Sons of Anarchy - Born to Be Wild Riders!



Τις 4 πρώτες σεζόν της σειράς τις είδα μαζεμένες πριν από αρκετούς μήνες και δεν έχει τύχει να κάνω κάποια σχετική ανάρτηση... Σε 1 βδομάδα όμως είναι η πρεμιέρα της 5ης σεζόν και σκέφτηκα πως πρέπει να το διορθώσω αυτό με ένα σύντομο αφιέρωμα...


Οι Sons of Anarchy είναι μια παράνομη κλειστή λέσχη μοτοσικλετιστών που έχει αρκετά παραρτήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στο εξωτερικό. Η σειρά εστιάζει στην πρωτότυπη-ιδρυτική λέσχη, στους Sons of Anarchy Motorcycle Club Redwood Original, που αναφέρεται με το ακρωνύμιο SAMCRO. Η συγκεκριμένη λέσχη εδρεύει στο Charming, μια φανταστική πόλη στην κεντρική κοιλάδα της Βόρειας Καλιφόρνια και η εγκατάστασή της βρίσκεται μέσα στο συνεργείο αυτοκινήτων των Teller-Morrow. Με Πρόεδρο τον αδίστακτο Clay Morrow, οι SAMCRO έχουν υπό την προστασία τους και υπό τον έλεγχό τους, ολόκληρο το Charming μέσω διαφόρων δωροδοκιών, εκβιασμών, εμπορίας όπλων και ναρκωτικών. Φυσικά στο επίκεντρο των εξελίξεων βρίσκεται ο πρωταγωνιστής της σειράς, Jackson "Jax" Teller (Charlie Hunnam), που είναι ο Αντιπρόεδρος της λέσχης, ο οποίος όμως αρχίζει να αμφισβητεί τα κίνητρα, τις μεθόδους και την ιδεολογία των SAMCRO. Γενικά από την αρχή η σειρά θυμίζει ελεύθερη-εκσυχρονισμένη εκδοχή του Άμλετ και οι ομοιότητες είναι κάτι παραπάνω από προφανείς από τον πιλότο κιόλας!


Το Sons of Anarchy είναι δημιούργημα του Kurt Sutter (ήταν ένας εκ των σεναριογράφων του αριστουργηματικού The Shield) και έκανε πρεμιέρα στις 3 Σεπτεμβρίου του 2008 στο καλωδιακό FX. Την 3η σεζόν της σειράς παρακολουθούσαν κατά μέσο όρο 4,9 εκατομμύρια τηλεθεατές ανά εβδομάδα, κάνοντάς τη έτσι τη σειρά με την υψηλότερη τηλεθέαση στην ιστορία του συγκεκριμένου καναλιού (ξεπέρασε παλιότερες επιτυχίες του FX όπως The Shield, Nip/Tuck, και Rescue Me). Στις 3 Φεβρουαρίου του 2012, το Sons of Anarchy ανανεώθηκε και για 6ο κύκλο και ο δημιουργός του έχει δηλώσει πως θέλει να ολοκληρώσει την ιστορία σε 7 σεζόν, οπότε αυτό είναι και το πιθανότερο... Μάλιστα σύμφωνα με λεγόμενα του Shutter, αργότερα μπορεί να δούμε και σειρά prequel με τα ιδρυτικά μέλη της λέσχης!


Από γνώριμες φάτσες από άλλες σειρές έχουμε τους εξής: Ron Perlman (τον έχουμε δει σε δεκάδες ταινίες, αλλά πολλοί τον γνωρίσαμε από τη σειρά Beauty and the Beast στο ρόλο του τέρατος), Katey SagalPeggy Bundy του Married with Children), Dayton Callie (ο Charlie Utter του Deadwood), Paula MalcomsonTrixie του Deadwood), Drea de MatteoAdriana La Cerva των Sopranos), Mitch Pileggi (ο Walter Skinner των X-Files), Titus Welliver (Man in Black στο Lost, Kyle Hollis στο Life, Silas Adams στο Deadwood), Danny Trejo (αφήνουμε τις ταινίες στην άκρη... έκανε ένα μικρό guest στο Breaking Bad), Ray McKinnon (πόσο μου έσπαγε τα νεύρα στο ρόλο του ιερέα στο Deadwood!), Adam Arkin (ο Ted Earley του Life), Robin Weigert (η αδερφή της Juliet στο Lost, η Lt. Karen Davis του Life και η άπαιχτη Calamity Jane του Deadwood!)... και φυσικά λόγω του δημιουργού της σειράς, είδαμε αρκετούς ηθοποιούς του The Shield: Jay Karnes, Kenny Johnson, David Rees Snell και Benito Martinez! Τέλος, είδαμε και τον Kurt Sutter στο ρόλο του Otto σε 9 επεισόδια του SOA (και σε 4 του The Shield στο ρόλο του Margos Dezerian)!


Σίγουρα δεν είναι τέλεια σειρά... έχει τα ελαττώματά της (αρκετές σεναριακές ευκολίες, ανατροπές που δεν εντυπωσιάζουν όσο θα ήθελα και ότι πέθαναν 2 απ΄τους πιο συμπαθητικούς χαρακτήρες), αλλά αυτή τη στιγμή είναι η 2η πιο αγαπημένη μου (από αυτές που προβάλλονται ακόμα) και ανυπομονώ να ξεκινήσει η 5η σεζόν!


Υ.Γ. επειδή δεν θα κάνω ξεχωριστή ανάρτηση για κάθε επεισόδιο (ίσως να κάνω μόνο για το φινάλε), όσοι θέλετε, μπορείτε να αφήνετε εδώ τα σχόλιά σας για να συζητάμε τις εξελίξεις...