My Top 10 Favorite Movies of 2010



Καθυστέρησα αρκετά να κάνω το συγκεκριμένο αφιέρωμα γιατί ήθελα να δω όσο το δυνατόν περισσότερες ταινίες... Kαι πάλι δεν έχω δει αρκετές ακόμα... Μεταξύ άλλων: True Grit (το μοναδικό απ΄τα οσκαρικά...), I Saw The Devil και The Housemaid (3 απλά παραδείγματα)... Με λίγα λόγια κάποια στιγμή μπορεί να αλλάξει η 10άδα... Ααα επίσης να πω ότι 11ο έχω το Winter's Bone (απλά ήθελα να το αναφέρω γιατί πραγματικά έχω τύψεις που δεν το έβαλα στη λίστα - πρόκειται για εξαιρετική ταινία!!!)... Τέλος πάντων... Όπως ΟΛΕΣ οι προηγούμενες λίστες μου, έτσι κι αυτή... είναι ΤΕΛΕΙΩΣ υποκειμενική (όπως και οτιδήποτε που γράφω στο ιντερνέτι δηλαδήςςς:p). Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2010 λοιπόν - ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ - είναι οι εξής:

10. Unthinkable



Αν είχε και τον Jack Bauer θα ήταν αριστούργημα. ΤΕΛΟΣ.

9. 127 Hours



Στην αρχή (μέχρι να πάθει το ατύχημα) δεν μου άρεσε ιδιαίτερα και γενικά σε αρκετά σημεία με ενόχλησε η βιντεοκλιπίστικη σκηνοθεσία, αλλά δεν γινόταν να μην βγάλω το καπέλο σ'αυτόν τον άνθρωπο και στην συγκλονιστική - αληθινή - ιστορία του!!!

8. Toy Story 3



Χαλαρά το καλύτερο animation της χρονιάς που μας πέρασε και ταυτόχρονα μία απ΄τις καλύτερες ταινίες του 2010.

7. Flipped



Σε κάποιους μπορεί να φανεί παλιομοδίτικο, αλλά αυτό είναι ένα απ΄τα προτερήματά του και προσωπικά με συγκίνησε και μ'έκανε να νιώσω πως ζω σε μια άλλη - πολύ πιο αθώα - εποχή!!!

6. Buried



Το πιο αποπνικτικό - κλειστοφοβικό - χιτσκοκικό θρίλερ αγωνίας των τελευταίων χρόνων.

5. Catfish



Ντοκιμαντέρ ή όχι, πρόκειται για απίστευτη ταινιάρα και το θέμα της μας αφορά όλους.

4. Frozen



Μάλλον όχι, αυτό είναι το πιο αποπνικτικό - κλειστοφοβικό - χιτσκοκικό θρίλερ αγωνίας των τελευταίων χρόνων!!! Μία από τις πιο υποτιμημένες ταινιάρες του 2010.

3. Shutter Island



Να και η πιο υποτιμημένη ταινία της χρονιάς που μας πέρασε... Ξεχασμένη τελείως από ΟΛΑ τα βραβεία... #EPIC_FAIL

2. Black Swan



Αχ αχ αχ αχ ρε Aronofsky... αχ!!! Με τέτοιο υλικό θα μπορούσε να κάνει θαύματα, αλλά δυστυχώς δεν τόλμησε... δεν πήρε (μεγαλύτερα) ρίσκα... Όπως και να΄χει πρόκειται για εξαιρετική ταινία, αλλά δεν είναι το αριστούργημα που ήθελα και περίμενα τόσους μήνες να δω... Κρίμα, χαμένη ευκαιρία (περισσότερα στις ταινίες του μήνα - coming soon:p). :( Τέλος πάντων, θα ελπίζω για το The Tree of Life τώρα... ;)

1. The Social Network



Είμαι 1000% σίγουρος πως ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος σκηνοθέτης δεν θα μπορούσε να μας χαρίσει καλύτερη ταινία για την γενιά του facebook. Για άλλη μια φορά ο Μέγας Fincher έπιασε ΑΠΟΛΥΤΑ τον παλμό μιας ολόκληρης εποχής. Παρεμπιπτόντως πατήστε κανένα like... xD :)) :p ;)

My favorite Movies of the Last Decade vs. The Oscars:

2009: Κυνόδοντας > The Hurt Locker
2008: Die Welle* > Slumdog Millionaire
2007: Atonement > No Country for Old Men
2006: Babel > The Departed
2005: King Kong > Crash
2004: Million Dollar Baby > Million Dollar Baby
2003: The Lord of the Rings: The Return of the King > The Lord of the Rings: The Return of the King
2002: The Hours > Chicago
2001: Artificial Intelligence > A Beautiful Mind
2000: Memento > Gladiator

* Είπα να μη βάλω ντοκιμαντέρ απέναντι σε ταινία μυθοπλασίας (κι ας είναι ΤΑΙΝΙΑΡΑ)...