24 and Jack Bauer Return On Fox As 12-Episode Limited Event Series!!!


Το πρωί της Παρασκευής, μόλις λίγες ώρες αφού ανακοινώθηκε πως το FOX έκοψε το κωλοTouch (ίσως ο βασικότερος λόγος που δεν έχουμε δει ακόμα 24ταινία - έπρεπε να είχε κοπεί απ΄την 1η σεζόν), κυκλοφόρησε μια είδηση-φήμη που είναι τελείως απ'τ'άγραφα κι αναμένεται να επιβεβαιωθεί τη Δευτέρα - UPDATE: ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΛΕΟΝ - μιλάμε για τρελό γλέντι (ΣΚΟΥΘΕΙΤΙ ΩΡΕ - ή "ΕΓΕΡΘΕΤΩ" όπως λεν τα ζώα)...!!! Το 2010 που το FOX έκοψε την υπερσειράρα (νταξ, κι ο Howard Gordon δεν ήξερε πως να συνεχίσει την ιστορία και μας έδωσε το πιο κορυφαίο φινάλε που θα μπορούσε να μας δώσει) δεν κατάλαβε τι υπερμαλακιάρα έκανε... Εδώ είναι που λεν "ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΙ;!;!;" και "FOX χωρίς Jack Bauer προκοπή δεν κάνει"... Είχαν την απόλυτη υπερτιτανομεγιστοτεράστια υπερσειράρα όλων εποχών κι έμειναν οι λακαμάδες με τις σειρούλες στο χέρι... Δεν τους χάλασε... Ε και τώρα βαρέθηκαν να δείχνουν όλο μαλακίες και μέτρια σιριαλάκια της πλάκας (ποιο Bones και πράσινα άλογα μωρέ; Έτσι ήταν παλιά το FOX;) και σκέφτονται να επαναφέρουν την 24άρα (προφανώς τους έλειψε πάρα πολύ)...!!! Εδώ τελειώνουν τα καλά νέα.

Όχι ότι τα υπόλοιπα είναι "κακά" νέα, απλά έχω ορισμένες ενστάσεις: Δεν θα δούμε κανονική 9η σεζόν... Μιλάμε για "Limited Event Series"... μόλις 12 ωριαίων επεισοδίων (καλόμαθε ο Gordon με το Homeland - πάρα πολύ καλή σειρά, δεν λέω... αλλά ταυτόχρονα είναι το "σοβαροφανές" 24 για κάθε ξενέρωτο και κομπλεξικό)... η κάθε σεζόν της σειράς διαρκούσε γύρω στις 17 ώρες (χωρίς τις διαφημίσεις), οπότε μας λείπουν άλλες 5 για να έχουμε κανονική σεζόν... 12 ώρες ισοδυναμούν περίπου με 17 κανονικά επεισόδια... όπως καταλαβαίνετε μας λείπουν άλλα 7 (είμαι καλός στα μαθηματικά:p)... Βέβαια δεν χαλιέμαι, απ΄το τίποτα εννοείται πως προτιμώ αυτό... αλλά αφού πάνε να κάνουν το καλό, χάθηκε ο κόσμος να το κάνουν ολοκληρωμένο; Θα'θελα να δω μια επική 9η σεζόν και μετά κινηματογραφική ταινία...!!! Τώρα δεν μπορώ να καταλάβω τι σόι 24 θα'ναι αν δεν έχει 24 επεισόδια...!!! Θα έχει αποσπάσματα ημέρας σε real time κι όποτε γουστάρει ο Jackαρος θα πηδάει το χρόνο ή θα δούμε κάτι που θα μοιάζει με το "The Jack Bauer Show" όπως το ξέρουμε, αλλά χωρίς το real time; Ούτε αυτό θα με χαλούσε βέβαια, αλλά το real time φορμάτ της 24άρας πρόσφερε πρωτόγνωρα επίπεδα αγωνίας, οπότε σίγουρα προτιμώ την 1η λύση (βέβαια η καλύτερη λύση για μένα θα ήταν να γύριζαν 12 επεισόδια για το 2014 κι άλλα τόσα για το 2015 - κάτι αντίστοιχο δλδ με αυτό που κάνει το Breaking Bad στην 5η του σεζόν)... Από την άλλη βέβαια και η 1η σεζόν ξεκίνησε με την προοπτική να έχει 13 επεισόδια, οπότε ας ελπίσουμε να επαναληφθεί η ιστορία (και να δούμε άλλες 8 γεμάτες γαμάτες σεζόν:p)... Πάντως μ'αυτά τα 12 επεισόδια, η σειρά θα σπάσει τη 200άρα... για την ακρίβεια θα φτάσει συνολικά τα 204 επεισόδια (δεν μετράω το Redemption σ'αυτά)...!!!

Κάτι άλλο που με προβληματίζει είναι ότι θα δούμε καινούρια ιστορία και φοβάμαι μη χαλάσουν-ακυρώσουν το υπερτέλειο φινάλε... και θα σπαστώ πολύ αν τελειώσει με ξενέρωτο τρόπο το 12ο επεισόδιο (δεν νομίζω να γίνει κάτι τέτοιο βέβαια, αλλά όπως και να το κάνουμε, φινάλε σαν του 8x24 δεν πρόκειται να μας ξαναδώσουν - απλά δεν γίνεται)... Ελπίζω τουλάχιστον να τελειώσει με τρελό cliffhanger (αν και στις 8 σεζόν της σειράς έχουμε δει τα πάντα) που θα οδηγήσει σε κινηματογραφική τριλογία (δεν ζητάω πολλά:p)... Παρεμπιπτόντως... μας τα'χουν πρήξει τόσα χρόνια με την 24ταινία... Ούτε το γεφύρι της Άρτας να'ταν...!!! Ειδικά αυτό το σενάριο δεν ξέρω και γω πόσες φορές το έγραψαν και το ξανάγραψαν (και το ξανάγραψαν)...!!! Και υποτίθεται πως ολοκληρώθηκε και πως ήταν ευχαριστημένοι με την τελική του μορφή... Καλώς ή κακώς δεν θα το μάθουμε ποτέ (θα γούσταρα να διαβάσω έστω μια περίληψή του ρε γμτ). Το πιο πρόσφατο νέο ήταν τελείως απογοητευτικό και προτίμησα να μην ασχοληθώ καν... Τέσπα... τώρα φτάσαμε στο σημείο να συζητάμε για "Limited Event Series" και μακάρι να αξίζει... Άλλωστε δεν αποκλείεται η καινούρια υπόθεση να μας δώσει κάτι φρέσκο κι ενδιαφέρον και στην τελική να τους βγει σε καλό το όλο εγχείρημα... Όπως και να'χει θα δούμε καινούριο Jack Bauer σε νέες περιπέτειες μετά από 3-4 χρόνια (λογικά για 2014 μιλάμε στην καλύτερη περίπτωση) κι αυτό μόνο κακό δεν μπορεί να'ναι (αντιθέτως)...!!!

Άντε γιατί από τότε που τελείωσε η 24άρα, η τηλεόραση έγινε τελείως ξενέρωτη και πλέον κάποιοι θεωρούν badass κάτι τύπους σαν τον John Reese...!!! Πιο δήθεν και μουφαδένιος badass, πεθαίνεις... Δεν γίνεται να με πείσει ο πρώην Χριστούλης με την φλώρικη χωριστρούλα και το εξίσου φλώρικο κοστουμάκι του... Τι να κλάσει το γατάκι μπροστά στον Jackαρο που'χει σπάσει όλα τα badassόμετρα;!;!; Μιλάμε για τον με διαφορά πιο badass χαρακτήρα όλων των εποχών που έχει πει τις πιο γαμάτες κι επικές ατάκες... Και μόνο μ'αυτή τη σκηνάρα τους ακυρώνει όλους (ή και με οποιαδήποτε άλλη σκηνή της σειράς)... JACK IS BACK ΡΕ ΝΟΥΝΙΑ (σ'αυτούς που πίνουν το γνωστό γαλατάκι αναφέρομαι πάντα)...!!! Φυσικά ελπίζω να δούμε κι άλλους απ΄τους 24vengers (οπωσδήποτε την Iron Chloe), αλλά και να μη δούμε κανέναν απ΄τους υπόλοιπους, τουλάχιστον φέτος, στα 3 χρόνια απ΄το series finale (24/5/2010), θα έχουμε να περιμένουμε κάτι ευχάριστο, γιατί πέρσι ήταν τελείως μαύρα κι άραχνα τα πράγματα... Α ρε σειράρα... One of a kind λέμε...!!! Ας δω καινούριο 24 κι ας (μην) πεθάνω (αν γίνεται)...



UPDATE: αφού ανακοινώθηκε επίσημα η επιστροφή της υπερσειράρας, μάθαμε πως το νέο 24 θα τιτλοφορείται 24: Live Another Day και πως αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το Μάιο του 2014!!! Υπομονή λοιπόν... The clock is ticking again κι αυτό έχει σημασία τώρα... και είμαι σίγουρος πως θα χτυπάει για περισσότερα από 1 "limited event series"...!!! Πάντως για να είμαι ειλικρινής δεν μου άρεσε ιδιαίτερα ο υπότιτλος (θυμίζει κακό 007) κι ελπίζω να αλλάξει μέχρι του χρόνου... Από την άλλη βέβαια ταιριάζει γάντι με το concept της σειράς (και με την επιστροφή της), οπότε δεν με χαλάει (θα το συνηθίσω)... Επίσης είχαμε και τις πρώτες δηλώσεις του προέδρου του FOX, Kevin Reilly, του Kiefer Sutherland και του Howard Gordon:

Kevin Reilly: "They always had this idea of someday doing a feature film. I think they all agreed that '24' compressed into two hours is not '24' ... What they'll be able to do is go in chronological order of the day, but skip hours. Howard (Gordon) is really energized over it, and so are we! It will likely premiere in early May (of 2014)"

Kiefer Sutherland: "The response to ‘24’ is unlike anything I have ever experienced as an actor before. To have the chance to reunite with the character, Jack Bauer, is like finding a lost friend. The story ideas from Howard Gordon are exciting and fresh, and will not disappoint ... Make no mistake, my goal is to knock your socks off. See you soon"

Howard Gordon: "Jack Bauer has always been an exciting, thrilling character, and I confess that I’ve missed him. I think the audience has too. The character has evolved through the years, and this new and exciting event series format is perfect to tell the next chapter of his story and continue to reflect how the world is changing. Fans can rest assured that the Jack they know and love will be back"

source: huffingtonpost.com

Το tweet της επίσημης ανακοίνωσης απ΄το FOX:
(πατήστε το 2o λινκ που έχει αν θέλετε να τη διαβάσετε)

| Evolution of a Hero | Series Finale | One Year Without 24 | 24's Most Perfect Moments |