Movie Trailers Room 11: "Monsters", "Enter the Void", "Daniel and Ana" & "Skyline"



Πριν από έξι χρόνια η NASA ανακάλυψε το ενδεχόμενο εξωγήινης ζωής στο ηλιακό μας σύστημα. Μια ερευνητική αποστολή ξεκίνησε να συλλέγει δείγματα, αλλά συνετρίβη κατά την επανείσοδό της στην Κεντρική Αμερική. Σύντομα μια νέα μορφή ζωής άρχισε να εμφανίζεται και ο μισός πληθυσμός του Μεξικού τέθηκε σε καραντίνα ως μολυσμένη ζώνη. Στις μέρες μας, ο αμερικανικός και ο μεξικανικός στρατός εξακολουθούν να αγωνίζονται για να συγκρατήσουν τα "πλάσματα"... Η ιστορία μας ξεκινά όταν ένας κυνικός δημοσιογράφος των ΗΠΑ συμφωνεί να συνοδεύσει μια τρομοκρατημένη τουρίστρια από την μολυσμένη ζώνη του Μεξικού ως την ασφάλεια των αμερικανικών συνόρων.



Παρόλο που πρόκειται για πολύ χαμηλού κόστους παραγωγή (κάτω από 100.000$!!!), δεν της φαίνεται ιδιαίτερα και όσοι έχουν δει την ταινία τονίζουν πως βασίζεται περισσότερο στους χαρακτήρες παρά στα εφέ και είναι απολύτως λογικό... Πάντως αυτό δεν είναι το πρώτο trailer που βλέπουμε... πριν λίγες εβδομάδες είχε προβληθεί ένα teaser στο comi-con.

-imdb -official site



Η πολυαναμενόμενη άτυπη συνέχεια του αμφιλεγόμενου Irreversible, Enter the Void, είναι μια immersive μυαλό-καμπτική (βλ. mind-bending :p) εμπειρία. Ο Oscar (Nathaniel Brown) και η Linda (Paz de la Huerta) είναι αδέρφια και προσπαθούν να κρατήσουν την οικογένειά τους ενωμένη μετά το χαμό των γονιών τους. Έρχονται όμως αντιμέτωποι με την πολύβουη σκηνή των neon clubs του Τόκιο, τα οποία εκτοξεύουν τον θεατή σε ένα εκπληκτικό ταξίδι μέσα από τη ζωή, το θάνατο και τις υπέροχες μα και τόσο απαίσιες στιγμές που βρίσκονται στο ενδιάμεσο. (για άλλη μια φορά τελείως lost in translation :p)

"Μικρή" λεπτομέρεια (δεν νομίζω να θεωρείται spoiler-δεν είναι και κανένα επτασφράγιστο μυστικό αλλά αν κάποιος δεν θέλει να μάθει περισσότερα καλό θα είναι να μην διαβάσει τις παρακάτω σειρές): Ένα μεγάλο μέρος της ταινίας, ο Oscar το περνά σε κατάσταση λήθης, περιφέρεται στο Τόκιο και είναι τελείως απρόθυμος να εγκαταλείψει την αδελφή του, παρόλο που είναι δολοφονημένος!!!




Εντάξει, θέλω να το δω-άλλωστε το Irreversible είναι από τις πιο αγαπημένες μου ταινίες της προηγούμενης δεκαετίας-αλλά μερικοί σκηνοθέτες μου δίνουν την εντύπωση πως το μόνο που κάνουν είναι να σκηνοθετούν συνέχεια την ίδια ταινία μόνο που κάθε φορά την κάνουν ακόμα πιο προκλητική και ακόμα πιο στυλιζαρισμένη... Νταξ, 1-2-3... ελπίζω να μην υπάρξει και 4η γιατί χάνεται η πρωτοτυπία στο τέλος (αν δεν έχει χαθεί ήδη)... Ας κάνει κάτι καινούριο ο Noé...

-official site



Ο Daniel και η Ana εκτός από αδέρφια είναι και φιλαράκια και μάλιστα βρίσκονται σε καθοριστικές στιγμές της ζωής τους. Η Ana πρόκειται σύντομα να παντρευτεί, ενώ ο Daniel βρίσκεται στην εφηβεία και προσπαθεί να ανακαλύψει την προσωπική και σεξουαλική του ταυτότητα. Όμως οι αρμονικές ζωές τους θα γκρεμιστούν για πάντα όταν πέσουν θύματα απαγωγής και αναγκαστούν να συμμετάσχουν σε μια αξέχαστη πράξη έτσι ώστε να αποκτήσουν ξανά την ελευθερία τους. Μετά από αυτό το γεγονός, οι μέχρι τότε ζωές τους θα μετατραπούν σε μακρινή ανάμνηση και τίποτα πλέον δεν θα είναι το ίδιο... (lost in translation:p)



Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα!!!

-imdb



Στο sci-fi θρίλερ Skyline, παράξενα φώτα εμφανίζονται στην πόλη του Λος Άντζελες και τραβάνε τους ανθρώπους προς τον ουρανό όπου βρίσκονται εξωγήινα διαστημόπλοια που απειλούν να καταπιούν ολόκληρο τον ανθρώπινο πληθυσμό από το πρόσωπο της Γης (και ως συνήθως μια ομάδα επιζώντων θα προσπαθεί να σωθεί).



Η μαλακία είναι πως ένας από τους πρωταγωνιστές είναι ο Eric Balfour που ήταν ένας από τους χειρότερους τριταγωνιστές της 24άρας (τώρα τον βλέπουμε και στο καλοκαιρινό Haven)!!!

-official site