Ράδιο Αρβύλα: Εκπομπή 5/5/2010 + Σκέψεις + Γνωμικά



Στους σχεδόν 10 μήνες που έχω το blog (από 19/7/2009) δεν έχω ξανακάνει παρόμοια ανάρτηση - προσωπικό σχολιασμό της επικαιρότητας / πραγματικότητας (δεν το έχω για ημερολόγιο το blog, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις-το world στον τίτλο για κάτι τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει)... Μέχρι τώρα δεν είχα νιώσει και την ανάγκη κιόλας... Προτιμώ να χρησιμοποιώ το internet ως μέσο απόδρασης... αλλά μερικά ακραία γεγονότα απλά δεν γίνεται να με αφήσουν ανεπηρέαστο... Όσοι με "γνωρίζετε" και από το cinemag θα θυμόσαστε πως με είχε επηρεάσει η δολοφονία του Αλέξη από το γουρούνι και τα γεγονότα που ακολούθησαν... ή λίγους μήνες νωρίτερα ο αποκεφαλισμός στη Σαντορίνη (οι χαρακτηρισμοί αποτρόπαιος και βάρβαρος μοιάζουν πολύ... "λίγοι")... Όχι μόνο εμένα φυσικά, όλους μας είχαν επηρεάσει και στο cinemag μόνο αυτά σχολιάζαμε οι περισσότεροι... με τι όρεξη να πεις κάτι άλλο άλλωστε!!! Να αναφέρω και το 2007 που είχε καεί η μισή Ελλάδα και που είχαν χάσει τη ζωή τους πάνω από 60 άνθρωποι (ειλικρινά δεν μπορώ να ξεχάσω τη μάνα με τα 3-4 μικρά παιδιά και τον χοντροκαραγκιόζη να πηγαίνει στις εστίες της φωτιάς φορώντας μπουφάν ή τον άλλον τον καραγκιόζη τον Πολύδωρα να ρίχνει την ευθύνη στον στρατηγό άνεμο...) !!! Γιατί τέτοια "μεγαλεία" ζούμε στη μετά Ολυμπιακών Αγώνων Ελλάντα (όχι πως πριν ήταν πολύ καλύτερα)... ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ!!!

Έτσι και τώρα... η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και δυστυχώς τα χειρότερα έπονται... Δεν θέλω να κάνω τον Ευαγγελάτο... αλλά πραγματικά δεν βλέπω κάτι αισιόδοξο στον ορίζοντα... Να μιλήσω για ταινίες ή για σειρές;!;!; Από τη στιγμή που δεν έχουμε ούτε δημοκρατία, ούτε και πολιτισμό... να πάνε να γαμηθούν και οι ταινίες και οι σειρές μαζί! Κι επειδή δυστυχώς στο ελλάντα (ναι, έτσι πρέπει να γράφεται πλέον... έτσι είναι σωστό! Γιατί μικρή είναι η χώρα μας... μάλλον μικρή την καταντήσαμε γιατί μικρύναμε κι εμείς ως Έλληνες και γίναμε ελληναράδες)... έχουμε ανάγκη να ακούγονται τα αυτονόητα... ευτυχώς που υπάρχει και αυτή η εκπομπή και μας τα λέει... Όσοι λοιπόν για κάποιο λόγο δεν το είδατε χθες το βράδυ... δείτε το ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ:



Μια μικρή παρένθεση εδώ για να μιλήσουμε λίγο για έχθρα-μίσος και για φανατισμό: Ποτέ δεν ήμουν οπαδόσκυλο κάποιας ομάδας, ούτε και κομματόσκυλο... Οπαδόσκυλο δεν είμαι γιατί είμαι λίγο πιο έξυπνος από όλους αυτούς τους ηλίθιους που έχουν την ομάδα τους πάνω από τη ζωή τους και σκοτώνονται με τους οπαδούς (τους άλλους ηλίθιους δηλαδή) των αντίπαλων ομάδων "σαν" τα Ζώα!!! Λες και τους χωρίζει κάτι ουσιαστικό ρε πούστη μου!!!



Κομματόσκυλο δεν είμαι γιατί ποτέ δεν είχα κάποιο γνωστό βουλευτή... Η αλήθεια αυτή είναι (περισσότερο ειλικρινής δεν θα μπορούσα να είμαι)... ο καθένας όπως μεγαλώνει και όπως βρίσκει πράττει... και τώρα πλέον είναι πολύ αργά για να αρχίσω το γλείψιμο... Όμως εν δυνάμει λίγο-πολύ όλοι μας είμαστε κομματόσκυλα... έτσι μεγαλώσαμε, έτσι μάθαμε... Όλοι όσοι δεν έχουμε βύσμα, ζηλεύουμε αυτούς που έχουν... αλλά τώρα τελευταία (ειδικά μετά τη χθεσινοβραδινή εκπομπή των Ράδιο Αρβύλα) αισθάνομαι λιγότερο "γκαντέμης"... λιγότερο "βρωμιάρης" (και σίγουρα λιγότερο υπεύθυνος για την όλη κατάσταση γιατί ΠΟΤΕ δεν ψήφισα ΚΑΝΕΝΑΝ τους)... Το θέμα δεν είναι να βολευτώ εγώ ή εσύ... αλλά να "βολευτεί" ο καθένας όπου του αξίζει. Αξίζεις για τα σκατά; Τέρμα το διάλειμμα...



Και οι εξουσιαστές και οι αντεξουσιαστές, ΟΛΟΙ ίδιοι είναι...!!! Ακροδεξιοί και Ακροαριστεροί τα δύο άκρα του φασισμού. Αλλά και όσοι βρίσκονται στη μέση ή όσοι δεν είμαστε ούτε Αριστεροί, ούτε Δεξιοί, ούτε Κεντρώοι, ούτε των άκρων... ΜΑΛΑΚΕΣ είμαστε πάλι! Έχει ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο σε ΟΛΑ όσα είπε ο Κανάκης... όλοι οι διαχωρισμοί πρέπει να σταματήσουν να μας χωρίζουν και να μας κάνουν να σκοτωνόμαστε... Το μίσος κάνει κακό πρώτα σε εμάς τους ίδιους. Η μόνη επανάσταση που πρέπει να γίνει, πρέπει να γίνει μέσα μας γιατί χάσαμε και το φιλότιμό μας και την ανθρωπιά μας.



Να διευκρινίσω πως όλα αυτά δεν τα λέω ούτε για να ηθικολογήσω, ούτε για να κάνω τον σωστό-ευαισθητοποιημένο-συνειδητοποιημένο και να πάρω τα μπράβο μου (μπράβο στους Ράδιο Αρβύλα που τα είπαν στην τηλεόραση και όχι σε μένα που έκανα απλά μια γαμοανάρτηση)... ούτε και για να πω σε κανέναν τι να κάνει... Τα λέω γιατί έχω την ανάγκη να τα πω γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσα να συνεχίσω να μιλάω για ταινίες και σειρές... Τα λέω κυρίως για να τα ακούσω εγώ... για να τα εμπεδώσω καλύτερα και να μην τα ξεχάσω ποτέ... και για να ανταλλάξουμε απόψεις στην τελική...



ΓΝΩΜΙΚΑ

"Από τους ανθρώπους δεν λείπει η δύναμη αλλά η θέληση"
-Βίκτωρ Ουγκώ

"Οι φθονεροί αποθνήσκουν, ο φθόνος ποτέ"
-Μολιέρος

"Άνθρωποι που έχουν μικρές ψυχές, γενικά προξενούν μεγάλα κακά"
-Γκαίτε

"Η οργή συχνά μας προκαλεί περισσότερη ζημιά από την προσβολή που την προκάλεσε"
-Λέων Τολστόι

"Το μίσος δεν υποχωρεί στο μίσος, αλλά στην αγάπη"
-Βούδας

"Η δυστυχία του κόσμου οφείλεται στα κακά αποτελέσματα του εγωισμού, που γεννά την απληστία, την σκληρότητα, την αδικία, την εκμετάλλευση των άλλων."

-Κρισναμούρτι

"Πιστεύω ότι η άοπλη αλήθεια και η άνευ όρων αγάπη θα έχουν την τελευταία λέξη στην πραγματικότητα μας."
-Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

"Έχω πολεμήσει εναντίον της λευκής κυριαρχίας και έχω πολεμήσει εναντίον της μαύρης κυριαρχίας. Αγαπώ την ιδέα μιας ελεύθερης και δημοκρατικής κοινωνίας στην οποία όλοι θα ζουν αρμονικά μαζί και θα έχουν ίσες ευκαιρίες. Είναι ένα ιδανικό που ελπίζω να ζήσω και να επιτύχω. Αλλά, αν χρειαστεί, τότε είναι και ένα ιδανικό για το οποίο είμαι έτοιμος να πεθάνω."
-Νέλσον Μαντέλα

"Όποιος συγχωρεί και αποδέχεται την αδικία είναι δειλός. Υπηρετείς ένα σατανικό σύστημα πιο αποτελεσματικά με το να υπακούς στις διαταγές και στις προσταγές του. Ένα σατανικό σύστημα ποτέ δεν αξίζει τέτοια υποταγή. Το να δηλώνεις υποταγή σε αυτό σημαίνει να είσαι κοινωνός του κακού."
-Μαχάτμα Γκάντι

"οι άνθρωποι θα είναι ασφαλείς μόνο όταν μάθουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους ως ίσοι και αδέλφια. Οποιοδήποτε άλλο μέσον είναι μάταιο."
-Μαχάτμα Γκάντι

"Η πολιτική του οφθαλμόν αντί οφθαλμού, θα δημιουργούσε ένα κόσμο από τυφλούς."
-Μαχάτμα Γκάντι.

"Πρέπει να γίνουμε η αλλαγή που επιθυμούμε να δούμε στον κόσμο."
-Μαχάτμα Γκάντι.



+ tzmgreece.blogspot.com