Homeland 2x11 + Dexter 7x11


Μερικά SPOILERοσχόλια (+ SPOILERοφωτογραφίες) για τα επεισόδια αυτής της εβδομάδας...



Homeland 2x11 - The Motherfucker with a Turban: Τελικά το σκοτεινό δωμάτιο δεν έκρυβε κάποιον κίνδυνο για την Carrie… Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα συνάντησε τον Quinn και τους υπόλοιπους άνδρες της CIA και μιας και δεν ήξερε τίποτα (και καλά), την ενημέρωσε για τον θάνατο του Walden… Τουλάχιστον όταν πέθανε είχε τον Brody στο πλευρό του κι αυτό χαροποίησε τη γυναίκα του (και γαμώ τις ειρωνείες)… Την ίδια στιγμή ο Saul περίμενε σε ένα δωμάτιο της CIA να τον περάσουν από ανιχνευτή ψεύδους! Όλη αυτή την παρωδία την έστησε ο Estes για να τον ενοχοποιήσει για την αυτοκτονία της Aileen… Η Carrie από την άλλη έσκαγε από το κακό της που δεν συνέλαβαν ακόμα τον Nazir και κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο προδότης είναι ο Galvez γιατί είναι… μουσουλμάνος (προφανέστατη εξήγηση θα πει κάποιος και θα συμφωνήσω απόλυτα, αλλά ταυτόχρονα είναι και λογική)… Τελικά όταν εντόπισαν τον Galvez ήταν μόνος του και τους είπε πως κατευθυνόταν προς το νοσοκομείο γιατί είχαν ανοίξει τα ράμματά του (ακόμα δεν είμαι σίγουρος πως δεν είναι αυτός ο προδότης πάντως)...

Τι έγινε ρε παιδιά; Που είναι ο Αμπού;;;
Την επόμενη μέρα η Dana ξέσπασε και μεταξύ άλλων είπε στον πατέρα της: «Γιατί δεν πας να ζήσει μ’αυτή την τρελή και να μας αφήσεις μόνους; Είμαστε καλύτερα με τον Mike! Όλοι μας. Ήταν καλύτερος πατέρας για εμάς απ’ότι ήσουν εσύ ποτέ!» Και ο Brody έμεινε τελείως κόκαλο…!!! Στα κεντρικά της CIA ήρθε η ώρα της ανάκρισης της Roya. Ο Estes την ανέθεσε στον Quinn, αλλά τον πρόλαβε η Carrie κι έκανε μια τρύπα στο νερό (ψιλορόμπα έγινε)! Στη συνέχεια ο Estes απείλησε τον Saul με τα αποτελέσματα του πολυγράφου και του είπε πως αν δεν παραιτηθεί, θα βαρεθεί να τρέχει από ακρόαση σε ακρόαση για το υπόλοιπο της ζωής του (και όλα αυτά γιατί ήξερε πως σκοπεύουν να δολοφονήσουν τον Brody)!

-Που είναι ο Αμπού λέω! -Δε σε λέω!
Η Carrie από την άλλη, ενώ επέστρεφε σπίτι της, είχε αναλαμπή… Επέστρεψε στο μέρος που την κρατούσε ο Nazir κι άρχισε το ψάξιμο μαζί με τους τελευταίους άνδρες της CIA και του FBI… Και φυσικά είχε δίκιο η τρελέγκω… Ο μαδαφάκα με το τουρμπάνι ήταν εκεί και τον σκότωσαν! Κι έτσι πολύ απλά έλαβε τέλος ο αιώνιος πόλεμός του... και η Carrie απέδειξε για άλλη μια φορά πως είναι ο Jack Bauer του Homeland (από την άποψη πως είναι τσακάλι και πως στο τέλος τα καταφέρνει ανεξαρτήτως προσωπικού κόστους)… Στο τέλος δεν ήταν τόσο χαρούμενη όσο ανακουφισμένη περισσότερο... Πως θα μπορούσε να είναι χαρούμενη μετά από τόσα που πέρασε; (το ίδιο ίσχυε και για τον Jack Bauer)… Και που να΄ξερε πως με το θάνατο του Nazir θα έβαζε σε κίνδυνο τη ζωή του Brody (ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του τρομοκράτη άρχισε να κλαίει σαν να έχασε κάποιον δικό του άνθρωπο)…

Σ'ΕΠΙΑΣΑ ΜΑΔΑΦΑΚΑ ΑΜΠΟΥ...!!!
Το βράδυ η οικογένεια Brody επέστρεψε σπίτι της, αλλά ο Nicholas συνειδητοποίησε πως αυτό δεν ήταν το σπίτι του πλέον… δεν ήταν το μέρος που ήθελε να είναι… Tο κατάλαβε και η γυναίκα του και αποφάσισαν να χωρίσουν πολιτισμένα… χωρίς άλλους τσακωμούς. Στο τέλος ο Brody πήγε στο σπίτι της Carrie και… ζήσαν αυτοί καλά… (μέχρι το επόμενο επεισόδιο τουλάχιστον γιατί ο Quinn καιροφυλακτεί)

Προσωπική αξιολόγηση επεισοδίου: 8.5/10


Πραγματικά δεν ξέρω τι να περιμένω απ΄το φινάλε... αλλά ξέρω πως θα μου άρεσε αν πέθαινε ο Brody (όπως ξέρω κι ότι οι συγκεκριμένοι δημιουργοί δεν κωλώνουν σε κάτι τέτοια - οπότε τίποτα δεν αποκλείεται)...!!!




Dexter 7x11 - Do You See What I See: Πόσο fail και ξενέρωτη μπορεί να είναι μια σειρά που ένα επεισόδιο πριν το season finale της μας δίνει χριστουγεννιάτικο επεισόδιο; Γιατί πρέπει ντε και καλά να είναι στο κλίμα της εποχής; Δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος, αλλά τέσπα… το ξεπερνάμε… Στην αρχή του επεισοδίου βλέπουμε τον Dexter να κάνει όνειρα φυσιολογικής οικογενειακής ζωής με τη νέα γυναίκα της ζωής του (την οποία αγάπησε παράφορα στο πι και φι)… αμέσως μετά πληροφορείται ότι ο Estrada (ο κύριος υπαίτιος για το θάνατο της μάνας του δλδ) πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος και η Hannah του λέει να το δει ως εορταστικό δώρο από το σύμπαν… Στη συνέχεια ο Dexter θα πάει να συναντήσει τον Mathews για… ανάκριση! Η συγκεκριμένη σκηνή έδωσε την ευκαιρία στους σεναριογράφους να μας χαρίσουν άλλο ένα εξαίρετο δείγμα του υψηλού επιπέδου χιούμορ τους (τι mosquito, τι mojito σωστά; Πεθάναμε στα γέλια πάλι με το πανέξυπνο λογοπαίγνιό τους)… Πάντως ο Dexter κατάφερε να τα μπαλώσει για άλλη μια φορά λέγονται ψέματα πως είχε και ο Doakes σκάφος και τους οδήγησε σε ένα εγκαταλελειμμένο γκαράζ γεμάτο αποδεικτικά στοιχεία που συνηγορούσαν υπέρ της ενοχής του πρώην συνεργάτη του… Με λίγα λόγια η υπόθεση έκλεισε (φαινομενικά τουλάχιστον).

-Είσι ου Μπέι Χάρμπουρ Μπούτσιρ; Όυοχ'! -Ιντάξ'! Καλά Χριστούγιννα!
Αφού λοιπόν ξεμπέρδεψε με την LaGuerta και τις έρευνές της, ο Dexter προσηλώθηκε στον Estrada… Αλήθεια πόσο βλάκας μπορεί να είναι αυτός ο Estrada; Μόλις αποφυλακίστηκε, συναντάει έναν άγνωστο που αρχίζει να του λέει για χασισοεμπόριο και ψήνεται να μπει στο κόλπο;!;!; Α ναι, ξέχασα… του ανέφερε ονόματα που γνωρίζει οπότε θα του λέει αλήθεια… δεν μπορεί να λέει ψέματα…!!! Ότι να’ναι… Αμέσως μετά τη συνάντησή τους, ο Dexter θα πληροφορηθεί απ΄τον Batista πως η πολυαγαπημένη του αδερφή είχε ένα ατυχηματάκι και κατέληξε στο νοσοκομείο! Λιποθύμησε την ώρα που οδηγούσε και στο αίμα της βρέθηκε σχεδόν τριπλάσια δόση αγχολυτικών... Και όλα αυτά ενώ προσπαθούσε να αποδείξει την ενοχή της Hannah έτσι; Ο Dexter όμως δεν ήθελε να πιστέψει πως η αγαπημένη του θα δηλητηρίαζε την αδερφή του (όπως και ο ίδιος άλλωστε δεν θα σκότωνε ποτέ τον μπαμπά της), αλλά άρχισε να το ψάχνει… Αργότερα είχαμε σκηνή LaGuerta με Batista…!!! Γιατί ρε γμτ;!;!; Κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχουν τέτοιες σκηνές… είναι τελείως λάθος και πρέπει να απαγορευθούν. Εδώ και ξεχωριστά όταν τους βλέπουμε είναι τελείως βαρετοί… μαζί είναι επικίνδυνοι για την ψυχική υγεία του θεατή… Και σαν να μην έφτανε αυτή η σκηνή, στο καπάκι είχαμε σκηνή χριστουγεννιάτικου δείπνου που τελείωσε με τσακωμό των πιτσουνακίων…!!! -Εσύ δηλητηρίασες την αδερφή μου! -Όχι δεν την δηλητηρίασα εγώ! -Όχι εσύ την δηλητηρίασες λέμε! -Όχι δεν την δηλητηρίασα εγώ σου λέω! (το νόημα του διαλόγου ήταν ακριβώς αυτό, απλά έκανα τον διάλογο γαμάτο:p)

ΜΕΡΙ ΚΡΙΣΤΜΑΣ!!!
Ας επιστρέψουμε στον Estrada… Τον έπιασε ο Dexter… του είπε ποιος είναι (πρώτη φορά ακούσαμε να τον αποκαλούν Diki Moser)… του είπε πως σκοπεύει να τον κάνει κομμάτια με αλυσοπρίονο… αλλά ο Estrada τελείως ατάραχος…!!! Όσο badass και άγριος κι αν είναι κάποιος, άμα ο άλλος του λέει πως θα τον κόψει με αλυσοπρίονο δεν νομίζω να έχει τέτοια αντίδραση… εκτός κι αν μιλάμε για ηλίθιο… Αργότερα ο Dexter άρχισε να αμπελοφιλοσοφεί και να αναρωτιέται... «Ήμουν 3 χρονών όταν με άφησες στο κοντέινερ… Ποιος θα είμαι αφού πεθάνεις;» *ΟΥΑΟΥ* «Ακόμα κάποιο γαμημένο φρικιό πιθανόν» ήταν η cool badass απάντηση του υποψήφιου θύματος…!!! Απ’ότι φάνηκε όμως η LaGuerta κίνησε όλα νήματα για να αποφυλακιστεί ο εγκληματίας έτσι ώστε να παγιδεύσει τον Dexter… Εντάξει, ωραία… δεν λέω… μου άρεσε που δεν παράτησε την υπόθεση (αυτό ήταν και το αναμενόμενο άλλωστε), αλλά ήταν ηλίθιο και βολικό που οι άντρες που έβαλε να παρακολουθούν τον Estrada και τον Dexter (λογικά και τους 2 δεν θα'πρεπε να παρακολουθούν;) δεν είδαν τίποτα…!!! Τι σόι παρακολουθήσεις γίνονται σ’αυτή τη σειρά δεν μπορώ να καταλάβω!!! Ποτέ δεν βλέπουν ΤΙΠΟΤΑ...!!! Επίσης έχω βαρεθεί να βλέπω τον Dexter να προλαβαίνει να τη σκαπουλάρει τελευταία στιγμή…!!!

-Θα σι κάνου κουμματάκια μι του αλυσουπρίουνου! -Μωρέ η ΑΕΚ να σουθεί κι δε μι νοιάζ' τίποτ'άλλου!!!
Στο τέλος επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες του για τη Hannah κι αποφασίζει να κάνει την υπέρτατη θυσία για τον καλό της αδερφής του… Να της δώσει στο πιάτο την απόδειξη που χρειαζόταν για να συλλάβει την αγαπημένη του…!!! Μιλάμε για αρχαιοελληνική τραγωδία και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει πλοκή από κάποια σαπουνόπερα 3ης διαλογής… έτσι; Κι άντε ωραία… την έδωσε στεγνά… δεν φοβάται μήπως αποκαλύψει αυτά που γνωρίζει για να σώσει το τομάρι της; Δεν ξέρω τι να περιμένω απ΄το φινάλε, αλλά σχεδόν όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά…

Προσωπική αξιολόγηση επεισοδίου: 5/10



Δείχνει πολλά αυτό το promo... ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ...!!! #WTF