Pushing Daisies - The Most Feel Good Series of All Time!



Αφού ξεμπέρδεψα με το Alias, άρχισα να βλέπω Pushing Daisies, μια ρομαντική κωμωδία μυστηρίου και φαντασίας που μας μεταφέρει στον παραμυθένιο σουρεαλιστικό κόσμο του Coeur d'Coeurs! Εκεί όπου μεγάλωσε ο αρτοποιός Ned (Lee Pace), ο οποίος σε πολύ νεαρή ηλικία ανακάλυψε πως έχει ένα μοναδικό χάρισμα! Μπορεί να επαναφέρει στη ζωή νεκρούς μόνο με ένα του άγγιγμα! Με ένα δεύτερο άγγιγμα όμως τους σκοτώσει μόνιμα κι αν δεν το κάνει μέσα σε 60 δευτερόλεπτα, κάποιος άλλος παίρνει τη θέση του νεκρού στον κάτω κόσμο. Ο Ned χρησιμοποιεί την ικανότητά του για να λύσει υποθέσεις δολοφονιών, έτσι ώστε να βοηθήσει τον τοπικό ντετέκτιβ και φίλο του, Emerson Cod (Chi McBride), να κερδίσει τις ανταμοιβές. Τα πράγματα όμως αρχίζουν να περιπλέκονται όταν ένα θύμα δολοφονίας αποδεικνύεται ότι είναι ο χαμένος παιδικός έρωτας του πρωταγωνιστή, η Charlotte 'Chuck' Charles (Anna Friel) και ο Ned αποφασίζει να σπάσει τους κανόνες και να την αφήσει να ζήσει! Μόνο που δεν θα μπορούν να αγγίζονται...


Πρόκειται για την πιο ευχάριστη σειρά που έχω δει ποτέ! Ακόμα κι αν έχεις τις μαύρες σου, θα σε κάνει να ξεχαστείς, να χαμογελάσεις και να αισθανθείς λίγο (έως πολύ) καλύτερα! Μοιάζει επικίνδυνα με την Amelie και το Big Fish σε βαθμό που θα πρέπει να του κάνουν τεστ πατρότητας... και όλοι οι χαρακτήρες του είναι αξιολάτρευτοι! Προσωπικά ξεχώρισα την Chuck, την Olive Snook (Kristin Chenoweth) που εργάζεται ως σερβιτόρα στο Pie Hole του Ned και είναι "απελπισμένα αφοσιωμένη σ'αυτόν"... και φυσικά τον έναν και μοναδικό Emerson Cod (οι σαρκαστικές γκριμάτσες και ατάκες του ήταν ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ - παρεμπιπτόντως δείτε και το ανεπανάληπτο Vertigo tribute της σειράς)! Η 1η σεζόν προβλήθηκε το 2007 και λόγω της καταραμένης απεργίας των σεναριογράφων (που μας άφησε χωρίς 24άρα για πάνω από 1,5 χρόνο), αποτελείται από 9 επεισόδια και η 2η από 13 και δυστυχώς – λόγω του κοψίματος - έχει το πιο βεβιασμένο "series finale" (spoiler video) που έχω δει ποτέ. Μην περιμένετε να κλείσουν όλες οι ιστορίες στο τέλος... πολλά μυστήρια παραμένουν άλυτα. Δεν μάθαμε ποτέ ***SPOILER*** ποιος και γιατί δολοφόνησε την Chuck... τι έγινε με τον πατέρα της... και γιατί ο πατέρας του Ned τον εγκατέλειψε... Επίσης περίμενα στο φινάλε να χάσει το χάρισμά του ο Ned και να αγκαλιάσει επιτέλους την Chuck, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβαν να κάνουν κάτι τέτοιο ***SPOILER***... αλλά ξέρετε κάτι; Δεν έχει σημασία! Δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή που είδα τη σειρά και σίγουρα αξίζει να την ανακαλύψετε κι εσείς! Αν σας αρέσει το συγκεκριμένο είδος (ή ακόμα κι αν δεν σας αρέσει), τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!



Υ.Γ. η επόμενη σειρά που θα δω είναι το Life (βασικά το ξεκίνησα χθες το βράδυ - πολύ καλό μέχρι στιγμής), μετά ακολουθούν Sons of Anarchy και Damages και τέλος πάμε στα "βαριά πυροβολικά"... Sopranos, Deadwood και Oz! (ναι, μ'αυτή τη σειρά θέλω να τα δω:p)