The Pacific-Mini Series



Σήμερα, Κυριακή 14/3/2010... αρχίζει να προβάλλεται στην Αμερική, από το κανάλι HBO, η νέα μίνι-σειρά The Pacific... παραγωγής Steven Spielberg και Tom Hanks.



9 χρόνια νωρίτερα (2001), στο ίδιο κανάλι και από τους ίδιους παραγωγούς, είχε προβληθεί η πασίγνωστη μίνι-σειρά Band of Brothers (την οποία δεν έχω δει ακόμα!).



Η νέα αντιπολεμική σειρά, μέσα από τα 10 επεισόδιά της, φιλοδοξεί να μας μεταφέρει στα πολεμικά μέτωπα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και πιο συγκεκριμένα στις μάχες που διεξήχθησαν στα νησιά του Ειρηνικού ωκεανού (εξού και ο τίτλος). Το σενάριο βασίζεται σε απομνημονεύματα βετεράνων του πολέμου.



Το The Pacific είναι επισήμως η ακριβότερη παραγωγή στην ιστορία του HBO με συνολικό κόστος παραγωγής πάνω από 200 εκ. δολάρια και πρέπει να είναι και η ακριβότερη μίνι-σειρά όλων των εποχών! Ουσιαστικά κάθε επεισόδιο θα μοιάζει με κινηματογραφική υπερπαραγωγή μικρού μήκους!!!

ΥΓ: Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Προσωπικός Σχολιασμός Πρεμιέρας:

Από την αρχή μου άρεσε αρκετά και δεν βαρέθηκα στιγμή, με έβαλε κατευθείαν στο κλίμα... έτσι ακριβώς είναι ο στρατός (όχι πως τον έζησα σε καιρό πολέμου βέβαια), όχι όπως παρουσιάζεται σε κάτι άλλες υπερτιμημένες διαστημικές χαζοσειρούλες... :P ;) Σε γενικές γραμμές μου άρεσε αρκετά έως πολύ, αλλά δεν ξετρελάθηκα κιόλας.

Οι καλύτερες σκηνές πάντως ήταν με διαφορά το απάνθρωπο "πείραγμα" (δεν μου έρχεται η κατάλληλη λέξη τώρα) του Ιάπωνα από τα Αμερικανάκια λίγο πριν τον δολοφονήσουν... και λίγο αργότερα που έδειξε τη φωτογραφία και την κούκλα που είχε στην τσάντα του... Με αυτές τις σκηνές η σειρά μου απέδειξε πως δεν είναι αμερικανιά, πως όντως είναι αντιπολεμική και το κυριότερο πως δεν παρουσιάζει τους Ιάπωνες ως ζώα... Αμυδρά μου θύμισε και τις αντιπολεμικές ταινιάρες του Eastwood (όπου σε κάθε ταινία είδαμε τον πόλεμο από διαφορετική πλευρά)... Πολύ καλό το 1ο επεισόδιο, αλλά τα επόμενα θα είναι σίγουρα πολύ πιο δυνατά...

+ 2 άχρηστες πληροφορίες:

1. Ο ηθοποιός που ερμήνευε τον πεζοναύτη-συγγραφέα (στα απομνημονεύματα του οποίου βασίστηκε η σειρά)... είχε βασικό ρόλο στην 3η σεζόν του 24 και λίγα χρόνια μετά είχε 2ο ρόλο στο The Departed του Scorsese...

2. Ο ηθοποιός που δεν μπορούσε να πολεμήσει λόγω φυσήματος στην καρδιά... ήταν ο πιτσιρικάς του Jurassic Park!!! Προφανώς ο Spielberg δεν τον ξέχασε...