The Walking Dead 3x01 + Dexter 7x03 + Homeland 2x03


Δεν έχω να γράψω πολλά για την επιστροφή του Walking Dead, αλλά είμαι σίγουρος πως δύσκολα θα μπορούσε να μας δώσει καλύτερη έναρξη 3ης σεζόν.

Για το φινάλε της 2ης είχα γράψει πως ήταν "zombie holocaust" και τώρα, το Seed, ήταν ένα μίνι "zombie mayhem". Χαμός από ζόμπια και δεν χόρταινες να βλέπεις να τα σκοτώνουν (ειδικά αυτό με το ζόμπι που του έφυγε όλο το σάπιο πρόσωπο όταν ο Rick του έβγαλε το κράνος πόσο γαμάτο;!;!;)! Φυσικά η ομάδα του Rick κατάφερε και κατέλαβε τη φυλακή που είδαμε στα τελευταία δευτερόλεπτα της προηγούμενης σεζόν (τουλάχιστον ένα μέρος αυτής), αλλά η απορία μου είναι γιατί άργησαν τόσους μήνες… Έπρεπε πρώτα να περάσει ο χειμώνας και μετά να πάνε; (το που βρίσκουν καύσιμα και πυρομαχικά είναι άλλο θέμα) Πάντως μου άρεσε πολύ που ο Rick συμπεριφέρεται στη Lori όπως της αξίζει (το αστείο είναι ότι η Sara Tancredi επέστρεψε και πάλι σε φυλακή) και που πλέον δεν τον αμφισβητεί κανένας… Είναι ο αρχηγός τους. Τέλος. Επίσης… ο γαμάτος badass zombie-killer πιτσιρικάς, Carl, γουστάρει την ξανθούλα Beth; Πλάκα θα’χει… Την Michonne απ΄την άλλη δυστυχώς δεν την είδαμε και πολλή ώρα, αλλά αναμφισβήτητα γαμ… και δέρνει με το κατάνα της (2-2 τα κόβει τα κεφάλια)…!!!

Όλοι για έναν και ένας για όλους λέμε!!!
Στην ανάρτηση για το φινάλε της 2ης σεζόν, πάνω στα νεύρα μου είχα γράψει «της έχω γαμάτη σκηνή θανάτου της κυρα-Λόρις... να πεθάνει το μωρό στην κοιλιά της και να της ξεσκίσει τα σωθικά αλά Alien» και τώρα είδαμε ότι όντως φοβάται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οπότε μάλλον δεν θα βρει τέτοιο θάνατο… τέσπα, θα δείξει (πάντως πιστεύω πως αυτή θα είναι η τελευταία της σεζόν στη σειρά)... Λίγο πριν το φινάλε του επεισοδίου, ένα ζόμπι δάγκωσε τον Hershel (ρε, αυτός ήταν ένας απ΄τους δύο πρωταγωνιστές της ταινιάρας In Cold Blood - αν δεν το'χεις δει, το βλέπεις όπως είσαι και μ'ευχαριστείς μετά:p), ο Rick αναγκάστηκε να του κόψει το πόδι μπας και τον σώσει και στα τελευταία δευτερόλεπτα είδαμε πως υπάρχουν κι άλλοι ζωντανοί μέσα στη φυλακή (κρατούμενοι προφανώς)!

Μιχονάρα με την κατανάρα...!!!
Γενικά το καταυχαριστήθηκα το επεισόδιο και δεν βαρέθηκα ούτε στιγμή. Όσοι βιάστηκαν να παρατήσουν τη σειρά έκαναν μεγάλο λάθος. Όλα δείχνουν πως η 3η σεζόν θα είναι η καλύτερη (και μόνο το σκηνικό της φυλακής αρκεί). Άντε να δούμε και τι σόι είναι αυτός ο Κυβερνήτης στα επόμενα επεισόδια…

Προσωπική αξιολόγηση επεισοδίου: 9/10






Το επεισόδιο Buck the System ξεκινά κι αμέσως καταλαβαίνουμε ότι ο Dexter δεν την παλεύει ΚΑΘΟΛΟΥ… φαντάζεται ότι σκοτώνει τους πάντες… Λίγο αργότερα γέλασα με τον Louis που του έκανε κωλοδάχτυλο, αλλά ο Dexter του την έφερε για τα καλά (και του την ξανάφερε και 2η φορά έτσι για να γουστάρει καλύτερα)… Πάντως το «Δεν είναι απιστία αν πληρώνεις γι’αυτό» είναι η ατάκα της χρονιάς… Χαχαχαχαχαχα… ΓΑΜΑΤΟΣ!!!

Στη συνέχεια ο Dexter προσπαθούσε να πείσει την Debra πως αυτό που κάνει είναι σημαντικό, αλλά για να το πετύχει χρειαζόταν μια αδιάψευστη απόδειξη… Τελικά όμως αυτή τον έστειλε με τον Batista για να πάρει δείγμα απ΄το DNA της Hannah McKay (ελπίζω να μην έχουμε ειδύλλιο με την Yvonne Strahovski - δεν θα’θελα πάλι κάτι τέτοιο και μάλιστα μια σεζόν πριν το τέλος), αλλά πρώτα πέρασαν απ΄το στριπτιτζάδικο, όπου ο Dexter γνώρισε τον Ουκρανό κακό της σεζόν, Isaak Sirko. Είχαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση-πρώτη γνωριμία και στο τέλος ο Dexter του ευχήθηκε να βρει αυτό που ψάχνει (ωραία ειρωνεία εκ μέρους των σεναριογράφων)… Την ώρα που οι Ουκρανοί πήγαν στο σκάφος του για να πάρουν εκδίκηση για το θάνατο του Viktor… βρήκαν τον Louis έτοιμο να το βουλιάξει (κι έβριζε τον… "ginger freak" ιδιοκτήτη του… χαχαχαχα) και για κακή του τύχη (και καλή του κωλόφαρδου Dexter), τον σκότωσαν! Δεν περίμενα να τον ξεφορτωθούμε τόσο γρήγορα, αλλά υποθέτω πως η δολοφονία του θα δημιουργήσει προβλήματα αργότερα στον Dexter... Το καλό είναι ότι δεν βγήκαν αληθινά τα διάφορα σενάρια που είχα διαβάσει για τον χαρακτήρα του Louis (ότι μπορεί να είναι χαμένος αδερφός ή γιος του Brian Moser... πάλι καλά που δεν έκαναν τέτοιο λάθος οι σεναριογράφοι)...

Μι βλεπς πως σι κοιτάου; :p
Προς το τέλος του επεισοδίου η Debra αποφάσισε να πάει στο σπίτι του ψυχασθενή δολοφόνου που έβαλε στο μάτι ο αδερφός της… κι όταν αυτός άκουσε το μήνυμα που του άφησε στο κινητό, πήγε τρέχοντας να τη σώσει… Και φυσικά τα κατάφερε, αλλά ήταν πολύ αργά για την χαζογκόμενα που είχε πάει στο σπίτι του Speltzer (κρίμα που ήταν και μελαχρινή:p)… Πάντως το όλο σκηνικό μου θύμισε αμυδρά την αριστουργηματική Σιωπή των Αμνών (πιο συγκεκριμένα αυτό φυσικά - αλλά εκεί μιλάμε για τελείως άλλα επίπεδα αγωνίας και έντασης) και προφανώς ο σκοπός του ήταν να πειστεί η Debra πως αυτό που κάνει ο Dexter είναι αναγκαίο κακό και να αρχίσει σιγά-σιγά να τον αποδέχεται γι’αυτό που είναι πραγματικά… και προφανώς από δω και πέρα θα τον αφήνει να κάνει τα δικά του… Για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι σίγουρος αν μου αρέσει αυτή η εξέλιξη, αλλά απ΄την άλλη δεν νομίζω να είχαν και πολλές άλλες επιλογές σ’αυτό το σημείο οι σεναριογράφοι… Δεν γινόταν να συνεχίζεται επ'αόριστον το ντάντεμα… θα καταντούσε εκνευριστικό (για τον Dexter που ήταν έτσι κι αλλιώς, αλλά κυρίως για τον θεατή)… τεσπα… η νεκροψία θα δείξει… Ελπίζω τουλάχιστον να πάρει τη θέση του Harry και στο τέλος να μη τον βλέπουμε καθόλου. Κάτι θα’ναι κι αυτό…

- I'm still your brother, nothing is changed! - Everything is changed!

Προσωπική αξιολόγηση επεισοδίου: 8/10


Ωραίο κι αυτό το promo...




Νταξ, τι να λέμε τώρα… Το State of Independence ήταν ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΡΑ…!!! Τι να περιγράψω;!;!; Όλο το σκηνικό με τον Brody που έπρεπε να μεταφέρει τον Μουσουλμάνο στο καταφύγιο, ενώ σε λίγες ώρες είχε να βγάλει λόγο για τον έρανο των βετεράνων, ήταν γαμάτο, αλλά ειδική η σκηνή που του τηλεφώνησε για 2η φορά η γυναίκα του κι αυτός προσπαθούσε να σκοτώσει τον Basel ήταν αριστουργηματική…!!! Φυσικά δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην εκδήλωση και το λόγο στη θέση του τον έβγαλε η γυναίκα του (και τα πήγε περίφημα)… Και η καημένη η Carrie που άρχισε να απογοητεύεται περισσότερο από ποτέ και να παραιτείται τελείως… Όταν την είδα να διαλέγει το φόρεμα και να βάφεται μου έκανε εντύπωση… δεν περίμενα να δω κάτι τέτοιο και μετά από λίγο τη βλέπω να καταπίνει όλα τα χάπια απ’τα φάρμακα που είχε…!!! Αλλά ευτυχώς είχε αίσιο τέλος (όχι ότι περίμενα κάτι διαφορετικό, αλλά όταν την είδα να κλείνει τα μάτια δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα τη σκαπουλάρει)… Λίγο πριν απ΄το φινάλε του επεισοδίου, όταν κατάφερε επιτέλους να επιστρέψει σπίτι ο Brody, ήρθε αντιμέτωπος με την οργή της γυναίκας του που βαρέθηκε να ακούει το ένα ψέμα μετά το άλλο (και να ξέρει μέσα της πως πρόκειται για ψέματα και πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά με την όλη κατάσταση), αλλά φυσικά αυτός έκανε τον Κινέζο και δεν παραδέχτηκε τίποτα. Και το επεισόδιο τελείωσε με μία σκηνή που άλλαξε όλα τα δεδομένα της Carrie. Ο Saul μόλις επέστρεψε απ΄τον Λίβανο και δεν πήγε σπίτι του. Ούτε στα γραφεία της CIA. Πήγε κατευθείαν στο σπίτι της για να της δείξει το σημαντικό εύρημά του και να τη λυτρώσει… και τώρα ξέρει κι αυτή πως είχε δίκιο… Ναι, είχε δίκιο και πλέον δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανένας. Ποτέ ξανά. ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ.

Η στιγμή της λύτρωσης...
 Πραγματικά όσο προχωράνε τα επεισόδια, η σειρά καταφέρνει και γίνεται όλο και καλύτερη… από κάθε άποψη - σε όλους τους τομείς (σενάριο, σκηνοθεσία, χαρακτήρες, ερμηνείες)… απλά είναι κορυφή. Και για να μη ξεχνιόμαστε... Μόνο απ΄τους ανθρώπους της 24άρας βλέπουμε τέτοιες επεισοδιάρες... :p ;)

Προσωπική αξιολόγηση επεισοδίου: 9.5/10


Απ'ότι φαίνεται έχουν σπάσει τα φρένα κι όσο πάει θα γκαζώνει όλο και περισσότερο η σεζόν...