Dexter 8x12 - Remember the Monsters? [Series Finale]


Με ξενέρωσαν!!! Ήμουν έτοιμος να αρχίσω να γελάω, αλλά δεν τόλμησαν οι κότες να μας χαρίσουν το πιο EPIC FAIL γελοίο φινάλε όλων των εποχών...!!! Μιλάμε για κοτάρες ρε...!!! Νταξ, πέρα απ΄την πλάκα... δεν αποκλείεται οι ίδιοι να το διέρρευσαν για να απογοητευθούν τελείως οι fans και στο τέλος να τους φανεί απείρως καλύτερο το πραγματικό φινάλε (ή κάποιος μας τρόλλαρε για τα καλά)... Και όντως είναι... Οτιδήποτε θα ήταν καλύτερο... Το μη χείρον βέλτιστον δεν λένε; Πόσω μάλλον όταν - για άλλη μια φορά - παίρνουν την κεντρική ιδέα από φινάλε σεζόν της 24άρας...!!! Προφανώς και θα'ταν πολύ καλό γι'αυτή τη σειρά (και κυρίως για τη συγκεκριμένη σεζόν)...

Όπως λέει και το tv.com στο FTW vs. WTF: The TV Week in Review: "Seriously, the final season of Frasier felt more dangerous. It's fitting that this season's big villain was called the Brain Surgeon, because every character is acting like they experienced a lobotomy gone wrong". Δυστυχώς σερνόταν η σεζόν... Μόνο με τελευταία δεν έμοιαζε. Κανένα ρίσκο. Καθόλου ένταση. Και καθόλου αγωνία φυσικά (αντιθέτως είχαμε τη σκηνή που αντικατέστησε το "jumped the shark" με το "slipped on the treadmill")! Αλλά το συγκεκριμένο φινάλε μ'έπιασε απροετοίμαστο κι έτσι με εξέπληξε ευχάριστα! Σαν σύνολο είχε πολλά fail σημεία βέβαια, αλλά προτιμώ να σταθώ στις σημαντικότερες στιγμές...Όπως είδαμε στο φινάλε του προηγούμενου epic fail επεισοδίου, ο Saxon τραυμάτισε σοβαρά την Debra... οπότε ο Dexter κατάλαβε πως έπρεπε να διορθώσει το λάθος του κι άφησε τον Harrison να φύγει για Αργεντινή με τη Hannah, με την υπόσχεση πως σύντομα θα είναι και πάλι μαζί (μια ζωή ανεύθυνος ήταν οπότε δεν μου έκανε εντύπωση που άφησε το γιο του στα χέρια μιας δολοφόνου)...Αργότερα που κατάφεραν και συνέλαβαν τον δολοφόνο (απλά τους βόλεψε να εμφανιστεί την κατάλληλη στιγμή ο Batista και να τον συλλάβει), ο Dexter θα μπορούσε πολύ απλά να αφήσει να τιμωρηθεί από την δικαιοσύνη, αλλά δεν γινόταν να κάνει κάτι τέτοιο μετά το λάθος που έκανε... Έτσι, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και σκηνοθέτησε τη δολοφονία του Saxon ώστε να φαίνεται πως ήταν σε αυτοάμυνα... Και πάλι δεν θα έπρεπε να τον συλλάβουν όμως; Δεν μου κάνει εντύπωση που δεν έγινε κάτι τέτοιο... για το Dexter μιλάμε άλλωστε... Η σειρά είναι γεμάτη από κάτι τέτοιες ευκολίες... Απλά λέω...Αργότερα, όταν έμαθε πως η κατάσταση της Debra επιδεινώθηκε και μάλιστα είναι μη αναστρέψιμη... αποφάσισε να το παίξει α λα Million Dollar Baby (ΠΟΣΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑΡΑ!!!)... Αποσύνδεσε τα μηχανήματα τεχνητής υποστήριξης και απλά την πήρε στο σκάφος του...Κι έφυγε για τ'ανοιχτά.. Άλλωστε λόγω της σφοδρής καταιγίδας, κανείς δεν έδωσε σημασία... Άλλη βολική ευκολία κι αυτή, αλλά δε βαριέσαι... Ήταν ωραίο σαν σκηνικό και δεν χαλάστηκα... Στη συνέχεια πήρε τηλέφωνο τη Hannah για να αποχαιρετήσει το γιο του (λέγοντάς του πως τον αγαπά)...Αμέσως μετά, πήρε στην αγκαλιά του το άψυχο σώμα της αδερφής του, το πέταξε στα κρύα νερά του ωκεανού και τέλος, άρχισε να οδηγεί το σκάφος του προς το μάτι του κυκλώνα!Λίγες ημέρες αργότερα (στην αμέσως επόμενη σκηνή δηλαδή), βλέπουμε τη Hannah να είναι με τον Harrison σε μια καφετέρια (της Αργεντινής προφανώς) και με τη βοήθεια του τάμπλετ της, να πληροφορείται το θάνατο του αγαπημένου της...Μόνο που ο "Ρωμαίος" της, έχει σκηνοθετήσει το θάνατό του! Για το καλό τους... Γιατί όλοι οι άνθρωποι της ζωής του, καταλήγουν νεκροί (τι μου θυμίζει αυτό ρε γμτ;!;!;)... Πλέον εργάζεται ως υλοτόμος και ζει μια τελείως μοναχική ζωή. Χωρίς καμία επαφή με ανθρώπους.


Και η σειρά έκλεισε μια για πάντα χωρίς καν voice-over... Μέχρι και οι σκέψεις του τον παράτησαν (λογικό να τον βαρεθούν κι αυτές)... Ή ίσως πολύ απλά ο Dexter να ωρίμασε και να μη χρειάζεται πλέον να αναλύει το παραμικρό για να καταλήγει στο πιο προφανές, απλό και λογικό συμπέρασμα (τί είπαμε πως κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;).

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Όπως είπα και παραπάνω, εννοείται πως δεν ήταν τέλειο και πως είχε πολλά fail σημεία, αλλά για την συγκεκριμένη σειρά, ήταν πολύ καλό αυτό το φινάλε!!! Ειδικά σε σχέση με αυτό που περίμενα (κρίμα όμως που δεν είδαμε εκείνο γιατί ήταν σούπερ EPIC FAIL και θα'χε πολύ γέλιο)... Πάντως κρίνοντας απ΄τα διάφορα σχόλια, στους περισσότερους δεν άρεσε ούτε αυτό το τέλος, αλλά μάλλον δεν είχαν διαβάσει το "καλό" και προφανώς είχαν τρελές απαιτήσεις... Από που κι ως που, δεν μπορώ να καταλάβω βέβαια... Πλέον ήταν αργά για να δούμε το ανθρωποκυνηγητό του πρωταγωνιστή... Κανονικά από τα πρώτα επεισόδια της σεζόν θα'πρεπε να μάθαιναν όλοι την αλήθεια για τον Dexter κι απ'το 4ο επεισόδιο να άρχιζε να παίζει κυνηγητό και κρυφτό... Κανονικά η τελευταία σεζόν θα έπρεπε να έχει τρελή αγωνία κι όχι να παλεύουμε να κρατήσουμε τα μάτια μας ανοιχτά απ΄την υπνηλία που προκαλεί...!!! Ούτε Χάνες, ούτε Βόγκελ, ούτε άλλες περιττές μαλακίες. Κατευθείαν στο ψητό. Έτσι όπως το είχα σκεφτεί, στο τέλος θα ήθελα να αναγκαζόταν να τον πυροβολήσει η Debra (ή να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας) και τη στιγμή που θα έπεφτε στο έδαφος, έτοιμος να πεθάνει, να σκεφτόταν από μέσα του: "finally! My mind will rest in peace now!" (ή κάτι παρόμοιο)... αλλά να μη πέθαινε! Να έμενε για πάντα σε κώμα. Και στην τελευταία σκηνή, να τον έδειχνε στο νοσοκομείο, με τη Debra να κλαίει δίπλα του και τη στιγμή που θα έπεφτε μαύρη οθόνη, να έλεγε "Or not!"... ΤΕΛΟΣ.


Προσωπική αξιολόγηση φινάλε: 7.5/10 Προσωπική αξιολόγηση 8ης σεζόν: 5/10

Προσωπική κατάταξη σεζόν: 4-1-2-7-3-8-5-6 Προσωπική αξιολόγηση σειράς: 7/10