Top 20+1 Movies of the 00's



Με αφορμή την ψηφοφορία που διοργανώνει το seagazing, κατέληξα και γω σε μια τελείως υποκειμενική λίστα με τις 20(+1) καλύτερες ταινίες της δεκαετίας:

21. INTO THE WILD (2007)


Ο άνθρωπος και η φύση, το μεγαλείο της απλότητας, η επαφή με τον εσωτερικό μας κόσμο, με τα πιο αγνά μας συναισθήματα, με ότι έχει πραγματική αξία, μακριά από μικρότητες και ματαιόδοξες σκέψεις. Αυτό που θα έπρεπε να είναι ο άνθρωπος και όχι αυτό που τελικά είμαστε.

20. THE THREE BURIALS OF MELQUIADES ESTRADA (2005)



Η δολοφονία του Melquiades Estrada οδηγεί τον μοναδικό φίλο του στο να απαγάγει το δολοφόνο και μαζί με το πτώμα να ξεκινήσουν την προσωπική τους οδύσσεια που έχει ως στόχο την ταφή του νεκρού στη γενέτειρά του, στο Μεξικό. Τελικά αυτό το ταξίδι θα τους οδηγήσει στη λύτρωση αντί για την εκδίκηση...

19. DIE WELLE (2008)



Ο φασισμός πολύ δύσκολα μπορεί να αναβιωθεί στις μέρες μας, σωστά; ΛΑΘΟΣ. Μια σοκαριστική ταινία, όχι εξαιτίας σκληρών εικόνων βίας, αλλά εξαιτίας του μηνύματός της: Όταν απλοί μαθητές, για να νιώσουν πως ανήκουν κάπου... συμμετέχουν στο πείραμα-απόδειξη του καθηγητή τους και μετατρέπονται με τόση ευκολία σε φασιστοειδή στρατιωτάκια, είναι ξεκάθαρο πως η δημοκρατία κρέμεται από μια λεπτή κλωστή. Το πείραμα του καθηγητή ξέφυγε από κάθε έλεγχο (όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε), αλλά είχε απόλυτη επιτυχία...

18. GEGEN DIE WAND (2004)



Έρωτας, πάθος και συναισθήματα που βράζουν και που τελικά οδηγούν στο έγκλημα... Μια "ζωντανή" ταινία από έναν σκηνοθέτη με απίστευτο ταλέντο.

17. AUF DER ANDEREN SEITE (2007)



Μια περίπλοκη ρεαλιστική ιστορία, βγαλμένη απ΄τη ζωή... ένα γαϊτανάκι χαρακτήρων και ιστοριών. Ένας ηλικιωμένος Τούρκος, μετανάστης εδώ και πολλά χρόνια στη Γερμανία, γνωρίζει κι ερωτεύεται μια πόρνη που ψάχνει την κόρη της. Ο γιος του ηλικιωμένου άντρα, μετά από κάποιο γεγονός, θα ταξιδέψει ως την Κωνσταντινούπολη και θα αρχίσει να ψάχνει τη χαμένη κόρη...

16. DEAR ZACHARY: A LETTER TO A SON ABOUT HIS FATHER (2008)



Αν δεν έχετε δει την ταινία, καλύτερα να μη δείτε το trailer... ελάτε γρήγορα εδώ...

15. IRREVERSIBLE (2002)



Μια ταινία που δείχνει την κτηνωδία του ανθρώπου απ'όλες τις πλευρές... Παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο, την έντονη ανάγκη για εκδίκηση και όσο περνά η ώρα καταφέρνει να είναι απίστευτα τραγική!!! Ειδικά το τέλος-αρχή είναι γροθιά στο στομάχι γιατί ξέρεις πως αυτή η ευτυχία δεν πρόκειται να κρατήσει... Απ΄τα πιο τραγικά φινάλε στην ιστορία του κινηματογράφου για μένα, σκέτη τραγική ειρωνεία... βλέπεις μια εικόνα ευτυχίας και είναι σα να σε φτύνει κατάμουτρα!!!

14. DOGVILLE (2003)



Η πιο επαναστατική ταινία της τελευταίας δεκαετίας (τουλάχιστον). Όταν λέω "επαναστατική", εννοώ σαν κινηματογράφηση... Μόνο ένας τρελός σκηνοθέτης θα τολμούσε να σκηνοθετήσει κάτι που μοιάζει περισσότερο με θεατρική παράσταση... και στο τέλος να καταφέρνει να σε πείσει πως αυτό που μόλις είδες ήταν μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία!!! Μια εμπειρία απίστευτα αλληγορική, με ένα συγκλονιστικό φινάλε. Για κάποιους ανθρώπους, το να προσφέρουν υποστήριξη και βοήθεια, έχει το τίμημά του, αλλά δε γνωρίζουν πως το ίδιο ισχύει και για τη χάρη...

13. CIDADE DE DEUS (2002)



Ο Fernando Meirelles, φανερά επηρεασμένος απ΄τις ταινίες του Scorsese, σκηνοθέτησε μια ταινία για τη ζωή στις φαβέλες (οι φτωχογειτονιές στις μεγαλουπόλεις της Βραζιλίας) του Rio de Janeiro, για τη ζωή των παιδιών που μεγαλώνουν σε τέτοιες φτωχογειτονιές, που αναγκάζονται να στραφούν προς το έγκλημα για να επιβιώσουν. Βέβαια ενώ κάποιοι θέλουν να γίνουν μεγαλέμποροι ναρκωτικών, κάποιοι άλλοι ονειρεύονται να γίνουν απλά φωτορεπόρτερ!!!

12. DAS LEBEN DER ANDEREN (2006)



Πριν την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, η μυστική αστυνομία (Στάζι) της Ανατολικής Γερμανίας είχε 200.000 πράκτορες που (κρυφ)άκουγαν τα πάντα... Ένας απ΄τους 200.000 ήταν και ο Gerd Wiesler που παρακολουθούσε όλες τις συνομιλίες που λάμβαναν χώρο στο σπίτι ενός θεατρικού συγγραφέα και της γυναίκας του, η οποία ήταν διάσημη ηθοποιός του θεάτρου. Απ΄τις 20 ταινίες... οι 4 είναι γερμανικές και αυτή εδώ, η καλύτερη. Οι Γερμανοί ξέρουν να κάνουν κινηματογράφο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

11. ATONEMENT (2007)



Δεν μου αρέσουν καθόλου τα ρομάντζα και ειδικά τα ρομάντζα εποχής, αλλά αυτή εδώ η ταινία είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό ρομάντζο εποχής. Η σκηνοθεσία, η φωτογραφία και κυρίως το σενάριο της ταινίας, την κάνουν να ξεχωρίζει απ'τις υπόλοιπες του συγκεκριμένου είδους... Καταραμένη Briony, καταραμένη να ζήσεις μια ζωή γεμάτη τύψεις που δε λένε να σε αφήσουν ήσυχη ακόμα κι αν έχεις γράψει το δικό σου ευτυχισμένο τέλος της ιστορίας... Δυστυχώς η πραγματικότητα δεν αλλάζει και τα μεγάλα λάθη μας ακολουθούν για πάντα.

10. INGLOURIOUS BASTERDS (2009)



Άφωνος, speechless, stumm, muet, silenzioso... Glourious Focking Basterds!!!

9. L'INSTINCT DE MORT & L'ENNEMI PUBLIC N°1 (2008)



Αυτή η περιπετειώδης βιογραφία του διάσημου Γάλλου εγκληματία-γκάνγκστερ Jacques Mesrine είναι τόσο γεμάτη και χορταστική που μου θύμισε γκανγκστερικές-αστυνομικές περιπέτειες της δεκαετίας του 70, όπως το The French Connection και μάλιστα θα τολμήσω να πω πως μου αρέσει περισσότερο!!! Η ταινία είναι σε 2 μέρη, αλλά πρόκειται για 1 ταινία.

8. A.I. ARTIFICIAL INTELLIGENCE (2001)



"David is 11 years old. He weighs 60 pounds. He is 4 feet, 6 inches tall. He has brown hair. His love is real. But he is not." Στο μακρινό μέλλον, ένα προηγμένης τεχνολογίας ρομπότ με τη μορφή 11χρονου παιδιού ονειρεύεται να γίνει αληθινό αγόρι για να το αγαπήσει η μητέρα του κι έτσι η ιστορία του Πινόκιο μετατρέπεται σε ενήλικο παραμύθι επιστημονικής φαντασίας από τον Spielberg, τον καλύτερο παραμυθά του Hollywood. Είμαι σίγουρος πως ο Kubrick θα έμενε ικανοποιημένος από αυτό το αποτέλεσμα (μιας και δεν πρόλαβε να σκηνοθετήσει αυτός την ταινία)... Μια υποτιμημένη ταινιάρα που ελπίζω με τα χρόνια να αναγνωριστεί όπως της αξίζει.

7. BABEL (2006)



Άνθρωποι, διαφορετικές εθνικότητες, διαφορετικοί κόσμοι, διαφορετικές γλώσσες, αλλά και πάλι... τόσο ίδιοι άνθρωποι!!! "If You Want to be Understood...Listen".

6. THE HOURS (2002)



3 διαφορετικές εποχές, 3 ιστορίες γυναικών με παρόμοιες ανησυχίες και προβλήματα... Η πρώτη, η Virginia Woolf, γράφει το μυθιστόρημα "Mrs. Dalloway" το οποίο βρίσκει αντίκτυπο στις ζωές και των 3 γυναικών... Απλά καταπληκτική ταινία.

5. ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ (2009)



Ο Κυνόδοντας είναι Ελληνικός Κινηματογράφος... μάλλον όχι, είναι Κινηματογράφος με ΑΡΧΙΔΑΡΕΣ (με το μπαρδόν :p) και μου κάνει εντύπωση που κάποιοι παραμιλάνε για το Das weisse Band του Haneke!!! Η μοναδική ταινιάρα του Λάνθιμου μας δείχνει που μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο η πλύση εγκεφάλου και η τυφλή-ανόητη πίστη (με την ευρύτερη έννοια)... Καυτηριάζει με μοναδικό τρόπο το θεσμό της οικογένειας και κατ' επέκταση την κοινωνία μας, τις θρησκείες, την πολιτική, τον πολιτισμό μας... τα πάντα όλα!!! Περισσότερα εδώ.

4. KILL BILL: VOL.1 & KILL BILL: VOL.2 (2003 & 2004)



Η Νύφη ξυπνά μετά από 4 ολόκληρα χρόνια που βρισκόταν σε κώμα και πραγματικά τους παίρνει όλους ο διάολος μέχρι να σκοτώσει τον Bill. Revenge is a dish best served by Tarantino.

3. KING KONG (2005)



Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για το καλύτερο remake όλων των εποχών. Η κινηματογραφική μαγεία στο μεγαλείο της, απόδραση απ΄την πεζή καθημερινότητα σε μια μοναδική εξωτική περιπέτεια φαντασίας.

2. THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING (2003)



Εδώ ουσιαστικά έχω ολόκληρη την τριλογία (για μένα, η 2η καλύτερη τριλογία όλων των εποχών-η πρώτη όλοι ξέρουμε ποια είναι...), αλλά επέλεξα το 3ο μέρος γιατί θεωρώ πως είναι το 2ο καλύτερο sequel όλων των εποχών.

1. MILLION DOLLAR BABY (2004)



Ο καλύτερος, ο πιο ανθρώπινος, ο συγκινητικότερος, ο τελειότερος Eastwood όλων των εποχών. Πραγματικό αριστούργημα.

+30 ταινιάρες που αναγκάστηκα να αφήσω εκτός λίστας:


ΥΓ: Όχι πως δεν υπήρξαν κι άλλες αξιόλογες ταινίες σ'αυτή τη δεκαετία (2000-2009), αλλά αυτές είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να μπουν στη λίστα μου (με τα 1000 ζόρια άφησα εκτός... κάποιες από αυτές). Α... και κάτι τελευταίο: Αυτή η λίστα ισχύει για την ψηφοφορία... Ελπίζω μέχρι το τέλος της χρονιάς να υποστεί 1-2 αλλαγές...

137 σχόλια:

Annie_Hall είπε...

Χαίρομαι απίστευτα που βλέπω και σε σένα το διαμαντάκι του Ακίν(Α κι εγώ πόσταρα τη λίστα μου)! Γενικά μου αρέσουν οι επιλογές σου αλλά δεν μποροώ να κρατηθώ. ATONEMENT??? Really? Πως τη λέει εκείνη την ωραία λέξη ο costello?Ενεός!

Η Ζωή των Άλλων έμεινε στο τσακ έξω από μένα. Μπασταρδάκια κάτω από Bill ρε; Αλλά αφού έβαλες και τις δύο ταινίες λέω να σε συγχωρέσω! Πολύ ψηλά η Βαβέλ που εγώ ξέχασα τώρα που το παρατηρώ...

Για την τριάδα σου διαφωνώ από πολλές απόψεις(κυρίως όμως προσωπικό γούστο) αλλά δεν μπορώ να μη χαμογελάσω με το ομολογουμένως αριστούργημα του Eastwood αν κι εμένα με άγγιξε περισσότερο το Gran Torino.

Simply Burgman είπε...

Μάλιστα...Η λίστα σου είναι σαν το αρνητικό της δικιάς μου!Δεν έχει νόημα να σχολιάσω,γιατί σχεδόν όλες όσες έχω δει,είναι σε θέσεις με τις οποίες "διαφωνώ"!!

Ρε,άφησες έξω το Μεμέντο,τελικά;;!!!Μου φαίνεται ότι επειδή ο Κοστέλλο το λάτρεψε,το άφησες επίτηδες έξω για να μην πάρει κι άλλους πόντους!!Αφού είχες πει θα το έβαζες ρε!!!!

Άφησες και το Αίμα;;!!!!Α,καλααααααα!!

Πάντως είναι πολύ περίεργο που η λίστα σου ξεκινάει με κάποιες άγνωστες και σινεφίλ ταινίες και καταλήγει στα απόλυτα blockbuster του Τζακσον!!:ρ:ρ

Annie_Hall είπε...

Don't worry το memento πάει τραίνο!

Άφησε και την κορδέλα έξω(καθένας με τον πόνο του)!

CineTV-world είπε...

Προς Annie:

1. 2 "διαμαντάκια" του Ακίν έβαλα... :P

2. "ATONEMENT??? Really? Πως τη λέει εκείνη την ωραία λέξη ο costello?Ενεός!"

Ναι, "really" μαρή!!! "Ένεός" και στα μούτρα σου (μαρή)!!! Το ATONEMENT είναι ATONEMENTARA... :P

3. "Μπασταρδάκια κάτω από Bill ρε; Αλλά αφού έβαλες και τις δύο ταινίες λέω να σε συγχωρέσω!"

Ακριβώς... τα έπιασα σαν 1 ταινία (που 1 είναι) κι έτσι το προτιμώ απ΄τους Μπάστερδους...

4. "δεν μπορώ να μη χαμογελάσω με το ομολογουμένως αριστούργημα του Eastwood αν κι εμένα με άγγιξε περισσότερο το Gran Torino."

Εμένα πάλι όχι... Το MDB είναι η μοναδική ταινία που με κάνει να κλαίω σαν μπέμπης...!!! :P :( :(( :/ :/ Για μένα Gran Torino 8,5/10 και MDB 10/10 (μη σου πω και 10,5/10!)...

CineTV-world είπε...

Προς Poetuck:

1. "Η λίστα σου είναι σαν το αρνητικό της δικιάς μου!"

Ωχ... κατάααλαβα... :P

2. "Ρε,άφησες έξω το Μεμέντο,τελικά;;!!!Μου φαίνεται ότι επειδή ο Κοστέλλο το λάτρεψε,το άφησες επίτηδες έξω για να μην πάρει κι άλλους πόντους!!Αφού είχες πει θα το έβαζες ρε!!!!"

Δεν είδα κανέναν κανονισμό να λέει πως δεν μπορούμε να ΜΗΝ το βάλουμε!!! Μόνο τέτοιο κανονισμό δεν είδα ακόμα... Ρε μη λες και συ μλκς τώρα: Δεν το έβαλα εξαιτίας του W...!!! Έχω την Annie που πιστεύει πως τα χώνω στον Dexter για να την πειράξω, έχω και σένα τώρα να μου λες άλλη μία παιδική εξήγηση!!! Απλά προτίμησα άλλες ταινίες τελικά... λιγότερο εγκεφαλικές, περισσότερο συναισθηματικές... Τι κι αν είπα πως θα το βάλω;!;!; Είπα-ξείπα... Δεν υπέγραψα συμβόλαιο!!! Άσε που σου είπα πως έκανα ριζικές αλλαγές και από 2 ευρωπαϊκές ταινίες έφτασα στις 7... Άρα κάποιες άλλες βγήκαν απ΄την 20άδα...

3. "Α,καλααααααα" στα μούτρα σου!!! Άκου "Α,καλααααααα"!!! Δικιά σου είναι η λίστα; Ή μήπως σου είπα εγώ ποιες ταινίες να βάλεις στη δικιά σου λίστα και ποιες όχι; :S

CineTV-world είπε...

4. Γιατί σου φαίνεται περίεργο;;; Επειδή δεν είναι μια ψευτοκουλτουριάρικη και κομπλεξική λίστα;;; Ο πραγματικός "σινεφίλ" δεν είναι ο ψευτοκουλτουριάρης που δεν γουστάρει εμπορικές ταινίες φαντασίας... Γιατί υπάρχουν και γαμάτες ταινίες φαντασίας... Και στην τελική Jackson έβαλα που έχει πάρει και oscar για ταινιάρα φαντασίας... Δεν το έχει πετύχει άλλος αυτό... και σίγουρα του άξιζε... "στα απόλυτα blockbuster του Τζακσον"!!! Λες κι έβαλα Έμεριχ!!! Αυτά τα "απόλυτα blockbuster του Τζακσον" είναι αριστουργήματα για όλους τους μη κομπλεξικούς ανθρώπους... για ανθρώπους που βλέπουν κινηματογράφο και για τη μαγεία του να σε ταξιδεύει σε μοναδικά φανταστικούς κόσμους... Άκου του φαίνεται περίεργο που έχει απ'όλα τα καλά μια λίστα!!! Και ουσιαστικά για 2-3 ταινίες (μαζί με το Α.Ι.) σου φάνηκε τόσο πολύ περίεργο!!! Δεν φταίω εγώ που είναι τόσο γαμάτες, τόσο μαγευτικές και τόσο διασκεδαστικές οι συγκεκριμένες ταινίες... Δεν φταίνε οι ταινίες αν σε κάποιους δεν αρέσει η φαντασία και το παραμύθι... Πάντως οι συγκεκριμένες ταινίες είναι αναγνωρισμένες απ΄την πλειοψηφία των πραγματικών σινεφίλ (των μη ψευτοκουλτουριάρηδων), αυτών που βλέπουν και καλές ψαγμένες ταινίες, αλλά και καλές εμπορικές, αλλά ακόμα και εμπορικές, αλλά και "σινεφίλ" ψευτοκουλτουρίστικες μλκς για να μπορούν να κρίνουν σφαιρικά σε συνάρτηση με το γούστο τους πάντα... ΟΥΦ!!! :S :P

ΥΓ: Α... και ποιες είναι οι "άγνωστες" για έναν "σινεφίλ"; Άντε να δεχτώ μόνο το Dear Zachary πως είναι ψιλο-άγνωστο... Οι ταινίες του Ακίν δεν είναι άγνωστες...

Annie_Hall είπε...

2. Τόσο άσχημα πέρασα με το Atonement. Καλύτερα να έκαιγα τα μάτια μου. Άλλη διάσταση στη λέξη βαρεμάρα! Και αυτή η παγοκολώνα η Νάιτλι... Καλά που ήταν εκείνο το κοριτσάκι!

4. Εγώ δυστυχώς δεν μπόρεσα να κλάψω(ούτε με GT, ούτε με τον Ακίν). Ένιωθα εκείνο το πλάκωμα που δεν φεύγει με τίποτα για ώρα.

Επίσης σου άρεσε τόσο το Μη αναστρέψιμος; Εντύπωση μου κάνει!

CineTV-world είπε...

2. Άλλη ταινία θα είδες... Θα είδες κανένα Αtournament και μπερδεύεσαι... :P

4. Ναι κι αυτό το έπαθα... :) Με GT και Ακίν, ούτε και γω έκλαψα (γενικά, σπάνια συγκινούμαι τόσο)... Αλλά δεν είχαν και τίποτα το πραγματικά συγκινητικό για να κλάψεις, μόνο για να ψυχοπλακωθείς λίγο...

ΥΓ: Μια ταινία (Μη αναστρέψιμος) που δείχνει την κτηνωδία του ανθρώπου απ'όλες τις πλευρές... Παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο την έντονη ανάγκη για εκδίκηση και όσο περνά η ώρα καταφέρνει να είναι και απίστευτα τραγική... Ειδικά το τέλος-αρχή είναι γροθιά στο στομάχι γιατί ξέρεις πως αυτή η ευτυχία δεν πρόκειται να κρατήσει... Απ΄τα πιο τραγικά φινάλε στην ιστορία του κινηματογράφου για μένα... Σκέτη τραγική ειρωνεία... βλέπεις μια εικόνα ευτυχίας και είναι σα να σε φτύνει κατάμουτρα...

CineNaupigos είπε...

"Πάντως είναι πολύ περίεργο που η λίστα σου ξεκινάει με κάποιες άγνωστες και σινεφίλ ταινίες και καταλήγει στα απόλυτα blockbuster του Τζακσον!!:ρ:ρ"

Και εμένα μου φάνηκε πολύ αστείο (με την καλή έννοια). Απλώς εγώ αντίθετα με τον Ποέτικ, δεν είμαι προκατελειμένος με τις ταινίες φαντασίας
και πιστέυω ότι ο Τζάκσον είναι πολύ μεγάλος σκηνοθέτης (έχετε δει τα Ουράνια Πλάσματα;;; Οχι;;;; Τρέξτε!!!!)

@Bauer

" 2"διαμαντάκια" του Ακίν έβαλα... :P"

To head-on ούτε το είχα ακούσει. Το Zachary το έχω ακούσει (από το ΣΙΝΕΜΑ ίσως;;).

Γενικά έχω δει μόλις 7 από τις ταινίες της λίστας σου (συν τον έναν Βασίλη) και από αυτές έχω μόλις 3 (ή 4) στην λίστα μου. :-/

"Επειδή δεν είναι μια ψευτοκουλτουριάρικη και κομπλεξική λίστα;;;"

Μεταξύ μας Bauer αλλά το κάτω μισό της λίστας σου(11-20) εμένα έτσι μου φαίνεται... ;-) :-P :-/ :-))

"Αυτά τα "απόλυτα blockbuster του Τζακσον" είναι αριστουργήματα για όλους τους μη κομπλεξικούς ανθρώπους... για ανθρώπους που βλέπουν κινηματογράφο και για τη μαγεία του να σε ταξιδεύει σε μοναδικά φανταστικούς κόσμους... "

Ακριβώς...

Υ.Γ.Συγγνώμη κιόλας αλλά ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!!!!!!!Δεν έβαλες τον Σκοτεινό Ιππότη!!!!!!!!! Όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά είχα την εντύπωση ότι τον λάτρεψες! (9.5-10 / 10) Πω κάτι σεντόνια που είχες γράψει στο cinemag.... Τέσπα πολύ μεγάλη εντύπωση μου έκανε... Μπας κ το ξαναείδες και δεν σου άρεσε τόσο;
Υ.Γ.2 Δεν θα σχολιάσω τις ταινίες της λίστας σου που έχω δει (μην προδοθώ ακόμη περισσότερο), αλλά το Κύμα μου φάνηκε απογοητευτικά μέτριο, μελό, κλισέ και κυρίως, φάνηκε να υπερασπίζεται (άθελα του) τον φασισμό...

@ Αννι:

"Εγώ δυστυχώς δεν μπόρεσα να κλάψω(ούτε με GT, ούτε με τον Ακίν). Ένιωθα εκείνο το πλάκωμα που δεν φεύγει με τίποτα για ώρα."

Σου αρέσει να κλαις;; :-/ :-/
Btw - σχεδόν- εντελώς άσχετο αλλά ο πατέρας μου, που τον έχω δει 2-3 φορές στην ζωή μου να δακρύζει, έφυγε με ποτάμια στα μάτια από το GT...

@Ποέτικ

Ρε εσύ δεν μας ζάλιζες ότι ΔΕΝ μπορεί κάποιος να ΜΗΝ βάλει Άρχοντα στην λίστα του;;;;; :-/ :-/ :-/

Annie_Hall είπε...

4. Αυτό το πλάκωμα είναι χειρότερο. Όταν κλαις βγάζεις όλη την ένταση από μέσα σου και μετά από λίγο ξεχνάς ακόμη και την ταινία(τελευταία πολύ κλάμμα έριξα στον Μπάτον). Το τελευταίο εικοσάλεπτο του Gran Torino δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Όπως και τη στιγμή που συνειδητοποιείς πόσο αληθινός είναι ο ελληνικός τίτλος"Μαζί Ποτέ" στην ταινία του Ακίν. Δεν μπορούσα να μιλήσω όταν βγήκα από το σινεμά.

ΥΓ: Τη βρήκα εκβιαστική, κουραστική και τελικά κακή ταινία(λίγο υπερβολικά μιλώντας). Το τέλος-αρχή του memento δεν το φτάνει όση Μόνικα και να μοστράρουν. Υπάρχουν κάτι παλιά cult revenge movies που του βάζουν τα γυαλιά επίσης. Το είχα δει με ένα φίλο μου και στο καπάκι τον Άρχοντα, τον δεύτερο. Αν αδειάζαμε μια σακούλα ρύζι και μετρούσαμε έναν έναν τους κόκκους εκείνο το βράδυ θα ήταν λιγότερο βαρετό! Στο μη αναστρέψιμος πρέπει να πατήσαμε το Fast Forward, δεν θυμάμαι. Γούσταρα πολύ τη σκηνή με τον πυροσβεστήρα βέβαια! (Ωχ τι έχω να ακούσω)

CineTV-world είπε...

Προς Ναυπ:

1. Όταν είδα εγώ Ουράνια Πλάσματα, εσύ έπινες γαλατάκι ακόμα... :P :)

2. Λογικά το head-on θα έπρεπε να ξέρεις γιατί νομίζω πως δεν είχε μόνο 1 αναφορά-άρθρο-κριτική στο περιοδικό...

3. Έχω περιέργεια να μάθω ποιες έχεις δει και ποιες όχι... Πάντως αφού έχεις και τις μισές από αυτές που έχεις δει... δεν είναι κι άσχημα... ;)

4. "Μεταξύ μας Bauer αλλά το κάτω μισό της λίστας σου(11-20) εμένα έτσι μου φαίνεται..."

Κακώς σου φάνηκε έτσι... Λογικά σου φάνηκε έτσι επειδή δεν έχεις δει τις περισσότερες ταινίες... Δεν είναι ούτε ψευτοκουλτουρίστικες, ούτε βαρετές. Αντιθέτως... Ρε, έβαλα πολύ γαμάτες ταινίες... τι να λέμε τώρα;!;!; :P :/ ;)

5. "Ακριβώς..."

Συμφωνώ απόλυτα!!! :P :/ :/

ΥΓ1: Όπως έγραψα και στην ανάρτηση: "με τα 1000 ζόρια άφησα εκτός... κάποιες από αυτές"... Ναι, 9.5 έβαλα στον ΙΠΠΟΤΗ, αλλά όλες οι ταινίες της λίστας από 9.5 μέχρι 10 είναι... Δεν είναι ότι το ξανάδα και δεν μου άρεσε, απλά προτίμησα να μη βάλω ταινία με κάποιον που φορά στολή νυχτερίδας... :P

ΥΓ2: Δεν μπορώ να διαφωνήσω περισσότερο... Γκχχχχχ και γκρρρρρρ... και @#$%^&*!@#$%^^&*... :S :P ;)

CineTV-world είπε...

Προς Annie:

4. Όσο και να δακρύζω με το MDB (γιατί δεν κλαίω "ουά-ουά" και τέτοια... :P ;) :/), το πλάκωμα που νιώθω δεν φεύγει αμέσως!!! Στο Μπάτον άκουγα πολλές μύτες, αλλά η δική μου τίποτα, απλά ψιλο-ψυχοπλακώθηκα, αλλά μου πέρασε σχεδόν με το που βγήκα απ΄την αίθουσα... "Μαζί Ποτέ": Αν ήταν να έκλαιγα και με τραγικούς τίτλους... :P Πάντως είναι λίγο ψυχοπλακωτικό, αλλά καμία σχέση με MDB...

ΥΓ: Το τέλος-αρχή του memento είναι περισσότερο εγκεφαλικό, όχι τόσο συναισθηματικό όσο του Μη Αναστρέψιμος... "Υπάρχουν κάτι παλιά cult revenge movies που του βάζουν τα γυαλιά επίσης" Δεν μιλάμε για παλιές ταινίες Qρία... μόνο για ταινίες 2000-2009... :P Και με σένα: "Δεν μπορώ να διαφωνήσω περισσότερο... Γκχχχχχ και γκρρρρρρ... και @#$%^&*!@#$%^^&*... :S :P ;)" Να δω πως θα απαντήσεις στα επιχειρήματά μου και συ…!!! :P :/ :/

firefist_aris είπε...

Aπορία:Άφησες τόσο εύκολα τους 2 πρώτους άρχοντες εκτός;;Γιατί στη δικιά μου λίστα υπάρχουν και οι 3!(Σαν τον trapptis μιλάω :P...αλήθεια που χάθηκε αυτός;)

CineTV-world είπε...

Το έκανα για να βάλω περισσότερες ταινίες, αλλά κι επειδή το 3ο μέρος είναι με διαφορά το καλύτερο κατά τη γνώμη μου... Ουσιαστικά σαν να έχω ολόκληρη την τριλογία στη 2η θέση είναι, μόνο που εκπροσωπείται απ΄το 3ο μέρος...

Annie_Hall είπε...

4. Ότι τον αγγίζει τον καθένα...

"Να δω πως θα απαντήσεις στα επιχειρήματά μου και συ…!"

Εύκολα :) %$%$@%$%$%&%^*&%$#@$#@%@#%#@%$&^%@!$#%$#@ παλιό$#@$#%$#^%@Ρ$#@!*&^%*$*$ με σε @$#@$#$$#!$@#%$. Αυτά :)

CineTV-world είπε...

4. Ναι-ναι... :P

ΥΓ: Ποιος σε βοήθησε;!;!; :P :/ :/

Annie_Hall είπε...

A ναι το τέλος-αρχή του Memento είναι από τα πιο γαμάτα φινάλε όλων των εποχών(χωρίς υπερβολή). Τόσο mind fuck που ακούς ένα κρακ μέσα στον εγκέφαλό σου. Συνειδητοποιείς τόσα πράγματα μαζεμένα που νομίζω μερικοί μπορεί να παθαίνουν ψιλά εγκεφαλικά! Και να είναι εγκεφαλικό αλλά κουβαλάει πολύ συναίσθημα. Και αν μπεις το τριπάκι και αρχίσεις να σκέφτεσαι παραπέρα μπορεί να σε ταρακουνήσει πολύ περισσότερο από το μη αναστρέψιμος.

CineTV-world είπε...

1. Αν εννοείς στα 50 πιο γαμάτα, συμφωνώ απόλυτα... :P

2. "Και αν μπεις το τριπάκι και αρχίσεις να σκέφτεσαι παραπέρα μπορεί να σε ταρακουνήσει πολύ περισσότερο από το μη αναστρέψιμος"

Άσε μας μαρή!!! :/ :P ;)

3. Προτιμώ και τα φινάλε των Fight Club και 12 Monkeys...

Annie_Hall είπε...

Nα κάνεις κανένα αφιέρωμα με τα καλύτερα φινάλε :)

CineTV-world είπε...

Έχω φτιάξει λίστα με τα 100 αγαπημένα μου φινάλε (ο W μπορεί να θυμάται απ΄το cinemag-είχα στείλει μήνυμα με τους τίτλους των ταινιών πριν κάνα χρόνο) και πριν 1-2 μήνες προσπάθησα να κάνω ένα τέτοιο αφιέρωμα, αλλά δεν μπόρεσα να βρω ούτε τα 10 πρώτα στο καταραμένο το Youtube και τα παράτησα...

Simply Burgman είπε...

Ρε,άραξε,δε σου είπα τίποτα,αμέσως να φουντώσεις...Προφανώς και είναι δικιά σου η λίστα,σου λέω εγώ πώς την είδα.Πολύ καλή είναι και πολύ καλες ταινίες έχει μέσα,απλά οι δύο δεκάδες είναι λίγο διαφορετικές.

Μα κι εγώ θα βάλω Άρχοντα ρε!!!Γιατί να μην βάλω;;!Αμφισβητείτε όμως ότι ήταν απόλυτο μπλοκμπάστερ;;Και Ιππότη θα βάλω,που ήταν απόλυτο μπλοκμπαστερ!

Τον Τούρκο δεν τον έχω δει,αλλά φαίνεται γαμάτος...

Απόψε θα την έχω έτοιμη και για τις πρώτες δέκα θα έχω και μια παράγραφο σχολίων,οπότε χώσε εκει!!!:Ρ

Annie_Hall είπε...

Όσοι δεν έχετε αναρτήσει τις λίστες “με προσοχή”! Εγώ άρχισα να μετανιώνω και τώρα που την πόσταρα δεν έχει επιστροφή :(

CineTV-world είπε...

Προς Poetuck:

1. Μπορεί να απάντησα έντονα, αλλά δε ήμουν προσβλητικός... δεν μπορείς να πεις... :P ;) Και φυσικά μπορεί να σχολιάσει ο καθένας ότι θέλει, απλά δεν μου άρεσε ο τρόπος σου...

2. Μα δεν πρέπει να υπάρχει ποικιλία σε μια λίστα; Όλες οι ταινίες ίδιες πρέπει να είναι;

3. Δεν αμφισβητώ πως είναι απ΄τα μεγαλύτερα μπλοκμπάστερ, αλλά μου φάνηκε πως το είπες με την αρνητική έννοια... Μακάρι να ήταν όλα τα μπλοκμπάστερ τόσο τέλεια και τόσο γαμάτα...

4. 2 ταινίες του είδα (για τον Ακίν λέω)... και οι 2 ταινιάρες βγήκαν!!!

5. Μάλλον αύριο θα δω τη λίστα σου γιατί έχω κανονίσει για το βράδυ... Απλά βάλε τη διεύθυνση εδώ... ;) Αν θυμάμαι καλά, στον Zamuc θα την αναρτήσεις ε; Καλά, θα τη βρω και μόνος μου...

Προς Annie:

Τι έπαθες μαρή απρόσεχτη;;; Τόσο καιρό δεν την είχες σκεφτεί καλά;;; :P Και γιατί δεν έχει επιστροφή;;; Τη γνωστοποίησες στο seagazing και τώρα δεν δέχεται να την αλλάξεις;;; :P

lt.aldo raine είπε...

""Όσοι δεν έχετε αναρτήσει τις λίστες “με προσοχή”! Εγώ άρχισα να μετανιώνω και τώρα που την πόσταρα δεν έχει επιστροφή :(""


κανε μια ανανέωση και κάντο top40...εγώ αυτό θα κάνω...η δεν θα την αναρτήσω καθόλου.
α και τα έχω γαμήσει λίγο με τα νούμερα...σε λίγο οι ταινίες θα αρχίζουν να με βρίζουν:P

""και πιστέυω ότι ο Τζάκσον είναι πολύ μεγάλος σκηνοθέτης (έχετε δει τα Ουράνια Πλάσματα;;; Οχι;;;; Τρέξτε!!!!)""

εννοείτε ρε...Bad Taste...Braindead:P

ωραία λίστα jack.

CineTV-world είπε...

Πως και σου άρεσε;!;!; Τα 7, 3 και 2 ξέρω πως δεν σου αρέσουν...

ΥΓ: Για το/τα 8 θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας... Εγώ προφανώς έπαθα πλάκα με το σενάριο και τη σκηνοθεσία... Μου θύμισε παλιές καλές γκανγκστερικές-αστυνομικές περιπέτειες της δεκαετίας του 80... Παίζει να μου αρέσει περισσότερο και απ΄τον ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠ'ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ!!!

lt.aldo raine είπε...

γιατί να μην με αρέσει? το 7 και το 3 με άρεσαν...το 2 εντάξει.

πιο πολύ με άρεσαν τα 20...το πρώτο μέρος του 19...13...12...11...10...9...6...5...4.

lt.aldo raine είπε...

το Donnie Darko είναι τόσο καλο πια???? όλοι το έχουν ψηφίσει και σε πολύ πολύ καλή θέση.

CineTV-world είπε...

1. Το MDB δεν σου αρέσει; Τι ρωτάω... Αφού δεν σου αρέσει ο Eastwood!!!

2. Το Donnie Darko το είδα εκεί κοντά όταν βγήκε... Ή 2002 ή 2003 πρέπει να το είδα και μου άρεσε, είναι αρκετά τρελή και πρωτότυπη ταινία, αλλά δεν ξετρελάθηκα κιόλας (8,5/10)...

lt.aldo raine είπε...

με άρεσε αρκετά...αλλα προτιμώ το σκοτεινό ποτάμι.

Simply Burgman είπε...

"Καλά, θα τη βρω και μόνος μου..."
xaxaxaxaxaxaxa!!Σαν απειλή ακούστηκε αυτό!!

1.Λοιπόν,είδα τη Σκυλόπολη..:/:/:/:/Τι να πω,είμαι μπερδεμένος!Δεν μπορώ να αποφασίσω αν μου άρεσε πολύ ή απλά ήταν πρωτότυπη...Η αλήθεια είναι ότι δεν με άγγιξε, ήταν ψυχρή και ένοιωσα αποκομμένος από την ιστορία.Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα,όμως,και αλληγορική, χωρίς να καταφέρω να πιάσω τον παλμό και τον πυρήνα της.Τεσπα,αυτό ήταν...Δεν βλέπω άλλες ταινίες,έκλεισα!Όποια και να δω,δε νομίζω να τη βάλω,οπότε...ΑΝΤΕΓΕΙΑ!!!

2.Το ΜΕΜΕΝΤΟ το έχω δει και πρώτο σε μερικές,αλλά κάθε βαθμός ευπρόσδεκτος είναι!!

3.Το Ντάρκο το είχα δει πολύ παλιά και δε μου άρεσε πολύ...

CineNaupigos είπε...

"Μα κι εγώ θα βάλω Άρχοντα ρε!!!Γιατί να μην βάλω;;!Αμφισβητείτε όμως ότι ήταν απόλυτο μπλοκμπάστερ;;Και Ιππότη θα βάλω,που ήταν απόλυτο μπλοκμπαστερ!"

Η λέξη μπλοκμάστερ έχει αρνητική χροιά. Λες και ξεπήδησε από το ίδιο καζάνι των χολιγουντιανών αποβρασμάτων που μας σερβίρονται κατά καιρούς. Μεταξύ μας δεν ξέρω αν πήγαινε εκ των προτέρων για τα εισιτήρια που τελικά έκανε (αλήθεια ποιος ήξερε πολλά για τον Τόλκιν και το έργο του πριν το 2001;;;;), αλλά επιμένω πως ο όρος blockbuster είναι υποτιμητικός.
Άμα είναι έτσι, εγώ είμαι σουπερ-μπλοκμπαστεράς!! (7 ταινίες που πηγαίναν και για τα εισιτήρια έχω στην εικοσάδα)

Πολύ χαίρομαι που πολλοί έχουν δει τα Ουράνια Πλάσματα!! :-))

Σκέφτεται κανείς άλλος να βάλει το Shortbus στην εικοσάδα....;;;

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

Αν κάτι με εκπλήσσει είναι η Εξιλέωση! Είχα αρχίσει να πιστεύω ότι μόνο σε μένα άρεσε! :)

Simply Burgman είπε...

"Δεν είναι ότι το ξανάδα και δεν μου άρεσε, απλά προτίμησα να μη βάλω ταινία με κάποιον που φορά στολή νυχτερίδας... :P"

Ενώ να βάλεις στη δεύτερη θέση μια ταινία με ξωτικά που τριγυρνούν ξυπόλυτα για να "σκοτώσουν" ένα δαχτυλίδι,έβαλες!!!!!!!:Ρ

Simply Burgman είπε...

Ναυπηγέ,διαφωνώ...Είναι μια αντικειμενικότητα που δεν μπορείς να την αμφισβητήσεις και παίρνει αρνητική χροιά μόνο από τον εκάστοτε χρήστη της λέξης. Εγώ δεν το είπα με καμία τέτοια διάθεση.

Annie_Hall είπε...

"κανε μια ανανέωση και κάντο top40...εγώ αυτό θα κάνω...η δεν θα την αναρτήσω καθόλου.
α και τα έχω γαμήσει λίγο με τα νούμερα...σε λίγο οι ταινίες θα αρχίζουν να με βρίζουν"

Σιγά ρε Aldo, δεν είναι και πυρηνική φυσική! Είκοσι πρέπει, είκοσι θα βάλω. Και θα κάνω edit να προσθέτω τις τύψεις μου από κάτω.

"το Donnie Darko είναι τόσο καλο πια?"

Το Donnie Darko είναι cult. Το ακολουθεί ολόκληρο ρεύμα και αρέσει σε πολλούς. Εγώ νομίζω πρέπει να το ξαναδώ. Δεν με είχε ξετρελάνει αλλά δεν το είχα δει και καλά.

"Η αλήθεια είναι ότι δεν με άγγιξε, ήταν ψυχρή και ένοιωσα αποκομμένος από την ιστορία.Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα,όμως,και αλληγορική, χωρίς να καταφέρω να πιάσω τον παλμό και τον πυρήνα της."

Ίσως η μόνη ταινία του Τρίερ που με έχει αγγίξει τόσο πολύ. Απίστευτα συμβολική και τίποτα δεν είναι τυχαίο. Σε αυτό το χωριό δίνεται μια χάρη(Grace) και αντί να είναι ευγνώμονες και να τη χρησιμοποιήσουν με σύνεση και προς όφελός τους, την εκμεταλλεύονται στο έπακρο με αποτέλεσμα να γυρίσει εις βάρος τους. Η σκηνή που σκοτώνει ένα ένα τα παιδιά είναι σπαρακτική, πως γίνεται να μην σε άγγιξε(κι άλλος με πέτρα αντί για καρδιά με βρήκε); Τα δικαστήρια-συμβούλια έχουν τη μορφή παρωδίας, όλοι κοιτούν στην αντίθετη πλευρά από το πρόβλημα και στο τέλος όλοι ζητάνε κάτι από την Grace που όλο δίνει χωρίς να ζητάει τίποτα, μέχρι το ξέσπασμα! Τι μου τη θύμισες τώρα...

"Σκέφτεται κανείς άλλος να βάλει το Shortbus στην εικοσάδα."

Το σκέφτηκα πολύ αλλά έφτασε δυο τρεις θεσούλες πιο κάτω. Τι ταινιάρα κι αυτό.

"Ενώ να βάλεις στη δεύτερη θέση μια ταινία με ξωτικά που τριγυρνούν ξυπόλυτα για να "σκοτώσουν" ένα δαχτυλίδι,έβαλες!"

Πες τα. Και κλέβουν και τα κοντίσιονερ του κόσμου!

Simply Burgman είπε...

"Πες τα. Και κλέβουν και τα κοντίσιονερ του κόσμου!"

Γιατί δεν το έπιασα;;;;

"(κι άλλος με πέτρα αντί για καρδιά με βρήκε)"
Τι να σου πω,όπως ανέφερα, είμαι συγχυσμένος...Θα την ξαναδώ κάποτε στο μέλλον,γιατί είναι σίγουρα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και δεν είπα ότι δε μου άρεσε...Απλά ότι δεν ξέρω πόσο μου άρεσε!

Υ.Γ:Η λίστα μου είναι στο μπλογκ του Ζαμουκ,οπότε....όσοι πιστοί,προσέλθετε!!!

CineTV-world είπε...

Προς Γιώτα:

"Αν κάτι με εκπλήσσει είναι η Εξιλέωση! Είχα αρχίσει να πιστεύω ότι μόνο σε μένα άρεσε!"

Απ'ότι βλέπεις, δεν άρεσε μόνο σε σένα... ;)

Προς Poetuck:

1. "Ενώ να βάλεις στη δεύτερη θέση μια ταινία με ξωτικά που τριγυρνούν ξυπόλυτα για να "σκοτώσουν" ένα δαχτυλίδι,έβαλες!!!!!!!"

Ναι, μόνο που υπάρχει μια τεράστια διαφορά: Οι άρχοντες δεν είναι ρεαλιστικές ταινίες, αλλά καθαρόαιμες ταινίες φαντασίας...

2. "Εγώ δεν το είπα με καμία τέτοια διάθεση."

Εσύ μπορεί να μην το είπες με τέτοια διάθεση, αλλά συνήθως ακριβώς με τέτοια χρησιμοποιείται ο συγκεκριμένος όρος...

ΥΓ: Θα προσέλθω, αλλά αισθάνομαι λίγο άσχημα να γράψω για πρώτη φορά στο blog του zamuc σε ανάρτηση που δεν είναι δική του... Ίσως να το αφήσω μέχρι να αναρτήσει και τη δική του λίστα και μετά... Ελπίζω να καταλαβαίνεις...

Προς Annie:

1. Άσε τα edit και βάλε τις ταινίες που γουστάρεις πραγματικά...

2. "Το Donnie Darko είναι cult. Το ακολουθεί ολόκληρο ρεύμα και αρέσει σε πολλούς"

Κι αν το ακολουθεί ρεύμα, δεν μου λέει κάτι... και πάλι για μένα είναι "απλά" πολύ καλό (8/10). :P

3. Τα λες τόσο τέλεια για το Dogville που συμφωνώ απόλυτα.

4. ""Σκέφτεται κανείς άλλος να βάλει το Shortbus στην εικοσάδα."

Το σκέφτηκα πολύ αλλά έφτασε δυο τρεις θεσούλες πιο κάτω. Τι ταινιάρα κι αυτό."

Άσε με μωρέ με τον ανώμαλο (ίου!!! :/)... σταδιάλο!!! :P ;)

CineTV-world είπε...

Ααα!!! Έβαλα και κειμενάκια στην ανάρτηση... :P

Simply Burgman είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Simply Burgman είπε...

Υ.Γ:Θα με πεθάνεις στην αγωνία,ρε!Κι άλλοι σχολίασαν άκυρα!Πες τα κι εδώ,αν θες!:Ρ

CineTV-world είπε...

ΥΓ: Προτιμάς εδώ; Και γιατί έχεις αγωνία; Λες και δεν ξέρεις τι γνώμη μου για τις επιλογές σου!!! Κάποιες μου αρέσουν πάρα πολύ, κάποιες άλλες όχι... Περίμενε μέχρι να αναρτήσει και ο Zamuc τη λίστα του και θα πω 2 λογάκια παραπάνω, αλλά λογικά δε θα'πρεπε να έχεις αγωνία... ;) :P

Simply Burgman είπε...

Ρε ξέρω τον πυρήνα,αλλά θέλω να δω συγκεκριμένες επισημάνσεις...Τέσπα,όπως θες εσύ.

Annie_Hall είπε...

Ζηλιάρη βάλαμε κειμενάκια; Έκανες πολύ καλά, τώρα είναι ολοκληρωμένη η λίστα :)

Αλλαγή δεν κάνω, κυρίως γιατί πρέπει να σκεφτώ τι να βγάλω και τι να βάλω. Απλά κάποιες δεν μου πέρασαν καν από το μυαλό και νιώθω άσχημα. Πιθανότατα να μην κατέληγαν μέσα στη λίστα αλλά δεν της φώναξα καν στην οντισιόν!

Fauntleroy για τον Λέγκολας ήταν το αποτυχημένο χιούμορ με το κοντίσιονερ!

"Άσε με μωρέ με τον ανώμαλο (ίου!!! :/)... σταδιάλο!"

Φίλε μου μέσα στο σοκαριστικό τσοντοθέαμα που προσφέρει κρύβονται οι μεγαλύτερες αλήθειες. Θέλει όμως ανοιχτό μυαλό! Τρέφω πραγματικά απέραντο σεβασμό για αυτή την ταινία. Είναι τόσο in your face και πραγματική, χωρίς να γίνεται δήθεν όμως!

Σταδιάλα είναι το σωστό :)

Simply Burgman είπε...

Ζηλιάρηηηηη!!Τώρα είδα τα κειμενάκια!!
1.Οι Ταφές ήταν όντως πολύ καλή,πάρα πολύ!
2.Θα έγραφα κι εγώ για τις Ζωές πιο πολλά,αλλά πάει καιρός που την είδα και δε θυμόμουν!!:Ρ
Λατρεύω το γεγονός ότι οι Γερμανοί εκφράζουν μέσα από το σινεμά τους μια λύπη και μετάνοια για όλα όσα έχουν κάνει οι άθλιοι ηγέτες τους...
3.Η Εξιλέωση μου άρεσε πολύ λίγο,δεν κατάλαβα ποτέ γιατί τόσος ντόρος...
4.Το Α.Ι δεν μπορώ να φανταστώ τι αριστούργημα θα είχε γίνει αν το είχε κάνει ο Κιούμπρικ,αλλά τώρα....ήταν πολύ "Σπιλμπεργκικό"...
5.Ώρες και Βαβέλ...απλά δε μου άρεσαν!!:/:/:Ρ

lt.aldo raine είπε...

""Φίλε μου μέσα στο σοκαριστικό τσοντοθέαμα που προσφέρει κρύβονται οι μεγαλύτερες αλήθειες. Θέλει όμως ανοιχτό μυαλό! Τρέφω πραγματικά απέραντο σεβασμό για αυτή την ταινία. Είναι τόσο in your face και πραγματική, χωρίς να γίνεται δήθεν όμως!""

se arese to ken park??

Annie_Hall είπε...

"se arese to ken park?"

Δεν το έχω δει. Τι είναι; Βαριέμαι να το ψάξω.

lt.aldo raine είπε...

είναι κάτι ""περίεργο"" που εγώ τουλάχιστον τα λατρεύω κάτι τέτοια.


http://www.imdb.com/title/tt0209077/

http://www.youtube.com/watch?v=Ddufqu1mEfM

CineTV-world είπε...

Προς Annie:

1. Μου τη δίνει στα νευράκια αυτό το "φίλε"... Και δεν αναφερόμουν γενικά στην ταινία, αλλά συγκεκριμένα σε μια σκηνή που ξεπερνούσε τα όρια της ανωμαλίας...

2. "Σταδιάλα είναι το σωστό"

Για σένα... :P

Προς Poetuck:

0. Ναι ρε... πρώτη φορά στη δική σου λίστα είδα κείμενο... :P Ειλικρινά πάντως, από χθες το βράδυ μου ήρθε να γράψω και 2 λόγια και τα έγραψα σήμερα πριν δω τη λίστα σου... Ένας βασικός λόγος είναι ο Ναυπηγός που μου είπε πως θα γράψει κι αυτός... Ε δε γινόταν η μία λίστα να έχει κείμενο και ή άλλη όχι... Του Ναυπηγού δε θα'χει βιντεάκια, οπότε η δικιά μου θα φαίνεται καλύτερη... :P ;) :/

1. Καλύτερη και απ΄το No Country... :P

2. Και γω έχω 2-3 χρόνια που το είδα...

3. Δεν πειράζει... και γω δεν κατάλαβα για το No Country... :P

4. Εκτός από "Σπιλμπεργκικό" (=γαμάτο) ήταν και πολύ Κιουμπρικικό (=περισσότερο γαμάτο):

Από IMDB:

"# Includes many of the trademarks of Stanley Kubrick. Among these are the narration at the beginning; portrayal of dehumanization and the dark side of human nature; the shots down the length of tall, parallel walls, and "The Glare", with David's head tilted and eyes looking upwards; the scene in the bathroom; the three-way conflict between David, Monica and Martin; an obsessed hero; imaginary worlds; a journey towards freedom/knowledge; the use of previously composed music in Richard Strauss "Der Rosenkavalier".

# Stanley Kubrick worked on the project for 12 years before his death, but along the way decided to let Steven Spielberg direct, saying it was "closer to his sensibilities". The two collaborated for years, resulting in Kubrick giving Spielberg a complete treatment and lots of conceptual art for the film prior to his death."

5. :/ :/ :/ :/ :P ;) :/

Annie_Hall είπε...

1. Τώρα το είπα κανονικά, όχι όπως το λέω όταν νευριάζω!!! Sorry πάντως, όταν κόψεις το μαρή θα το κόψω κι εγώ :) Ε για μια σκηνή δεν πειράζει

CineTV-world είπε...

1. Το "μαρή" έχει πλάκα... μαρή!!! :P :/ Για τη συγκεκριμένη σκηνή πειράζει και παραπειράζει (ξέρεις πολύ καλά για ποια σκηνή λέω). Η σκατο-ανωμαλάρα!!! :S :S :S @#$%^&*!@#$%^&*

W. είπε...

Ωωωωωωωωωωω!!!!!!!!!! Επιτέλους!

20. Μεγάλη ταινία... Με φοβερά ζεν φιλοσοφία... αλλά δεν ξέρω αν θα καταφέρει να χωρέσει.

19. Πολύ καλό, αλλά και πάλι όχι εικοσάδα. Πάντως ο Τζόουνς πρέπει να ψάξει κι άλλο τη σκηνοθεσία, έχει ταλέντο!

18. Μμμμμ... Τη δεύτερη φορά που το ξαναείδα δε με ενθουσίασε κιόλας. Συμβατικό σε σχέση με το θέμα του. Άντε, βγάλε περίστροφο τώρα :Ρ ;)

17. Εγώ δεν το πάλεψα!!!! Στη μέση το άφησα. :/ :Ρ

16. Ουκ έχει δει :/ :)

15. ΕΡΓΑΡΑ! Από τις λίγες ταινίες για τις οποίες μπορώ να πω ότι μας αφορούν όλους... Ακόμη και την κατίνα της διπλανής πόρτας. Τρομερά δυνατό.

14. Κι όμως δεν το έχω δει ακόμη!

13. Ο Φον δε θα καταφέρει ποτέ του να ξαναφτάσει σε τόσο ψηλά επίπεδα.

12. Μόνο στο 12;;;; :Ρ ;)

11. Υπέροχη, αλλά είχε μια ψυχρότητα που με ξενέρωσε... Πάντως είναι από τα καλύτερα γερμανικά των τελευταίων ετών. Πολύ καλό.

10. Αν δεν είχε τα πιο σπαστικά παιδάκια που έχω δει ποτέ σε ταινία ίσως να μου άρεσε περισσότερο!

9. Θέλω τόσο πολύ να το ξαναδώ!

8. Είδα μόνο το 1, που μου άρεσε πολύ, αλλά ΟΚ, μέχρι ενός σημείου.

7. Πρέπει να το δω ολόκληρο :Ρ :/

6. Προτιμώ τα ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ.

5. Πάρα πολύ καλό... Αν είχε και πιο ρηξικέλευθη σκηνοθεσία...

4. Κι όμως... σχετικά το θεωρώ ελαφρώς υπερεκτιμημένο. Ειδικά αν αρχίσω συγκρίσεις με ΜΠΑΣΤΕΡΔΟΥΣ, ΠΑΛΠ, ΜΠΡΑΟΥΝ...

3. Συμφωνώ απόλυτα!

2. Νιααααααααααααα!!!!!!! Έλα τώρα!

1. :) :) :) :) :) :) :)

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΜΕΝΤΟ! ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!

Πάντως ευτυχώς έβαλες το ΜΩΡΟ στη θέση που σχεδόν του αξίζει ;) :Ρ

CineTV-world είπε...

Εγώ να δούμε πότε θα σου πω "επιτέλους"... :P

18. Τον κακό σου τον καιρό!!! :S :P ;)

17. Δεν παλεύεσαι ρε!!! Άκου παράτησε στη μέση τέτοια ταινιάρα!!! :/ :/ :/

16. Κακώς, πολύ κακώς...

15. Αχ... αν δεν είχες και μένα, ούτε που θα το ήξερες... :P ;)

14. Κάποια στιγμή, αν ευκαιρέσεις... :P

13. Μάλλον, το πιθανότερο...

12. Ναι!!!

11. Ευχαριστώ!!! :/ Πάντως εμένα αυτή η ψυχρότητα με ξενέρωσε περισσότερο στην ΚΟΡΔΕΛΑ...

10. Η Briony ήταν γαμάτη ρε!!! Δε θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερη επιλογή για το συγκεκριμένο ρόλο.

8. Ε δες και το 2ο μέρος!!! Κι αυτό μισό το άφησες...

7. Βλ.14...

6. Εγώ όχι (προφανώς). Μου αρέσουν πάρα πολύ, αλλά παραείναι ψυχοπλακωτικά και γι'αυτό έμειναν εκτός... Το Βαβέλ είναι πιο ανθρώπινη ταινία... Δείχνει πως δεν διαφέρουμε και τόσο οι άνθρωποι...

5. Δηλαδή τι να έκανε;!;!; Μια χαρά καραγαμάτη σκηνοθεσία είχε!!!

4. Εγώ πάλι, ελαφρώς υποτιμημένο το θεωρώ...

3. Έπρεπε να φτάσουμε στο 3 για να συμφωνήσεις απόλυτα;!;!; Να υποθέσω πως και στη δική σου λίστα το ίδιο 3 θα δω... :P

2. Που είσαι; :P

ΥΓ1: "ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΜΕΝΤΟ! ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!"

Επέλεξα πιο συναισθηματικές ταινίες...

ΥΓ2: "Πάντως ευτυχώς έβαλες το ΜΩΡΟ στη θέση που σχεδόν του αξίζει"

Για μένα δεν υπάρχει αυτό το "σχεδόν"...

W. είπε...

Μάλλον το ΠΣΚ... Δεν έμεινε κι άλλος χρόνος! :Ρ

17. Σου έχω πει ρε, εδώ παράτησα την ΚΟΡΔΕΛΑ στα 20 λεπτά, είναι στιγμές που έχω τις κακές μου και γίνομαι πολύ σττριμμένος :Ρ ;)

15. Οι υπόλοιποι ΑΚΟΜΗ να το δουν;;

12. Καλά, θα τα πούμε και αύριο μεθαύριο με τη λίστα :Ρ :/ :)

11. Εμένα όχι. Νομίζω ότι αυτό ήθελε να πετύχει ο Χάνεκε, μια αντικειμενική, αποστασιοποιημένη καταγραφή. Αυτό που με πείραξε ήταν ο "ευρωπαϊσμος" που είχε σε πολλά σημεία.

10. Έλα τώρα με το σπαστικό!! Τα άλλα τα δίδυμα πάντως ήταν τα χειρότερα :S :S :S :S :/ :)

6. Μόνο εγώ γουστάρω ψυχοπλάκωμα;; :Ρ :/ ;)

5. Θα μπορούσε και καλύτερα...

3. Εννοώ με τη γνώμη σου... Δυστυχώς δεν μπαίνει στη λίστα :Ρ

CineTV-world είπε...

15. Μάλλον... Τι να πεις;!;!; :/ :/ :/

11. Ενώ ο Florian Henckel von Donnersmarck δεν ήθελε να πετύχει αυτό!!! :/

10. Πραγματικά είσαι πολύ στριμμένος ώρες-ώρες... η Briony σπαστικό έπρεπε να είναι και αυτό η ταινία το πέτυχε... Δεν είναι λόγος για να μη σου αρέσει η ταινία...

6. Και γω γουστάρω, αλλά όχι τόσο πολύ και όχι σε τέτοιο βαθμό που να έβαζα 21G στην 20άδα...

5. Καλά... αν το πάρουμε έτσι, σχεδόν όλοι θα μπορούσαν και καλύτερα...

3. :/ :/ :P Κάτι μου λέει πως δε θα'χεις καμία ταινία φαντασίας...

Simply Burgman είπε...

"Αυτό που με πείραξε ήταν ο "ευρωπαϊσμος" που είχε σε πολλά σημεία."

Α γεια σου...Η εντύπωση που μου έχει δώσει ο Χάνεκε μέχρι τώρα είναι ότι είναι υπερβολικά ευρωπαικός και ότι εσκεμμένα και επιτηδευμένα αποκρύπτει πληροφορίες,λες και δεν ξέρουμε τι έχει γίνει...Και στον Κρυμμένο και στην Κορδέλα έγινε αυτό,όπου είναι σα να μυρίζει από χιλιόμετρα η μπριζόλα και να μη σου λέει ο μάγειρας ότι έχει μαγειρέψει το συγκεκριμένο πιάτο,αφήνοντάς σε "κρεμάμενο και αναρωτώμενο"!!:/:/:/
Πάντως η Κορδέλα για παράτημα δεν είναι,την παραδέχομαι ως σπουδαία ταινία...

"11. Ενώ ο Florian Henckel von Donnersmarck δεν ήθελε να πετύχει αυτό!!! :/"

Μα,είναι όνομα κι αυτό;;;!!:Ρ

"Επέλεξα πιο συναισθηματικές ταινίες..."
Ε καλά,πολλές που έβαλες ήταν τελείως μέσα στο αίμα και στην αναισθησία!!

Simply Burgman είπε...

@B.

1&3:Δεν το έχεις δει 2η φορά,έτσι;Άμα το δεις,δε σου ξαναλέω,όπως δεν ξαναλέω στον Γ. που το έχει δει.

4. Είχε τα Trademarks,αλλά είναι σα να χρησιμοποιώ εγώ σε ένα μυθιστόρημα μια τεχνική του Ντοστογιέφσκι,δεν είναι το ίδιο!!!!(Όχι ότι ο Σπίλμπεργκ απέχει από τον Στάνλευ όσο εγώ από τον Ντοστογιέφσκι,προφανώς....).Δεδομένου ότι ό,τι έκανε ο Σ.Κ ήταν τουλάχιστον πάρα πολύ καλό,αυτή η ταινία θα μπορούσε να βγει αριστούργημα...

5.Ναι!

CineTV-world είπε...

Α. Αν δεν ευρωπαΐζει ένας Ευρωπαίος σκηνοθέτης, ποιος θα ευρωπαΐζει;!;!;

Β. "Μα,είναι όνομα κι αυτό;;;!!"

Έτσι νομίζω...

Γ. "Ε καλά,πολλές που έβαλες ήταν τελείως μέσα στο αίμα και στην αναισθησία!!"

Αν μια ταινία έχει πολύ αίμα, δε σημαίνει απαραίτητα πως δεν είναι συναισθηματική... Και ποιες "πολλές" είναι τελείως μέσα στην αναισθησία;!;!;

1. Όχι, δεν το έχω δει 2η φορά το No Country, αλλά δεν πέρασαν ούτε 2 χρόνια από τότε που το είδα-το'χω σχετικά πρόσφατο και το θυμάμαι σχετικά καλά... Υπάρχουν άλλες παλαιότερες ταινίες που δεν έχω ξαναδεί...

4. Ναι, θα μπορούσε... αλλά κι έτσι είναι σχεδόν αριστούργημα... Μου φαίνεται σχεδόν αδιανόητο ολόκληρος Kubrick να δείχνει τέτοια εμπιστοσύνη και τέτοιο σεβασμό στον Spielberg που να του παραδίδει το σχέδιό του και κάποιοι να τον υποτιμάνε!!! Άσε που το Α.Ι. είναι καλύτερο από πολλές ταινίες του Kubrick (κατά τη γνώμη μου πάντα)... Και στην τελική και μόνο για τη ΛΙΣΤΑ δεν δικαιούται κανένας να τον αμφισβητεί... Για μένα (πάλι και πάντα), είναι καλύτερη π.χ. απ΄την ΚΟΡΔΕΛΑ...

5. Λυπάμαι χάσατε, η σωστή απάντηση ήταν "όχι"... :P ;)

Annie_Hall είπε...

"Αν μια ταινία έχει πολύ αίμα, δε σημαίνει απαραίτητα πως δεν είναι συναισθηματική."

Αν μια ταινία έχει πολύ αίμα, είναι γαμάτη!

CineTV-world είπε...

Εκτός απ'αυτό (αν και μεταξύ μας... δεν ισχύει πάντα)... :P ;)

Simply Burgman είπε...

Α.Παν μέτρον άριστον....

Β.Κι εγώ...

Γ.Χάριν υπερβολής το είπα...Αλλά πιστεύω ότι οι εξής ταινίες δεν έχουν περισσότερο συναίσθημα από το ΜΕΜΕΝΤΟ:Κινγκ Κονγκ,Κιλλ Μπιλ,Μπάστερδοι,Dogville,Ζωές,Μη Αναστρέψιμος και Άρχοντας......

Δ.Εγώ κρίνω εκ του αποτελέσματος και αυτό εκφράζω.Αλλά από ποιες ταινίες του Κιούμπρικ είναι καλλίτερη η Α.Ι,ρε;;;!!!Διαφωνώ κάθετα!!!

Υ.Γ:Δε χρειάζεται να εξηγείς κάθε φορά ότι είναι άποψή σου,τα έχουμε πει αυτά και είναι προφανή.

Annie_Hall είπε...

Μπάστερδοι,Dogville,Ζωές των Άλλων έχουν πολύ συναίσθημα. Όπως όμως και το Memento. Είναι κατ΄εξοχήν συναισθηματικό έργο και μετά γίνεται και εγκεφαλικό. Αυτός ο συνδυασμός είναι που το κάνει τόσο καλό.

CineTV-world είπε...

Γ. Εγώ πιστεύω πως έχουν και περισσότερο συναίσθημα, αλλά και περισσότερη κινηματογραφική μαγεία... :P ;)

Δ. Δε θα απαντήσω γιατί δεν έχω όρεξη να ξεκινήσουμε αυτή τη συζήτηση (φοβάμαι πως θα πάει μακριά η βαλίτσα και βαριέμαι)... Θα πω μόνο πως 3-4 ταινίες του Kubrick είναι καλύτερες για μένα... :P

ΥΓ: Μπορεί να μπει κάποιος τυχαία στο blog και να νομίζει πως είμαι κανένας μλκς όμως... :P

Προς Annie:

Για μένα είναι περισσότερο εγκεφαλικό το Memento.

ΥΓ: Την ψηφοφορία που έβαλα (πάνω απ΄την αναζήτηση)... την είδατε;;; :P :)) :/

Annie_Hall είπε...

"ΥΓ: Την ψηφοφορία που έβαλα (πάνω απ΄την αναζήτηση)... την είδατε;"

Ενώ με αυτό δεν θα σε παρεξηγεί κανένας :Ρ Δεν ψηφίζω, δεν έχει την επλογή "εκνευριστικός μέχρι αηδίας, απορώ γιατί έρχομαι σε αυτό το blog, μακάρι να του κοπεί η dsl"

ΥΓ: Την τελευταία κατάρα δεν την εννοώ καθόλου, την παίρνω πίσω εκατό φορές, αν γίνει κάτι τέτοιο να με δείρεις. Ήταν πολύ κακό αλλά δεν μπορούσα να κρατηθώ.

CineTV-world είπε...

1. Αν είναι να με παρεξηγήσει κάποιος που δεν έχει καθόλου χιούμορ (γιατί μόνο έτσι θα το παρεξηγήσει κάποιος), δεν με απασχολεί καθόλου...

2. Έχει τόσες άλλες επιλογές όμως... :P ;) :/

3. Αν δε δω τουλάχιστον 10 ψήφους μέχρι να λήξει η ψηφοφορία (ειλικρινά δεν πρόκειται να ψηφίσω)... θα το κλείσω το blog (αν όχι οριστικά, τουλάχιστον για 1 μήνα)... :P ;) :/

ΥΓ: Αν είμαι εκνευριστικός μέχρι αηδίας κι απορείς γιατί έρχεσαι σε αυτό το blog... μην ξανάρχεσαι Qρία μου... :P ;)

Annie_Hall είπε...

Ρε μας απειλεί κιόλας! Επίσης δεν υπάρχει η επιλογή "λίγο λιγότερο από την Annie Hall". Δεν ξέρω, δεν με εκφράζει κάτι... Θα το σκεφτω.

CineTV-world είπε...

1. Ναι, σας απειλώ!!! Εδώ βριζόμαστε... αυτό σε πείραξε τώρα!!! :P :/

2. Αν ήταν να βάλω λίγο λιγότερο από τον καθένα από εσάς... ξέρω πως ο καθένας θα ψήφιζε την αντίστοιχη επιλογή... :P ;)

3. Αποκλείεται να μη σε εκφράζει κάτι!!! Ολόκληρες 5 επιλογές έβαλα... Υπάρχει ποικιλία... :P ;) :/

4. Καλά, σκέψου το.

Annie_Hall είπε...

2. Δεν μίλησα για τους άλλους.

3. Σαν τις εκλογες. 100 επιλογές και όλες ίδιες!

4. Δεν θα μου πεις εσύ τι θα κάνω :Ρ

ΥΓ: Όπως κατάλαβες βαριέμαι αφόρητα. Δεν περνάει η ώρα γαμώτο και δεν έχω κάνει και τη δουλειά που έχω! Οι Παρασκευές δεν είναι για να δουλεύουμε...

CineTV-world είπε...

2. Το ξέρω, αλλά αν έβαζα για σένα, θα ζήλευαν... :P ;)

3. Εμείς στο Ελλάντα έτσι κάνουμε και σ'όποιον αρέσει... Νταξ;;; Αλλιώς μην ψηφίζεις, άσε να αποφασίσουν άλλοι για σένα... :P :/ :/

4. Νταξ, δε θα σε πω εγώ τι να κάνεις, μην ακολουθείς αυτά που λέω... Νταξ τώρα;;; :P :/

ΥΓ: Ενώ οι Δευτέρες π.χ. είναι...

Simply Burgman είπε...

Δ.Ε,δε θα κάτσω να συγκρίνω και Κιούμπρικ με Σπίλμπεργκ,τώρα!!!!!

Υ.Γ:Και τι θα σε πείραζε;Δεν το έχεις συνηθίσει;;;:Ρ

Annie_Hall είπε...

ΥΓ: Οι Δευτέρες και οι Παρασκευές είναι οι αγαπημένες μου μέρες. Αλλά σήμερα πέρασε σαν νερό η ώρα μέχρι τις δυόμιση και μετά ήρθε μια βαρεμάρα απίστευτη! Και συνήθως είμαι χαλαρά αλλά σήμερα είχα δουλειά(που δεν την τέλειωσα και καλά, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).

CineTV-world είπε...

Προς Poetuck:

Δ. Καλά, πάντως πολλές ταινίες του Spielberg είναι καλύτερες απ΄τις περισσότερες του Kubrick... Τέλος συζήτησης. :P

ΥΓ: Μη με μπερδεύεις με σένα... :P

Simply Burgman είπε...

Δ.Οκ, ό,τι πεις!Απλά από εδώ και πέρα έχεις χάσει κάθε ψήγμα κινηματογραφικής αξιοπιστίας από μένα!!!!:Ρ

Υ.Γ:Όχι ρε,δεν μπερδεύω...Για σένα λέω!!!

CineTV-world είπε...

Δ. Πολύ μεγάλη μπούρδα και χοντρομλκ αυτό το "κινηματογραφική αξιοπιστία" (ειδικά αν την έχασα από σένα κιόλας... :/ :P)!!! Δηλαδή όποιος έχει την ίδια άποψη με μας, είναι κινηματογραφικά αξιόπιστος γιατί εμείς είμαστε "γνώστες" του αντικειμένου... είμαστε "ειδικοί" ρε παιδάκι μου, πως να το κάνουμε!!! Ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι κινηματογραφικά αναξιόπιστοι!!! Βολικότατη μλκ (και κρυφοφασιστικά υποτιμητική-όποιος δεν συμφωνεί με το γούστο μας είναι αναξιόπιστος-"κατωτέρου γούστου")... ;) :/ :/ Σοβαρά πιστεύεις πως υπάρχει κινηματογραφική αξιοπιστία/αναξιοπιστία στο προσωπικό-υποκειμενικό γούστο του καθενός;!;!; Αν απλά πέταξες μια μλκ για να γελάσουμε, νταξ... :P :/ :/

ΥΓ: Α νταξ τότε!!! Πάλι καλά, γιατί νόμιζα πως είχες μπερδευτεί... :/ :/ :/ :/ :/ Αλλά τελικά είσαι τελείως... μπερδεμένος!!!

Simply Burgman είπε...

Δ.Πολύ μεγάλη μπούρδα και χοντρομλκ αυτό το σχόλιο όλο που έγραψες....Μην παρασύρεσαι,έχουμε πει,ρε!!!

ΥΓ:Ε,είσαι μεγάλος...μπερδεμένος!!!!!!:Ρ;)

King Mob είπε...

Πόσο διαφωνώ με όσα λές για το A.I. δεν περιγράφεται..έχω κάνει ΕΙΔΙΚΗ αναφορά στην λίστα μου...Ευτυχώς όσο έχει πάρει το μάτι μου δεν το έχει ψηφίσει άλλος!

CineTV-world είπε...

Προς Poetuck:

Γιατί ρε θες να με νευριάσεις πάλι; Καλά δεν μιλάμε τόσο καιρό; Είπα εγώ για πλάκα: "Μπορεί να μπει κάποιος τυχαία στο blog και να νομίζει πως είμαι κανένας μλκς όμως... :P" και συ να μη χάσεις ευκαιρία, αμέσως να την πεις τη μλκ σου!!! Δεν φταίω εγώ αν "έχουμε πει" και συνεχίζεις να λες τις ίδιες μλκς... Απ΄το cinemag την έλεγες αυτή τη μλκ: "κινηματογραφική αξιοπιστία"...!!! Κι ενώ "έχουμε πει"... συνεχίζεις και τη λες!!!

ΥΓ: Μπορεί, αλλά όχι όσο είσαι εσύ... :P ;)

CineTV-world είπε...

Προς King Mob:

Αφού έχεις κάνει "ΕΙΔΙΚΗ αναφορά" στην λίστα σου... ΜΠΡΑΒΟ!!! Τελικά έχεις απόλυτο δίκιο... είναι η χειρότερη ταινία της δεκαετίας!!! Μάλλον όχι, η χειρότερη ταινία όλων των εποχών... χειρότερο και απ΄το Plan 9 ακόμα!!! Και ο Spielberg είναι ο χειρότερος σκηνοθέτης... είναι κρίμα να αδικείται έτσι ο Ed Wood!!! Παραδέχομαι πως έκανα μεγάλη μλκ που έβαλα το Α.Ι. στις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας!!! Πραγματικά ευτυχώς που όσο έχει πάρει το μάτι σου, δεν το έχει ψηφίσει κανένας άλλος... Μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος!!! Αλλά δικαιολόγησέ με μωρέ, δεν "ξέρω από ταινίες", δεν έχω "κινηματογραφική αξιοπιστία"... Προφανώς το γούστο μου είναι τελείως χάλια...

ΥΓ: Την είχα δει την "ΕΙΔΙΚΗ αναφορά" πριν να στείλεις το μήνυμα κι επειδή ήσουν υπερβολικός και προκλητικός, απέφυγα να γράψω σχόλιο... Α και κάτι τελευταίο: Δυστυχώς για σένα, το έχω δει σε 1-2 λίστες ακόμα!!! Μιλάμε για τεράστια καταστροφή (κάτι σαν το 2012)... Κάποιοι άνθρωποι δίνετε πολύ μεγάλη σημασία στις λίστες και στο αν θα τα καταφέρουν οι ταινίες της προτίμησής σας!!! Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ για την "ΕΙΔΙΚΗ αναφορά"...

Annie_Hall είπε...

Καλά ρε Τζακ άραξε! Σου θίξανε τον Στίβεν και αγρίεψες...

Εγώ το A.I. φυσικά δεν το έχω δει(ξέρω ότι δεν θα μου αρέσει και προτιμώ να δω άλλες ταινίες πρώτα) αλλά θα σε υπερασπιστώ γιατί ότι και να είναι(και μια μαύρη οθόνη όλη την ώρα να δείχνει) δεν παίζει να είναι χειρότερο της Ονειροπαγίδας και πιο βαρετό από τα Πάθη του Χριστού :)

CineNaupigos είπε...

Πωπω ρε Τζακ λίγο πατριωτικά δεν το πήρες;;; :-/ Ο τύπος εκφράζεται όσο πιο πολιτισμένα μπορεί και στο κάτω κάτω την κατακραυγή της ταινίας (την οποία ταινία δεν την έχω δει και γι'αυτό δεν μπορώ να κρίνω) την έχει αναρτήσει στο προσωπικό του blog. Στο κάτω κάτω προσωπική του γνώμη είναι, αστον να πιστεύει ότι θέλει...

Υ.Γ. Έχω την εντύπωση ότι δεν έχει ξαναμπεί να γράψει κάτι στο blog σου. Αν όντως ισχυεί κάτι τέτοιο, ε τότε όντως κράξτον- ειναι λίγο απαράδεκτο να σου κανει σχόλιο μόνο για αυτην την ταινία.
Αν όμως σχολιάζει γενικά στο blog σου, ε τότε είσαι λίγο υπερβολικός. :-)

CineTV-world είπε...

Annie... απλά δεν μπορώ να ακούω υπερβολικές μλκς... Όπως είπα και προηγουμένως... την είχα δει την "ΕΙΔΙΚΗ αναφορά" πριν να στείλει το μήνυμα κι επειδή ήταν υπερβολικός και προκλητικός, απέφυγα να γράψω σχόλιο... αλλά αφού έγραψε στο blog μου, να μην του απαντούσα; Και πως θα έπρεπε να απαντήσω κατά τη γνώμη σου δηλαδή; Αν ερχόταν κάποιος στο blog σου και σου έλεγε:

"Πόσο διαφωνώ με όσα λές για το Inglourious Basterds δεν περιγράφεται..έχω κάνει ΕΙΔΙΚΗ αναφορά στην λίστα μου...Ευτυχώς όσο έχει πάρει το μάτι μου δεν το έχει ψηφίσει άλλος!"

Πως θα του απαντούσες; Όχι πως εγώ τρελαίνομαι με το A.I. και τον Spielberg όπως εσύ με τον Tarantino και το IB... αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω... Θεωρώ υπερβολική και προκλητική τη συγκεκριμένη γνώμη του για να τη σεβαστώ περισσότερο και θεωρώ πως απάντησα όπως έπρεπε... Αφού έγραψε λες και περίμενε να ακούσει "μπράβο", το άκουσε...

ΥΓ: "ξέρω ότι δεν θα μου αρέσει και προτιμώ να δω άλλες ταινίες πρώτα"

Αυτή η σιγουριά θα σε φάει... Κάνε μου τη χάρη να το δεις λίγο σύντομα για να μου πεις αν ήταν πολύ καλύτερο απ'ότι περίμενες ή όχι...

CineNaupigos είπε...

Τώρα όσον αφορά την λίστα μου μερικές επισημάνσεις - ερωτήσεις...

1. Μπήκα στο seagazing και δεν είδα πουθενά το όνομα μου στην λίστα - μόνο του firefist είδα να φιλοξενείται στο blog σου. Προφανώς για άγνωστο λόγο δεν με πήρε το μάτι τους. Να τους κάνουμε διευκρίνιση εσύ ή εγώ;; Προσωπικά θα έλεγα εσύ, γιατί δικό σου είναι το μπλογκ, αλλά δεν έχω πρόβλημα απλώς πεστο μου (πριν το τέλος του μήνα...)

2. Συγγνώμη που έχω αργήσει να σου στείλω την λίστα αλλά έπεσε πολύ διάβασμα τελευταία. Τώρα ολοκληρώνω τα σχόλια και στην στέλνω (ως σχόλιο να την στείλω;;;)

3. Διλογία ταινιών μπορώ να βάλω ως μια ταινία;; Η διλογία που έχω υπόψη μου είναι σχετικά άγνωστη. Το 95% των ψηφοφόρων δεν θα την έχει ακουστά και το 99% δεν θα την έχει δει (ναι, προσωπικά πιστεύω ότι μόνο εγώ την έχω δει από αυτούς που ψηφίζουν). Μπορώ plz plz plz plz πολυ-αγαπημένε μου Τζακ να την βάλω;;;;; Και ας χρεώσουν τα ποντάκια στην μια από τις 2 ταινίες.

Αυτά! Αναμένω οδηγίες. :-))

CineTV-world είπε...

Προς Ναυπηγό Vol.1:

Απάντησα στην Annie... :P ;) Αλλά:

1. "Ο τύπος εκφράζεται όσο πιο πολιτισμένα μπορεί"

Μα και γω όσο πιο πολιτισμένα μπορούσα απάντησα!!!

2. "Στο κάτω κάτω προσωπική του γνώμη είναι, αστον να πιστεύει ότι θέλει..."

Εγώ τον αφήνω και γι'αυτό δεν σχολίασα όταν είδα την ανάρτησή του... Αυτός ήρθε εδώ μόνο και μόνο... δεν ξέρω και γω γιατί!!! Για να προκαλέσει; Για να κάνει τον έξυπνο; Για να μου αλλάξει γνώμη; Δεν ξέρω τι ήθελε να πετύχει!!! Να εκφράζεις απλά την άποψή σου είναι σεβαστό, αλλά να το κάνεις με προκλητικό τρόπο, όχι.

ΥΓ: Όντως... ήρθε μόνο γι'αυτό!!! "έχω κάνει ΕΙΔΙΚΗ αναφορά στην λίστα μου": Ε ΜΠΡΑΒΟ!!! "Ευτυχώς όσο έχει πάρει το μάτι μου δεν το έχει ψηφίσει άλλος!" :/ :/ :/...!!! Όταν κάποιος λέει κάτι τέτοιο για μια ταινία (και μάλιστα για ταινία που δεν το αξίζει)... πως θα έπρεπε να απαντήσω;!;!; Μια χαρά απάντησα, το κάνατε θέμα λες και τον έβρισα!!! :/ :/ :/ Αλήθεια, πως και δεν το'χεις δει; Αφού σου αρέσουν οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας...

CineTV-world είπε...

Προς Ναυπηγό Vol.2:

1. Α ναι; Δεν το πρόσεξα... πάντως εγώ σε είχα δηλώσει κανονικά μαζί με τον firefist... Θα το αναφέρω εγώ... ;)

2. (ναι...)

3. Ναι μωρέ, σιγά... Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα (όχι πως αν το επηρέαζε θα με πείραξε)... :P ;) Απλά στα σχόλια γράψε σε ποιο απ΄τα 2 μέρη προτιμάς να πάνε οι βαθμοί (όχι πως αν δεν το κάνεις θα έχει σημασία :P)...

ΥΓ: Να ξέρεις πως η ανάρτησή σου δε θα έχει trailers (βαριέμαι ρε)... :P

Annie_Hall είπε...

Πάντως δεν θα νευρίαζα και δεν θα απαντούσα έτσι :Ρ Γενικά τα παίρνω πιο χαλαρά κάτι τέτοια. Άσε που έχω ακούσει τόσες μαλακίες για τον Ταραντίνο που δεν δίνω σημασία.

Δεν έχω χρόνο για να δω μια ταινία για την οποία έχω ακούσει τα χειρότερα από ανθρώπους που έχουν παρόμοια γούστα με μένα.

CineTV-world είπε...

1. Εσύ είσαι καλός άνθρωπος... :P Εγώ δείχνω το ποιόν μου και στο προφίλ μου... Αν δεν το διάβασε, δε φταίω εγώ... Δεν μπορεί να με κατηγορήσει κανένας πως δεν προειδοποιώ... :P ;)

2. Πωωω μωρέ με την ξεροκεφαλιά σου!!! Τον κακό τους τον καιρό όλοι όσοι λένε τα χειρότερα!!! :P ;) :/

Annie_Hall είπε...

Συμφωνώ απόλυτα: Είμαι πολύ καλός άνθρωπος!

CineTV-world είπε...

Και γω πολύ κακός... Γκρρρρρ!!! @#$%^&*!@#$%^&* :/ :/ :/

CineNaupigos είπε...

@Τζακ:
ΥΓ:
"Να ξέρεις πως η ανάρτησή σου δε θα έχει trailers (βαριέμαι ρε)... :P"
Μωρέ και αφίσες να έχει θα είναι πολύ ωραία- ειναι η δική μου λίστα άλλωστε! :-P :-))

Υ.Γ.2 Να σου πω εκ των προτέρων ευχαριστώ πολύ που με φιλοξενείς στο blog σου και μάλιστα μου κάνεις και ολόκληρη ανάρτηση. :-) :-) :-)
Υ.Γ.3 Τέλειωσα τα σχόλια! Ήρθε η μεγάλη ώρα... (...βαράνε γρήγορα τα τύμπανα...) Και...

CineNaupigos είπε...

Δοκιμή

CineTV-world είπε...

ΥΓ2: Δε θέλω βλακείες... Σιγά τη θυσία!!! :P ;)

ΥΓ4: "Δοκιμή" :)) :P Το 1ο το έσβησα ήδη (το κράτησα μην ανησυχείς :P)...

CineNaupigos είπε...

Πωπω φασισμός!!! Τόοοοοοοοοοοοοοοοοοοσα μηνύματα μου έσβησες!!!! ;-) :-P :-)) :-D

CineTV-world είπε...

Με κατέστρεψες μ'αυτό το 1 ρε... :P ;)

ΥΓ: Εγώ δεν έσβησα τίποτα!!! :P :/ ;)

CineTV-world είπε...

Μέχρι τις 8:00-8:30 το πολύ... θα είναι έτοιμη η ανάρτηση (μπορεί και νωρίτερα)...

Annie_Hall είπε...

Nαι νωρίτερα γιατί δεν πρόλαβα πολλά μηνύματα πριν σβηστούν και στις 8:30 θα φύγω :)

CineNaupigos είπε...

Ρε Τζακ μήπως πήρες το "κολλάει" και άρχισες να σβήνεις μηνύματα αβέρτα;;;;
Η εγώ ξέχασα να πατήσω "Καταχώρηση σχολίου" (παναγιά μου δηλαδή...) ή εσύ έσβησες ένα μήνυμα μου σχετικό με τις διορθώσεις των λαθών των κειμένων μου... :-/ :-/ :-/

"Nαι νωρίτερα γιατί δεν πρόλαβα πολλά μηνύματα πριν σβηστούν και στις 8:30 θα φύγω :)"
Χαχαχα ύπουλη Αννι διαβάζεις τις εμπειριστατωμένες μου απόψεις σχετικά με τις ταινίες (...λέμε τώρα...) πριν κάνει ο Τζακ επίσημη ανάρτηση....
Το Atonement είδες τι θέση το έχω;;

CineNaupigos είπε...

"Η εγώ ξέχασα να πατήσω "Καταχώρηση σχολίου" (παναγιά μου δηλαδή...) ή εσύ έσβησες ένα μήνυμα μου σχετικό με τις διορθώσεις των λαθών των κειμένων μου... :-/ :-/ :-/"

Κατα λάθος εννοώ προφανώς να το έσβησες...

Annie_Hall είπε...

Όχι. Γιατί να έχεις το Atonement στη λίστα? Δεν ήταν λίστα με τις πιο βαρετές ταινίες της δεκαετίας!

Είδα ότι έχεις χαμηλά τους Μπάστερδους! Γιατί;

lt.aldo raine είπε...

""Το Atonement είδες τι θέση το έχω;;""

ρε αστο atonement...basterds έβαλες??

lt.aldo raine είπε...

""Είδα ότι έχεις χαμηλά τους Μπάστερδους! Γιατί;""

ρε annie γιατί έχω την εντύπωση ότι μονο σε μας άρεσε τόσο??:P σχεδόν κανεις δεν το έχει βάλει...

Annie_Hall είπε...

Πρέπει να το δει πολλές φορές κάποιος για να βιώσει το μεγαλείο του. Προφανώς δεν το έκαναν ακόμη ;)

CineNaupigos είπε...

"Όχι. Γιατί να έχεις το Atonement στη λίστα? Δεν ήταν λίστα με τις πιο βαρετές ταινίες της δεκαετίας!"
Δεν το είχα ρε, απλώς στο είπα να ψαρώσεις σε περίπτωση που δεν είχες προλάβει να διαβάσεις τους τίτλους ταινιών... :-/
Εδώ ούτε καν το έχω δει... (ναι, μην αρχίσεις του στυλ: καλά κάνεις, let it stay this way και άλλα τέτοια γιατί ο Τζακ παραμονεύει... :-P)

"Είδα ότι έχεις χαμηλά τους Μπάστερδους! Γιατί;"
Γιατί έτσι!!! Do you pull any force? :-P

Annie_Hall είπε...

Βάλτε όπου θέλετε τους Μπάστερδους και τις υπόλοιπες του Tarantino, εγώ εκτέλεσα το χρέος μου στον Άντρα και κοιμάμαι ήσυχη! Τη μέρα που θα δείτε την ταινία δεύτερη ή τρίτη φορά θα καταλάβετε πόσο αξίζει :Ρ Τότε θα είναι αργά να σώσετε την κινηματογραφόφιλη ψυχή σας!

Simply Burgman είπε...

Αυτό που έχουμε πει,Τζακ,είναι να μην πωρώνεσαι..Χαλάρωσε λίγο!!!Για μένα,ναι,χάνεις κινηματογραφική αξιοπιστία όταν μου λες ότι ο Σπίλμπεργκ έχει κάνε ΠΟΛΛΕΣ ξκαλλίτερες ταινίες από τον Σ.Κ,όπως κερδίζεις σε κάποιον άλλον που συμφωνεί μαζί σου...Είναι πάρα πολύ απλό!!!!Η αξιοπιστία έγκειται απλούστατα στη συμφωνία μεταξύ γουστων.Δεν είμαι κανένας που κατηγορεί τον Σπίλ ως κάποιον μαλάκα σκηνοθέτη,αλλά αυτό που λες πιστεύω πως δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Ρε Ναυπηγε,πότε θα την πετάξεις εσύ;;Και δε σχολιάσες τη δικια μου!!

Μπάουερ,ο Ζαμουκ την ανάρτησε τη δικιά του...:Ρ

CineNaupigos είπε...

"Ρε Ναυπηγε,πότε θα την πετάξεις εσύ;;Και δε σχολιάσες τη δικια μου!!"
Κάτσε m'boy, είχα δουλειές και τρεξίματα, τρέχω να σχολιάσω... :-)

Και εγώ θεωρώ υπερτιμημένο τον Σπίλμπεργκ. Από όσες ταινίες του έχω δει. Καλός αλλά όχι και να μείνει το όνομα του στην ιστορία.

Simply Burgman είπε...

Δεν είναι υπερτιμημένος...Νομίζω έχει τη θέση που του αξίζει,αφού νομίζω ότι θεωρείται ένας καλός εμπορικός σκηνοθέτης,με ικανότητα στην αφήγηση.Δεν λένε ότι είναι και τεράστιος σκηνοθέτης!

CineNaupigos είπε...

Ρε του έχουν δώσει 2 Όσκαρ Σκηνοθεσίας, πλάκα με κάνεις;;; :-/ :-/ :-/
Και για το πρώτο πες ότι το κέρδισε με το σπαθί του (συγκλονιστική σκηνοθεσία η Λίστα). Το δεύτερο;; Άσε ρε, προκατελειμμένος γενικά δεν είμαι, αλλά με τον Σπίλμπεργκ δεν το αντέχω: τον έχω δει και σε λίστες με τους καλύτερους σκηνοθέτες όλων των εποχών!! Ήμαρτον δηλαδή.

W. είπε...

Ο Σπίλμπεργκ ήταν ανέκαθεν μεγάλη ταλεντάρα, άσχετα αν πολλές φορές νέρωσε το κρασί του στη συνέχεια. Η ΔΙΑΣΩΣΗ είναι μια χαρά.

Simply Burgman είπε...

Καλά,άσε τα Όσκαρ!!
Δε σε βλέπω να απαντάς με τον ίδιο ζήλο στον Τζακ,όμως,που λέει αυτά που λέει για τον Κιού!!!!K

W. είπε...

Καλά, δε χωράνε συγκρίσεις με τον Κιούμπρικ... Άσχετα αν μερικές ταινίες του Σπίλμπεργκ είναι καλύτερες από μερικές ταινίες του Κιούμπρικ, που ισχύει!!!!!!!!

Simply Burgman είπε...

Καλά,όλοι έχουν κάνει κάποια στιγμή κάτι τέτοιο....Και μερικές ταινίες του Σπίλ είναι καλλίτερες κι από κάπιιες του Μπέργκμαν ή του Χίτσκοκ,τι σημαίνει αυτό;!!!

Υ.Γ:Έχετε δει το Colour me Kubrick,με το Μάλκοβιτς;Καλό,αν είσαι φαν του Σ.Κ,αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ καλλίτερο!

lt.aldo raine είπε...

""Άσχετα αν μερικές ταινίες του Σπίλμπεργκ είναι καλύτερες από μερικές ταινίες του Κιούμπρικ, που ισχύει""

opos???

Simply Burgman είπε...

Λοχαγέ,ο Λίστα είναι καλλίτερη από το Fear and Desire και το Day of the Fight:P:P:P:))

W. είπε...

Ναι ρε Φοντ, αλλά εσύ κάνεις λες και είπε ότι ο Στάνλεϊ είναι καλύτερος από τον Στήβεν, πράγμα που δεν ισχύει!! Είπε απλά ότι μια ταινία του Σπιλ είναι τόσο καλή που μόνο 3 του Σταν τη φτάνουν, που είναι υποκειμενική άποψη βεβαίως, και όχι και τόοοοοοσο υπερβολική!

W. είπε...

Καλά, δε θα πω για ΛΙΣΤΑ γιατί θα ουρλιάζεις.

MINORITY καλύτερο από ΣΠΑΡΤΑΚΟ υποκειμενικά.

lt.aldo raine είπε...

"" Λοχαγέ,ο Λίστα είναι καλλίτερη από το Fear and Desire και το Day of the Fight:P:P:P:))""

les??:P

""Καλά, δε θα πω για ΛΙΣΤΑ γιατί θα ουρλιάζεις.""

ma i lista texnika ine i kaliteri doulia tou...

to minority me arese...alla o spartakos ine katorthoma.

a kai i kaliteri tainia tou stan...den giristike pote:P

Simply Burgman είπε...

" ο Στάνλεϊ είναι καλύτερος από τον Στήβεν, πράγμα που δεν ισχύει!"
Εεεεεεεεεεεεεεεε;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!

"MINORITY καλύτερο από ΣΠΑΡΤΑΚΟ υποκειμενικά."
Τελείως όμως!!!!!!!!!!!!!!

W. είπε...

Ωπ, ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΕΠΡΑΞΑ, ήθελα να πω ότι δεν ισχύει ότι ο Στήβεν είναι καλύτερος από τον Στάνλεϊ. Πυροβολείτε ελεύθερα, έγραψα άθελα μου μεγάλη μακακία!!!!!!!!!

Βασικά ΟΚ, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι πολύ καλύτερος από το ΜΑΪΝΟΡΙΤΙ, απλά έκανα ένα αποτυχημένο παράδειγμα.

@ Τζακ

11. Όχι, ήθελε να βγάλει συναίσθημα... Αλλά δε με άγγιξε και τόσο τη δεύτερη φορά.

10. ΟΚ, βασικά δεν ήταν αυτός ο λόγος... Καλή ταινία, αρκετά καλή, αλλά πέρα από το γαμάτο φινάλε είχε αδυναμίες για εμένα. Το πρώτο μισό βαρετό, ο πόλεμος αποτυπώνεται επιφανειακά νομίζω, η Νάιτλι ξυλάγγουρο...

6. Καλή μαντεψιά! :Ρ

5. Σωστά! :/ :Ρ ;)

3. Μπιιιιιιιιιιπ! Λάθος! :Ρ

King Mob είπε...

Τώρα είδα τα σχόλια για εμένα.
Δεν είπα κάτι για το γούστο σου, ούτε έγω καμμία επιθετική διάθεση. Χαλάρωσε λίγο!
Δεν έχω λόγο ούτε να σε προσβάλλω ούτε τίποτα. Αν το ήθελα θα έγραφα διαφορετικά. Το πρόβλημα μου είναι με την ταινία όχι εσένα.
Απλά μισώ αυτήν την ταινία!
Όσο είχα χαζέψει λίστες δεν είχα δεί ψήφους και είχα χαρεί (παραδέχομαι ότι μπορεί να μου ξέφυγε καμμία όπως λές). Την είδα σε σένα και έγραψα μια γνώμη, ούτε ανώνυμα ούτε για βρίσιμο (κρατάω τις βρισιές για την ταινία).
ΜΗΝ ΠΑΘΙΑΖΕΣΑΙ ΤΟΣΟ. ΓΙΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΙΛΑΜΕ.
Και μήν είσαι αγενής.

CineTV-world είπε...

Προς Ναυπηγό:

1. "Η εγώ ξέχασα να πατήσω "Καταχώρηση σχολίου" (παναγιά μου δηλαδή...) ή εσύ έσβησες ένα μήνυμα μου σχετικό με τις διορθώσεις των λαθών των κειμένων μου..."

Μάλλον δεν το έστειλες...

2. "αλλά με τον Σπίλμπεργκ δεν το αντέχω: τον έχω δει και σε λίστες με τους καλύτερους σκηνοθέτες όλων των εποχών!! Ήμαρτον δηλαδή."

Εεε... και γω τον έχω στο αντίστοιχο αφιέρωμα που έκανα... :S :P

Προς Annie:

"Όχι. Γιατί να έχεις το Atonement στη λίστα? Δεν ήταν λίστα με τις πιο βαρετές ταινίες της δεκαετίας!"

Τον κακό σου τον καιρό ρε!!! :P

Προς W:

Α. "Ο Σπίλμπεργκ ήταν ανέκαθεν μεγάλη ταλεντάρα", "μερικές ταινίες του Σπίλμπεργκ είναι καλύτερες από μερικές ταινίες του Κιούμπρικ, που ισχύει!!!!!!!!"

Συμφωνώ απόλυτα, αλλά χάνεις και συ "κινηματογραφική αξιοπιστία"!!! Ε Poetuck, και ο W δεν χάνει τώρα ή μόνο για μένα τα λες κάτι τέτοια "ωραία";;; :/ :/ :/

Β. "Βασικά ΟΚ, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι πολύ καλύτερος από το ΜΑΪΝΟΡΙΤΙ, απλά έκανα ένα αποτυχημένο παράδειγμα."

Πως μπορείς να συγκρίνεις 2 τελείως διαφορετικές ταινίες;!;!; Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης...

10. Το πρώτο μισό ήταν ίσως το καλύτερο!!! Δεν ήταν σκοπός της ταινίας να αποτυπώσει την κτηνωδία του πολέμου... είχε άλλη ιστορία να διηγηθεί... Και ξυλάγγουρο είσαι και φαίνεσαι!!! :P

CineTV-world είπε...

Προς Poetuck:

1. Ρε δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα ("κινηματογραφική αξιοπιστία")!!! Τελείως γελοίο μου ακούγεται (δεν χαρακτηρίζω εσένα με αυτό το σχόλιο)... Λες και υπάρχει επαγγελματισμός στο προσωπικό-υποκειμενικό γούστο του καθενός και χάνουμε αξιοπιστία!!! Δεν υπάρχει αντικειμενικότητα, άρα δεν υπάρχει και αξιοπιστία... Σε αυτό είμαι απόλυτος και κάθε φορά που θα το λες... με τον ίδιο τρόπο θα σου απαντώ...

2. Κλείνουμε ραντεβού την Τετάρτη στου Zamuc;

3. "Δεν είναι υπερτιμημένος...Νομίζω έχει τη θέση που του αξίζει,αφού νομίζω ότι θεωρείται ένας καλός εμπορικός σκηνοθέτης,με ικανότητα στην αφήγηση.Δεν λένε ότι είναι και τεράστιος σκηνοθέτης!"

Ε βέβαια, μωρέ... Ο Kubrick τον είχε σε εκτίμηση (προφανώς), ο Scorsese τον σέβεται και είναι φιλαράκια (έχει πει πως όλοι τους παιδεύονται για να βρουν τη σωστή γωνία λήψης ενώ ο Spielberg την ξέρει απ΄την αρχή)... Αλλά που να'ξεραν αυτοί πως είναι απλά ένας καλός εμπορικός σκηνοθέτης!!! :/

4. "Και μερικές ταινίες του Σπίλ είναι καλλίτερες κι από κάπιιες του Μπέργκμαν ή του Χίτσκοκ,τι σημαίνει αυτό;!!!"

Ε τι να σημαίνει μωρε; Αυτό ακριβώς σημαίνει, τίποτε άλλο... Δηλαδή όταν το είπα εγώ για τις ταινίες του Kubrick, γιατί διαφώνησες και είπες πως έχασα "κινηματογραφική αξιοπιστία"; Μήπως τώρα έχασες και συ "κινηματογραφική αξιοπιστία" απ΄τον εαυτό σου;!;!; :P

5. ""MINORITY καλύτερο από ΣΠΑΡΤΑΚΟ υποκειμενικά."
Τελείως όμως!!!!!!!!!!!!!!"

Όπως ακριβώς είναι και η αντίθετη γνώμη σου...

CineTV-world είπε...

Προς King Mob:

Συγγνώμη, αλλά όταν ο άλλος έρχεται να γράψει για 1η φορά στο blog και το μόνο που έχει να πει είναι ένα αρνητικό σχόλιο για μια ταινία που μου αρέσει πάρα πολύ... ε το θεωρώ αγενέστατο και μόνο με αγένεια μπορώ να απαντήσω... Δε θα έγραφα ποτέ για πρώτη φορά σε άλλο blog, αρνητικό σχόλιο για ταινία που αρέσει πολύ στον κάτοχο του blog... Το θεωρώ και προκλητικό και κάπως προσβλητικό (σίγουρα αγενές)... Αν δεν κάνω λάθος, υπάρχει και ο όρος τρολ (έτσι δεν το λένε;) για σχόλια του τύπου: "έχω κάνει ΕΙΔΙΚΗ αναφορά στην λίστα μου...Ευτυχώς όσο έχει πάρει το μάτι μου δεν το έχει ψηφίσει άλλος!"... Σα να ερχόμουν εγώ στο blog σου για πρώτη φορά και να'γραφα: "Για τα BROKEBACK MOUNTAIN και OLDBOY έχω κάνει ΕΙΔΙΚΗ αναφορά στην λίστα μου για το πόσο τα μισώ... Ευτυχώς όσο έχει πάρει το μάτι μου δεν τα έχει ψηφίσει άλλος (υποθετικά...)!"!!! Δε θα'κανα ποτέ κάτι τέτοιο... Κι αφού μου λες: "ΜΗΝ ΠΑΘΙΑΖΕΣΑΙ ΤΟΣΟ. ΓΙΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΙΛΑΜΕ", εσύ γιατί μισείς μια ταινία τόσο πολύ και χαίρεσαι που δεν τη βλέπεις σε άλλες λίστες;!;!; Λόγια; Ξέρω και γω να λέω...

ΥΓ: Μερικοί άνθρωποι αντιλαμβάνεστε μόνο την αγένεια του άλλου (κι ας είναι και δικαιολογημένη)!!! Τέλος πάντων, ελπίζω τώρα να κατάλαβες...

Simply Burgman είπε...

"Κλείνουμε ραντεβού την Τετάρτη στου Zamuc;"
Ποιος ήρθε;;;

lt.aldo raine είπε...

den varethikes?

CineTV-world είπε...

Δεν θα μπορούσα να ζήσω με τόσο μεγάλες τύψεις αν δεν έκανα την αλλαγή... :p

ΥΓ: Πάντως δεν μου πήρε πάνω από 5-10 λεπτά...

lt.aldo raine είπε...

to afieroma sta kalitera finale den tha to kaneis telika?? oti thimame xerome:)

CineTV-world είπε...

Α παράτα μας ρε βλαμμένε!!! Β) :)

ΥΓ: Εδώ βαριέμαι να κάνω για τις καλύτερες ταινίες του 90 και πετάγεσαι και μου λες για τα φινάλε;!;!; Αυτό ήθελα να το κάνω αν έβρισκα τα βίντεο στο youtube, αλλά δεν γίνεται να τα βρω όλα...

celin είπε...

Ο Σπηλμπεργκ συγκαταλεγεται στους μεγαλυτερους σκηνοθετες εν ζωη.

Σου αρεσε τοσο πολυ το A.I?k εγω τη θεωρω μια πολυ καλη ταινια.Σιγουρα υποτιμημενη.Δε θα την εβαζα στις 20 καλυτερες των 00's αλλα μια οχταρα στα 10 τη παιρνει ανετα!!
Χαιρομαι που σου αρεσε κ το αριστουργημα ΟΙ 3 ΤΑΦΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΚΙΑΔΕΣ ΕΣΤΡΑΔΕΣ,ενα χαμηλοτονο,αντιεμπορικο διαμαντι με τη καλυτερη ερμηνεια ever του Τ.Λ.Τ,
πολυ καλος ηταν κ ο Πεπερ.

το head on δεν το χω δει,αλλα θελω να το δω.

Γενικα μου αρεσουν ολες οι ταινιες σου πλην της ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,

Βλεπω κ το ΚΙΝΓΚ ΚΟΝΓΚ?εξαιρετικη,πολυ σπουδαια ταινια!

CineTV-world είπε...

1. Συμφωνώ (άλλωστε τον έχω στη 10άδα ;))

2. Για μένα το A.I. είναι καθαρόαιμο 9.5/10.

3. Να το δεις οπωσδήποτε το Head-On... Το The Edge of Heaven (βλ. 17) το έχεις δει;

4. Η "Πόλη του Θεού" γιατί δεν σου αρέσει;!;!; Τελείως σκορσέζικη είναι...

celin είπε...

Oυτε το edge of heaven εχω δει ουτε το soy cuba που μου ειχες προτεινει εχω δει αλλα θελω να τα δω ολα αυτα...ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΟΜΩΣ?????!!!!!Εδω κανω απο τωρα σκεψεις για το ποτε θα δω το τελευταιο επεισοδια του ογδοου κυκλου...θα πεσει πωρωση μαζι αλλα κ μελαγχολια...

Δε ξερω ρε συ,κατι με χαλασε,δε τη θεωρω κακη ταινια ομως,απλα εμενα κατι δε μου κανε

Αν θες,πηγαινε με με λινκ στην αναρτηση που σχολιασες το everybody s fine me Nte Niro..
θυμαμαι οτι ειχες ξετρελαθει με τη ταινια κ θα ηθελα να σου αφησω ενα πλουσιο σχολιο...θα το αφημα κ εδω,δεν εχω προβλημα,αλλα νομιζω οτι κ εσυ θα προτιμουσες να αφησω το σχολιο μου στην αναρτηση της τανιας,οχι οπου να ειναι..
την ειδα τη ταινια σημερα...στη σκηνη με τον πινακα του γιου του πλανταξα στο κλαμα..κ να ξερεις οτι μπορει να ειμαι ευαισθητος ανθρωπος αλλα σε ταινιες ειχα πολλα χρονια να κλαψω

CineTV-world είπε...

Έλα ρε... εδώ δεν έπεσα εγώ σε μελαγχολία που έβλεπα 24 απ΄το 2003... Με άφησε ικανοποιημένο η σειρά γιατί τέλειωσε με το κεφάλι ψηλά και αυτό το έχουν καταφέρει πολύ ελάχιστες σειρές (ειδικά στην 8η σεζόν δεν ξέρω καμία άλλη που να είχε ικανοποιητικό φινάλε)... Για μένα είχε το 2ο καλύτερο φινάλε που είδα ποτέ σε σειρά (μετά το The Shield που για την πλειοψηφία των τηλεθεατών είχε το καλύτερο τηλεοπτικό φινάλε όλων των εποχών-ναι, είναι τόσο καλό και το να έχω αυτό του 24 δεύτερο δεν είναι καθόλου λίγο) Δεν χαίρομαι που τέλειωσε η απόλυτη Υπερσειράρα, αλλά χαίρομαι που τελείωσε έτσι όπως τελείωσε και δεν απογοήτευσε σαν τα Prison Break και Lost... :) ;)

ΥΓ: Everybody's Fine

Cinefil είπε...

1.Das weisse Band - Eine deutsche Kindergeschichte
2.Dogville
3.Match Point
4.Mulholland Dr.
5.Vozvrashchenie
6.Yadon Ilaheyya
7.Les Choristes
8.Fa Yeung nin Wa
9.Hable con Ella
10.No Country for Old Men
11.There Will be Blood
12.WALL-E
13.Lost in Translation
14.Zodiac
15.Bowling for Columbine
16.Memento
17.Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
18.25thHour
19.Milion Dollar Baby
20.Caché
21.Das Leben der Anderen
22.Dancer in the Dark
23.Volver
24.Slumdog Millionaire
25.Requiem for a Dream

W. είπε...

Πολύ γαμάτη λιστούλα Σινεφίλ! Δεν το περίμενα!

Cinefil είπε...

Χαιρομαι που σου αρεσε η λιστα μου :)

Ιωάννης Moody Λαζάρου είπε...

Δεν έχω δει 2 ταινίες από την 20αδα σου. Το 9 και το 16. Αλλά μου δίνεις το έναυσμα να τα δω. Κατά τ'άλλα, το "Βαβέλ" θα το έβαζα στις 5 πιο υπερτιμημένες της δεκαετίας. Αλλά, απόλυτα σεβαστή η διαφωνία σου.

CineTV-world είπε...

1. Ναι, να τις δεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ...!!! ;)

2. "Κατά τ'άλλα, το "Βαβέλ" θα το έβαζα στις 5 πιο υπερτιμημένες της δεκαετίας. Αλλά, απόλυτα σεβαστή η διαφωνία σου"

Και η δική σου! :p

pani_kon είπε...

είδα χθες το Das Leben der Anderen καταπληκτική ταινία και συμφωνώ πως οι Γερμανοί ξέρουν να κάνουν κινηματογράφο

Υ.Γ το Zwartboek to έχεις δει (http://www.imdb.com/title/tt0389557/)

Υ.Γ2 ο Sebastian Koch πιστεύω αδικείται θα μπορούσε άνετα να κάνει κινηματογραφική καριέρα και στην Αμερική

CineTV-world είπε...

Υ.Γ. ναι, δεν το θυμάμαι καλά τώρα, αλλά σίγουρα δεν ξετρελάθηκα (καλό ήταν, αλλά έχω δει καλύτερες ταινίες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα)

Υ.Γ.2 δεν νομίζω να έχει και τόσο μεγάλη σημασία αυτό για έναν ηθοποιό, μόνο για κάποιον που θέλει να γίνει σταρ...

Δημοσίευση σχολίου