Breaking Bad 5x13 - To'hajiilee


To Breaking Bad συνεχίζει ακάθεκτο και δεν μπορεί να το σταματήσει τίποτα. Μιλάμε για επίπεδα τελευταίας σεζόν The Shield (μακάρι να έχει και αντίστοιχο - τέλειο - φινάλε)... Όπως έχω ξαναπεί, κάνει όλες τις σωστές κινήσεις τη σωστή στιγμή και προφανώς ο Vince Gilligan και οι λοιποί σεναριογράφοι, κρατούν φυλαγμένους αρκετούς κρυφούς άσσους στα μανίκια τους!


Τελικά ο Walt όντως έδωσε εντολή για τον Jesse (δεν νομίζω να είχε κανείς αμφιβολία γι’αυτό - αναμενόμενο ήταν)… και όντως το «Την επόμενη φορά θα σε πετύχω εκεί που μένεις πραγματικά» που του είπε ο Pinkman, είχε να κάνει με τα χρήματα (όπως είχα γράψει στο ποστ του 5x12)… και ο μόνος τρόπος για να μάθουν που τα έχει κρυμμένα, ήταν μέσω του Huell. Ο Hank τον παραμύθιασε για τα καλά! Όταν του έδειξε και τη φωτογραφία με τον "ανοιχτόμυαλο" Jesse, ο φοβισμένος Huell του είπε για τα 7 βαρέλια, το βρώμικο βανάκι, το φτυάρι… ότι ήξερε… Έστω κι αυτά τα λίγα αρκούσαν για να παγιδεύσουν τον Heisenberg.


Το βράδυ ο Walt είχε συνάντηση με τον νεοναζί κωλοφασίστα χωριάτη θείο του Todd, για να κλείσουν τη "δουλειά"… Εκεί του ξεκαθάρισε πως ο Jesse δεν είναι καρφί (χωρίς να ξέρει πως τα είχε πει όλα στον Hank φυσικά)… και πως είναι σαν οικογένεια γι’αυτόν… δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να υποφέρει… προτιμούσε να έχει ένα γρήγορο ανώδυνο θάνατο… να μη καταλάβει τίποτα… να μη νιώσει καν φόβο… Το βλαχαδερό το σεβάστηκε και στη συνέχεια πέρασαν στο θέμα της αμοιβής... Δεν ήθελε χρήματα απ΄τον Walt. Δεν είχε ανάγκη τα χρήματά του. Είχε ανάγκη απ΄τις "μαγειρικές" του ικανότητες... Του ζήτησε να "μαγειρέψει" κάνα 2 φορές με τον Todd για να μάθει καλύτερα έτσι ώστε το εμπόρευμά τους να έχει το μπλε χρώμα και την καθαρότητα του προϊόντος που δημιούργησε ο Heisenberg. Τελικά η συμφωνία έκλεισε και έδωσαν τα χέρια για ένα "μαγείρεμα".


Από τη στιγμή που συμφώνησαν, το σημαντικότερο για τον Walt ήταν να γίνει το συντομότερο δυνατόν… Το πρόβλημα ήταν πως δεν ήξεραν που είναι ο Jesse (μεταξύ τώρα δεν ήθελε και πολύ μυαλό να καταλάβει τι παίζει), αλλά ήξερε πώς να τον ξετρυπώσει (τουλάχιστον έτσι νόμιζε). Επισκέφτηκε τη μάνα του Brock (ο οποίος τον κοιτούσε κάπως φοβισμένοςσαν να ήξερε) και με διάφορες πρόχειρες δικαιολογίες, την έπεισε πως ανησυχούσε για τον Jesse και την έκανε να αφήσει μήνυμα στο καινούριο κινητό του. Αυτό του ήταν αρκετό (πάλι έτσι νόμιζε). Μόνο που δεν ήξερε πως το Hello Kitty κινητό το είχε ο Hank (όλα τα λεφτά το "nice try asshole")…


Λίγη ώρα αργότερα τον επισκέφτηκε ο "Better Call Saul Goodman" στο καθαριστήριο και τον ενημέρωσε για την εξαφάνιση του Huell… Φοβόταν πως τον "εξαφάνισε" ο Jesse (και γι’αυτό το λόγο φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο - είπαμε, το άτομο είναι Θεός. ΤΕΛΟΣ)… Μόλις έφυγε ο Saul, ο Walt έλαβε ένα mms που απεικόνιζε ένα ξεθαμμένο βαρέλι γεμάτο χρήματα… και το επόμενο δευτερόλεπτο το κινητό του άρχισε να χτυπά… "Got my photo bitch? Cause I’ve found 6 more exactly like it!" Τα’παιξε ο Heisenberg…!!! Έφυγε σαν αστραπή απ΄το καθαριστήριο κι άρχισε να κατευθύνεται προς τα πολυαγαπημένα του λεφτουδάκια…


Ο Pinkman του είπε και καλά πως το βαν είχε GPS… και πως αν του το κλείσει, αν τον βάλει σ’αναμονή, αν για οποιοδήποτε λόγο χαθεί η κλήση… θα κάψει όλα τα λεφτά!!! Μιλάμε σούζα ο Heisenberg… Αν του ζητούσε ο Jesse να αρχίσει να κάνει κωλοτούμπες μες το αυτοκίνητο ενώ οδηγεί, θα το’κανε! Εκείνη τη στιγμή ο Heisenberg ήταν όντως η bitch του Pinkman! Ήταν η πρώτη φορά που ήταν το μεγάλο κορόιδο και καραγούσταρα με το όλο σκηνικό…!!! Στη συνέχεια προσπάθησε να τον κάνει να τον λυπηθεί (λέγοντάς του για τον καρκίνο φυσικά)… Δεν έπιασε βέβαια! Έπειτα άρχισε να παραδέχεται διάφορα εγκλήματα και να του λέει πως τα έκανε για να τον σώσει (αν δεν κατέγραφαν την συνομιλία, έκαναν μαλακία)… και ξαφνικά, λίγο πριν φτάσει στο μέρος που είχε θάψει τα λεφτά (βλ. 5x10), ο Jesse σταμάτησε να του μιλά.


Μόλις έφτασε, κατάλαβε πως τον δούλεψαν κανονικά και πως έκανε ακριβώς ότι ήθελαν να κάνει… τους οδήγησε στα χρήματα. Μεγάλο κορόιδο τελικά ο Heisenberg! Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να πάρει τους βλαχαδερούς ρατσιστές και να τους δώσει τις συντεταγμένες… Όταν είδε όμως πως ο Jesse δεν ήταν με τα φιλαράκια του, αλλά με τον Hank, είπε στον θείο του Todd να το ξεχάσει… να μη πάει! Μου έκανε εντύπωση αυτή η απόφασή του… Έδειξε πως ακόμα κι εκείνη τη στιγμή κρατούσε το λόγο του… Ο Hank είναι οικογένεια και η οικογένεια είναι όντως στο απυρόβλητο. Δεν το περίμενα (και βασικά δεν ξέρω αν μου άρεσε που δεν άλλαξε γνώμη)... Εκείνη τη στιγμή πάντως συνειδητοποίησε πως έφτασε το τέλος του Heisenberg κι ένα δάκρυ άρχισε να κυλά απ΄το μάτι του (σπουδαία ερμηνεία απ΄τον Cranston - για άλλη μια φορά).


Τελικά βγήκε να παραδοθεί κι ο Hank του πέρασε τις χειροπέδες. "Walter White, you have the right to remain silent. Anything you say can and will be used against you in a court of law". Όλα ωραία και καλά! Είχαν και μια σύντομη κοκορομαχία με τον Jesse (αφού ο Walt τον αποκάλεσε δειλό και εισέπραξε μια συγυρισμένη ροχάλα στα μούτρα)… και τους έβαλαν σε ξεχωριστά αμάξια. Μόνο που το επεισόδιο ήθελε πάνω από 5 λεπτά να τελειώσει και μετά απ’αυτό ακολουθούν άλλες 3 επεισοδιάρες… Δεν γινόταν να τελειώσει έτσι…


Και δεν τελείωσε έτσι. Άλλωστε ο Hank ήθελε να πάρει τη γυναίκα του να της πει τα καλά νέα… Στο τέλος της είπε: "I gotta go. It may be a while before I get home. I love you" (λέμε από τώρα RIP ή περιμένουμε το επόμενο επεισόδιο;)… Τώρα έμειναν άλλα 3 λεπτά για να τελειώσει… Και κατέφθασαν οι χιλμπίλις…!!! Σιγά μην άφηναν απροστάτευτο τον μάγειρά τους. Όσο κι αν φώναζε ο Walt για να τους σταματήσει… σιγά μη τον άφηναν να πάει χαμένος προτού τους μάθει πώς να βελτιώσουν το κατώτερης ποιότητας εμπόρευμά τους…!!!


Και η κατάσταση βγήκε ΤΕΛΕΙΩΣ εκτός ελέγχου...!!! Το επεισόδιο τελείωσε μέσα σε καταρρακτώδη βροχή σφαιρών…!!! Γαμάτο cliffhanger…!!! Άντε τώρα να περιμένουμε μια βδομάδα για να μετρήσουμε νεκρούς (γιατί δεν γίνεται να μην έχουμε νεκρούς - έτσι δεν είναι;)…!!!

Προσωπική αξιολόγηση επεισοδίου: 10/10



Δεν έχει ούτε μισό spoiler.



| Season 5.1 Finale | Final Episodes Promotional Photos | Mashup Trailer |

| Top 12 Favorite TV Series of 2012 | Emmy 2013 - Nominations |