Game of Thrones - The New Epic HBO Series!



Το Game Of Thrones είναι η νέα πολυαναμενόμενη σειρά του HBO και έκανε πρεμιέρα την περασμένη Κυριακή. Βασίζεται στο βιβλίο A Game of Thrones του συγγραφέα George R. R. Martin που είναι το πρώτο της σειράς A Song of Ice and Fire. Μέχρι στιγμής έχουν βγει 4 βιβλία και το 5ο - A Dance with Dragons - αναμένεται να κυκλοφορήσει τον προσεχή Ιούλιο! Σύμφωνά με τον συγγραφέα, η ιστορία θα ολοκληρωθεί στο 7ο βιβλίο (ζήλεψε απ΄την Χαριποτερού;) που θα έχει τον τίτλο A Dream of Spring.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Επτά αριστοκρατικές οικογένειες μάχονται για τον έλεγχο της μυθικής γης του Westeros. Οι κυρίαρχες είναι οι Stark, οι Lannister και οι Baratheon. Όταν ένας νυχτερινός φρουρός που λιποτάκτησε, εντοπίζεται κατατρομαγμένος έξω από το Winterfell, καταδικάζεται σε θάνατο από τον Άρχοντα Eddard "Ned" Stark, αλλά κάποιοι θα αρχίσουν να ανησυχούν για τους επικίνδυνους Direwolves της άνομης γης, βόρεια του Τείχους... Επιστρέφοντας στο σπίτι του ο Ned μαθαίνει από τη σύζυγό του, Catelyn, ότι ο μέντοράς του, Jon Arryn, έχει πεθάνει και ότι ο Robert Baratheon, βασιλιάς του Westeros, έρχεται να τον επισκεφτεί για να του προσφέρει τη θέση του Arryn που ήταν το δεξί του χέρι και συμβουλάτοράς του!

Πέρα από τη θάλασσα, στο Pentos, ο Viserys Targaryen - ένα από τα τελευταία εναπομείναντα μέλη της προηγούμενης βασιλικής οικογένειας που καθαιρέθηκε από το θρόνο - σχεδιάζει να επιστρέψει στην εξουσία και για να πετύχει το σκοπό του, δηλώνει υποταγή στους νομάδες πολεμιστές Dothraki δίνοντας στον ηγέτη τους, Khal Drogo (ο νέος Conan), το χέρι της αδερφής του Daenerys!

Ο Βασιλιάς Robert καταφτάνει στο Winterfell με τη σύζυγό του, βασίλισσα Cersei και άλλα μέλη της οικογένειας Lannister: τον δίδυμο αδελφό της βασίλισσας, Jaime, το νάνο αδελφό τους, Tyrion, και το γιο της Cersei και διάδοχο του θρόνου, τον 12χρονο Joffrey. Μη μπορώντας να αρνηθεί στον παλιό του φίλο και βασιλιά, ο Ned ετοιμάζεται να αναχωρήσει για το Westeros με την υποψία ότι ο προκάτοχός του είχε δολοφονηθεί και με σκοπό να διερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση... Την ίδια στιγμή ο νόθος γιος του, Jon Snow, αποφασίζει να ταξιδέψει βόρεια, στο Castle Black για να ενταχθεί στη νυχτερινή φρουρά. Όμως μια αναπάντεχη πράξη προδοσίας με θύμα τον Bran, τον μικρότερο γιο της οικογένειας Stark, θα καθυστερήσει τις αναχωρήσεις τους.

Όπως όλα δείχνουν... περισσότερες από μία οικογένειες συνωμοτούν για το θρόνο! Η οικογένεια της βασίλισσας, οι Lannisters, καταστρώνουν τα δικά τους σχέδια (τα δίδυμα είναι ΠΟΛΥ αγαπημένα και μερικές φορές μοιάζουν αυτοκόλλητα σαν σιαμαία:p) και στο τέλος η σύγκρουση μεταξύ αυτών των οικογενειών αλλά και άλλων, συμπεριλαμβανομένων των Greyjoys, Tullys, Arryns, και Tyrells, θα καταλήξει σε πόλεμο.



Γενικά δεν μου αρέσουν οι μεσαιωνικές ταινίες και σειρές με ιππότες, βασιλιάδες και πράσινα άλογα και γι'αυτό μέχρι τώρα δεν είχα κάνει καμία ανάρτηση για τη συγκεκριμένη σειρά. Δεν μου άρεσε ιδιαίτερα και κανένα trailer και ήμουν σίγουρος πως δεν είναι για μένα! Παρ' όλα αυτά είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου πως θα της δώσω μία ευκαιρία και θα δω τον πιλότο! Πάλι με τη σιγουριά βέβαια πως δεν θα μου αρέσει... πως θα δω κάτι βαρετό, αδιάφορο και μουντό... ΚΑΜΙΑ σχέση όμως!



Πρόκειται για μία τηλεοπτική παραγωγή που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχες κινηματογραφικές (βέβαια απ΄το HBO δεν περίμενα κάτι διαφορετικό) και το κυριότερο - πέρα από καταπληκτική σκηνοθεσία και σκηνογραφία - έχει και εξαιρετικό σενάριο που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή (τουλάχιστον εγώ δεν βαρέθηκα ούτε στιγμή)! Με κέρδισε απόλυτα με το καλημέρα με λίγα λόγια! Ήδη μου αρέσει περισσότερο από το αρκετά καλό Borgias και το αργόσυρτο The Killing! Αν και είναι ΠΟΛΥ νωρίς ακόμα, από τις νέες σειρές του 2011, θεωρώ πως είναι η καλύτερη (μαζί με το εξαιρετικό The Chicago Code - κάποια στιγμή θα του κάνω καμιά ανάρτηση:p)! Ελπίζω να συνεχίσει έτσι και να δούμε ακόμα περισσότερη βία και ίντριγκα! Ε, αν δούμε και περισσότερες γυμνόστηθες, δεν νομίζω να χαλαστεί κανένας... :p ;) Α να πω πως η πρώτη σεζόν θα αποτελείται από 10 επεισόδια και πως το HBO ήδη έδωσε το πράσινο φως και για δεύτερη σεζόν!



Πως σας φάνηκε ο πιλότος; Επίσης, ξεχωρίσατε άλλες καινούριες σειρές; Ποιες; :)