Strike Team που αποτελείται από άλλα 3 μέλη: τον Shane Vendrell (το δεξί χέρι του Mackey), τον Curtis "Lemonhead" Lemansky (Lem τον φωνάζουν όλοι) και τον Ronnie Gardocki. Οι τέσσερίς τους είναι "δεμένοι" με τον απόλυτο συναδερφικό δεσμό και υπακούουν τις εντολές του αρχηγού τους (αρχικώς τουλάχιστον). Βέβαια ο Mackey είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να κερδίσει εξουσία και χρήμα, θέλει να είναι ο απόλυτος άρχοντας στους κακόφημους δρόμους της πόλης του και παρασύρει και τους υπόλοιπους της ομάδας στις παράνομες δραστηριότητές του. Όχι πως είναι ανεύθυνοι για τις πράξεις τους... άλλωστε όλοι τους χαρακτηρίζονται για την απληστία τους (κάποιοι λιγότερο, κάποιοι περισσότερο). Ξέχασα να αναφέρω πως η λέξη κλειδί της σειράς είναι η "προδοσία". Όλοι οι ηθοποιοί του The Shield είναι κάτι παραπάνω από τέλειοι στους ρόλους τους, αλλά θέλω να αναφερθώ συγκεκριμένα στους μοναδικούς-ανεπανάληπτους Michael Chiklis (Vick Mackey) και Walton Goggins (Shane Vendrell)... είναι ηθοποιάρες με όλη τη σημασία της λέξης και θα είναι πάρα πολύ κρίμα αν χαθούν τελείως τώρα που τέλειωσε η σειρά.

ΥΓ: Κατά τη γνώμη μου (όπως πάντα), το The Shield έχει το καλύτερο τέλος που έχω δει σε σειρά (μέχρι στιγμής βέβαια), σαν αρχαιοελληνική "τραγική ειρωνεία" και σαν την απόλυτη "θεία δίκη".

+ My Favorite Top 10 Moments


2. LOST (2004-2010, 6 σεζόν)


Για μένα το Lost είναι απλά η με διαφορά πιο έξυπνη και πιο περίπλοκη σειρά sci-fi μυστηρίου (και όχι μόνο) όλων των εποχών. Ειλικρινά, πρέπει να το δει κάποιος για να το πιστέψει... Όταν πρωτοάκουσα για τη σειρά-φαινόμενο είχα την εντύπωση πως θα πρόκειται για καμιά μαλακία βασισμένη στο Survivor... πόσο λάθος έκανα!!! Η αλήθεια είναι πως με την πρώτη σεζόν δεν κόλλησα ιδιαίτερα, αλλά ευτυχώς συνέχισα και είδα την πρώτη σκηνή απ΄τη δεύτερη... Ε αυτό ήταν, κόλλησα για τα καλά! Τέλος να τονίσω πως είναι η μοναδική σειρά της οποίας η κάθε νέα σεζόν είναι καλύτερη απ΄την προηγούμενη!!! ΠΡΟΣΟΧΗ: Το βίντεο είναι γεμάτο SPOILERS.

+ My Favorite Top 10+1 Moments


1. 24 (2001-2010, 8 σεζόν)


Σίγουρα δεν περιμένατε να έχω το 24 στην πρώτη θέση... έτσι δεν είναι; :P Σοβαρά τώρα, δε χρειάζεται να γράψω και τίποτα, ολόκληρο αφιέρωμα έκανα (βασικά όχι μόνο ένα:p)...

ΥΓ: Όσοι δεν έχουν δει καθόλου τη σειρά κι έχουν σκοπό να το κάνουν κάποια στιγμή, καλύτερα να μη δουν το βίντεο. ΕΠΙΛΟΓΟΣ Κανένας δε γίνεται να συμφωνήσει απόλυτα με οποιαδήποτε ξένη-προσωπική λίστα, δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα (ακόμα και να υπάρχει, είναι απειροελάχιστη). Στο μόνο που χρησιμεύουν οι λίστες είναι ως αφορμή για ανταλλαγή απόψεων πάνω στο εκάστοτε θέμα τους.




63 σχόλια:

lt.aldo raine είπε...

akooooma

CineTV-world είπε...

Ναιαιαιαιαι!!!

ΥΓ: Τώρα (22:24) πάω στην 5η... Ψάχνω 1 ώρα ρε γμτ για το βίντεο που θα βάλω σε κάθε σειρά...!!! :/ :/ :/

Annie_Hall είπε...

Λοιπόν, λοιπόν... Παραθέτω σεντόνι!

1)Το 24 στο νούμερο 1 δεν το βλέπω συχνά σε τέτοιες λίστες(απλή παρατήρηση, ελπίζω να μη σκάσει ο Bauer σπίτι μου να με καθαρίσει).

2)Χαίρομαι που βλέπω τόσο ψηλά το x-files(αν και στη δικιά μου λίστα ίσως να μη χωρέσει). Επίσης χαίρομαι που μπήκαν οι Simpson και όχι τα υπέροχα μεν, σκατόπαιδα δε του South Park.

3)Nip/Tuck?Really? Το Dexter μέχρι που το έφτασες;

My list(στην οποία ρετρό παρουσίες δεν έχω, έχουν δικιά τους λίστα αυτές...):

1)Dexter. Μακράν ότι ποιοτικότερο έχω δει. Τρομερή αγωνία σε φάσεις, εκπληκτικό χιούμορ και φοβεροί χαρακτήρες. Οι μονόλογοι στο μυαλό του Dexter είναι τέλειοι...

2)Six Feet Under. Αντιγράφω τον εαυτό μου "Ότι πιο ανθρώπινο, δυνατό, ειλικρινές έχει δείξει ποτέ τηλεοπτική σειρά. Δεν θα σταθώ καν στις ερμηνείες ή την υπέροχη σκηνοθεσία, παρά μόνο στο πόσο σου αλλάζει τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα και τη ζωή..."

3)Battlester Galactica. Το πιο δυνατό δράμα χαρακτήρων που έχω δει. Το μεγαλύτερο κενό μέσα μου όταν το τέλειωσα. Σκηνοθεσία, ερμηνείες, μουσική στην αρτιότερη τηλεοπτική τους παρουσία! So Say We All...

4)CSI. Γιατί ο Γκρίσομ είναι ο έρωτας της ζωής μου(μετά τον Quentin). Γιατί οι υποθέσεις είναι πάντα τρομερές. Γιατί χάρη σε αυτό άρχισα να βλέπω σειρές!

5)Friends. Είναι η καλύτερη κωμική σειρά που γυρίστηκε ποτέ. Τίποτα δεν πρόκειται να είναι καλύτερο σε αυτόν το τομέα!

6)Bones/Criminal Mind. Δεν μπορώ να διαλέξω. Υπέροχα αμφότερα...

7)Simpson. Homer is the Man!

8)True Blood. Όσο πάει γίνεται και καλύτερο.

9)How I Met Your Mother. Είναι αστείο. Και έχει τον Μπάρνυ...Legendery!

10)Psych/Monk. Το ένα πολύ αστείο, το άλλο πολύ μελαγχολικό. Δύο χαρακτήρες που λατρεύω και με τους οποίους παραδόξως έχω πολλά κοινά.

Δεν έχω δει 24, lost, heroes, shield, sopranos(αυτό πρέπει να το βρω). Τα Prison Break, 4400 τα σταμάτησα. Το Twin Peaks είναι υπέροχο αλλά δεν το έχω τελειώσει ακόμη. Το αναφέρω γιατί νιώθω λίγο άσχημα αν δεν το κάνω.

Ξεκίνησα το Fringe το οποίο δείχνει καλό αλλά ακόμη δεν έχω ξεπεράσει τη φάση"μμμ ενδιαφέρον αλλά δεν είναι x-files"(έχω δει 6,5 επεισόδια μόνο). Αν έκανα Top-20, ή Top-25 ίσως είχα λιγότερες τύψεις για όσα άφηνα απ'έξω.

Αυτά τα λίγα από μένα :) Πολύ ωραίο ποστ, όπως όλα τα επικών διαστάσεων που έχεις κάνει!

lt.aldo raine είπε...

ας βάλω και γω...θα βάλω βαθμό {αν και δεν με αρέσει} γιατί δεν μπορώ να τα βάλω σε σειρά.

Skins (2007) 11/10
The Black Adder 11/10
εγκλήματα 10/10
Singles 9,5/10
Lost 10/10
Friends 10/10
κωσταντίνου και ελένης 9/10
SmallVille 8/10
One Tree Hill 9/10
Gossip Girl 8/10
Sex And The City 8,5/10
μαζί σου 9/10
αγρια παιδια 8,5/10
MASTERS OF HORROR 8/10
las vegas 7,5/10
για το THE SHIELD...είχα ακούσει τα καλύτερα...αλλα από τι είδα λίγο...δεν ήταν και τίποτα το ιδιαίτερο.

lt.aldo raine είπε...

opa ksexasa Berlin Alexanderplatz {11/10}

CineTV-world είπε...

Προς Annie:

1. Δεν ξέρεις πολλούς fan μάλλον... Πάντως η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή είναι απ΄τις πιο παλιές σειρές και ίσως γι'αυτό πολλοί να μη το βάζουν πρώτο...

2. Την εποχή που τέλειωσε ο MacGyver, άρχισαν τα X-Files κι έγιναν αμέσως η νέα αγαπημένη μου σειρά (όπως έχω τώρα το 24 και το Lost περίπου)... οπότε είναι λογικό να είναι τόσο ψηλά στη λίστα μου...

3. Όπως εξήγησα για το Nip/Tuck, το έβαλα γι'αυτό που ήταν και όχι γι'αυτό που είναι... ;) Έχω δει και τίς 3 σεζόν του Dexter.

"My list(στην οποία ρετρό παρουσίες δεν έχω, έχουν δικιά τους λίστα αυτές...):"

Αν μια λίστα είναι όλων των εποχών... λογικό δεν είναι να περιέχει και κάποιες παλιές σειρές;

1. Θα στείλω ξεχωριστό μήνυμα για τον Dexter.

2. Δεν το έχω δει ποτέ και κάτι μου λέει πως δε θα ταιριάζει στο γούστο μου.

3. Τα έχουμε πει για BSG... πάντως δεν αμφισβητώ πως είναι πολύ καλή sci-fi σειρά (ούτε είπα ποτέ κάτι τέτοιο), απλά δε μου ταιριάζει.

4. Με εξαίρεση τα γαμηστερά επεισόδια του Tarantino, δεν έχω δει ποτέ κανένα CSI (και τα αντίγραφά του). Μου φαίνονται τελείως αδιάφορες οι αυτοτελείς αστυνομικές ιστορίες.

5. Ούτε αυτό το έχω δει ποτέ!!! Μετά τον Al Bundy το κεφάλαιο "κωμική σειρά" έκλεισε για μένα οριστικά... Μόνο Simpsons και South Park πλέον...

6. Για μένα ανήκουν στα αντίγραφα του CSI (χωρίς να σημαίνει πως τις έχω για κακές σειρές, απλά δε μου ταιριάζουν κι αυτές)...

7. Επιτέλους συμφωνούμε και σε κάτι!!! :P ;)

8. Ναι, αλλά και πάλι δεν μπορούσα να το βάλω στη 10αδα μου... ειδικά μετά τα... "γκεϊλίκια" που μου είπες για τους βρικόλακες...!!! :/ :/ ;)

9 & 10. βλ. 5... Αλήθεια το How I Met Your Mother τι υπόθεση έχει; Γυναικείο να φανταστώ ε; ;) :/ :)

A. "Δεν έχω δει 24, lost, heroes, shield, sopranos(αυτό πρέπει να το βρω)."

Δες πρώτα 24 και Lost και μετά βρες Sopranos... :P

Β. "Τα Prison Break, 4400 τα σταμάτησα. Το Twin Peaks είναι υπέροχο αλλά δεν το έχω τελειώσει ακόμη."

Η πρώτη σεζόν του PB δεν σου άρεσε; Μόνο αυτή άξιζε πραγματικά... Απ΄το 4400, πριν λίγα χρόνια, είδα μόνο την πρώτη σεζόν (που είχε λίγα επεισόδια) και μου άρεσε, αλλά δεν το συνέχισα γιατί δεν άκουσα και τα καλύτερα για τις επόμενες σεζόν... Όσο για το Twin Peaks, δεν το βρίσκω ρε γμτ!!! :(

Γ. "Ξεκίνησα το Fringe το οποίο δείχνει καλό αλλά ακόμη δεν έχω ξεπεράσει τη φάση"μμμ ενδιαφέρον αλλά δεν είναι x-files"(έχω δει 6,5 επεισόδια μόνο)"

Έχεις δρόμο ακόμα, υπομονή... :) Αλήθεια ρε Annie, εσύ δεν έλεγες πως θα ξεκινούσες το 24; Γιατί με στεναχωρείς τώρα;;; :( :P

Δ. "Αυτά τα λίγα από μένα :) Πολύ ωραίο ποστ, όπως όλα τα επικών διαστάσεων που έχεις κάνει!"

Ευχαριστώ :)

CineTV-world είπε...

Dexter:

1. Στα πρώτα επεισόδια μου έσπασε λίγο τα νεύρα που έλεγε συνεχώς πόσο ψυχρός κι "αναίσθητος" είναι (εντάξει μεγάλε, το καταλάβαμε με την πρώτη. Σκάσε τώρα!!!)... αλλά ευτυχώς στη συνέχεια το ελάττωσε (λίγο). Πάντως γενικά έχω πρόβλημα στο να ταυτιστώ με έναν τέτοιο χαρακτήρα… πριν αρχίσω να βλέπω τη σειρά είχα την εντύπωση πως σκοτώνει αποκλειστικά δολοφόνους για λόγους ηθικής, πως ήθελε να καθαρίσει τον κόσμο… δεν ήξερα ότι είναι "κακός" και ο ίδιος και πως είναι προγραμματισμένος απ΄τον "πατέρα" του να σκοτώνει μόνο δολοφόνους… Απ΄τη στιγμή που το έμαθα, απλά δεν ενδιαφέρομαι για το αν τον πιάσουν ή όχι (όπως στην 2η σεζόν π.χ.)…

2. Επίσης μου σπάει τελείως τα νεύρα το μπάζο, η χαζογκομενάρα (:/) η "αδερφή" του (το μόνο καλό που έχει είναι ότι βρίζει) !!! Αν και ήξερα πως δεν πρόκειται να πεθάνει... παρακαλούσα να τη σκοτώσει ο Rudy (με διαφορά ο πιο γαμάτος δολοφόνος που υπήρξε ποτέ στη σειρά, τον πήγαινα περισσότερο απ΄ότι τον Dexter. Για μένα, έπρεπε να τον κρατήσουν και για κάποια άλλη σεζόν. Ίσως όχι ως βασικό δολοφόνο, αλλά θα μπορούσε να επιστρέψει στα τελευταία επεισόδια της 2ης ή της 3ης… αν δεν τον είχε ο σκοτώσει ο μλκς ο... σεναριογράφος βέβαια).

3. Οι χαρακτήρες είναι απλά καλοί κατά τη γνώμη μου, τίποτα το ιδιαίτερο όμως... οι περισσότεροι ηθοποιοί, φυσιογνωμικά είναι λες και βγήκαν από κάποια ισπανόφωνη μεταγλωττισμένη σειρά!!! Αλήθεια αυτή τη ΛαΓκουέρτα σε κάθε σεζόν τη βάζουν να χάνει κάποιο κοντινό της πρόσωπο μόνο και μόνο για να δείξουν πόσο ωραία κλαίει;;; :/ :/ :/ :P Ευτυχώς που υπάρχει και ο "Τσενγκ Λι" (βλ. Μασούκα) και κάνει τη διαφορά...

4. Ένα άλλο που δεν μου άρεσε καθόλου (μάλλον αυτό είναι το χειρότερο για μένα) ήταν η δικαιολογία για τα δολοφονικά ένστικτα του Dexter... το βρήκα πάρα μα πάρα πολύ φτηνό κι εκβιαστικό να δείχνει μια σειρά ένα μικρό παιδάκι μέσα σε μια λίμνη αίματος να βλέπει τη μάνα του να κατακρεουργείται...!!! Άμα ήταν ας έδειχναν και να το βιάζουν ταυτόχρονα για να λυπηθούμε ακόμα περισσότερο τον καημένο τον Dexterούλη!!!

5. Παρόλο που έχει μόνο 12 επεισόδια, λόγω διάρκειας είναι λίγο αργά (όχι σε σημείο βαρεμάρας όμως) αρκετές φορές. Έχω πιάσει τον εαυτό μου να κοιτάει πόση ώρα θέλει ακόμα για να τελειώσει το επεισόδιο... ακόμα και στα τελευταία επεισόδια!!! Ειλικρινά, για μένα, δεν έχει και πολύ αγωνία. Ειδικά σε σχέση με 24 και Lost... δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης. Δεν έχει καθόλου σε σχέση με τις αγαπημένες μου σειρές... Άσε που όλοι οι βασικοί δολοφόνοι ήταν προβλέψιμοι λόγω φάτσας (π.χ. τον τελευταίο τον κατάλαβα γιατί έχει παίξει και στην 3η σεζόν του 24)...

6. Κατά τη γνώμη μου, η καλύτερη σεζόν ήταν η 1η (ειδικά τελευταία σκηνή είναι με διαφορά η αγαπημένη μου απ’όλη τη σειρά) και κάθε επόμενη και λίγο χειρότερη (πραγματικά κακή σεζόν δεν είχε μέχρι τώρα πάντως).

7. Με τίποτα δεν ερμηνεύει καλύτερα ο πρωταγωνιστής του Dexter (δεν εννοώ πως δεν είναι καλός) απ΄τον Kiefer Sutherland… με τίποτα!!! Γαμώ τα EMMY τους!!! :S :S :S :/ :)

8. Ο Dexter μπορεί να είναι μεγάλος δολοφόνος, αλλά ο Jack Bauer έχει σκοτώσει πολύ περισσότερους και πολλούς απ’αυτούς τους έχει σκοτώσει με φαντασία, όχι με τον ίδιο βαρετό τρόπο κάθε φορά!!! :P ;)

9. Σα να το παραέθαψα μου φαίνεται!!! :/ Πάντως γενικά, παρά τα ελαττώματά του (για μένα βέβαια…), σαν σύνολο βλέπεται άνετα κι ευχάριστα κι έχει αρκετό ενδιαφέρον έτσι ώστε να συνεχίσω να το παρακολουθώ… εδώ είδα την 3η και την 4η σεζόν του Prison Break (ειδικά η 4η πρέπει να είναι ότι χειρότερο έχω δει ποτέ σε ξένη σειρά!!!) και συνεχίζω να βλέπω και Heroes (που και σε αυτό μόνο η πρώτη σεζόν αξίζει), το Dexter που είναι πολύ καλύτερο δε θα βλέπω; Το μεγαλύτερο προτέρημα της σειράς είναι το απίστευτα καλό και ειρωνικό μαύρο χιούμορ της (στην 3η σεζόν νομίζω πως το ελάττωσαν όμως) και μόνο γι'αυτό αξίζει να το βλέπει κάποιος...

CineTV-world είπε...

Προσθήκη στο 5. του μηνύματός μου για το Dexter:

Τις 3 σεζόν τις είδα περίπου μέσα σε 1 μήνα (πάνω-κάτω)... μπορεί να έβλεπα 2-4 επεισόδια μια μέρα και μετά να ξανάβλεπα μετά από 2-3 μέρες τη συνέχεια (καλά όταν έβλεπα ολόκληρη μια σεζόν μπορεί να περνούσε και βδομάδα μέχρι να αρχίσω την επόμενη)... Αν είχα τώρα την καινούρια σεζόν του 24 ή του Lost, θα την έβλεπα ολόκληρη σήμερα... Αυτά για την "αγωνία" στο Dexter... :P

CineTV-world είπε...

Προς Brad:

1. Αν είναι έτσι θα βάλω και γω βαθμούς:

24: 24/10
LOST: 24/10
THE X-FILES: 20/10
THE SHIELD: 20/10
TWILIGHT ZONE: 19/10
THE SIMPSONS: 15/10
Όλες οι υπόλοιπες από 12/10...

2. Μα πόσο έξυπνος;!;!: Πόσο;!;!; Είδε λίγο από μια σειρά για την οποία όλοι όσοι την έχουν δει ολόκληρη λένε πόσο γαμάτη είναι... και ο Brad απ΄το λίγο κατάλαβε πως δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο μωρέ!!! Συγγνώμη αλλά μια τέτοια άποψη δεν μπορώ να τη σεβαστώ και να την πάρω στα σοβαρά... αν το είχες δει κανονικά κι έλεγες το ίδιο πράγμα... πάλι δε θα συμφωνούσα, αλλά τουλάχιστον θα σεβόμουν την άποψή σου...

3. Το Berlin Alexanderplatz απ'ότι ξέρω δεν είναι σειρά, αλλά η μεγαλύτερη ταινία που έχει γυριστεί ποτέ (15,5 ώρες με βάση το IMDB).

Annie_Hall είπε...

"Αν μια λίστα είναι όλων των εποχών... λογικό δεν είναι να περιέχει και κάποιες παλιές σειρές;"

Ναι βρε, εγώ δεν έβαλα γιατί τότε θα έπρεπε να αφήσω κι άλλες σειρές έξω.

Το Six Feet Under είναι τρομακτικά καλή και γαμάτη σειρά αλλά ναι αν κάτι κοινωνικά, ψυχωπλακωτικά δεν σου αρέσουν ασ'το. Κάνει και ο Michael C. Hall τον γκέι, δεν θα ξαναδείς Dexter μετά!

Ούτε CSI; Μα παιδί μου εσύ τελικά τίποτα δεν βλέπεις! Εμένα με βολεύουν πολύ καθώς και να χάσεις επεισόδιο(όχι ότι χάνω) δεν τρέχει κάτι. Και όλες οι πανέξυπνες υποθέσεις και τα Forensics μου αρέσουν πολύ. Από παιδί οι αγαπημένες μου σειρές ήταν αυτές με λύσεις μυστηρίων.

Το How I met Your Mother αφού έχει τον Μπάρνι δεν είναι καθόλου μα καθόλου γυναικείο. Και καλά ένας διηγείται στα παιδιά του πως γνώρισε τη μάνα τους αλλά αυτό είναι αφορμή για ιστορίες από το παρελθόν. Έχει τρελό γέλιο...

Το PB το σταμάτησα στα μισά της δεύτερης. Μεγάλη φόλα.

"Αλήθεια ρε Annie, εσύ δεν έλεγες πως θα ξεκινούσες το 24; "

Έλεγα αλλά τελικά δεν τόλμησα ακόμη. Άσε που το Fringe έχει μόνο μια σαιζόν να δω και από τη δεύτερη θα το βλέπω κανονικά.

Για το Dex θα σου απαντήσω κι εγώ ξεχωριστά :)

Annie_Hall είπε...

Για Dexter...

1. Τι λες ρε; Αυτό είναι το γαμάτο. Ότι είναι κακός. Άκου δεν ενδιαφέρεσαι αν τον πιάσουν. Τον καημένο τον Ντεξτεράκο.

2. Στην πρώτη σαιζόν η Ντεμπ ήταν η αγαπημένη μου. Στη δεύτερη και την τρίτη μου την έσπασε πολλές φορές. Στην τέταρτη είναι καλή πάλι, μάλλον. Ο δολοφόνος της τέταρτης φαίνεται να είναι ο πιο γαμάτος απ'όλους, πάντως.

3. "Οι χαρακτήρες είναι απλά καλοί κατά τη γνώμη μου, τίποτα το ιδιαίτερο όμως"

Ααααα! Δεν βλέπεις πως εξελίσσεται ο χαρακτήρας του Ντέξτερ; Έτσι ήταν την πρώτη σαιζόν; Έχει αλλάξει τελείως. Και οι υπόλοιποι το ίδιο. Τι να κάνουμε που το Miami στους λατίνους; Η Λα Γκουέρτα είναι πολύ συμπαθητική. Καλά για το Μασούκα δεν το συζητώ.

4. Ε δεν μπορεί να γεννήθηκε δολοφόνος. Κάτι οδήγησε σε αυτό. Κι εγώ θα προτιμούσα να μην το εξηγήσουν αλλά θα ήταν και λίγο παράλογο. Άσε που δεν τον κάνει λιγότερο ψυχρό.

6. Η δεύτερη μου άρεσε υπερβολικά πολύ. Την είδα μαζεμένη και κοιμόμουν πέντε το πρωί γιατί δεν μπορούσα να σταματήσω να βλέπω.

7. Άσε ρε! Ο Michael C. Hall είναι τρομερός ηθοποιός. Την παράνοια στο βλέμμα δεν τη βλέπεις; Λίγες σκηνές έχω δει από 24 και δεν τρελαίνομαι κιόλας από την ερμηνεία. Καλός είναι αλλά τέτοιους ρόλους μπορεί να παίξει(καλά μην υπερβάλλω, σχεδόν μπορεί) κι ο Σταλόνε(ωχ αυτό θα το πληρώσω...).

8. Ναι να τη βγάλουμε να τη μετρήσουμε(τη φαντασία)... Ο Ντεξ είναι serial killer. Με έναν τρόπο θα σκοτώνει. Αλλά είδες συλλογή από νυστερομαχαίρια και τέτοια που έχει.

Η τέταρτη θα έχει αρκετό γέλιο πάντως. Το πρώτο επεισόδιο το είδες;

W. είπε...

Πάρα μα πάρα μα πάρα πολύ καλό αφιέρωμα, επικροτώ!!! Κι επιμένω να δεις τα THE WIRE και το THE SOPRANOS Ο-ΠΩ-ΣΔΗ-ΠΟ-ΤΕ.

Τα σχόλιά μου:

1. Είναι μακράν ό,τι πιο εθιστικό έχω δει.

2. Τελικά μόνο εγώ δεν τρελαίνομαι (τελείωσα τον τρίτο κύκλο).

3. Σειράρα, ανώτερη του LOST για μένα. Η ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΦΩΤΟΣ των '90s.

4. Το πιστεύεις ότι δεν το έχω δει ποτέ;;; Και θέλω τόσο ρε γμτ...

5. Τί να λέμε τώρα, all time classic.

6. D'oh! :) :)) ;)

7. Συμφωνώ απόλυτα.

8. Γιοκ έχει δει αυτό.

9. Ούτε αυτό, αλλά ενδιαφέρομαι πάρα πολύ...

10. Αναμνήσεις... :)

Δική μου δεκάδα χωρίς εξηγήσεις και λοιπά:

1. THE SOPRANOS
2. THE WIRE
3. THE TWILIGHT ZONE
4. 24
5. THE BLACK ADDER
6. SIX FEET UNDER (αν και μόλις το ξεκίνησα)
7. FAMILY GUY
8. DEXTER
9. MR. BEAN (μη με κράζετε, αλλά λατρεύω Ρόουαν Άτκινσον)
10. MCGYVER
(11. ΜΟΝΚ)

Αυτάααααααααα!!!

lt.aldo raine είπε...

είμαι τόσο έξυπνος...ώστε από τα 5-6 επειδόδια να καταλάβω αν είναι κάτι καλο η όχι...

σειρά είναι το Berlin Alexanderplatz....πήγαινε για ταινία.

CineTV-world είπε...

Προς Αnnie (αχ δεν έβαλες αριθμούς και πρέπει να τα κάνω επικόλληση!!! :S :P):

1.α. "Το Six Feet Under είναι τρομακτικά καλή και γαμάτη σειρά αλλά ναι αν κάτι κοινωνικά, ψυχωπλακωτικά δεν σου αρέσουν ασ'το"

Κοίτα, κοινωνικές-ψυχοπλακωτικές ταινίες βλέπω και μου αρέσουν (στις 10 αγαπημένες μου ταινίες όλων των εποχών είναι το Million Dollar Baby), αλλά να δω μια τέτοια σειρά που κρατά αρκετές σεζόν (=πολλές ώρες)... ε λίγο δύσκολο... Είπαμε να ψυχοπλακωθούμε 2-3 ώρες, όχι ολόκληρες σεζόν!!! ;) :P

β. "Κάνει και ο Michael C. Hall τον γκέι, δεν θα ξαναδείς Dexter μετά!"

Και μόνο που μου το είπες λέω να μη ξαναδώ Dexter...!!! :/ :P

2.α. "Ούτε CSI; Μα παιδί μου εσύ τελικά τίποτα δεν βλέπεις!"

Ε όχι και τίποτα!!! Τόσες σειρές...

β. "Εμένα με βολεύουν πολύ καθώς και να χάσεις επεισόδιο(όχι ότι χάνω) δεν τρέχει κάτι"

Εγώ γι'αυτό δεν μπορώ να κολλήσω μ'αυτές τις σειρές... αν δε σε αφήνει σε αγωνία το κάθε επεισόδιο και να μη μπορείς να περιμένεις για το επόμενο δεν λέει...

γ. "Από παιδί οι αγαπημένες μου σειρές ήταν αυτές με λύσεις μυστηρίων."

Και δεν έχεις δει ακόμα την απόλυτη σειρά μυστηρίου!!! :/ :P

3. Δεν αμφισβητώ πως είναι πολύ καλό το How I met Your Mother, αλλά αν δεν υπάρχει Al Bundy ή Homer Simpson όσο καλή και να'ναι η κωμωδία... είναι λίγη! ;)

4. "Το PB το σταμάτησα στα μισά της δεύτερης. Μεγάλη φόλα."

Τυχερή!!! Που να'βλεπες και 3η και ειδικά 4η (μπλιαχ)...

CineTV-world είπε...

Προς Annie για Dexter:

1. Γαμάτο μπορεί να είναι... και πρωτότυπο να προσθέσω εγώ... αλλά δεν μπορώ να ταυτιστώ. Με τον μοναδικό "κακό" που έχω "ταυτιστεί" είναι ο Hannibal, αλλά υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο... Ο Dexter είναι παιδάκι μπροστά στον ιδιοφυή κανίβαλο... Κάτι που ξέχασα να γράψω στο πρώτο μήνυμά μου για τον Dexter: Εκεί που μοιάζει με έναν αρκετά έξυπνο δολοφόνο που τους κοροϊδεύει όλους (ας είναι "καλά" ο "πατέρας" του που τον εκπαίδευσε σωστά)... ώρες-ώρες μοιάζει με τον μεγαλύτερο μπουνταλά!!! Κάνει συνεχώς διάφορες ερωτήσεις, τις απαντήσεις των οποίων θα έπρεπε να γνωρίζει γκοτζάμ μαντράχαλος... και ότι του λέει ο άλλος το ακολουθεί αψήφιστα και στο τέλος την πατάει πολλές φορές!!! Επηρεάζεται πολύ εύκολα...

2.α. Όταν της έκανε πρόταση ο Rudy έκανε σα βλαμμένο!!! Εκείνη τη στιγμή ήθελα να την καθαρίσει... β. Ξέρω απ΄το trailer ποιος είναι ο δολοφόνος στην 4η. Γνωστός ηθοποιός... αλλά προσωπικά δεν μου αρέσει ιδιαίτερα (δε θυμάμαι να τον έχω δει και πουθενά κι ας είναι γνωστός!!! :/). Πάντως σίγουρα θα αποδώσει πολύ καλά το ρόλο του, αλλά σαν τον Rudy δύσκολο πολύ. Ήταν μούρη...

3.α. Δε θα έλεγα πως άλλαξε ιδιαίτερα, κάτι ψιλά... απλά προσπαθεί να μοιάζει φυσιολογικός. Εντάξει, έμαθε για το τραγικό παρελθόν του, επηρεάστηκε μέχρι κάποιο σημείο... αλλά κατά τα άλλα είναι ο ίδιος δολοφονικός Dexter που ξέραμε. Δεν έχει τύψεις όταν σκοτώνει. Αυτό θα ήταν μεγάλη αλλαγή. Πρέπει να δεις 24 για να δεις πόσο έχει αλλάξει ο Jack Bauer απ΄την πρώτη σεζόν. Εκεί να δεις αλλαγές στην ψυχοσύνθεση του χαρακτήρα... κάθε μέρα-σεζόν αφήνει και από ένα σημάδι που αλλάζει για πάντα τη ζωή και το χαρακτήρα του Jack...

β. "Και οι υπόλοιποι το ίδιο"

Σιγά τα ωά!!! :P

γ. Επειδή είναι συμπαθητική πρέπει κάθε σεζόν να τη βλέπουμε να κλαίει;;; :P

4. Σίγουρα δεν μπορεί να γεννήθηκε δολοφόνος, αλλά η σκηνή που έδειξαν ήταν πολύ φτηνή και εκβιαστική για μένα... θα μπορούσαν να το εξηγήσουν με άλλο τρόπο.

6. Η 2η είχε όλες τις προϋποθέσεις να είναι καλύτερη απ΄την 1η, αλλά προσωπικά μου φάνηκε χειρότερη. Δε μου άρεσε καθόλου η αλογομούρα Αγγλίδα... άλλη μία σπαστικιά!!!

7.α. Σιγά τον τρομερό ηθοποιό!!! Έτυχε και τον είδα σε μια συνέντευξη για την 4η σεζόν και είχε ακριβώς την ίδια έκφραση και την ίδια χροιά φωνής...!!!

β. "Λίγες σκηνές έχω δει από 24 και δεν τρελαίνομαι κιόλας από την ερμηνεία"

Όταν λες λίγες... απ΄τα trailer που δείχνουν κυρίως σκηνές δράσης εννοείς; Το 24 δεν είναι μόνο δράση... και στην τελική μη Bradίζεις... δεν μπορείς να έχεις άποψη για κάτι που ουσιαστικά δεν έχεις δει ποτέ και που δεν το ξέρεις…

γ. "Καλός είναι αλλά τέτοιους ρόλους μπορεί να παίξει(καλά μην υπερβάλλω, σχεδόν μπορεί) κι ο Σταλόνε(ωχ αυτό θα το πληρώσω...)"

Αν είναι έτσι... τον Dexter θα μπορούσε να τον παίξει ακόμα και ο Siegal (τουλάχιστον ο Stallone έπαιξε και σε 1-2 ταινίες αξιοπρεπέστατα)... και όχι τώρα που είναι έμπειρος ηθοποιός (:/), αλλά απ'τα πρώτα του βήματα είχε το συγκεκριμένο ρόλο... :P

8. Σημασία δεν έχει η συλλογή, αλλά η φαντασία.

9. Όχι, λέω να περιμένω... δε βιάζομαι κιόλας... :P

CineTV-world είπε...

Ευχαριστώ ρε W...

"επιμένω να δεις τα THE WIRE και το THE SOPRANOS Ο-ΠΩ-ΣΔΗ-ΠΟ-ΤΕ."

Το πρώτο προσπάθησα να το βρω, αλλά τίποτα... :( Φαντάζομαι το ίδιο και για το 2ο...

Α ΜΕΡΟΣ:
1. Πέστα ρε W να μη τα λέω μόνο εγώ... γιατί κάποιοι λένε πως έχει αγωνία ο Dexterούλης!!! :P :/

2. Σίγουρα είδες την 3η σεζόν και πιο συγκεκριμένα και την τελευταία σκηνή και δεν έμεινες τελείως μλκς;;; Σίγουρα το κατάλαβες;;; :P Εγώ ήμουν έτσι :ο για καιρό... Συνέχισε και τις επόμενες σεζόν, είναι η μοναδική σειρά που γίνεται όλο και καλύτερη. Ειδικά η 4η και η 5η είναι πιο σφιχτοδεμένες γιατί έχουν λιγότερα επεισόδια (14 και 17 αντίστοιχα... η 6η θα έχει 18).

4. Το πιστεύω!!! Πρέπει οπωσδήποτε να το βρεις... ελπίζω το κείμενό μου να σου άνοιξε ακόμα περισσότερο την όρεξη...

7. Πως συμφωνείς; Αφού δεν το έχεις στη 10άδα σου!!! :P

10. ... οι καλύτερες. Περίμενα κάθε φορά πως και πως για να αρχίσουν οι τίτλοι αρχής, να ακούσω τη μουσική και να δω ακόμα μία περιπέτεια του MacGyver!!! :)

Β ΜΕΡΟΣ:
2. Θέλω να βρω κάποιον που να έχει δει και The Wire και The Shield για να μου πει ποιο πιστεύει πως είναι καλύτερο.

5. Δεν έτυχε να το δω. Πάντως μου κάνει εντύπωση που σου αρέσει τόσο πολύ ο Άτκινσον...

7. Δεν έτυχε να το δω πολλές φορές (5-10 επεισόδια στο Μακεδονία), αλλά είναι όντως πολύ καλό. Οι Simpsons είναι καλύτεροι για μένα (και οι South Park). Χωρίς αυτούς το πιθανότερο είναι να μην υπήρχε το Family Guy.

9. Και μόνο που έχεις το 24 στις 5 πρώτες (αν και μεταξύ μας... θα μπορούσες και καλύτερα ;))... δε θα τολμήσει κανένας να σε κράξει... ;)

10. Δεν είναι ράπερ...!!! :P

CineTV-world είπε...

Προς Brad:

1. "είμαι τόσο έξυπνος...ώστε από τα 5-6 επειδόδια να καταλάβω αν είναι κάτι καλο η όχι..."

Είσαι, είσαι!!! :/ :/ :/ :))

2. "σειρά είναι το Berlin Alexanderplatz....πήγαινε για ταινία"

Δεν πήγαινε, πήγε... έχει παιχτεί σε κινηματογραφικές αίθουσες (σε κάποιο παλιότερο τεύχος του ΣΙΝΕΜΑ νομίζω πως το διάβασα) !!!

lt.aldo raine είπε...

εγώ πάλι ξέρω...ότι τελικά παίχτηκε στην tv

Annie_Hall είπε...

Εγώ θα πω μόνο(επειδή ήθελα να το σχολιάσω και το μεσημέρι αλλά ξέχασα) ότι δεν μπραντίζω εγώ αλλά ο Aldo JackBauρίζει. Εσύ είδες κάτι μπερδεμένα επεισόδια από Galactica και έβγαλες συμπεράσματα :Ρ

Εγώ έχω δει κανά δυο μισά επεισόδια από 24 παλιά που το έδειχνε η τηλεόραση.

Επίσης όταν λέω μυστήρια εννοώ με δολοφόνους και τέτοια. Όχι με μαύρους καπνούς, πολικές αρκούδες και λοιπά γελοία(δεν αμφισβητώ όμως πως παρά το ότι ακούγονται γελοία μπορεί να έχουν απίστευτο ενδιαφέρον).

Μεγάλο θεματάκι έχεις με τους γκέι και με στεναχωρείς... Αν είχες δει και τις δυο σειρές και μετά τα γλωσσόφιλα, τις υστερίες και κάτι απίστευτα τραγούδια του Michael C. Hall στο καπάκι τον έβλεπες να κάνει τον ψυχρό δολοφόνο θα καταλάβαινες. Ο τύπος είναι φοβερός.

lt.aldo raine είπε...

που να δει και το l world δηλαδή:}

CineTV-world είπε...

Προς Annie:

1. "Εγώ θα πω μόνο(επειδή ήθελα να το σχολιάσω και το μεσημέρι αλλά ξέχασα) ότι δεν μπραντίζω εγώ αλλά ο Aldo JackBauρίζει. Εσύ είδες κάτι μπερδεμένα επεισόδια από Galactica και έβγαλες συμπεράσματα :Ρ"

Μέγα λάθος!!! Πότε είπα εγώ πως δεν είναι καλή σειρά το BSG; πότε είπα πως "δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο" και πότε έκρινα αρνητικά τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών απ΄τα λίγα που είδα;;; Το μόνο που έχω πει είναι πως δεν ταιριάζει στο γούστο μου... αυτό είναι όλο. Δεν αμφισβήτησα ποτέ την αξία της σειράς.

2. "Εγώ έχω δει κανά δυο μισά επεισόδια από 24 παλιά που το έδειχνε η τηλεόραση."

Εγώ τουλάχιστον είδα 5-6 ώρες BSG...

3. "Επίσης όταν λέω μυστήρια εννοώ με δολοφόνους και τέτοια. Όχι με μαύρους καπνούς, πολικές αρκούδες και λοιπά γελοία(δεν αμφισβητώ όμως πως παρά το ότι ακούγονται γελοία μπορεί να έχουν απίστευτο ενδιαφέρον)."

Όπως ακριβώς το λες... μπορεί κάποια πράγματα να ακούγονται γελοία (βλ. Μαύρο Καπνό), αλλά στη σειρά δεν είναι καθόλου γελοία. Βασικά μόνο ο Μάυρος Καπνός ακούγεται ως κάτι γελοίο...

4. "Μεγάλο θεματάκι έχεις με τους γκέι και με στεναχωρείς..."

Πάλι κάνεις λάθος Annie. Προφανώς δεν κατάλαβες πως αστειεύομαι... Η αλήθεια είναι πως δε θα έκανα ποτέ παρέα με κάποιον γκέι, ούτε έχω όρεξη να τους βλέπω αγκαλιασμένους και να φιλιούνται, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν αναγνωρίζω το δικαίωμά τους να κάνουν ότι θέλουν... Από την άλλη όμως, έχω και γω το δικαίωμα να μη βλέπω κάτι που δεν γουστάρω... αν βρεθώ σε κάποιο χώρο που θα είναι και 2 γκέι που φιλιούνται, δε θα φύγουν αυτοί, αλλά εγώ... Δεν θέλω το κακό τους, ούτε πρότεινα ποτέ να τους βάλουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης!!! Απλά δε θέλω να είμαι κοντά τους γιατί δε μου αρέσει να βλέπω 2 άντρες να φιλιούνται (αν πρόκειται για 2 όμορφες γυναίκες δε με χαλάει καθόλου :) )... Ελπίζω τώρα να διευκρίνισα πλήρως τη γνώμη μου και να μη στεναχωριέσαι ακόμα. :P :)

CineTV-world είπε...

Προς Brad:

Την είπες πάλι τη μλκ σου!!! :P Όπως είπα: "αν πρόκειται για 2 όμορφες γυναίκες δε με χαλάει καθόλου"...

Annie_Hall είπε...

Σιγά να μη σε χάλαγε :) Άντρες τι περιμένεις. Όλοι τα ίδια λέτε. Αν πρόκειται για γκέι άντρες δεν θα κάνατε παρέα και δεν μπορείτε να τους βλέπετε αλλά για γκέι γυναίκες αλλάζει το πράγμα. Καλά αν σε ενοχλεί πραγματικά μην επιχειρήσεις καν το Six Feet Under :)

CineTV-world είπε...

1. Είναι δικαίωμα του καθενός το να επιλέγει με ποιον θα κάνει παρέα... :P

2. Αν πρόκειται για πατσαβούρες λεσβίες δε γουστάρω... ;) :P :/ :)

3. Φιλιέται κανονικά ο μπουσλάραγας;;;

ΥΓ: Αυτή τη λέξη (είναι στα ποντιακά ο γκέι) την είχα ακούσει πριν κάτι χρόνια, σε μια απ΄τις επαναλήψεις του "Εμείς κι Εμείς" και μου έμεινε... μου φάνηκε πολύ αστεία!!! :)

lt.aldo raine είπε...

""Σιγά να μη σε χάλαγε :) Άντρες τι περιμένεις. Όλοι τα ίδια λέτε. Αν πρόκειται για γκέι άντρες δεν θα κάνατε παρέα και δεν μπορείτε να τους βλέπετε αλλά για γκέι γυναίκες αλλάζει το πράγμα. Καλά αν σε ενοχλεί πραγματικά μην επιχειρήσεις καν το Six Feet Under :)""

θα συμφωνήσω απόλυτα σε αυτό....και δεν θα πω τίποτα άλλο....γιατί θα νευριάσει ο jack... και ποιος με σώζει μετά:P

CineTV-world είπε...

Άει ρε χαμένε...

ΥΓ: Από που μου κόλλησε αυτή η έκφραση ρε γμτ;!;!;

lt.aldo raine είπε...

έλα ρε συ...δίκιο έχει η κοπέλα.

ps τη λένε στο χωριο μου:}

CineTV-world είπε...

Γιατί είπα πως έχει άδικο; Έτσι είναι... και καλώς είναι έτσι (αρκεί να μην υπάρχει μίσος και ρατσισμός βέβαια), είναι πολύ λογικό και φυσιολογικό που είναι έτσι...

ΥΓ: Αν δεν την πετούσες... δε γινόταν, θα έσκαγες!!!

lt.aldo raine είπε...

κακός είναι...αλλα τεσπα.

ps αφού τη λένε....

Annie_Hall είπε...

"μπουσλάραγας" είναι η λέξη; γκουσλάραγας άκουγα :)

Κανονικά κανονικότατα φιλιέται. Έχει έναν μαύρο μπατσούλη γκόμενο πολύ άγριο. Αλλά δεν είναι ξεφωνημένες και τέτοια. Ειδικά ο γκόμενός του είναι πιο άντρας από τους άντρες(σαν τον Λαφαγιέτ στα τελευταία επεισόδια χωρίς το μακιγιάζ).

Έχω ένα φίλο που λέει πως δεν υπάρχουν πατσαβούρες λεσβίες και κανονικά είναι όλες όπως στις τσόντες. Οι άσχημες είναι για να χαλάνε τη φήμη! Έλεος είστε όλοι σας :)

CineTV-world είπε...

1. Δεν είμαι πόντιος για να ξέρω, αλλά εγώ "μπουσλάραγα" άκουγα...

2. "Έχει έναν μαύρο μπατσούλη γκόμενο πολύ άγριο. Αλλά δεν είναι ξεφωνημένες και τέτοια" :)) :)) :)) :/ :/ :/

3. Μακάρι να είχε δίκιο ο φίλος σου, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι... :( :/ "Έλεος είστε όλοι σας" :) :P

ΥΓ: Βάζε αριθμούς ρε Annie... :P

W. είπε...

Το δεύτερο θα το βρεις πανεύκολα, εμπιστέψου με.

ΠΑΡΤ ΟΥΑΝ

1. Έχει και παραέχει :/ :Ρ

2. Το κατάλαβα ναι και ήταν πολύ δυνατή ανατροπή... Αλλά ουσιαστικά όλο αυτό είναι η σειρά, ανατροπές η μία μετά την άλλη, και δεν τρελαίνομαι, με κουράζουν κάτι τέτοια.

7 Για αυτήν ακριβώς την ποιοτική της πτώση δεν την έβαλα στη δεκάδα :Ρ

10. Ρε γμτ, έχει να τα δείξει πολύ καιρό! :/

ΠΑΡΤ ΤΟΥ

5. Ξέρω, σου φαίνεται σαχλός. Αλλά εγώ βρίσκω κάτι από τον Μπάστερ Κίτον στις πραγματικά καλές ερμηνείες του, για αυτό τον λατρεύω. Επίσης, το MR BEAN είναι πολύ μελαγχολική σειρά κατα βάθος, άσχετα αν μερικές φορές πνίγεται στη σαχλαμάρα.

7. Έχεις μάλλον δίκιο, απλά τον τελευταίο καιρό έχω κολλήσει κάπως περισσότερο με τη φαμίλια του Πήτερ. Πάντως στη θέση που βρισκονται τώρα άνετα θα μπορούσαν να καθήσουν εναλλακτικά και οι ΣΙΜΠΣΟΝ.

10. :)) :)) ;)

CineTV-world είπε...

1. Σε σχέση με το 24 (πάντα) δεν έχει καθόλου.

2. Για μένα αυτά είναι τα γαμάτα... Το Lost έχει την πιο περίπλοκη και την πιο έξυπνη υπόθεση που έχω δει ποτέ σε σειρά. :)

10. 12-13 χρόνια περίπου!!! :(

academy είπε...

Το top10 του cineacademy
1.six feet under.
2.The Sopranos.
3.Lost.
4.Sex and the city.
5.24.
6.Nip/tuck
7.Damages.
8.Big love.
9.True blood.
10.Fringe-The L word.

CineTV-world είπε...

1. Μα τόσο καλό;!;!;
5. Μου αρέσει πολύ που το έχεις στην 5άδα σου, αλλά δεν μπορώ να το χωνέψω που το έχεις κάτω απ΄το Sex and the city...!!! :/ :) Αλήθεια μέχρι ποια σεζόν έχεις δει;;;

celin είπε...

1)24
μη λεμε ολο τα ιδια κ τα ιδια...ο,τι καλυτερο εχει γυριστει ως τωρα

2)friends
τα εχω δει ουτε κ εγω θυμαμαι ποσες φορες το καθενα,οταν τα τελειωσα τη πρωτη φορα,νομιζα οτι εχασα πραγματικους φιλους!!αλλα ενταξει,το ξεπερασα,γιατι τα ειδα ξανα κ ξανα μεχρι που τα βαρεθηκα

3)scrubs
απιστευτη σειρα,χιουμορ,συγκινηση,σουρεαλισμος,συναισθημα,αμερικανια μεν αλλα η πιο ποιοτικη αμερικανια,με την εννοια οτι συνδυαζει τα καλυτερα στοιχεια της αμερικανικης κωμωδιας

4)lost
don't get me wrong.λατρευω το lost,αλλα τα προαναφερθεντα τα λατρευω ακομα περισσοτερο.Συμφωνω απολυτως μαζι σου οτι καθε κυκλος ειναι ακομα καλυτερος απο τον προηγουμενο,ο 4ος κ ο 5ος δηλαδη ειναι οι καλυτεροι..ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΟΝ ΕΚΤΟ ΚΥΚΛΟ!Για τον οποιον απο οτι εχει παρει το ματι μου,δε λετε κ τα καλυτερα λογια..

5)married with children
ασχολιαστο!Αλ Μπαντυ,τι Θεος??ημιθεος κ βαλε!!!!

6)the shield
ειδα τι λες για αυτη τη σειρα,οτι ο επιλογος εχει στοιχεια αρχαιοελληνικης τραγωδιας,προδοσια κτλ..
δε ξερω,παντως ειμαι στο δευτερο κυκλο κ εχω πωρωθει παρα πολυ αγρια!!Εχεις δικιο,ο καραφλος κ ο σεην ειναι ΤΡΟΜΕΡΟΙ στους ρολους τους,δεν το περιμενα να γουσταρω τοσο πολυ...αν κ η αληθεια ειναι οτι ολα οσα μου εχεις προτεινει ειναι απιστευτα,απο 24 κ the shield,μεχρι everybody's fine...ωραιος ο φιλος!!

7)in treatment
ειδα τον πρωτο μονο κυκλο,αλλα ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Γκαμπριελ Μπερν σε ρολο ψυχαναλυτη,δεν το προτεινω παρα μονο σε οσους γουσταρουν να δουν κατι σαν εναν τηλεοπτικο Ιρβιν Γιαλομ,πολυ μπλα μπλα κ υπαρξιακα αδιεξοδα,γουσταρω!!

8)sledgehammer
τωρα οποιος θελει ας γελασει!οπως ειχες εσυ τον μαγκαιβερ,εγω γουσταρα αυτον πιτσιρικας..κ τον μαγκαιβερ βεβαια τον γουσταρα με τα χιλια

9)prison break
ο πρωτος κυκλος γα@ουσε κ εδερνε,αναμφισβητητα.Για μενα,το ιδιο ισχυει κ για τον πολυ καλο δευτερο,που ηταν ελαχιστα κατωτερος.ο 3ος κ ο 4ος,ενταξει,δεν ελεγαν πολλα.Αλλα τους ειδα με ευχαριστηση,because i am a sentimental big guy κ "δενομαι" με ο,τι μου αρεσε καποτε,σε σημειο που δε μπορω να το "εγκαταλειψω" αν χαλασει στην πορεια!!!

10)how i met your mother
πολυ καλη κωμικη σειρα..ενταξει,μιμειται λιγο τα friends,αλλα δεν υπαρχει κωμικη σειρα που να μη μιμειται τα friends..

yparxei k mia koma kvmikh seira που μου αρεσει πολυ,το two and a half men,με τον Τσαρλυ Σην..

CineTV-world είπε...

1. Μα τόσο καλό είναι πια;!;!; :p Πέρα απ΄την πλάκα, για μένα δεν πρόκειται να γυριστεί ΠΟΤΕ σειρά που να ξεπεράσει την 24άρα. Κι αν ποτέ μου αρέσει κάποια περισσότερο (που το αποκλείω), θα το παραδεχτώ.

2. Νομίζω πως δεν έχω δει ποτέ ολόκληρο επεισόδιο και από αποσπάσματα που έχω δει δεν μου άρεσε. Μετά τον Al Bundy δεν μπόρεσα να ξαναδώ κωμική σειρά και να μην μου φανεί χαζοαμερικανιά... Και το Married with Children αμερικανιά ήταν, αλλά ήταν κορυφαίο για την εποχή του... μετά από αυτό όλες οι υπόλοιπες κωμικές σειρές μου φαίνονται ξεπερασμένες...

3. Μπορεί να έχεις και δίκιο... αλλά όπως σου είπα δεν βλέπω κωμικές σειρές πλέον (με εξαίρεση τους Simpsons και το South Park όμως).

4. Δυστυχώς το χειρότερο μας το επιφύλασσε για το τέλος, αλλά δεν πειράζει... Ακόμα κι έτσι το ταξίδι του LOST ήταν μοναδικό και αξεπέραστο και δεν μετάνιωσα στιγμή που επένδυσα τόσες ώρες... Αν γυρνούσα στο παρελθόν θα με συμβούλευα να μην δω την τελευταία σεζόν (δεν ήταν ολόκληρη χάλια, είχε μερικά εξαιρετικά επεισόδια-το ένα ειδικά είναι από τα καλύτερα της σειράς, αλλά το φινάλε τη χάλασε ολόκληρη τη σεζόν)...

5. Άρα Θεός... :p Ναι, αλλά πάνω απ'όλους ο Jack... ;)

6. Είμαι σίγουρος πως όταν δεις μέχρι και την 5η σεζόν (ίσως και νωρίτερα-σίγουρα πριν δεις και την 7η) θα την έχεις τουλάχιστον στην 3η θέση, μπορεί και στη 2η... Ναι, είναι ΤΟΣΟ γαμάτο!!! Όταν τελειώσεις και το The Shield, σου πρότεινα να δεις και το Breaking Bad (θα πρέπει να το κατεβάσεις όμως)... σίγουρα θα χωρέσει άνετα στη 10άδα σου... ;) Τώρα που το θυμήθηκα την τελευταία φορά που είχα πάει σε dvdάδικο μέχρι και την 4η σεζόν είχε απ΄το The Shield... Έχουν βγει οι υπόλοιπες 3;!;!;

7. Το έχω ακουστά (όπως και όλες τις σειρές που αναφέρεις), αλλά φοβάμαι μήπως παραείναι ψυχοπλακωτικό και δεν είμαι για τέτοια... :p

8. Δεν πρόκειται να γελάσω γιατί μόνο ακουστά το έχω (αλλά έτσι κι αλλιώς δεν θα γελούσα)...

9. Μόνο η 1η σεζόν ήταν γαμάτη... Η 2η ήταν αρκετά καλή, η 3η βλεπόταν (τίποτα το ιδιαίτερο) και η 4η ήταν με διαφορά η χειρότερη... ήταν κακή! Πάντως και γω δένομαι με τις σειρές που μου αρέσουν αρχικώς και δεν μπορώ να τις κόψω... π.χ. Heroes!!! Εδώ κυριολεκτικά ΜΟΝΟ η 1η άξιζε και είδα και τις 4 μόνο και μόνο για να δω πως θα το τελειώσουν!!! Τελικά κόπηκε απ΄το κανάλι γιατί η τηλεθέαση έπεσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ... Η 4η σεζόν τέλειωσε κανονικά, αλλά δεν είχε φινάλε σειράς, αλλά σεζόν...

10. Προφανώς κι αυτό δεν το έχω δει, αλλά η απορία είναι η εξής: Πως το έχεις δει; Την ίδια απορία έχω και για τα 3,7 και Two and a Half Men...

Ανώνυμος είπε...

Το top-5 μου:
1) ROOTS
2) NORTH & SOUTH
3) SHOGUN
4) KUNG FU
5) THE TWILIGHT ZONE

(Πέντε λεπτά να διαβάσω το post και μισή ώρα να διαβάσω τα σχόλιά σας...είστε απίστευτοι :-)))

CineTV-world είπε...

Δεν έχω δει ROOTS και SHOGUN, αλλά η ανάρτηση δεν ήταν για mini-series... :p :)

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον...έπεσα κοντά! ;-)

CineTV-world είπε...

ΠΡΟΣ CELIN:

"το θεωρω σχεδον αριστουργηματικο": o.0 o.0 o.0 Είναι μια από τις πιο υπερτιμημένες σειρές και την έχω θάψει σε αρκετές αναρτήσεις (αν δεν βαριέσαι διάβασε από αυτό το σημείο και κάτω)... :p Αν είναι σχεδόν αριστουργηματικό το Dexter τότε η 24άρα είναι το απόλυτο υπεραριστούργημα των υπεραριστουργημάτων (που είναι έτσι κι αλλιώς:p) ρε Celin... Μου φαίνεται ξεχνάς πολύ εύκολα... :( Όσο καλό και να είναι το (υπερτιμημένο) Dexter, είναι ΠΟΛΥ μικρό μπροστά στο 24. Μη σου πω ΤΕΛΕΙΩΣ ανύπαρκτο:

Δεν συγκρίνεται ούτε σε αγωνία (εδώ γελάνε - το Dexter δε γνωρίζει αυτή τη λέξη), ούτε σε ένταση (επίσης), ούτε σε δράση (παρομοίως), ούτε σε ανατροπές (ποιες ανατροπές; Απ΄τις πιο προβλέψημες σειρές είναι το Dexter!!! Δεν παθαίνει ποτέ τίποτα ο Dexter και σχεδόν ποτέ δεν πεθαίνει κάποιος χαρακτήρας - για τις ανατροπάρες της 24άρας δεν χρειάζεται να πω κάτι, τα λόγια είναι περιττά), ούτε σε δράμα (το Dexter καταφεύγει σε εκβιαστικές σκηνές - με μωρά που βλέπουν τη μάνα τους να κατακρεουργείται!!! Πολύ φτηνός εντυπωσιασμός...), ούτε σε ερμηνείες (υπερτιμημένος ο Hall - πάνω από 2-3 εκφράσεις δεν πρέπει να έχει κάνει σε όλες τις σεζόν μαζί!!! Ανέκφραστο προσωπάκι, θυμωμένο προσωπάκι, λυπημένο προσωπάκι και τούμπαλιν:p), ούτε σε σκηνοθεσία, ούτε σε σενάριο (του Dexter είναι γεμάτο αμπελοφιλοσοφίες της πλάκας, εκβιαστικές σκηνές και ηλίθιους χαρακτήρες - ειδικά ο Dexter είναι απ΄τους πιο σπαστικούς χαρακτήρες που έχω δει σε σειρά - δεν αισθάνεται σχεδόν τίποτα και δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για κανέναν - μπορεί να λυπηθεί για λίγο αλλά ξεπερνά τον "πόνο" του ΠΟΛΥ γρήγορα, στο πι και φι... Γιατί να ενδιαφερθώ για έναν τέτοιο χαρακτήρα; Καρφί δεν μου καίγεται. Φυσικά δεν συγκρίνεται με τον Θεό Jack Bauer!!!)...

Οι σεζόν του Dexter κατά τη γνώμη μου: 4η (με διαφορά η καλύτερη, για κάποιους έχει συγκλονιστικό φινάλε ΑΛΛΑ μόνο πρωτότυπο δεν είναι - δεν είναι τέλεια, αλλά σε γενικές γραμμές είναι πάρα πολύ καλή και αυτό οφείλεται κατά 99,9% στον Trinity Killer και στην ερμηνεία του Lithgow), 1η ("απλά" πολύ καλή, τίποτα παραπάνω), 2η (απλά καλή), 3η (μέτρια προς το καλούτσικη - τίποτα το ιδιαίτερο) και 5η (μετριότατη, σχεδόν κακή - με διαφορά η χειρότερη). Έτη φωτός μπροστά η 24άρα. Μιλάμε για την σειρά που στιγμάτησε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη σειρά, την προηγούμενη δεκαετία, αυτή που ήταν πιο κοντά στο πνεύμα της εποχής... για τη σειρά της δεκαετίας με λίγα λόγια... και για μία από τις 10 πιο groundbreaking σειρές όλων των εποχών. B) :p

lt.aldo raine είπε...

ναι εντάξει σε λίγο θα μας πεις ότι ο Sutherland είναι καλύτερος από τον Hall! διαβάζουν και μικρά παιδιά.

CineTV-world είπε...

Εννοείται πως είναι καλύτερος ο Sutherland!!! Ο άνθρωπος έχεις καταθέσει την ψυχή του στις 8 σεζόν της σειράς!!! Που να συγκριθεί ο Χαλλάκος και το σπαστικό βλέμμα του με ολόκληρο Jack Bauer!!! Δεν γίνονται αυτά... Πάντως το κακό είναι ότι διαβάζουν και μικρά ανόητα παιδάκια που δεν έχουν δει 24 και πετάγονται σαν πουρδίτσες και κρίνουν χωρίς να έχουν ιδέα... αλλά δεν πειράζει, ο Μάιος είναι κοντά. Β) :p

tarantina είπε...

1.24 - Μιλάμε για την ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΥΠΕΡΤΕΛΕΙΑ ΣΕΙΡΑΡΑ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ :D Δε χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση,ξέρεις εσυ!

2. The Shield - ΆΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΕΙΡΑΡΑ!Και γι αυτή έχω πει κατα καιρούς εκθειαστικά σχόλια! :D

3.Lost - Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου για τις σεζόν,ήταν η πρώτη σειρά που με πόρωσε τόσο! (τώρα πια είναι η τρίτη!).Αγαπημένος μου χαρακτήρας ο μέγιστος John Locke αλλά και ο γαμάτος Desmond!Το τέλος κι εμένα με χάλασε,παρ'ολα αυτά δε θα το αφήσω να με επηρεάσει στη θετική γενικά εικόνα που έχω για τη σειρά!

4.X-Files - To πιο ταιριαστό πρωταγωνιστικό δίδυμο της οθόνης (μετά τον Bruce Willis & την Cibyll Shepherd του Moonlighting :P).Οι περισσότερες ιστορίες ήταν εντυπωσιακές,ανέκαθεν γούσταρα τέτοιες φάσεις με εξωγήινους και ουσιαστικά ήταν η πρώτη σειρά που καταπιάστηκε με το θέμα (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος :P)
(Δεν έβλεπα twilight zone,δεν ξέρω γιατί :P Αν και αμυδρά σαν να θυμάμαι οτι είχα χαζέψει κάποια επεισόδια,μπορεί και όχι όμως!)

5.Βreaking Bad - κι εδώ δε χρειάζεται να πώ τπτ,τη γνωρίζεις τη γνώμη μου! (Είχα ποστάρει και σε μια παλιά ανάρτηση αναλυτικά κτλ :P) 17/7 ΛΕΜΕ!!!!

6.Damages - Εξαιρετική σειρά,όπως σου έχω ξαναπεί,δε δίνει τόσο βάρος στο δικαστικό των υποθέσεων, όσο στο μυστήριο που υπάρχει πίσω από αυτές.Μάλιστα,σε κλίμακα κατάταξης γαμάτων ανατροπών,την κατατάσσω αμέσως μετά την 24άρα!!Επιμένω να τη δείς! :) Η Glenn Close παίζει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!!Και η Rose Byrne!!

7.Dexter - κι εδώ τη γνωρίζεις τη γνώμη μου,όπως κι εγώ τη δική σου! :P Ελπίζω να δούμε μια πολύ καλή 6η κι ένα ακόμη πιο καλό κλείσιμο αυτής!

8.South Park - Λατρεία,Cartman θρησκεία και δε συμμαζεύεται!!

9.Six Feet Under - Καθώς διάβαζα στα γρήγορα κάποια από τα παραπάνω σχόλια,είδα ότι παρακολούθησες στο You Tube το φινάλε της σειράς!Πίστεψέ με,αν δεν έχεις δεί όλες τις σεζόν για να γνωρίσεις τους χαρακτήρες,να ταυτιστείς με κάποιους,να μισήσεις άλλους,δε θα σε αγγίξει τόσο το φινάλε..!Δεν τη χαρακτηρίζω αριστούργημα,είχε και τις βαρετές στιγμές της,αλλά διέθετε το προνόμιο να περνάει ένα αισιόδοξο μήνυμα μέσα από το απαισιόδοξο του θανάτου!Σε γενικές γραμμές τη θεωρώ μια πολύ καλή σειρά,αλλά δεν είμαι κσι τόσο σίγουρη αν σου αρέσει εσένα! :P

10 - McGyver - Ε,καλά είσαι!Η απόλυτη πόρωση της εποχής!Έχω ξαναμιλήσει για τον πολυμήχανο σε ένα άλλο τοπ ηθοποιών,αλλά τις προσεχείς μέρες θα γράψω και στο αφιέρωμα! :)

CineTV-world είπε...

1. ΤΟΣΟ καλό είναι αυτό το 24 ρε συ Tarantina;!;!; :O :O :O :P :P :P

2. Και να φανταστείς ξέρω κάποια που ξέχασε να την αναφέρει σε μια σχετική συζήτηση... xD xD xD :P :P :P

3. (ευτυχώς που το διευκρίνισες... xD xD xD :P :P :P) Οι χαρακτήρες που ξεχωρίζω: John Locke, Ben Linus (μου τους χάλασαν και τους 2 στο τέλος), Sawyer, Jack, Jacob, Desmond, Hugo, Faraday, Kate, Juliet... Γενικά αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι να αντιπαθούσα κάποιον... Το πρόβλημά μου εμένα είναι ότι παρόλο που αγαπώ ακόμα τη σειρά (=τις 5 πρώτες σεζόν και κάποια επεισόδια της 6ης), μετά από αυτό το φινάλε δεν ξέρω αν θέλω να την ξαναδώ ποτέ...!!! ΤΟΣΟ πολύ με χάλασε... και όπως λέω πάντα: Αναμφισβήτητα άξιζε ένα ΑΠΕΙΡΩΣ καλύτερο φινάλε στη LOSTάρα... :( :p Τέσπα... Αλήθεια, το αφιέρωμά μου το είδες;!;!; :O :O :O :P :P :P

4. Διαφωνώ! Μπορώ να σου αναφέρω 2-3 καλύτερα πρωταγωνιστικά δίδυμα: Jack+Renee, Homer+Marge και Mary-Kate+Ashley...!!! :P :P :P Πέρα απ΄την πλάκα, τα X-Files ήταν η πρώτη σειρά που με πόρωσε, που με κέρδισε ως fan της και που μου σύστησε ένα κόσμο γεμάτο συνωμοσίες και κυβερνητικά μυστικά... Για μένα είναι η σειρά της δεκαετίας του 90 (αυτή και το Beverly Hills:p)... Ναι, μάλλον ήταν η πρώτη σειρά που καταπιάστηκε σε τέτοιο βαθμό με τους εξωγήινους, αλλά σίγουρα υπήρχαν και παλιότερες σειρές που ασχολήθηκαν με την πάρτη τους... π.χ. το πιο-πρωτοποριακό-δεν-γίνεται Twilight Zone... Έχω δει καμιά 50αριά επεισόδια, ΟΛΑ στο youtube (είχα κάνει κι ένα top10:p)...

5. Και συ γνωρίζεις τη γνώμη μου οπότε πάμε στο επόμενο...

6. Λοιπόν, ξέρεις πως δεν τρελαίνομαι να το δω... ΑΛΛΑ για χάρη σου θα το κάνω κι αυτό... κι ας πρωταγωνιστούν γυναίκες...!!! xD xD xD :P :P :P Κι επίσης ξέρεις πως αποκλείω να έχει καλύτερες ανατροπές απ΄το LOST (ή έστω να πλησιάζει τις ανατροπάρες του)...!!! ΔΕΝ γίνονται αυτά ΟΤΙ και να λες ΜΑΝΔΑΜ. ΤΕΛΟΣ. Β) Β) Β)

7. Ελπίζουμε να είναι πιο μαπέξ κι απ΄την 5η, να πατώσει ΤΕΛΕΙΩΣ, να κοπεί απότομα και να μείνει χωρίς series finale... xD xD xD :P :P :P

8. Συμφωνώ απόλυτα, απλά προτίμησα να βάλω τους πρωτοπόρους Simpsons (χωρίς αυτούς μπορεί και να μην υπήρχε South Park)... A και προσωπικά προτιμώ τον Θεό Homer απ΄τον Cartman. :D :D :D

9. Στο εξαιρετικό φινάλε (σαν αυτόνομη σκηνή το κρίνω), κατά τη γνώμη μου (ΠΑΝΤΑ), τη μισή δουλειά την κάνει το τραγούδι (το είδα και στο αθόρυβο και δεν ήταν τόσο δυνατή σκηνή)... ΕΝΩ το The Shield και η 24άρα δεν είχαν ανάγκη από γαμάτα τραγούδια για να μας δώσουν γαμάτα φινάλε... ;) Θα μου αρέσει ρε...!!! :P :P :P

10. YO! McGyver για άλλη μια φορά... ΥΟ!!! xD xD xD :P :P :P Αν τα X-Files ήταν η σειρά των '90s, o MacGyver ήταν η σειρά των '80s... ;) Ναι ρε, στάνταρ θα γράψεις... :P :P :P

tarantina24 είπε...

1. Ναι ρε σύ Bauer λέμε,ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ!!Αν και η λέξη καλό το υποτιμά,οπότε ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΤΙΤΑΝΟΜΕΓΙΣΤΟΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΤΕΡΑΣΤΙΟ! B) B) B)

2.Κατάλαβα ποια λές,αλλά δεν της έμεινε και deep μυαλό αυτό το διάστημα,της το πήρε η 24άρα :P :P

3.To είδα σήμερα το αφιέρωμα,αυτές είναι και οι δικές μου επιλογές περίπου.Το κακό είναι ότι δε θυμάμαι λεπτομέρειες πια,αλλά όσες έβαλες είναι γαμάτες!Γιατί,πέραν της 24άρας έχεις ξαναδεί δεύτερη φορά σειρά;Εγώ όχι και ούτε πρόκειται.Ταινίες έχω δεί δεύτερη και πολλοστή φορά,αλλά σειρές δε βρίσκω το λόγο να κάτσω να ξαναδώ από την αρχή όλες τις σεζόν..!

4.Κάααααποια στιγμή θα το τσεκάρω κι αυτό το τοπ τέν :p

6.Πολύ χαίρομαι :D Είμαι σίγουρη πάντως ότι δε θα συμφωνήσεις για τις ανατροπές,αφου επιμένεις τόσο για το ΛΟΣΤ.Απλά το Damages είχε τη μία ανατροπή μετά την άλλη,αυτό ήταν που με τρέλαινε!

7.χαχαχχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχα με τον καλό λόγο πάντα για τον Ντεξτεράκο :p

9.Ρε συ,και σε ποιά σειρά ή ταινία τη μισή δουλειά δεν την κάνει η μουσική;Κι αλήθεια,γιατί το έβαλες στο αθόρυβο; xD xD

10.Ε,νταξ,και να μην γράψω ο MacGyver είναι γαμάτος φορέβερ.Γιο! :D

CineTV-world είπε...

1. Άντε ρε συ Tarantina!!! Άμα είναι να το δω και γω... :P :P :P

2. Νταξ, δικαιολογείται τότεςςς... :P :P :P

3. Ναι, έχω ξαναδεί LOST!!! Όχι όλες τις σεζόν βέβαια... 4η και 5η μαζί με κάτι φιλαράκια που το έβλεπαν από μένα τα καλοκαίρια... Επίσης έχω ξαναδεί και κάποια επεισόδια των X-Files...

4. Ναι μωρέ... κάααααποια στιγμή να το τσεκάρεις... :P :P :P

6. Και γω είμαι σίγουρος... LOSTάρα ρε (κι αυτό σε κάθε επεισόδιο ανατροπάρες είχε)!!! :P

7. ΑΦΟΥ τον αγαπάμε τον συμπαθέστατο Δεχτεράκο ρε... :P :P :P

9. Σε ΟΛΕΣ τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γαμάτες ταινίες και σειρές δεν κάνει τη μισή δουλειά η μουσική. Στην 24άρα (που είχε γαμάτη μουσική επένδυση), η μουσική ήταν το 1/24... Β) Β) Β) :P :P :P To έβαλα αθόρυβο για να δω τη διαφορά... Ήμουν σίγουρος πως δεν θα είναι τόσο δυνατή σκηνή χωρίς το τραγούδι... :P :P :P

10. Εννοείται... αλλά MacGyver ή Jack Bauer;!;!; :O :O :O YO!!! :P :P :P

tarantina24 είπε...

1.Aμα είναι,ναι. :P

2.Κι εσύ πώς το κατάλαβες ότι δικαιολογείται;Αφού δεν έχεις δει 24 :P

3.Tώρα που το σκέφτομαι και μετά την ερώτηση που μου κανες για τη σειρά κατάταξης της Shieldaras,ψήνομαι να την ξαναδώ γμτ..αλλά που θα τη βρώ; :( :( :(

6.Ε,όχι και σε κάθε επεισόδιο ανατροπάρες,πολλά επεισόδια ήταν ντιπ υποτονικά και χωρίς καμιά εξέλιξη,ειδικά αυτά με τα flashbacks :P (εκτός του Τζον Λόκ,τα μόνα ενδιαφέροντα flashbacks,στων άλλων,βαριόμουν,ακόμη και στου Σώγιερ,φαντάσου! :P)

7.Eσύ ειδικά,νερό πίνς στο όνομά του!! :P

9.Παιδάκι μου,εννοείται ότι εξαιρείται η 24άρα!Ακόμη και στο 6χ04,του οποίου τη μουσική επένδυση εκθειάζω όποτε μου δίνετε η ευκαιρία,ακόμη κι αν έλειπε,πάλι θα παρέμενε δυνατή η σκηνή λόγω της ερμηνειάρας του Sutherland..!Πέρα από αυτό,επιμένω ότι τη μεγαλύτερη δουλειά σε μια άκρως φορτισμένη σκηνή την κάνει η μουσική. B) :D

10.Jesse Pinkman και YO στα μούτρας που με ρωτάς κιόλας τα αδιανόητα!! :O :O :O :P

CineTV-world είπε...

1. ΕΣΜ... :P :P :P

2. Επειδή σου αρέσει εσένα ρε... :P :P :P

3. xD xD xD Άμα είναι να την κατεβάσουμε ρε συ Tarantina... :P :P :P

6. Αυτό το πρόβλημα το είχε στις πρώτες 3 σεζόν που είχαν πολλά επεισόδια... αλλά και πάλι τα περισσότερα είχαν ενδιαφέρον για μένα γιατί συμπαθούσα λίγο-πολύ όλους τους χαρακτήρες! Αλήθεια το Damages πόσα επεισόδια έχει σε κάθε σεζόν; Ελπίζω 12-13 ΤΟ ΠΟΛΥ... :P :P :P

7. Στην υγειά του το πίνω, όχι στο όνομά του... :P :P :P

9. ΚΑΚΩΣ επιμένεις... Την μεγαλύτερη δουλειά στις πραγματικά γαμάτες φορτισμένες σκηνές την κάνουν οι ερμηνείες και μετά όλα τα άλλα... Β) Β) Β) :P :P :P

10. xD xD xD Δεν το ρωτάω ΜΟΝΟ εγώ και το ξέρεις πλέον... :P :P :P

pantelis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
CineTV-world είπε...

Τα ίδια έχεις και για όλων των εποχών;

pantelis είπε...

grapse lathos gia to prohgoumeno post

pantelis είπε...

k kata thn gnomh m teleioterh minh seira(7,5 ores deiarkia)einai mia.MASTER OF THE GAME.PARAGOGHS 1984.

CineTV-world είπε...

Δεν το ξέρω... :)

pantelis είπε...

einai apisteyth minh seira k den palionh pote to thema(giathn aplistia tou antropou gia to xrhma)se 100ntades antropous olon ton keinonikon stromaton pou thn edosa thn seira oloi exoun pathei plaka,anthes steile meso e-mail thn dieythinsh na sthn steilo pote.tha pateis

CineTV-world είπε...

Ευχαριστώ για την προσφορά, αλλά αν αποφασίσω κάποια στιγμή να το δω, θα το βρω στο internet... :)

pantelis είπε...

THN TAINIA MALLON tha thn breis .tous ypotitlous then nomizo.pantos ama tous breis thesto

Ανώνυμος είπε...

POU EINAI T SUPERNATURAL KAI TO HOW I MET YOUR MOTHER???????

Ανώνυμος είπε...

oi kalyteres seires kata thn gnwmh mou
must seeeeeee!!!!!!!!!!!!!

1.prison break
2.fiends
3.spartacus
4.white collar
5.breaking bad
6.the sopranos
7.sons of anarchy
8.game of thrones
9.walking dead
10.lost

CineTV-world είπε...

ΜΑΛΛΟΝ δεν έχεις δει 24, The Shield και X-Files... :)

pani_kon είπε...

το Breaking Bad κάτω από το Prison Break ?!?!?! (εννοείται ότι το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες που είναι από πιο πάνω 2.fiends, 3.spartacus,4.white collar)

pantelis είπε...

my top 1)LOST.2)X-FILES.3)FRINGE.4)24.5)flashforward.6)the shield.7)person of interest.8)white collar.9)first wave.10)prison break

Unknown είπε...

γνωριζει κανεις παιδια μια σειρα στο μεγκα τελη 90 με ενα κατασκοπο που ειχε ενα βοηθο και το παρακολοθουσε σε καροτσακι

Δημοσίευση σχολίου