Robert De Niro - AFI Life Achievement Award!!!



Άλλο αφιέρωμα ξεκίνησα να κάνω προχθές, τελικά άλλο έκανα όταν έπεσα πάνω στα βίντεο της βράβευσης του ιερού τέρατος της υποκριτικής για την συνολική προσφορά του στην 7η τέχνη από το αμερικάνικο ινστιτούτο κινηματογράφου (η βράβευση πρέπει να πραγματοποιήθηκε το 2003)... Οι άνθρωποι που μίλησαν για τον De Niro κατάφεραν να με κάνουν να γελάσω, αλλά και να συγκινηθώ με την ειλικρίνεια του λόγου τους και με τον θαυμασμό που έδειξαν ως ένα ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης προς τον σπουδαιότερο ηθοποιό ΟΛΩΝ των εποχών.

Βέβαια πολλοί εξυπνάκηδες (και μη) τον κατηγορούνε πως εδώ και πάνω από μία δεκαετία συμμετέχει κυρίως σε μετριότατες-στην καλύτερη περίπτωση-ταινίες και είναι όντως αλήθεια... αλλά εγώ τον δικαιολογώ γιατί είναι 67 χρονών και δεν έχω την απαίτηση να έχει τη θέληση και την δημιουργικότητα του Eastwood... Αλήθεια από την φιλμογραφία του επίσης σπουδαίου Marlon Brando, πόσες ταινίες αξίζουν πραγματικά;!;!; Σίγουρα λιγότερες απ'ότι στην φιλμογραφία του De Niro και αυτό λέει πολλά... Και στην τελική ποιος είσαι εσύ που θα κατακρίνεις ολόκληρο ιερό τέρας της υποκριτικής;!;!; Τι έχεις πετύχει εσύ στη ζωή σου; Τι έχεις προσφέρει στον κόσμο που σου δίνει το δικαίωμα να τον κατακρίνεις;!;!; ΤΙΠΟΤΑ (ζατς)...!!! Β) :p :)

Robert De Niro εγώ σ'ευχαριστώ κι ας μην το μάθεις ποτέ. Σ'ευχαριστώ για το μεγαλείο που μας χάρισες μέσα από τις ανεπανάληπτες ερμηνείες σου και για μένα θα είσαι για πάντα ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους-ηθοποιούς-καλλιτέχνες (ίσως και ο μόνος) που νιώθω πως δεν χρωστάει τίποτα σε μένα (=απλός θεατής), αλλά πως του χρωστάω άπειρα...!!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ (φυσικά και δεν πρόκειται να το μάθει ποτέ, αλλά εγώ ήθελα να το πω έτσι κι αλλιώς-σνιφ:p)!!!



Billy Crystal



Συνεργασίες: Analyze This, Analyze That

Ben Stiller



Συνεργασίες: Meet the Parents, Meet the Fockers, Little Fockers

Robin Williams



Συνεργασίες: Awakenings

Juliette Lewis



Συνεργασίες: Cape Fear

Joe Pesci



Συνεργασίες: Raging Bull, Once Upon A Time In America, Goodfellas, Casino

Harvey Keitel



Συνεργασίες: Mean Streets, Taxi Driver, Cop Land, The Bridge of San Luis Rey

Jodie Foster



Συνεργασίες: Taxi Driver

Edward Norton



Συνεργασίες: The Score, Stone

Sean Penn



Συνεργασίες: We're No Angels

Leonardo DiCaprio



Συνεργασίες: This Boy's Life, Marvin's Room (δεν το έχω δει)

Martin Scorsese



Συνεργασίες: κλικ! :)

Robert De Niro: The one and only God.



+