The Hobbit: The Battle of the Five Armies - Official Main & Legacy Trailers


Το The Hobbit: The Battle of the Five Armies είναι το επικό φινάλε της ιστορίας του Bilbo Baggins, του Thorin Oakenshield και της Συντροφιάς των Νάνων. Οι νάνοι της Erebor έχουν ανακτήσει τον τεράστιο πλούτο της πατρίδας τους, αλλά τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της απελευθέρωσης του τρομακτικού Δράκου, Smaug, που πρόκειται να ξεσπάσει την οργή του, στους ανυπεράσπιστους κατοίκους της Lake-town. Ο Bilbo θα αναγκαστεί να κάνει μια απεγνωσμένη κι επικίνδυνη επιλογή, χωρίς να γνωρίζει ότι μπροστά του βρίσκονται ακόμη μεγαλύτεροι κίνδυνοι. Ένας αρχαίος εχθρός έχει επιστρέψει στη Μέση-Γη. Ο Sauron, ο Σκοτεινός Άρχοντας, έχει στείλει λεγεώνες από Orcs, σε μια κρυφή επίθεση κατά του Lonely Mountain. Καθώς το σκοτάδι συγκλίνει προς μια κλιμακούμενη σύγκρουση, οι φυλές των νάνων, των ξωτικών και των ανθρώπων, πρέπει να αποφασίσουν αν θα ενωθούν ή αν... θα καταστραφούν! Κι ο Bilbo βρίσκει τον εαυτό του να παλεύει για τη ζωή του και τις ζωές των φίλων του, καθώς οι πέντε μεγάλες στρατιές, οδηγούνται σε πόλεμο!



Όπως έχω ξαναπεί, τα Lord of the Rings είναι η 2η πιο αγαπημένη μου τριλογία όλων των εποχών κι όπως είναι φυσικό, ανυπομονώ να ταξιδέψω για μια τελευταία φορά (;) στη 'Μέση Γη'! Και λογικά, αυτό το τελευταίο ταξίδι, θα είναι και το πιο εντυπωσιακό κι επικό της χομπιτοτριλογίας... Άλλωστε ολόκληρη 'Μάχη των 5 Στρατών' μας περιμένει... Από την άλλη όμως, η 2η ταινία δεν μου άρεσε ιδιαίτερα (ψιλο-απογοήτευση ήταν) και μ'έκανε να σκέφτομαι πόσο καλύτερη θα ήταν αυτή η τριλογία, αν δεν ήταν τριλογία, αλλά μία ταινία (μη ξεχνάμε πως βασίζεται σε 1 βιβλίο κι όχι σε 3, όπως οι Άρχοντες). Ας ήταν και 3,5 ώρες... Σίγουρα θα ήταν πολύ καλύτερο σαν σύνολο το τελικό αποτέλεσμα. Αλλά για προφανείς λόγους, προτίμησαν να το ξεχειλώσουν τελείως!



Σκηνοθεσία: Peter Jackson.
Πρωταγωνιστούν: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch, Luke Evans, Hugo WeavingEvangeline Lilly, Orlando Bloom, Lee Pace, Christopher Lee.
Πρεμιέρα: 18 Δεκεμβρίου 2014 (Ελλάδα)