CineMonth - October (2009)


ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ (9.5/10):















ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ (8.5/10, 8.5/10, 8/10 & 8/10):













ΚΑΛΕΣ (7,5/10, 7/10, 7/10, 7/10 & 7/10):



























ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΛΕΣ (6,5/10, 6,5/10, 6,5/10, 6/10, 6/10 & 6/10):




























ΤΑΙΝΙΕΣ-ΠΑΤΑΤΕΣ (2/10 & 1,5/10):














Eυχαρίστως να συζητήσουμε για όποια ταινία θέλετε...


ΥΓ: Όλες οι αφίσες είναι υπερσύνδεσμοι...

87 σχόλια:

Annie_Hall είπε...

Χαίρομαι που το Dressed to Kill σου άρεσε τόσο πολύ. Ίσως η καλύτερη ταινία του De Palma(εγώ της βάζω 10/10 αν και Carrie και Blow Out μου αρέσουν ένα τσακ παραπάνω).

Εγώ είδα:
Anticrist 7/10
Το κορίτσι με τα τατουάζ 6/10
Το κακό στην εποχή των ηρώων 9/10
Ραγισμένες Αγκαλιές 7/10
Up 9/10
Julie and Julia 6/10
The man from earth 6/10
Κυνόδοντας 9/10
Zack and Miri Make a Porno 6/10
Forgetting Sarah Marshall 5/10
Moon 8/10


Ξαναείδα:
Ο Πλανήτης των Πιθήκων 9/10
Vertigo 10/10
Serpico 8/10
Young Frankenstein 10/10
Cul de Sac 10/10
2001: A Space Odyssey 10/10
Take the money and run 8/10
Dog Day Afternoon 8/10

Και την τηλεταινία: Battlestar Galactica:The Plan 9/10(ίσως έπαιρνε λιγότερο αλλά έχει δυο σκηνάρες που ούτε σε ταινία δεν βρίσκεις!)

Από αυτά που είδες με παραξένεψε το Public Enemies. Τόσο λίγο σου άρεσε; Το Blow-up σε σχέση με το Blow Out πως το βρήκες; Το δεύτερο δεν είναι καλύτερο;

O...ξάδερφος πως και δεν είδε το Paranormal Activity;

CineNaupigos είπε...

6. Άλλες ταινίες που είδα τον Οκτώβριο:

Ραγισμένες Αγκαλιές 6/10 : Πάντα γοητευτικό το σύμπαν του Αλμοδοβάρ, αλλά αυτήν την φορά δεν μπορούσε να αποφασίσει αν θα κάνει κωμωδία, δράμα, νουάρ, θρίλερ ή όλα μαζί. Και με κούρασε η αναποφασιστικότητα του. Ασε που μετά κατάλαβα γιατί δεν μπορούσα να συμπαθήσω τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα: ο ηθοποιός που τον ερμηνεύει έχει παίξει και στην Κακή Εκπαίδευση (9/10), ερμηνεύοντας τρομακτικά έναν σαδιστή παπά (τον οποία είχα προφανώς σιχαθεί)

Up 7/10: Δεν είναι προφανώς Wall-e, ούτε καν Ρατατούης, αλλά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο είναι ένα αριστουργηματικό μικρού μήκους που ακόμη με ανατριχιάζει όταν το σκέφτομαι. Από εκεί και πέρα, η Pixar εχει πάντα ένα όριο ποιότητας κάτω από το οποίο δεν κατεβαίνει και το οποίο μου αρέσει πολύ, ακόμη και στις λιγότερο καλές στιγμές όπως αυτή εδώ. Ίσως φταίει το εξυπνακίστικο χιούμορ που δεν μοιάζει με των υπόλοιπων ταινιών της, ίσως η μικρή κοιλιά στην μέση της ταινίας. Απίστευτος χαρακτήρας ο Φρέντρικσον.

Ένταση 8/10 : Την είχα δει μικρός κ δεν την θυμόμουν. Αν και δεν με κέρδισε απόλυτα την πρώτη φορά, στην 2η θέαση εκτίμησα ακόμη περισσότερο τις απίστευτες και ίσου βεληνεκούς ερμηνείες των Πατσίνο-Ντε Νίρο, την σφιχτοδεμένη και αγωνιώδης σκηνοθεσία, την απίστευτη θεά- γκόμενα του Ντενίρο, την μαύρη ατμόσφαιρα για άλλη μια φορά σε ταινία του Μαν (στα βήματα ή εμπνέοντας τον Φίντσερ - δεν ξέρω τι ισχυεί) και φυσικά την αντιμετώπιση μεχρις τελικής πτώσεως 2 "εχθρών" που μοιάζουν πολύ περισσότερο από όσο θα ήθελαν. Να μην ξεχάσω και την σκηνή στο εστιατόριο και επίσης την σπουδαιότερη σκηνή καταδίωξης που έχω δει σε ταινία...

Η νύφη φορούσε Μαύρα 7/10 (μίλησα για αυτήν σε άλλο πόστ)

Forever the moment 6/10 : Αθλητικό δράμα από την Νότια Κορέα, μην ρωτάτε πως κ έτυχα να το δω, καλύτερο - κ πιο αστείο - από την πλειοψηφία των ταινιών του είδους, χωρίς βέβαια να ξεφεύγει από τα κλισέ. Είχε όμως και μια γαμάτα κινηματογραφημενη σκηνή στην οποία παρ' όλο που ήξερα την κατάληξη αλλά πάλι με εξέπληξε η έμνευση του σκηνοθέτη.

American History X: Τεράστια ερμηνεία από τον Έντουαντ Νόρτον, επιτέλους κατάλαβα τι όνειρο είχε δει ο Φιντσερ και φαντάστηκε τον (συνήθως) λιπόσαρκο Έντουαρντ ως αρχηγό τρομοκρατικής ομάδας και παράνομης λέσχης πυγμαχίας!! Από εκεί κ πέρα, η ταινία παρουσίαζε μια πειστικότατη πορεία μεταστροφής του χαρακτήρα (εν αντιθέσει π.χ. με το μετριότατο περσινό Κύμα), αλλά πάλι έχω την εντύπωση ότι δεν απόλαυσα ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ αντι-φασιστικό έργο, όπως πολλοί λένε (8,7/10 στο Imdb;;;) Προσθέστε και το μελό φινάλε (το οποίο ερχόταν και σε ψιλο-αντίθεση με την υπόλοιπη ταινία) και το γλυκό έδεσε - όπως κ η βαθμολογία μου. Πιο σοκαριστική για μένα σκηνή πάντως ήταν εκείνη του δείπνου - μου είχε σηκωθεί η τρίχα κάγκελο!!!

Υ.Γ. Συγγνώμη Bauer και υπόλοιποι για το τεράστιο μήνυμα... :-/

Annie_Hall είπε...

1. Εγώ πάλι αυτόν τον De Palma λατρεύω. Φοβερός ο Σημαδεμένος κι ο Καρλίτο(ελάχιστα πιο κάτω οι αδιάφθοροι) αλλά στο ψυχολογικό θρίλερ είναι μανούλα. Νιώθεις την ένταση ρε παιδί μου. Επίσης κατά τη γνώμη μου είναι ο καλύτερος στο να κλιμακώνει την ένταση μέχρι να σε κομματιάσει με το φινάλε. Ίσως το μόνο πράγμα στο οποίο καμιά φορά ξεπερνάει τον Marty! Δες το Blow Out όσο πιο γρήγορα μπορείς :)

4. Καθόλου λίγο το ΜOON. Αποδίδει υπέροχα τη μοναξιά του σύγχρονου ανθρώπου και τη μετατροπή του σε ένα ακόμη ανταλλακτικό. Πάει πολύ πιο μακριά από την κλωνοποιήση και την επιστημονική φαντασία.

6. Εγώ πίστευα ότι θα με ξένιζε και δεν θα το συνήθιζα με τίποτα το ψηφιακό αλλά τελικά σε αυτή την εποχή ταιριάζει. Είναι πιο γυαλισμένη από τις υπόλοιπες ίσως. Ήμουν πολύ αρνητική αλλά εντυπωσιάστηκα. Εκ των υστέρων πιστεύω πως μόνο έτσι θα μπορούσε να γυριστεί. Επίσης η σκηνή της μεταφοράς του όπως και αυτή στον κινηματογράφο είναι μοναδικές!

CineTV-world είπε...

Προς Ναυπηγό:

Για να σου λύσω την απορία: Α. 32 μέρες: Τις 2 ταινίες (Moon και Blow-Up) τις είδα χθες, απλά δεν ήθελα να τις αφήσω για την ανάρτηση του άλλου μήνα... :P και Β. Δεν πίνω καφέδες... :/

1. "Και εσύ δεν φημίζεσαι για φιλο-κομμουνιστικά αισθήματα"

Πραγματικά όμως: Εεε;!;!; Όχι πως είμαι κομμουνιστής, αλλά μόνο δεξιός δεν είμαι (έτσι όπως το έθεσες, κάτι τέτοιο αφήνεις να εννοηθεί!!!)... Δεν υποστηρίζω κανένα κόμμα, αλλά σίγουρα είμαι φιλοαριστερός... οπότε επαναλαμβάνω: εεε;!;!; :/ Το Soy Cuba μπορεί να είναι κομμουνιστική προπαγάνδα, αλλά είναι και ταινιάρα και στην τελική, η προπαγάνδα δεν με ενοχλεί όταν είναι φιλελεύθερη...

2. :P Μόνο 20 λεπτά άντεξα (οπότε δεν είδα 18 ταινίες σε 31 μέρες, αλλά 17 σε 32 :P)... Μπλα-μπλα-μπλα-μπλα: Αυτό ήταν η ταινία (όσο είδα, αλλά σίγουρα και το υπόλοιπο έτσι είναι) και ουσιαστική πλοκή δεν υπήρχε.

3. Ναι γιατί δεν είχα απαιτήσεις και πέρασα καλά... Μου θύμισε τα παιδικά που έβλεπα μικρός... Όταν λες "συγκρινόμενο με τα υπόλοιπα του είδους του", σε ποια υπόλοιπα αναφέρεσαι και σε ποιο είδος ακριβώς; Γιατί μόνο τα Transformers είναι ακριβώς στο ίδιο είδος κατά τη γνώμη μου...

4.Α. Το Moon δεν είχε τίποτα το πρωτότυπο να πει... Με το υπεραριστούργημα 2001 (ακόμα να το δεις;;;) δεν μπαίνω καν στον κόπο να τα συγκρίνω, δεν υπάρχει λόγος... Και απ΄το Solaris (στο πρωτότυπο αναφέρομαι φυσικά), που έχουν περισσότερα κοινά στοιχεία, είναι πολύ κατώτερο...

Β. "περιμένω περισσότερα από αυτόν"

Εγώ πάλι όχι και όποτε θα'χεις όρεξη για λίγο μπεργκμανοθάψιμο, εδώ θα΄μαι... :P Εκτός αυτής της ταινίας, μόνο την 7η Σφραγίδα έχω δει (πριν 3-4 χρόνια) και αν και ήταν καλύτερη, πάλι δεν ξετρελάθηκα: Ποιητική-φιλοσοφική ταινία, αλλά και αρκετά παλιά (βλ. ξεπερασμένη) και κάπως δήθεν... Από Μπέργκαν κατέβασα 3 ταινίες (Vargtimmen, Persona και Wild Strawberries) πριν από 3 εβδομάδες, αλλά ακόμα να τις δω... Ελπίζω να μπουν στην αντίστοιχη ανάρτηση του επόμενου μήνα... ;) :/

Γ. Εμένα οι χαρακτήρες του Public Enemies μου φάνηκαν όλοι αδιάφοροι... :) Δεν είχε ούτε Bonnie, αλλά ούτε και Clyde... Και Clyde προσπάθησε να έχει...

5. Παραήταν εκβιαστικό (ο μοναδικός λόγος που δεν έβαλα μεγαλύτερη βαθμολογία)... Και κάποιοι χαρακτηρίζουν εκβιαστική τη ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΙΝΤΛΕΡ!!! :/ :/ :/ :/ :/

6.Α. Δεν ξαναβλέπω ταινία του Αλμοδοβάρ (3-4 είδα όλες κι όλες), όχι πως τις θεωρώ κακές, απλά δεν με αφορούν καθόλου, δεν με ενδιαφέρουν... Τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που προσεγγίζει το θέμα του.

Β. Δυστυχώς δεν το έχω δει ακόμα (Up), οπότε δεν έχω άποψη. Πάντως κάποιοι λένε πως είναι το καλύτερο της Pixar!!!

Γ. Για μένα (αλλά και για τις κριτικές της ταινίας που έχω διαβάσει) ο De Niro ήταν λίγο καλύτερος... :P Και ο Fincher είναι πολύ πιο σκοτεινός απ΄τον Mann (ποτέ δεν μου ήρθε να τους συγκρίνω!!!). Προσωπική αξιολόγηση: 9/10.

Δ. Δεν το έχω δει: Ποιος είναι ο πρωτότυπος τίτλος του "Η νύφη φορούσε Μαύρα";

Ε. "Forever the moment" Ντεν γκνoρήζι ατί τιν τενία... :P

Ζ. Τώρα είδες το American History X;!;!; :P ε όχι και μετριότατο το Κύμα!!! Ταινιάρα (για μένα τουλάχιστον)... Μπορεί να έχει "μελό φινάλε", αλλά δεν μου φάνηκε να έρχεται καθόλου σε αντίθεση με την υπόλοιπη ταινία... Ακριβώς στο κλίμα της ταινίας ήταν... Όπως έστρωσαν, κοιμήθηκαν κιόλας, τα λάθη πληρώνονται ακόμα και με τον πιο άδικο τρόπο... Όπως λέει και η Annie: "Όταν σπέρνεις ανέμους, θα θερίσεις θύελλες"... Ήταν ο καλύτερος τρόπος για να δείξει πως το μίσος και ο ρατσισμός οδηγούν μόνο σε μίσος, σε ρατσισμό και σε θάνατο στην τελική... 9,5/10 από μένα και στα 2 (βλ. και ΚΥΜΑ).

ΥΓ: Άει ρε που ζητάς και συγγνώμη επειδή εξέφρασες τη γνώμη σου...!!! Εδώ δε ζητάμε συγγνώμες, μόνο αλληλοβριζόμαστε ρε μλκ... Brad (απλά ήθελα να βρίσω τον Brad :/)!!! :P :/ ;)

CineTV-world είπε...

Προς Annie:

1. "Νιώθεις την ένταση ρε παιδί μου. Επίσης κατά τη γνώμη μου είναι ο καλύτερος στο να κλιμακώνει την ένταση μέχρι να σε κομματιάσει με το φινάλε."

Δεν συμφωνώ, αλλά περί ορέξεως... :P

4. Βλ. 4.Α...

6. Απλά δεν συμφωνώ. Μόνο η σκηνή στον κινηματογράφο (που δεν συγκρίνεται με τίποτα με τους Basterds) μου άρεσε (απλά μου άρεσε) και αμέσως μετά που τον καθάρισαν... Μόνο αυτές οι 2 σκηνές... και οι 2 στο τέλος της ταινίας...

lt.aldo raine είπε...

""2.Πατάτα ταινία με την Sasha Grey;; Σαν δεν ντρέπεσαι!! Η κυρία είναι καλλιτέχνις, όλες οι ερμηνείες της είναι για 8/10 και πάνω... :-P'"

εσένα σε αγαπώ πραγματικά...ο άλλος να πάει να γαμηθεί:?P

και μονο που τόλμησες να πεις σχεδόν καλο το rashomon...πρέπει να σε λιθοβολήσουμε έξω από την βουλή:P

lt.aldo raine είπε...

""Forgetting Sarah Marshall 5/10""

iiiiiiiiiiii tora to da auto...kai si sti vouli:P

Annie_Hall είπε...

"ii tora to da auto...kai si sti vouli:P"

Λίγο ή πολύ ρε Aldo; Αλήθεια εσείς πως βαθμολογείτε τις ταινίες;

9-10: Αριστούργημα! Μόλις βγει το DVD θα τσακιστώ να το πάρω. Την βλέπω πολλές πολλές φορές.
7-8: Θα αγοράσω κάποια στιγμή το DVD, θα κάνω επαναλήψεις. Πέρασα καλά αλλά δεν έπαθα παροξισμό!
5-6: Θα την τσεκάρω όποτε την πετυχαίνω στην τηλεόραση. Ευχάριστη γενικά.
3-4: Την άλλη μέρα θα την έχω ξεχάσει. Για να την ξαναδώ πρέπει να έχω ξεμείνει σπίτι, να μην έχω internet και στα άλλα κανάλια να έχει talk show ή reality.
1-2: Βρίζω για τον χρόνο ή/και τα λεφτά που ξόδεψα. Προτιμώ να αδειάσω ένα σακουλάκι ρύζι και να μετρήσω του κόκκους από το να την ξαναδώ!
0: Πρόκειται για την Ονειροπαγίδα!

Μερικές της βαθμολογώ με βάση τη συνολική τους κινηματογραφική αξία ακόμη κι αν δεν υπάρχει περίπτωση να τις ξαναδώ(π.χ. Αντίχριστος)

lt.aldo raine είπε...

λίγο καλε...μονο τα βυζιά της κανής πιάνουν 5...βάλε και τον κώλο της κριστίν αλλα 3...πάμε 8...βάλε και λίγο τα πανέμορφα τοπία...11/10

εγώ προσωπικά δεν βαθμολογώ.

lt.aldo raine είπε...

http://new.e-go.gr/cinemag/summary.asp?catid=10167&subid=2&pubid=5791697

Annie_Hall είπε...

"λίγο καλε...μονο τα βυζιά της κανής πιάνουν 5...βάλε και τον κώλο της κριστίν αλλα 3...πάμε 8...βάλε και λίγο τα πανέμορφα τοπία...11/10"

Το πουλί του άλλου να μην το βάλω; Εντωμεταξύ αυτός παίζει τον αγαπημένο μου χαρακτήρα στο How I Met Your Mother και ήταν μεγάλο πλήγμα να τον δω και ξεβράκωτο και με άλλη γυναίκα εκτός από τη Lily :(

lt.aldo raine είπε...

μπα...μικρό ήταν:P δεν ξέρω ποια είναι η lily...αλλα η κριστιν δεν είναι οποιαδήποτε γυναικα...είναι Η ΓΥΝΑΙΚΑ.

Simply Burgman είπε...

1.Ρε,πάνω που είχα χαρεί με αυτά που έγραφες,είδα το Ρασομον!Είναι δυνατόν να τη σιχάθηκες τόσο πολύ;;Για την Παρθένα δε λέω τίποτα,γιατί το περίμενα...Αλλά ο Ράσομον ρε;;;!!Η αγαπημένη μου του Κουρού!!!!

2.Είδες που τα έλεγα για την κλωνοποίηση;;Χαίρομαι που συμφωνείς...Και για το PUblic Enemies τα έλεγα επίσης!!!:Ρ

3.Το Amrican History X είναι από τις αγαπημένες μου...Η σκηνή στο πεζοδρόμιο και στις τουαλέτες είναι από τις πιο σοκαριστικές που έχω δει ποτέ σε ταινία. Συγκλονιστική και με πανίσχυρο,τρομερό μήνυμα.Ο Νόρτον αν είχε κλάψει λίγο πιο ωραία στο τέλος,θα είχε πάρει το Όσκαρ...

4.Από Μιγιαζάκι έχω δει το Spirited Away και το Κάστρο.Είναι πολύ ωραίος,αλλά το παρακάνει κάτι ώρες με το παραμύθι και τα σύμβολα...

5.18 ταινίες σε ένα μήνα για έναν Μπάουερ δεν είναι και πολλές...Πιο πολλές βλέπω εγώ!!!:Ρ:Ρ

6.Εγώ έχω αναφέρει ποιες έχω δει κατά καιρούς....

lt.aldo raine είπε...

3. ego san krifonazistis pou ime...den me arese.

Simply Burgman είπε...

Εσύ για το Ράσομον δε λες τίποτα,ρε προδότη;;

Α,είδα το Funny Games του Χάνεκε...Αν και στην αρχή δε μου άρεσε πολύ,στο τέλος με εντυπωσίασε!Πρέπει να πω ότι σε όλη τη σκηνή με το τηλεκοντρόλ, είχα μείνει με ανοιχτό το στόμα!!Όλη αυτή η ιδέα περί παρακολούθησης της βίας από το θεατή, ακριβώς ως ταινία, ήταν εξαιρετική και έκανε την ταινία να είναι διαφορετική και τελικά πολύ καλή!Πάρα πολύ ενδιαφέρων φαίνεται ο τύπος.......

lt.aldo raine είπε...

""Εσύ για το Ράσομον δε λες τίποτα,ρε προδότη;;""

gavos ise re??:P

"" και μονο που τόλμησες να πεις σχεδόν καλο το rashomon...πρέπει να σε λιθοβολήσουμε έξω από την βουλή:P""

pio apo ta 2?? i skini me to tilekontrol kai o dialogos stin varkas ksepernan ta oria tou klasikou...des kai tis ales prin dis to kenourio.

Simply Burgman είπε...

Ούτε γάβος ούτε γαύρος....:Ρ

Εκεί που ο χοντρός έφαγε την τουφεκιά,έμεινα στον τόπο!!Το αυθεντικό είδα,αλλά μου φάνηκε ότι ο Ροθ και η Ναόμι ταιριάζουν γάντι στους ρόλους!!!Δεν είναι ωραίο το ριμάκε;;;

Simply Burgman είπε...

1.Μια μικρή διόρθωση:Εϊχα το παράθυρο σε σμίκρυνση και μου έδειχνε το Ράσομον στην τελευταία κατηγορία...Για αυτό απόρησα τόσο πολύ.Το 6/10 είναι μια "λογική"βαθμολογία, αν και προσωπικά της έχω βάλει 9.5!!

CineTV-world είπε...

Προς Brad:

1. "και μονο που τόλμησες να πεις σχεδόν καλο το rashomon...πρέπει να σε λιθοβολήσουμε έξω από την βουλή"

Άρχισαν τα κρύα ρε... να μη με λιθοβολήσουν μέσα καλύτερα;;; ;P

2. Όταν βαθμολογώ μια ταινία, δεν το κάνω σαν κριτικός... αλλά σαν "απλός" θεατής που αξιολογεί μια ταινία για να δείξει πόσο του άρεσε...

3. Σινεμά/Cinemag

4. "ego san krifonazistis pou ime...den me arese"

Δεν είναι μλκ γι'αυτό... :P

5. "i skini me to tilekontrol kai o dialogos stin varkas ksepernan ta oria tou klasikou"

Πω-πω... υπερβολές!!! :/

6. Απ΄τις προηγούμενες του Χανεκε... το Funny Games πιστεύω πως είναι με διαφορά η καλύτερή του ταινία. Αν και μόνο το υπερεκτιμημένο Caché (7/10, μπορεί και 6,5/10, δεν το΄χω πρόσφατο...) είδα και κανά μισάωρο απ΄το Le temps du loup: Βαρέθηκα να δω το υπόλοιπο, ελπίζω το The Road να είναι πολύ καλύτερο και λογικά θα είναι... :P

ΥΓ: Μη γράφεις με λατινικούς χαρακτήρες ρε (δεν είναι και δύσκολο)... στο ζήτησα κι ευγενικά... Καταντά κουραστικό.

CineTV-world είπε...

Προς Annie:

Α. "Αλήθεια εσείς πως βαθμολογείτε τις ταινίες;"

11-12: Υπεραριστούργημα (11 μόνο ο 1ος ΝΟΝΟΣ και το 2001 και 12 μόνο ο 2ος ΝΟΝΟΣ)

10: Αριστούργημα! Μόνο σε καμιά 10αριά-15αριά ταινίες το πολύ να έχω βάλει 10... Στις υπόλοιπες που είναι πολύ κοντά... όλο και κάποιο ελαττωματάκι θα βρω και θα βάλω 9,5...

9-9,5: Πάρα πολύ καλές, σχεδόν αριστουργηματικές (οι 9,5). Ακόμα και με τις 9/10 μπορεί να μην ξετρελαίνομαι, αλλά να αναγνωρίζω την αξία τους...

8-8,5: Πολύ καλές, αλλά δεν ξετρελαίνομαι κιόλας...

7-7,5: Απλά καλές-βλέπονται ευχάριστα, αλλά δεν είναι κάτι το ξεχωριστό...

6-6,5: Μέτριες προς το απλά καλές... κι αυτές βλέπονται, αλλά όχι και τόσο ευχάριστα σε όλη τη διάρκειά τους.

5-5,5: Η απόλυτη μετριότητα, δεν είναι πραγματικά κακές, αλλά δεν αξίζουν και για 2η θέαση... τις βλέπω μια φορά και αυτό ήταν.

3-4: Κακές-ηλίθιες (4/10) έως πολύ κακές-βαρετές-δήθεν (3/10) ταινίες-μλκς που τις βλέπεις κατά λάθος...

1-2: Πάρα πολύ κακές-τελείως ηλίθιες (2/10) έως οι απόλυτες κινηματογραφικές-τελείως βαρετές-πατάτες (1/10 σαν το "αριστουργηματικό" 8 1/2)...

0: Δεν υπάρχει τέτοια βαθμολογία για μένα. Από τη στιγμή που κάποιοι άνθρωποι κουράστηκαν για να γυρίσουν μια ταινία (έστω και μια πάρα πολύ κακή ταινία)... 0 δεν βάζω ποτέ. Θα έβαζα μόνο αν έδειχνε την ίδια εικόνα σε όλη τη διάρκειά της...

Β. "Το πουλί του άλλου να μην το βάλω;"

:)) :/

CineTV-world είπε...

Προς Poetuck:

1. Όπως είδες μετά (δεν έχω ποτέ το παράθυρο σε σμίκρυνση και δεν ήξερα πως αλλάζει η διάταξη του blog!!!)... δεν τη σιχάθηκα... απλά μου φάνηκε πολύ ξεπερασμένο... Όλοι οι χαρακτήρες ήταν τελείως καρικατούρες... οι ερμηνείες: ποιες ερμηνείες;;; Όλοι σαν σπαστικά έκαναν και χαζογελούσαν κάθε λίγο και λιγάκι (που και που, οι πιο ηλίθιες φάτσες πετούσαν κάνα 2 αμπελοφιλοσοφίες στο καπάκι, έτσι για το ξεκάρφωμα... :/)!!! Η σκηνοθεσία τίποτα το ιδιαίτερο, απολύτως λιτή κι αδιάφορη... Οι μονομαχίες των 2... για γέλια (τελείως ψεύτικες, σημάδευαν στον αέρα και στο χώμα όλη την ώρα και αυτό πέρασε και στην κάμερα)... Το σενάριο είχε ένα κάποιο ενδιαφέρον (δεν μπορώ να πω ότι βαρέθηκα), αλλά γενικά όλες οι ταινίες που δείχνουν την ίδια ιστορία ξανά και ξανά (με κάποιες διαφορές)... δεν μου πολυαρέσουν... Αυτά (ήμουν και επιεικής στο βαθμό μου, αλλά δεν βαρέθηκα...). :P :)

2. Ακόμα να διαβάσω αυτά που λέγατε (βλ. spoilers) με τον Ναυπηγό...

3. "Ο Νόρτον αν είχε κλάψει λίγο πιο ωραία στο τέλος,θα είχε πάρει το Όσκαρ..."

Δε νομίζω να φταίει αυτό... Αλήθεια, ποιος το είχε πάρει εκείνη τη χρονιά;;;

4. Και γω αυτές τις 2 είχα δει μόνο πριν το Ponyo... Το Spirited Away είναι ακόμα το καλύτερο (9/10) με 2ο το Ponyo (αν και ήταν πολύ παιδικό σε πολλά σημεία, ήταν όμως πολύ αθώο με την καλή έννοια... και εννοείται πως ήταν και πολύ φανταστικό-μοναδικό. Αν ήταν λίγο πιο ενήλικο, θα έβαζα ακόμα μεγαλύτερο βαθμό). Το παραμύθι είναι απαραίτητο ρε Poetuck...

5. Ουσιαστικά (όπως εξήγησα παραπάνω) είδα 15 ταινίες σε 1 μήνα... Ε δεν είναι και πολλές για 1 μήνα!!! 1-2 φορές τη βδομάδα έχω βραδινή έξοδο (και πόσες περισσότερες να βγεις και που να πας σε μικρή πόλη; Όλο τα ίδια και τα ίδια, τα βαριέσαι στην τελική)... Είμαι και λίγο σπιτόγατος... τι να κάνω;!;!; :P :)

6. "Το αυθεντικό είδα,αλλά μου φάνηκε ότι ο Ροθ και η Ναόμι ταιριάζουν γάντι στους ρόλους!!!Δεν είναι ωραίο το ριμάκε;;;"

Όντως ταιριάζουν γάντι, αλλά χάνει σε αληθοφάνεια-ρεαλισμό η ταινία... Φαντάζομαι πως για κάποιον που δεν έχει δει το πρωτότυπο, είναι γαμάτο το remake. Για κάποιον που το έχει δει... είναι τελείως αχρείαστο. Αντιγραφή-επικόλληση έκανε, μόνο οι ηθοποιοί αλλάζουν... Ακόμα και το remake του Psycho, περισσότερες αλλαγές είχε!!! Εδώ ούτε μισή αλλαγή!!!

Annie_Hall είπε...

"0: Δεν υπάρχει τέτοια βαθμολογία για μένα. Από τη στιγμή που κάποιοι άνθρωποι κουράστηκαν για να γυρίσουν μια ταινία (έστω και μια πάρα πολύ κακή ταινία)... 0 δεν βάζω ποτέ. Θα έβαζα μόνο αν έδειχνε την ίδια εικόνα σε όλη τη διάρκειά της."

Θα το προτιμούσα από την Ονειροπαγίδα. Άσε που σε κάποιες ταινίες τα πλάνα είναι τόσο τέλεια(ή έχει ταλέντο ο σκηνοθέτας ή παίζει ο Depp) που κάνω pause και χαζεύω για λίγο. Ειδικά σε Μπέργκμαν, τυχαία να παγώσεις την ταινία οπουδήποτε, έχεις μια απίστευτη εικόνα.

CineTV-world είπε...

1. "ή έχει ταλέντο ο σκηνοθέτας ή παίζει ο Depp"

:P :))

2. "Ειδικά σε Μπέργκμαν, τυχαία να παγώσεις την ταινία οπουδήποτε, έχεις μια απίστευτη εικόνα."

Άσε μας ρε Annie με τις υπερβολές σου!!! :P

W. είπε...

1. Βλέπω καλά ρε;;;;;;;; 9,5 σε ταινία που έβαλε στο ΤΟΡ 200 το ΣΙΝΕΜΑ;;; :/ :Ρ ;) Δεν περίμενα να σου αρέσει τόσο, αλλά για αν το λες θα αξίζει... Και δε θα είναι βαρετή :Ρ

2. Τόσο καλά τα ΠΕΛΧΑΜ και ΤΖΙ ΑΪ ΤΖΟ;; Καλά, το δεύτερο παίζει να μην το δω ποτέ :Ρ

3. Ναιαιαιαιαι, πρόβλεψα ακριβώς πώς θα σου φανεί το ΜΟΟΝ! :/ :) :Ρ

4. Καλά, περίμενα να μη σου αρέσει το PUBLIC ENEMIES... ΑΛΛΑ ΙΔΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΑΜΣΤΕΡ;;;;;;;

5. Είδες;; Ο Φρίντκιν έχασε ευκαιρία για ταινιάρα.

6. Φαντάζομαι τον Άλντο να ουρλιάζει μόλις είδε τη βαθομολογία του νέου Σόντε :)) :))

Είδες ρε Ντόναλντ τί ταινιάρα ήταν το FUNNY GAMES;; Προτείνω το BENNY'S VIDEO αν είναι να συνεχίσεις. Το LA PIANISTE μπορεί να μου άρεσε, αλλά ρε γαμώτο, δυο-τρία σημεία παραήταν αρρωστημένα!

Εγώ πάντως είδα:

DISTRICT 9-Σπουδαίο φιλμ! Σπουδαίο, σπουδαίο, σπουδαίο! Με κούρασε κάπου το πολύ μπαμ μπουμ προς το τέλος, αλλά: Μέσα από το σενάρο περνάει τρομερά αλληγορικά μηνύματα, η σκηνοθεσία και κυρίως το μοντάζ την κάνουν να κυλάει σαν νεράκι, και ο απίστευτος πρωταγωνιστής κυρίως! Δεν ξέρω γιατί, αλλά η ερμηνεία του με ενθουσίασε! Ήταν τόσο αυθόρμητη, ρεαλιστική, δυναμική... Πλήρης ταύτιση με τον ήρωα χωρίς την ανάγκη καμιάς Μεθόδου! Άσε που το "FOOK" θα γίνει μόδα :)) Ένα 9/10.

ZOMBIELAND: Σκέτη απόλαυση. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό καθόλου βαρεμάρα-φανταστείτε κάτι σαν I AM LEGEND σαν buddy movie, με πολύ πιο έξυπνους διάλογους και χιούμορ, σκηνοθεσία με νεύρο... Κάτι μικροαδυναμίες εδώ κι εκεί, αλλά κι ένα πολύ περιττό μικροεπεισόδιο με τον Μπιλ Μάρεϊ που αν και είχε πλακίτσα με ξενέρωσε λίγο. Παίρνω πίσω τα μισά άσχημα που έχω πει για τον Γούντι Χάρελσον: "Where;s my fuckin' twinky??" :))

THE PROPOSAL: Εντάξει, τίποτα το σπουδαίο, αλλά συμπαθές και σίγουρα καλύτερο από τη μλκία που περίμενα, αν δεν είχε και το εντελώς χαζοχαρούμενο και γλυκανάλατο δέυτερο μέρος... Δε νομίζετε ότι η Μπούλοκ είναι από τις χειρότερς ηθοποιούς του Χόλλυγουντ;

Annie_Hall είπε...

"Άσε που το "FOOK" θα γίνει μόδα"

Καλύτερο από το Frak δεν είναι! Ούτε να διαδωθεί τόσο. Σαν να παραενθουσιάστηκες εσύ με τον πρωταγωνιστή. Πολύ καλός δεν λέω αλλά τόσο;

"Δε νομίζετε ότι η Μπούλοκ είναι από τις χειρότερς ηθοποιούς του Χόλλυγουντ;"

Εγώ την συμπαθώ :) Σε κωμωδίες δεν είναι κακή

W. είπε...

Σας λέω ρε παιδιά, είναι μεγάλο ταλέντο, αν του δοθούν καλοί ρόλοι θα εξελιχθεί πολύ στα επερχόμενα χρόνια!

Σωστά... Είναι χειρότερη :/ :/

W. είπε...

Α, ξέχασα να πω! Άννι, θα λατρέψεις το ZOMBIELAND! Και θα βρεις τουλάχιστον ένα σημείο ταύτσιης με τον μικρό ;)

Annie_Hall είπε...

"Α, ξέχασα να πω! Άννι, θα λατρέψεις το ZOMBIELAND! Και θα βρεις τουλάχιστον ένα σημείο ταύτσιης με τον μικρό ;)"

Ναι είμαι σίγουρη. Είδα κι εχθές σκηνές στα Scream Awards.

geok.24 είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ G. I. JOE ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ Η ΜΟΥΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΥΣΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.... :(
ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ (PELHAM, MOON, 9, PUBLIC ENEMIES) KAI TO G FORCE ΠΟΥ ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ (ΤΟ ΕΙΔΑ ΜΕ ΤΑ ΞΑΔΕΡΦΑΚΙΑ ΜΟΥ ΣΙΝΕΜΑ, ΦΡΙΧΤΗ ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΗ)!!
ΤΟ ZOMBIELAND ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΟΣΟ ΓΙΑ : "Δε νομίζετε ότι η Μπούλοκ είναι από τις χειρότερς ηθοποιούς του Χόλλυγουντ;" ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΔΙΚΟ (ΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗ ΒΡΗΚΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΗ) ΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕ ΣΙΚΟΥΕΛ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΤΙ ΜΕΡΦΙ (ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ 2)!!

Simply Burgman είπε...

Ο πρωταγωνιστής του Δ9 όντως τρομερός....

Γ. θα δω κι άλλα παλιά του πριν από την Κορδέλα,μου κέντρισε το ενδιαφέρον ο Χάινεκεν!!

Προς ΜΠ.

1.Η σκηνοθεσία για την εποχή ήταν τελείως καινοτόμος, είχε και τα πρώτα πλάνα κατυθείαν στον ήλιο, ενώ ήταν και από τα πρώτα μη γραμμικά σενάρια...Οι ηθοποιοί έπαιζαν έτσι,γιατί...έτσι είναι!!Σε όλες τις γιαπωνέζικες δεν ουρλιάζουν οι ηθοποιοί;;;Είναι μάλλον χαρακτηριστικός τους;δεν ξέρω...Το γέλιο που λες δε θυμάμαι,αλλά είχα βρει μια πολύ καλή εξήγηση για την ύπαρξή του...

2.Για δες!!

3.Νομίζω ο Μπενίνι;;;;

4.Ναι,αλλά κάτι φάσεις μου έμοιαζαν επιτηδευμένες και παρατραβηγμένες...

geok.24 είπε...

"θα δω κι άλλα παλιά του πριν από την Κορδέλα"
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΚΟΡΔΕΛΑ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΟΣΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΡΩΜΑ Η ΚΟΡΔΕΛΑ!!

CineTV-world είπε...

Προς W:

1. Ταινιάρα είναι λέμε, έπαθα πλάκα με την μοναδική της σκηνοθεσία!!!

2. Για το είδος τους πάντα... Ειδικά απ΄το 2ο δεν είχα απαιτήσεις και πέρασα καλά και ξέγνοιαστα... Μου θύμισε τα παιδικά που έβλεπα μικρός...

3. Δεν είπες βαθμό όμως... :P

4. Από ένα παιδικό με χάμστερ που μιλάνε και την έχουν δει ειδικοί πράκτορες, δεν είχα καμία απαίτηση όμως...

5. Σαν μια απλά καλή τηλεταινία ήταν...

6. Το LA PIANISTE δεν μπορώ να το βρω...

DISTRICT 9: Συμφωνούμε μόνο που εγώ ενθουσιάστηκα λίγο παραπάνω κι έβαλα 9,5...

ZOMBIELAND: Αυτό θέλω πολύ να το δω γιατί το trailer έχει πολύ πλάκα!!!

THE PROPOSAL: Την έχω κόψει εδώ και χρόνια την Μπούλοκ...

CineTV-world είπε...

Προς Geo:

1. Εγώ με ταινίες σαν τα G.I. JOE και G FORCE (γενικά αν ξεκινά ο τίτλος τους με G... :P :/) δεν μπορώ να είμαι αυστηρός...

2. "ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ (PELHAM, MOON, 9, PUBLIC ENEMIES)"

Χαίρομαι... :)

3. "ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΡΩΜΑ Η ΚΟΡΔΕΛΑ!!"

:)) :P

Προς Poetuck:

1. Όπως είπα: "απλά μου φάνηκε πολύ ξεπερασμένο"... Γενικά δεν με εντυπωσίασε καθόλου. "Σε όλες τις γιαπωνέζικες δεν ουρλιάζουν οι ηθοποιοί;;;" Ναι και είναι ένας απ΄τους λόγους που δεν τρελαίνομαι με τις ιαπωνικές ταινίες...

2. Ωραία... συμφωνούμε, αλλά περισσότερο μου θύμισε το Solaris και ήταν πολύ κατώτερο το MOON (και δεν τρελαίνομαι κιόλας για το Solaris...).

3. 0χ1 ρ€ πούστη μ0υ!!!

4. Επιτηδευμένες δεν θα το'λεγα, παρατραβηγμένες ναι... αλλά μαγικά παραμύθια δημιουργεί...

geok.24 είπε...

"Εγώ με ταινίες σαν τα G.I. JOE και G FORCE (γενικά αν ξεκινά ο τίτλος τους με G... :P :/) δεν μπορώ να είμαι αυστηρός..."
ΓΙΑ ΤΟ G FORCE Η ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑ ΦΤΑΙΕΙ, ΑΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΒΡΙΣΚΑ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ!!

lt.aldo raine είπε...

""Είδες ρε Ντόναλντ τί ταινιάρα ήταν το FUNNY GAMES;; Προτείνω το BENNY'S VIDEO αν είναι να συνεχίσεις. Το LA PIANISTE μπορεί να μου άρεσε, αλλά ρε γαμώτο, δυο-τρία σημεία παραήταν αρρωστημένα!""

μακριά από την δασκάλα poetic...εγώ το λάτρεψα...αλλα εσύ δες καλύτερα τα υπόλοιπα και στο τέλος την δασκάλα.

""6. Φαντάζομαι τον Άλντο να ουρλιάζει μόλις είδε τη βαθομολογία του νέου Σόντε :)) :))""

βασικά...περίμενα να μην του αρέσει...δεν είναι για τέτοια αυτός...

και που να μάθεις τι έκανα όταν διάβασα τις παρακάτω μαλακίες:P

""Όπως είδες μετά (δεν έχω ποτέ το παράθυρο σε σμίκρυνση και δεν ήξερα πως αλλάζει η διάταξη του blog!!!)... δεν τη σιχάθηκα... απλά μου φάνηκε πολύ ξεπερασμένο... Όλοι οι χαρακτήρες ήταν τελείως καρικατούρες... οι ερμηνείες: ποιες ερμηνείες;;; Όλοι σαν σπαστικά έκαναν και χαζογελούσαν κάθε λίγο και λιγάκι (που και που, οι πιο ηλίθιες φάτσες πετούσαν κάνα 2 αμπελοφιλοσοφίες στο καπάκι, έτσι για το ξεκάρφωμα... :/)!!! Η σκηνοθεσία τίποτα το ιδιαίτερο, απολύτως λιτή κι αδιάφορη... Οι μονομαχίες των 2... για γέλια (τελείως ψεύτικες, σημάδευαν στον αέρα και στο χώμα όλη την ώρα και αυτό πέρασε και στην κάμερα)... Το σενάριο είχε ένα κάποιο ενδιαφέρον (δεν μπορώ να πω ότι βαρέθηκα), αλλά γενικά όλες οι ταινίες που δείχνουν την ίδια ιστορία ξανά και ξανά (με κάποιες διαφορές)... δεν μου πολυαρέσουν... Αυτά (ήμουν και επιεικής στο βαθμό μου, αλλά δεν βαρέθηκα...). :P :)""

""Δεν είναι μλκ γι'αυτό... :P""

α ναι ξέχασα...αφού είναι αντιναζιστικό πρέπει να με αρέσει.

""Εκεί που ο χοντρός έφαγε την τουφεκιά,έμεινα στον τόπο!!Το αυθεντικό είδα,αλλά μου φάνηκε ότι ο Ροθ και η Ναόμι ταιριάζουν γάντι στους ρόλους!!!Δεν είναι ωραίο το ριμάκε;;;""

η naomi δίνη την δεύτερη καλύτερη ερμηνεία της ζωής της....αλλα αυτός που κλέβει την παράσταση είναι ο pitt...εξαρτάται πιο θα δεις πρώτο.

CineTV-world είπε...

1. "βασικά...περίμενα να μην του αρέσει...δεν είναι για τέτοια αυτός..."

Ναι, πραγματικά... δεν είμαι για χαζο-ψευτο-κουλτουρίστικες-δηθεν-διανοουμενίστικες-και καλά "ψαγμένες"-ταινίες….!!!

2. "και που να μάθεις τι έκανα όταν διάβασα τις παρακάτω μαλακίες"

Όλες αυτές οι μλκς που έγραψα, ήταν της ταινίας φυσικά και όχι δικές μου. Ισχύουν 1000%...

3. Λογικό να μη σου αρέσουν οι αντιφασιστικές ταινίες με ρεαλιστικά γαμάτες ερμηνείες. Αφού σου αρέσουν οι γιαπωνέζικες μετριότητες και οι ζομποταινίες...:}:}:}

4. "εξαρτάται πιο θα δεις πρώτο"

Δεν είναι έτσι ακριβώς: Το remake χάνει σε ρεαλισμό εξαιτίας των διάσημων πρωταγωνιστών του...

ΥΓ: "άμα είναι χωριάτης ο άνθρωπος"...!!! :/ :/ :/

lt.aldo raine είπε...

έκλασε κανεις?:P εσένα δεν σε άρεσε το gran torino??

ξανά έκλασε κανεις?

ναι ναι!!! ένας μικρός ναζιστής σκοτώνει μαύρο...μπαίνει φιλάκι...εκεί πίστευεότι όλα αυτά που πίστευε είναι μαλακίες...γνωρίζει και έναν μαύρο που τον κάνει καλύτερο άνθρωπο{εντωμεταξύ τρώει και λίγο πούτσο}...βγαίνει από την φιλάκι...ωχ τι πρωτότυπο...ο αδελφός του έχει γίνει σα και αυτόν...τώρα πρέπει να τον φέρει στον σωστό δρόμο...γυρίζει στα παλιά λημέρια...αλλα δεν θέλουν ούτε καν να τον βλέπουν...και και και...μιλάμε για σενάριο.

ps: από σένα το κόλλησα:P

Simply Burgman είπε...

"μπαίνει φιλάκι"

Αυτά τα τόοοσα ορθογραφικά και σημασιολογικά λάθη,τα κάνεις επίτηδες;;!!:)):))

" εντωμεταξύ τρώει και λίγο πούτσο"
χαχαχαχαχαχαχαχα

" Λογικό να μη σου αρέσουν οι αντιφασιστικές ταινίες με ρεαλιστικά γαμάτες ερμηνείες. Αφού σου αρέσουν οι γιαπωνέζικες μετριότητες"

Δλδ εμένα που μου αρέσουν και οι γιαπωνέζικες ταινιάρες,τι να πω;;;!!

Simply Burgman είπε...

Ρε τώρα που το θυμήθηκα...Ποια είναι η δασκάλα;;;;;

CineTV-world είπε...

Προς Brad:

1. "εσένα δεν σε άρεσε το gran torino??"

Εεε;!;!; :/ :/ :/ Έκλασε κανείς;;; :P

2. Αν ο άνθρωπος το βλέπει τελείως επιφανειακά κι έχει συνηθίσει στις δηθενιές!!! Και δεν είπα ποτέ πως έχει το πιο πρωτότυπο σενάριο ή το πιο έξυπνο... αλλά πες μου έστω και μία ταινία που να έχει ακριβώς το ίδιο ή παρόμοιο σενάριο... Πάντως οι διάλογοι είναι ρεαλιστικοί, οι χαρακτήρες... χαρακτήρες και όχι καρικατούρες... και ερμηνείες υπαρκτές και γαμάτες (ειδικά του Norton). Δεν είναι αδιάφορη και βαρετή δηθενιά... Τα σοβαρότατα μηνύματά της τα περνά τέλεια με το σενάριο που έχει. Δεν είχε κανέναν κακομούτσουνο βλάκα να χαζογελά κάθε λίγο και λιγάκι σαν κάνα καθυστερημένο και να πετά αμπελοφιλοσοφίες και όλο αυτό να περνιέται και για σοβαρή τέχνη...!!! :/ Το AH-X ασχολείται με καθημερινά-υπαρκτά προβλήματα και όχι με δηθενίστικες μλκς για το πως πέθανε ένας μλκς (μέχρι και ο ίδιος μίλησε, μέσω μέντιουμ, για το πως πέθανε!!! Μιλάμε για ΤΟ σενάριο!!! :/ :/ :/)... Στην τελική το να μην έχει πρωτότυπο σενάριο μια ταινία δεν είναι ελάττωμα, παρθενογένεση ιδεών δεν υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια...

ΥΓ: Ε τι... μαλακίες θα λέμε τώρα;!;!; :/ :/ :/

lt.aldo raine είπε...

κάποια ναι...κάποια όχι...κάποια που ξεφεύγουν...ότι μπορώ κάνω:P

και δεν κάνω λάθη...απλά σαν επαναστάτης που είμαι δεν δέχομαι να γράφω με τον τρόπο που μας επιβάλει ο μπαμπινιώτης:P

Ρε τώρα που το θυμήθηκα...Ποια είναι η δασκάλα;;;;;

με γυναικα με χρυσά μαλλιά:P
http://www.imdb.com/title/tt0254686/

lt.aldo raine είπε...

συγγνώμη που ξέφυγε:P

""Το AH-X ασχολείται με καθημερινά-υπαρκτά προβλήματα""

ναι πως...μες στην καθημερινότητα...

ps: δεν λέμε...λες.

CineTV-world είπε...

Ώρα είναι να μας πεις πως δεν υπάρχει ρατσισμός στη ζωή!!! Μπορεί να μην είναι στη δική μου ζωή ή στη δική σου, αλλά καθημερινά πάρα πολλοί άνθρωποι νιώθουν τι πάει να πει ρατσισμός...

ΥΓ: Ναι-ναι... :/

lt.aldo raine είπε...

fisika kai den iparxi ratsismos...
http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,id=51227324

CineTV-world είπε...

Αφού ξέρεις ρε "βλαμμένο"... γιατί με σκας με μλκς;!;!; :S :/

lt.aldo raine είπε...

καταρχήν μη με ξανά πεις βλαμμένο μέσα σε εισαγωγικά:P

ο τρόπος που το παρουσιάζει η ταινία δεν με άρεσε.
με τόσες μαλακίες που έχω πει τόσον καιρό...θα έπρεπε να καταλάβεις ότι δεν μπορεί να είμαι ρατσιστής:P

CineTV-world είπε...

Δεν είπα ποτέ πως είσαι ρατσιστής γενικά, αλλά πως είσαι εμπαθής με τους Εβραίους ρε παλιο-αντισημίτη...

lt.aldo raine είπε...

re epidi den me arese i lista ime empafis???

asxeto:
http://www.protagon.gr/default.aspx?tabid=361&videoid=1778

Simply Burgman είπε...

Τι τσακώνεστε ρε ρατσιστές;;;:Ρ

Έχει δει κανείς το The Big Sleep?Δεν κατάλαβα και πολλά πράγματα,ήταν πολύ μπερδεμένη η υπόθεση, αλλά είχε απίστευτες ατάκες από τον Μπόγκαρτ!!

Annie_Hall είπε...

Το American History X είναι ταινιάρα και νιώθω τυχερή που μας το έδειξαν στο σχολείο. Συνήθως κάτι μαλακίες για αλκοόλ, ναρκωτικά και AIDS μας έδειχναν και μπροστά στη βαρεμάρα μας έμοιαζαν και τα τρία με διέξοδοι από τον μάταιο τούτο κόσμο! Ευτυχώς μια καθηγήτρια που γενικά ήταν μεγάλο ζώο ήθελε να μας δείξει ταινία και σε μας έδειξε αυτό και σε ένα άλλο τμήμα το Sleepers(την κοπάνησα από τη γυμναστική και το είδα και αυτό).

Όλοι είμαστε ρατσιστές κι ας μην το καταλαβαίνουμε. Και το American History είναι πολύ ειλικρινής ταινία και χειρίζεται πολύ σωστά το θέμα και με υπαρκτές συνθήκες και περιστατικά.

CineTV-world είπε...

Προς Brad:

1. Επειδή πιστεύεις πως είναι προπαγάνδα και πως είναι εκβιαστική... Το City of Life and Death το είδες;;;

2. Παρτα Brad... :P ;)

lt.aldo raine είπε...

1...oxi...epidi ine poli ""pediko""...san na se leei o superman min pernis narkotika:P"...oxi.

2. vre ego na ta paro..den exo provlima...ala den me les kai giati

lt.aldo raine είπε...

1.grapse lathos...nomiza oti les gia to ahx.

CineTV-world είπε...

1.Α. Ναι, δεν έλεγα για ΑΗ-Χ, αλλά δεν είναι έτσι όπως το περιγράφεις... Η ταινία περνάει πολύ ωραίο μήνυμα με μοναδικό, ρεαλιστικό τρόπο, βγάζει πραγματικό συναίσθημα (πόνο, οργή, μίσος, αγάπη) κι έχει και την ερμηνειάρα του Norton... Οι παιδικές-γελοίες "ερμηνείες" στο Rashomon, δε σε πειράζουν όμως!!! Το AΗ-X σου φαίνεται πολύ παιδικό!!! :/ :/ :/ Β. Πως και δεν το είδες το άλλο; Με έβαλες εμένα καλά-καλά στο τριπάκι να το δω (με τόσα 10άρια που είδα σε άλλα blogs) και συ δεν το είδες;!;!; :S :/ :P

2. Γιατί αρέσει πολύ και στην Annie... :) :P

CineNaupigos είπε...

Και ναι ο Μπέργκμαν ζει και συνεχίζει να κάνει ταινιάρες στον 21ο αιώνα και κερδίζει για πλάκα τους Χρυσούς Φοίνικες και σου παίρνει την ανάσα με την σκηνοθεσία και τις μεγάλες ερμηνείες και την αποστομωτική φωτογραφία και έχει και 2-3 πολύ σοβαρά πράγματα να πει που εγώ τα έχω ζήσει και τα λέει πολύ γαμάτα και έχει μετασαρκωθεί και τώρα πια τον λένε Μίκαελ Χάνεκε!!! (...ουφ...!!!!)

Και ναι η ταινία χωρίς υπερβολή είναι πολύ σπουδαία και μάλιστα έχοντας δει κολλητά το American History X (πάνω κάτω τα ίδια πράγματα πραγματεύεται) μπορώ χωρίς δισταγμό να προτιμήσω την μαύρη, κατάμαυρη και άραχλη ΚΟΡΔΕΛΑ.

Και ναι, τώρα πια η επίσημη ελληνική αφίσα της ταινίας με τρομάζει.

CineTV-world είπε...

Ποια είναι η επίσημη ελληνική αφίσα;

CineNaupigos είπε...

Αυτή με ένα ξανθό αγοράκι να κλαίει. Απλώς έτυχε να πετύχω και μια ακόμη διαφορετική αφίσα στο αθηνόραμα.

W. είπε...

2. Εγώ τα φιλομιλιταριστικά δεν τα πήγαινα από μικρός :/ :Ρ :)

3. Άλλη φορά :Ρ :)

4. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει μια στοιχειώδης ποιοτική διαφορά ανάμεσά τους! Εκτός αν βαρέθηκες τόσο πολύ πια. Α, και η τελική σκηνή καλύτερη από αυτή των ΜΠΑΣΤΑΡΔΩΝ μακράν (για να μάθεις :Ρ :/ ;)) ΓΙΑ ΜΕΝΑ.

5. Ακριβώς! Και να φανταστείς είχα διαβάσει κάτι κριτικές...

6. Βρίσκεται εύκολα, αλλά καλύτερα μην το δεις...

Υ.Γ.: Δεν είναι μόνο αστείο... Είναι και πολύ γαμάτο σε πολλές φάσεις! Ελπίζω να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σου.

Υ.Γ. 2: Σαν να λέμε "έχω κόψει το κάπνισμα" ένα πράμα;; :/ :Ρ ;)

lt.aldo raine είπε...

1. θα το δω κάποτε ρε...φαίνεται καλο.

2.και μένα στα 15 που την είχα δει πρώτη φορα με άρεσε::P

lt.aldo raine είπε...

""4. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει μια στοιχειώδης ποιοτική διαφορά ανάμεσά τους! Εκτός αν βαρέθηκες τόσο πολύ πια. Α, και η τελική σκηνή καλύτερη από αυτή των ΜΠΑΣΤΑΡΔΩΝ μακράν (για να μάθεις :Ρ :/ ;)) ΓΙΑ ΜΕΝΑ.""


μια χαρά είναι η ταινία ρε...αστούς να λένε...γυρνα την πλάτη...τον ερωτα μας έχουν στο μάτι...ουπς!!παρασύρθηκα:P

W. είπε...

'έκλασε κανεις?:P εσένα δεν σε άρεσε το gran torino??

ξανά έκλασε κανεις?

ναι ναι!!! ένας μικρός ναζιστής σκοτώνει μαύρο...μπαίνει φιλάκι...εκεί πίστευεότι όλα αυτά που πίστευε είναι μαλακίες...γνωρίζει και έναν μαύρο που τον κάνει καλύτερο άνθρωπο{εντωμεταξύ τρώει και λίγο πούτσο}...βγαίνει από την φιλάκι...ωχ τι πρωτότυπο...ο αδελφός του έχει γίνει σα και αυτόν...τώρα πρέπει να τον φέρει στον σωστό δρόμο...γυρίζει στα παλιά λημέρια...αλλα δεν θέλουν ούτε καν να τον βλέπουν...και και και...μιλάμε για σενάριο.

ps: από σένα το κόλλησα:P'

"Μπαίνει φιλάκι" :)) :)) :)) :)) :)) Στο μαγουλάκι;;;; :)) :)) ΓΑΜΑΤΟ :))

Π0ύ1σες μπλε ρε Γούλη! Ακού εδώ πολύ πιο "γαμάτη" ιστορία:

Θεατρικός συγγραφέας με βλαμμένη κόρη και σύζυγο πάει σε βλαμμένη ψυχολόγο και προσπαθεί να φτιάξει σχέση με ταμία... Φεύγει η σύζυγος μαζί με την κόρη, κερδίζει βραβείο, κι από εκεί και πέρα αρχίζει για τα 90 υπόλοιπα λεφτά να καραφλιάζει, να γκρινιάζει που έγινε σ4β0υρογάμ1ας, να θρηνεί με εμπριμέ βιολί τα μυρμήγκια που πάτησε στο δρόμο του, να γράφει στιχάκια για την πιτυρίδα του, να χέζει ανάποδα και να ταϊζει γέρους ενώ κάνει βόλτες με ένα αμαξάκι του γκολφ...

Σεναριάρα ρε, όχι μλκιες!!!'

Έφαγες φασολάδα Γούλη; :/ :/

Υ.Γ.: Όχι πως θέλω να πλακωθούμε... Ούτε το ότι ξετρελαίνομαι για το αρκετά καλό κατά τα άλλα AMERICAN HISTORY X... Αλλά κάτι εξυπνάδες τύπου "έκλασε κανείς;;" μου τη δίνουν κάπου κάπου... και είπα να γράψω κάτι κι εγώ.

W. είπε...

'μια χαρά είναι η ταινία ρε...αστούς να λένε...γυρνα την πλάτη...τον ερωτα μας έχουν στο μάτι...ουπς!!παρασύρθηκα:P'

Φαν του Απριλάκη;; :Ρ

lt.aldo raine είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
lt.aldo raine είπε...

καταρχήν είναι πούτσες και όχι που1σες.

"Ακού εδώ πολύ πιο "γαμάτη" ιστορία:""

πω πω!!γκαβλοσα και μονο που το διάβασα:P
το Γούλη πάλι από που βγαίνει??

""Έφαγες φασολάδα Γούλη; :/ :/""

πατσά

ps: και γιατί να μην πλακωθούμε ρε??? να ανεβει
και λίγο η τηλεθέαση:P

""Φαν του Απριλάκη;; :Ρ""

ναι!!!!!!!! ναι!!!!!!!!!! ναι!!!!!!!!!

Simply Burgman είπε...

Ε,θα το είπα μια φορά όμως,δεν το έκανα σκοινί κορδόνι!!!:Ρ

Ποιος είναι ο διάδοχος του Γούλη Γκέλερ;;;

Υ.Γ:Κατάλαβα...Κανείς δεν έχει δει το Μεγάλο Ύπνο:/:/:Ρ

W. είπε...

Σου θυμίζει κάτι η ιστοριούλα;; Κέιντεν Κοτάρντ;; :Ρ :/ :/

Από το "Λοχαγούλη" :/ :/ :/ :/

Υ.Γ.: Ντεμοντέ... Τώρα νούμερα φέρνει μόνο το φαϊ :/ :/ :Ρ ;)

Να έβρισκα κανά κλιπάκι του τώρα να σου δώσω δώρο, αλλά δε μου έρχεται κανένα...

W. είπε...

Όχι ρε Ντον, κανείς. Τί είναι;

Simply Burgman είπε...

Από τα πιο γνωστά και κλασικά νουάρ,του Χάουαρντ Χοκς,βασισμένο στο πρώτο από τα πολλά βιβλία του Ρέιμοντ Τσάντλερ, με πρωταγωνιστή το πρότυπο σκληρού ντετέκτιβ και ματσό άνδρα της εποχής, Φίλιπ Μάρλοου, τον οποίον υποδύεται ο Μπόγκαρτ. ΑΠίστευτα μπλεγμένη υπόθεση, σε κάποια φάση δεν ξέρεις ποιος τρώει ποιον, κυρίως επειδή η λογοκρισία της εποχής δεν επέτρεψε να ειπωθούν και να δειχθούν όσα έπρεπε. Μου άρεσε,αλλά σίγουρα θέλει κι άλλη θέαση για να εκφέρω πιο πλήρη άποψη.Πάντως, είχε πάρα πολύ καλό χιούμορ και απίστευτες ατάκες από Μπόγκυ!!!

lt.aldo raine είπε...

""Σου θυμίζει κάτι η ιστοριούλα;; Κέιντεν Κοτάρντ;; :Ρ :/ :/""

μια τσόντα που είχα δει μικρή:P

""Από το "Λοχαγούλη" :/ :/ :/ :/""

είσαι μια τσατσά εσύ...κοντή μεν τσατσά δε:p

""Υ.Γ.: Ντεμοντέ... Τώρα νούμερα φέρνει μόνο το φαϊ :/ :/ :Ρ ;)""

εμείς έχουμε και τα 2 ρε...άμα δείξουμε και λίγο κωλαράκι...πρώτες θα βγούμε:"P

""Να έβρισκα κανά κλιπάκι του τώρα να σου δώσω δώρο, αλλά δε μου έρχεται κανένα...""

http://www.youtube.com/watch?v=BSCgX3XPdJY&feature=related

""Υ.Γ:Κατάλαβα...Κανείς δεν έχει δει το Μεγάλο Ύπνο:/:/:Ρ""

κάτσε δες χάνεκε ρε:P

Simply Burgman είπε...

Nα δω την έβδομη ήπειρο;Ποια να δω ρε;;;

lt.aldo raine είπε...

tha se kano mia lista:P

Benny's Video
Caché
Le temps du loup

ta ipolipa argotera giati ine ligo varia.

Simply Burgman είπε...

Κι εγώ θα σε κάνω μια χαψιά...;)

Σιγά ρε,δεν έχω ανάγκη εγώ!

lt.aldo raine είπε...

siga re fataoula:}

re des ta me tin sira pou se ipa.

Simply Burgman είπε...

Ρε έχει βγει γαμάτο τόρεντ της Κορδέλας...να μην το δω;;!:Ρ

CineTV-world είπε...

Προς W:

2. Δεν είναι σοβαρή ταινία για να την πάρεις στα σοβαρά, μόνο για πλάκα…

4. Έκαστη ταινία βαθμολογείται με βάση το είδος της, χωρίς να γίνονται συγκρίσεις τελείως διαφορετικών ταινιών… :P

5. Που είχες διαβάσει πολύ καλές κριτικές;

6. Γιατί ρε; Αν έχει προκλητικές σκηνές, θέλω να τη δω…

ΥΓ2: Κάπως έτσι… ;)

lt.aldo raine είπε...

"" Ρε έχει βγει γαμάτο τόρεντ της Κορδέλας...να μην το δω;;!:Ρ""

eimai apo tous protous pou to katevase:}

CineTV-world είπε...

Προς Brad:

1. Αν είναι 1 φορά εκβιαστική η ΛΙΣΤΑ, αυτό είναι 1000...

2. Ε βέβαια, τώρα που μεγάλωσες, σου αρέσουν όλα τα "αριστουργήματα"... :P

ΥΓ: Το απόλυτο τραγούδι της 1000ετίας

lt.aldo raine είπε...

ps gamatoooo...tora pera apo tin plaka emena to poker face me aresei.

CineTV-world είπε...

ΥΓ: Και μένα, πέρα απ΄την πλάκα μου αρέσει το συγκεκριμένο...

W. είπε...

'μια τσόντα που είχα δει μικρή:P'

ΣΥΝΕΚΔΟΧΗ ρε!!!

'είσαι μια τσατσά εσύ...κοντή μεν τσατσά δε:p'

Άσε ρε Γούλη :Ρ :/ :))

'εμείς έχουμε και τα 2 ρε...άμα δείξουμε και λίγο κωλαράκι...πρώτες θα βγούμε:"P'

Το κωλαράκι θα είναι άλλων ή... :/ :/ :S

'http://www.youtube.com/watch?v=BSCgX3XPdJY&feature=related'

Kαλύτερο κι από Σαφέτη :/ :/ :Ρ

Προς Τζακ μεριά τώρα:

4. :/ :S :P

5. Σε κάτι μαγκαζίνα...

6. Αηδία είναι! Φαντάσου την πρωταγωνίστρια να χαράζει το "κεκάκι" της με άφθονο "σιρόπι κερασιού" να τρέχει :/ :/ :/ :/ Πέρα από αυτό... Εντάξει, είναι φιλμ με ουσία.

Cinefil είπε...

Soy Cuba (3,5:Καλη + η 7.5/10).Αριστο σκηνοθετικα, αλλα υπουλη προπαγανδα.
Moon (4:Πολυ καλη η 8/10).Θυμιζει πολυ το 2001 του Κιουμπρικ.
9 (3,5:Καλη + η 7.5/10)
Rashomon (5:Αριστουργημα η 10/10).Ο καλυτερος Κουροσαβα.Απιστευτα φλας μπακ.
Blow-Up (4:Πολυ καλη η 8/10)
Jungfrukällan (4:Πολυ καλη η 8/10).Απιστευτη η σκηνη του βιασμου.

CineTV-world είπε...

1. Τι ύπουλη μωρέ;!;!; Μήπως ήταν κι αυτό φασιστικό;!;!; :/ :/ :/

2. Δεν θυμίζει καθόλου πολύ το αριστούργημα του Kubrick!!! Βέβαια θα ήθελε πολύ να του μοιάσει, αλλά ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι δεν το έφτασε.

3. Η πατατάρα του Κουροσάβα για μένα. Τραγελαφική ταινία γεμάτη χαρικατούρες (χαρακτήρες+καρικατούρες) και τελείως αδιάφορη-βαρετή-ανύπαρκτη σκηνοθεσία.

4. Τελείως ξεπερασμένη η σκηνή του βιασμού και τελείως θρησκόληπτη ταινία. Μόνο για συντηρητικούς ανθρώπους. Β)

Cinefil είπε...

2.Ειπα εγω πως φτανει το αριστουργημα του Κιουμπρικ;Απλα, ειπα πως του μοιαζει σε καποια σημεια.

3.Λοιπον, για τους χαρακτηρες δεν εχεις κι αδικο, αλλα η σκηνοθεσια ηταν ΑΡΙΣΤΗ!!!Ο,τι καλυτερο σκηνοθετικα εχω δει, μετα το 8 1/2 (:p).

Cinefil είπε...

4.Την σκηνη του βιασμου την βρηκα λυρικη και αριστα σκηνοθετημενη.Τι ειναι αυτα που λες;Θρησκοληπτη ταινια;Ο Μπεργκμαν ηταν αθεος και στις περισσοτερες ταινιες του απλα ασχολουταν με το αν υπαρχει Θεος...Τι ειναι αυτα που λες;Εισαι σοβαρος;

CineTV-world είπε...

4. Σοβαροφανής πάντως σίγουρα δεν είμαι... Θρησκόληπτη ρε... Εδώ εσύ λες φασιστικό το FC!!! Στο τέλος δεν έγινε θαύμα;!;!; Μόλις σήκωσαν τη νεκρή "παρθένα" άρχισε να αναβλύζει γάργαρο νερό...!!! ΘΑΥΜΑ... ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΑΝΟΙ... ΤΡΕΧΑΤΕ!!! Της πλάκας σκηνοθεσία και σενάριο υποτυπώδες (μιλάς για Scorsese και Tarantino!!!)... Της πλάκας άθεος ήταν. Ένας πραγματικός άθεος δεν ασχολείται με το αν υπάρχει θεός...!!!

Cinefil είπε...

4.Παντως, εχεις μια καταπληκτικη ικανοτητα να κανεις τους αλλους να χανουν τα λογια τους.Δεν ξερω τι να πω.Μπραβο!!Συγχαρητηρια!!:)

CineTV-world είπε...

4. Το ότι όλοι χάνουν πάντα τα λόγια τους όταν διαφωνούν μαζί μου οφείλεται καθαρά σε έλλειψη σοβαρών επιχειρημάτων... Β)

Δημοσίευση σχολίου