The Crow - Luke Evans Is The New Eric Draven! [UPDATED]



Το The Crow είναι ένα graphic novel που δημιουργήθηκε από τον James O'Barr. Ο λόγος που γράφτηκε ήταν ως μέσο για να αντιμετωπίσει ο O'Barr το θάνατο της αγαπημένης του που πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα εξαιτίας ενός μεθυσμένου οδηγού. Πρωτοδημοσιεύθηκε το 1989, αμέσως έγινε underground επιτυχία και λίγα χρόνια αργότερα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με την ομώνυμη cult ταινία του 1994. Έκτοτε γυρίστηκαν 3 sequels (λες και είχαν βάλει κάποιο αρρωστημένο στοίχημα οι δημιουργοί τους, η κάθε ταινία να είναι χειρότερη απ'την προηγούμενη), μία τηλεοπτική σειρά (ο χαρακτηρισμός "μετριότατη" θα ήταν επιεικέστατος) και κυκλοφόρησαν κι άλλα comic books. Το πρωτότυπο graphic novel έχει μεταφραστεί σε σχεδόν μια ντουζίνα γλώσσες κι έχει πουλήσει περίπου 750.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Η ιστορία του graphic novel περιστρέφεται γύρω από έναν άτυχο νεαρό ροκ σταρ που ονομάζεται Eric. Μαζί με την αρραβωνιαστικιά του, Shelly, θα δεχτούν επίθεση από μια συμμορία του δρόμου. Ο Eric πυροβολείται στο κεφάλι, έχει παραλύσει και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βλέπει τον άγριο ξυλοδαρμό και βιασμό της αγαπημένης του. Στη συνέχεια η συμμορία αφήνει το ζευγάρι ετοιμοθάνατο στην άκρη του δρόμου. Ο Eric όμως θα αναστηθεί από ένα κοράκι για να πάρει εκδίκηση από τους δολοφόνους. Μεθοδικά θα αρχίσει να τους καταδιώκει και να τους σκοτώνει έναν-έναν. Όταν δεν βρίσκεται στο κυνήγι της εκδίκησης, μένει στο σπίτι που μοιραζόταν με την Shelly, περνά τον περισσότερο χρόνο χαμένος στην ανάμνηση της αγαπημένης του. Η απουσία της είναι ένα συνεχές μαρτύριο γι'αυτόν... βρίσκεται σε διαρκή συναισθηματικό πόνο και φτάνει σε σημείο αυτο-ακρωτηριασμού κόβοντας τον εαυτό του (το κείμενο είναι ψιλο-ελεύθερη μετάφραση από την wikipedia... αλλά WTF ρε...!!! Ευτυχώς στην ταινία του 94 δεν είχε κάτι τέτοιο).

Όπως έχω ξαναπεί αρκετές φορές μέσα απ΄το βλογκ, το πρωτότυπο The Crow, από τότε που το είδα (1995 - γύρω στα 14) και για μια 5ετία περίπου, ήταν η αγαπημένη μου ταινία... Αργότερα είδα περισσότερες ταινίες, αλλά ακόμα παραμένει μία απ΄τις πιο αγαπημένες μου (και μαζί με το Karate Kid είναι οι ταινίες που είδα τις περισσότερες φορές)! Μπαίνουμε στο ψητό λοιπόν...


Τα τελευταία 3-4 χρόνια περίπου, το Hollywood φαγώθηκε να γυρίσει remake / reboot της γκόθικ ιστορίας του Eric Draven! Από τότε ακούστηκαν διάφορα ονόματα ηθοποιών (και σκηνοθετών, αλλά ας εστιάσουμε στους ηθοποιούς καλύτερα)... Mark Wahlberg, Bradley Cooper (με διαφορά η πιο καμένη επιλογή κατά τη γνώμη μου), Channing Tatum, James McAvoy, Tom Hiddleston, Alexander Skarsgard μερικά απ΄τα πιο καραμπινάτα... αλλά τελικά ο ρόλος (μάλλον) δόθηκε στον Luke Evans! Τα τελευταία δημοσιεύματα αναφέρουν πως η παραγωγή της ταινίας θα καθυστερήσει για να περιμένει τον ηθοποιό που είναι κλεισμένος για το υπόλοιπο του 2013 και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν αρχές του 2014! Προσωπικά τον θυμάμαι αμυδρά από ταινιάρες όπως το Clash of the Titans και το Immortals... αλλά μάλλον τον προτίμησαν λόγω... "προϋπηρεσίας" (δεν το έχω δει - κι ούτε πρόκειται)... Πάντως να σας πω την αλήθεια νομίζω ταιριάζει καλύτερα στον ρόλο σε σχέση με τους προαναφερθέντες (αν και για μένα η πιο προφανής επιλογής θα ήταν ο Taylor Kitsch λόγω της ομοιότητάς του με τον Brandon Lee)... Ααα... παραλίγο να το ξεχάσω... μέσα στο 2014, τον Evans θα τον δούμε και σε έναν πολύ πιο διάσημο ρόλο (αν είναι να τα θαλασσώσει κάπου, προτιμώ να το κάνει εκεί), αλλά και στα χομπιτοσίκουελ! Αυτά! Πως σας φαίνεται η συγκεκριμένη επιλογή; Εσείς ποιον θα προτιμούσατε; (εκτός απ΄τον κανέναν)

UPDATE:  ο Evans είπε δυο λόγια για το πρωτότυπο Κοράκι και τη νέα ταινία... "The Crow was a very poignant film from my childhood, which I remember vividly"... "The soundtrack, also. It was such a solid performance that Brandon Lee gave. It was a very tragic end for somebody that probably would have had a very promising career"... "I'm Eric Draven. I'm the same character. Obviously, he's been refreshed and brought up to date. We're reimagining it to a certain extent, but the story and the plot is mostly the same" (*source)... Μάλιστα... ελπίζω αυτό το "refreshed" - "up to date" - "reimagining" να τους βγει σε κάτι πραγματικά καλό...


Υ.Γ. στο banner της ανάρτησης απεικονίζεται ο Vincent Perez που πρωταγωνίστησε στο πρώτο sequel, The Crow: City of Angels... δεν μοιάζουν αρκετά με τον Evans;

Υ.Γ.2. για κάποιο λόγο δεν την έχω σίγουρη την ταινία πως θα γυριστεί με τους συγκεκριμένους συντελεστές... δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα κιόλας... Ίδωμεν!

Υ.Γ.3. μόλις συνειδητοποίησα πως πέρασαν 20 χρόνια απ΄τον θάνατο του Brandon Lee (1965-1993)... Σήμερα θα ήταν 48 χρονών!