Glourious Focking Basterds!!!








Αυτή τη στιγμή είμαι τελείως... άφωνος, speechless, stumm, muet, silenzioso!!!

ΥΓ: Αργότερα θα προσπαθήσω να γράψω περισσότερα...

First of all, I would like to ask you to let me continue my presentation in Greek for my personal accommodation and only… If you don’t have any objection, I begin:

(Καταρχάς θα ήθελα να σας ζητήσω να μου επιτρέψετε να συνεχίσω την παρουσίασή μου στα Ελληνικά για την προσωπική μου διευκόλυνση και μόνο… Αν δεν έχετε καμία αντίρρηση ξεκινώ: :/)

Chapter 1: Once Upon A Time... In Nazi Occupied France

Από το αριστουργηματικό πρώτο κεφάλαιο των ουσιαστικά Ένδωξον Μπάστερδων ξεκινά ένα μοναδικό γλωσσικό γαϊτανάκι απ’όπου εκτοξεύονται λέξεις κατά ριπάς... Ευτυχώς όμως αυτή τη φορά δεν κουράζει ούτε στο ελάχιστο (βλ. Death Proof)... αντιθέτως μάλιστα, δεν ήθελα να τελειώσει ποτέ!!! Ότι και να πω για τον μονόλογο (ουσιαστικά) του Landa θα είναι λίγο... Το πρόβλημα ήταν πως το βλέμμα μου έτρεχε να προλάβει να μη χάσει ούτε ένα κόμμα… αλλά δυστυχώς 2-3 φορές οι υπότιτλοι άλλαξαν πολύ γρήγορα και στην τελική ένιωθα σα να κρέμομαι απ΄τα χείλη του εκάστοτε ομιλητή ο οποίος δεν μιλούσε πάντα Αγγλικά!!! Ειδικά ο γλωσσομαθής Hans Landa ήταν ο εκφραστής της απόλυτης πολυγλωσσικής φάρσας που μας ετοίμασε ο Tarantino...

Chapter 2: Inglourious Basterds


Ακολουθεί μικρό διάλειμμα με αρνητικό σχόλιο: Ώρα να αναφέρω και κάτι που με ενόχλησε (έστω και πρόσκαιρα)… Στο δεύτερο κεφάλαιο της ταινίας, όπου γνωρίζουμε επιτέλους τους υποτιθέμενους πρωταγωνιστές (αυτούς του τίτλου), μου τρύπησε το νευρικό σύστημα η ενοχλητική προφορά του Pitt στα πρώτα 2-3 λεπτά της εμφάνισής του στην ταινία, αλλά ευτυχώς στη συνέχεια διορθώθηκε μιας και δεν γκάριζε άλλο (δεν το απαιτούσε και ο ρόλος βέβαια)... Τέλος αρνητικού σχολίου. Πάντως αν εξαιρέσω αυτό, όλοι οι βασικοί Μπάστερδοι ήταν υπέροχοι και η φήμη τους δικαίως πήρε μυθικές διαστάσεις ανάμεσα στους Γερμανούς στρατιώτες λόγω αρκετών χαμένων... σκαλπ, αλλά και πολλών σπασμένων ναζιστικών κρανίων...

Chapter 3: German Night in Paris

Όπως πολύ πιθανότατα θα υποπτευτήκατε ορισμένοι (απ΄τις φωτογραφίες που επέλεξα για την ανάρτηση), λάτρεψα τη, μάλλον όχι… να το θέσω καλύτερα: ερωτεύτηκα τη Shosanna (Mélanie Laurent) !!! Καλά, υπερβάλλω... Πάντως ήταν καταπληκτική φυσιογνωμία κι εκφραστικότατη, γεμάτη γοητεία, φινέτσα και δίψα για εκδίκηση... Απολύτως λογικό που την καψουρεύτηκε ο nazi-star Fredrick Zoller (Daniel Brühl). Και πόσο έντονη ήταν η σκηνή της συνάντησής της με τον Landa (τον αφήνω για το τέλος αυτόν), όλη η ένταση και ο πόνος σε ένα βλέμμα!!! Πάντως δεν περίμενα να έχει το τέλος που είχε... όχι τη συγκεκριμένη στιγμή τουλάχιστον!!! Αρχικώς μου έδωσε την εντύπωση πως θα ακολουθούσε η πρώτη πραγματικά κλισεδιάρικη σκηνή της ταινίας με ένα αποχαιρετιστήριο φιλί... αλλά ευτυχώς αυτό το φιλί δεν ήρθε ποτέ. Ο Tarantino δε θα έκανε αυτό το λάθος, προτίμησε να μας αφήσει μαλάκες… Μάλλον προέτρεξα κι έφτασα στο τελευταίο κεφάλαιο…

Chapter 4: Operation Kino


Μία απ΄τις 2-3 καλύτερες σκηνές ήταν ολόκληρο το τέταρτο κεφάλαιο με την παράτολμη συνάντηση τριών Μπάστερδων με την διάσημη star και μυστική πράκτορα της Αγγλίας, Bridget von Hammersmark (Diane Kruger) σ'ένα μπαρ με αρκετούς Ναζί όπου έγινε Ο χαμός στο τέλος. Βέβαια ακόμα μεγαλύτερος (λεκτικός) χαμός ήταν αυτός που προηγήθηκε λίγο πριν. Από την ύποπτη γερμανική προφορά που παρατήρησε αρχικώς ο μεθυσμένος νέος χαζομπαμπάς του γερμανικού στρατού, το παιχνίδι με την αναφορά στον King Kong... μέχρι τα τρία ποτήρια ουίσκι και τους απειλούμενους όρχεις…. απλά μένεις με το στόμα ορθάνοιχτο για άλλη μια φορά. Τώρα που το θυμήθηκα: Δεν πρόλαβα να προσέξω την εξήγηση με το 3 των Γερμανών… βοήθεια!!! :)

Chapter 5: Revenge of the Giant Face

Πέμπτο και τελευταίο κεφάλαιο. Εδώ είναι που ο Tarantino παίρνει την ιστορία του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου για τα καλά στα χέρια του και της αλλάζει τα φώτα και φυσικά πράττει πάρα πολύ σοφά. Καμία μορφή τέχνης δεν οφείλει να είναι πιστή απόδοση της πραγματικότητας… μάλλον το ακριβώς αντίθετο είναι το ζητούμενο. Από την παγκόσμια ιστορία γνωρίζουμε πως ο Hitler αυτοκτόνησε στο Βερολίνο για να γλιτώσει απ΄την επικείμενη εισβολή του σοβιετικού στρατού, αλλά στην κινηματογραφική ιστορία μπορεί κάλλιστα να μείνει πως (SPOILERS) τον σκότωσαν κάποιοι Εβραίοι Μπάστερδοι μέσα σε φλεγόμενο κινηματογράφο του γαλλικού σουρεαλισμού (ποιητική "αηδία"... :/). Πάντως πιστεύω πως θα μπορούσε να ήταν περισσότερο τολμηρός ο Tarantino στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά αυτό το αφήνω για λίγο αργότερα...

Extra Chapter (Προσεχώς στο dvd ;)): Col. Hans Landa/Christoph Waltz

Συμφωνώ πως ήταν καταπληκτικός ο Waltz στο ρόλο του ύπουλου και πανούργου αξιωματικού των SS, Hans Landa… κατάλαβε απόλυτα το νόημα του κειμένου και το απέδωσε όπως θα’πρεπε… Με τις κατάλληλες κινήσεις τους σώματος, τη διαφορετική χροιά της φωνής που απαιτούσε η κάθε γλώσσα ξεχωριστά και τους διάφορους μορφασμούς του συνέθεσε έναν αξιομνημόνευτο ρόλο κινηματογραφικού "κακού". Ήταν πραγματικά πολύ καλός, αλλά μέχρι εκεί. Θέλω να πω πως στην τελική δεν ξετρελάθηκα κιόλας… ίσως να φταίει που είχα ακούσει τόσα και τόσα για την ερμηνεία του… ίσως να φταίει που δεν μου φάνηκε και τόσο κακός για Ναζί… δεν λέω, ήταν κακός (και πανούργος και ύπουλος), αλλά θα μπορούσε και περισσότερο… Έχουμε δει χειρότερους (=καλό) κινηματογραφικούς Ναζί (βλ. Amon Goeth του Ralph Fiennes) που μπροστά τους ο Landa έμοιαζε λιγότερο κακός… Τέλος, ίσως να φταίει που προτιμώ την ερμηνεία του Ledger στο Dark Knight… ξέρω, τελείως διαφορετικοί ρόλοι… αλλά με την ερμηνεία του Ledger έπαθα την πλάκα που δεν έπαθα με αυτή του Waltz κι ας ήταν εξαιρετικός!!! Σίγουρα πρόκειται για την καλύτερη ερμηνεία της ταινίας και μάλιστα με διαφορά, αλλά δεν επισκίασε την ταινία κατά τη γνώμη μου (βέβαια αυτό δεν είναι κακό)… ήταν τόσο δυνατές οι σκηνές, τόσο αριστοτεχνικά σκηνοθετημένες και τόσο καλογραμμένοι οι διάλογοι που καμία ερμηνεία δε θα μπορούσε να επισκιάσει την ταινία.

Όσον αφορά τον χαρακτήρα του Landa δεν κατάλαβα γιατί έκανε την επιλογή που έκανε στο τέλος… Ο Tarantino μπορεί να ήθελε να δείξει πως δεν έχει ηθικούς φραγμούς (ναζιστικούς ηθικούς φραγμούς εννοώ κι ας μην υπάρχει κάτι τέτοιο εξ ορισμού) και πως κοιτάει πάντα το συμφέρον του… αλλά ποιος ο λόγος;;; Αυτό ήταν το πραγματικό συμφέρον του;;; Λες και δεν τον σύμφερε η άλλη, η προφανής, επιλογή (Δε νομίζω να είχε πραγματική ανάγκη σ’αυτό το σημείο της ταινίας να μας καταπλήξει ο Tarantino)… Ή μήπως δεν είχε καν άλλη επιλογή; Λες και δεν ήταν του χεριού του η όλη κατάσταση… Δε βρίσκω λογική εξήγηση… Μου φάνηκε λίγο εκτός χαρακτήρα μιας και ο Landa είχε αποδείξει απ΄την αρχή της ταινίας το πόσο πιστός σκύλος ήταν και πως δεν ήταν απ΄τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να πιαστούν κορόιδο… Θα προτιμούσα χίλιες φορές αν άφηνε να πεθάνουν όλοι στον κινηματογράφο (όπως κι έπραξε τελικά), αλλά να σκότωνε και τους Μπάστερδους και να έπαιρνε στα χέρια του τα ηνία του γερμανικού κράτους ως ο τελευταίος επιζώντας αξιωματικός!!! Έτσι, χωρίς ίχνος δικαίωσης για κανέναν απ΄τους "καλούς" ήρωες της ταινίας. Ο απόλυτος θρίαμβος του κακού… Αναμφισβήτητα θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη ιστορική ανατροπή… Απ΄τη στιγμή που ο Tarantino είχε το "θράσος" να διαστρεβλώσει την ιστορία, γιατί δεν το έκανε ολοκληρωτικά;;; Αυτή είναι η μεγαλύτερη ένστασή μου για τη συγκεκριμένη ταινιάρα.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Όσοι επιμένουν να λένε πως ο Tarantino σκηνοθετεί απλές αντιγραφές (:/) κάνουν μέγα λάθος. Ο άνθρωπος εμπνέεται από τα αγαπημένα του έργα και δημιουργεί κάτι τελείως νέο και φρέσκο (και απίστευτα γαμάτο συνάμα). Βρίσκομαι πολύ κοντά στο να συμφωνήσω με όσους υποστηρίζουν πως πρόκειται για την καλύτερη και πιο αριστοτεχνική ταινία του πολυαγαπημένου σεναριογραφο-σκηνοθέτη (αν κι έχω μεγαλύτερη αδυναμία στα υπερκαυλωτικά Kill Bill). Προφανώς δεν θεωρώ αριστούργημα το Inglourious, αλλά μια ταινία που τείνει προς αυτό και που σίγουρα θα μπορούσε να είναι. Μου αρέσει περισσότερο το Schindler’s List, αλλά είναι τόσο διαφορετικού ύφους ταινίες που και μόνο που κάθομαι και τις συγκρίνω... αδικώ τους Basterds. Τέλος πάντων, θα συνεχίσω να κάνω αυτό το λάθος για λίγο ακόμα μόνο και μόνο επειδή με βοηθά να εκφράσω τη γνώμη μου για το τελευταίο πόνημα του Tarantino. Ενώ η ΛΙΣΤΑ είναι ρεαλιστική και συγκλονιστική, οι Μπάστερδοι είναι απίστευτα γαμάτοι και απολύτως κινηματογραφικοί. Χωρίς αμφιβολία η ταινία είναι ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ με όλη τη σημασία της λέξης. Μια ταινία που απαιτεί τουλάχιστον μία επαναληπτική κινηματογραφική θέαση και αρκετές dvdοθεάσεις.

ΥΓ: Μου φαίνεται αρκετά παράξενο πάντως που η καλύτερη ταινία της σεζόν 2008-2009 κυκλοφόρησε στο τέλος αυτής…!!!

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 9,5/10 (δεν είχε το δικό μου τέλος… ;) :P :/)

70 σχόλια:

academy είπε...

Καταλάβαμε...Είδες παιδί μου ο Τarantino?Ασε που ο ίδιος το έχει δηλώσει.΄΄Προτιμώ να με θυμούνται σαν ένα φοβερό σεναριοφράφο παρά σαν σκηνοθέτη΄΄.Συγκλονιστική η δουλειά στο σενάριο που έκανε.

CineTV-world είπε...

Κάτσε, περίμενε... σε λίγο θα γράψω περισσότερα... ;)

Annie_Hall είπε...

:)

CineTV-world είπε...

Εσύ γιατί χαμογελάς;;; :P

Annie_Hall είπε...

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο νιώθω μια δικαίωση και μια περηφάνια(ούτε γιος μου να ήταν ο Tarantino). Άργησες να το δεις, άργησες να ποστάρεις αλλά ο ενθουσιασμός σου έκανε την αναμονή να αξίζει(εχθές με φάγαν τα refresh όσο ήμουν σπίτι αλλά δεν το πρόλαβα)!

1. Σε ενόχλησε η προφορά ε; Εγώ την είχα συνηθίσει από τα trailers. Πάντως κι αυτό έχει λόγο ύπαρξης. Douchebag βλάχος που δεν καταλαβαίνει τίποτα, ούτε από εντολές ούτε από οργανωμένα σχέδια. Δίνει νόημα στην τελευταία σκηνή και κάνει ξεκαρδιστική τη σκηνή με τους Ιταλούς...

2. Συμφωνώ ότι η Melanie είναι αξιολάτρευτη. Λίγο υπερβολική μερικές φορές αλλά αξιοπρεπέστατη και με ένα πρόσωπο απίστευτα εκφραστικό. Για να γίνει ο έρωτάς σου αβάσταχτος πέρνα από εδώ!

3. Επίσης στο τέλος της συνάντησης Shosanna-Landa αντί για την (κάπως κακή εδώ που τα λέμε) κρίση πανικού, το σενάριο ήθελε τη Shosanna να κατουριέται από φόβο και να ακολουθείται από το πιο αρρωστημένα ποδολαγνικό πλάνο του Quentin. Ίσως να ήταν καλύτερο, ίσως να ήταν αηδία...

4. Στη σκηνή στην υπόγα(εξαιρετική σε κάθε δευτερόλεπτο) ο Άγγλος παραγγέλνει τρία ποτήρια δείχνοντας δείκτη, μέσο και παράμεσο. Αυτό δεν το κάνουν οι Γερμανοί που όταν θέλουν να πουν τρία με το χέρι δείχνουν αντίχειρα, δείκτη και μέσο. Έξυπνη κίνηση του Γερμανού να αρνηθεί να πιει ουίσκι, ποντάροντας και στο ότι η Hammersmark δεν θα άλλαζε τη σαμπάνια(αν και λίγο ρίσκο)!

5. Για τον Landa: Για μένα είναι ο απόλυτος κακός. Ο πραγματικός κακός είναι αυτός που δεν το δείχνει. Δεν έχει καμία ανάγκη να σε κάνει να τον φοβηθείς, απλά κάποια στιγμή θα σε πνίξει με τα ίδια του τα χέρια επειδή δεν σε γουστάρει. Ερμηνεία σε 4 γλώσσες, άνεση με την κίνηση του σώματος , ο Waltz δεν ερμηνεύει τον Landa, είναι ο Landa. Δεν θα σχολιάσω για τον Joker γιατί θα γίνει της τρελής και δεν είναι το κατάλληλο ποστ.

6. Για το φινάλε: O Landa είναι ο πραγματικός Inglourious Basterd. Και πραγματικά ο Tarantino δεν είχε επιλογή. Κάποια στιγμή οι χαρακτήρες πήραν τον έλεγχο και άρχισαν να εξελίσσονται μόνοι τους στο χαρτί. Εκείνος απλά ήθελε να σκοτώσει τον Hitler. Όμως ήθελε να δυσκολέψει τη ζωή των μπάσταρδων σκοτώνοντας όσους ήξεραν γερμανικά. Η μέχρι τώρα πορεία του Landa οδηγούσε μοιραία στο να τους καταλάβει. Άρα πως θα γινόταν και ο Hitler να πεθάνει αλλά και ο Landa να παραμείνει ο πανέξυπνος, εγωκεντρικός μπασταρδάκος που είναι μέχρι τώρα; Από την πρώτη επική σκηνή φαίνεται ότι το μόνο που σκέφτεται ο Landa είναι η υστεροφημία του και η δόξα. Το να τον θυμούνται όλοι σαν τον άνθρωπο που τέλειωσε τον πόλεμο ήταν τεράστιο δέλεαρ(αν και λογάριαζε χωρίς τον κάφρο Aldo)!!!

Αυτά και θα επανέλθω εννοείται(ναι απειλή είναι!).

Annie_Hall είπε...

Jesus τι γκουμούτσα έγραψα; Δεν το είχα καταλάβει... Sorry ρε αν βαριέσαι μην το διαβάσει :)

CineTV-world είπε...

0. "ο ενθουσιασμός σου έκανε την αναμονή να αξίζει"

Σίγουρα... (πρέπει να έφυγες αρκετά νωρίς πάντως...)

1. Νομίζω πως μόνο 1 φορά είδα το trailer γιατί δεν μου άρεσε ιδιαίτερα (φυσικά κι εκεί με ενόχλησε η προφορά)... Αυτό δε σημαίνει πως με ανησύχησε για την ταινία... ήμουν σίγουρος πως θα είναι γαμάτη. "και κάνει ξεκαρδιστική τη σκηνή με τους Ιταλούς" ναι...!!! :)) Όπως είπα, μόνο στην αρχή με ενόχλησε που γκάριζε στους άλλους (ίσως να φταίει που μου θύμισε το στρατό)...

2. Εμένα δεν μου φάνηκε καθόλου υπερβολική πάντως. "Για να γίνει ο έρωτάς σου αβάσταχτος πέρνα από εδώ!" Καλά, δεν είπα πως ξετρελάθηκα κιόλας!!! :P Πάντως και μελαχρινή ωραία είναι. ;)

3. Γιατί κακή κρίση πανικού;!;!; Μια χαρά κρίση ήταν. :S :P Το άλλο δεν ξέρω αν θα ήταν αηδία, αλλά υπερβολικό (ακόμα και για Tarantino) θα ήταν σίγουρα. Για μένα, καλύτερα που το έκανε έτσι...

4. Και που το ήξερε αυτό ο πούστης ο Tara;!;!; "ποντάροντας και στο ότι η Hammersmark δεν θα άλλαζε τη σαμπάνια(αν και λίγο ρίσκο)" Εννοείς για να μην είναι ο μόνος που θα έχει αρνηθεί;

5. α. Προτιμώ, μεταξύ άλλων κινηματογραφικών κακών (βλ. Joker, Bates, Max Cady, Jack Torrance), πολύ περισσότερο τον Hannibal από τον Landa... Το απότομο τίναγμα του Landa στη σκηνή του πνιξίματος μου θύμισε αμυδρά το ξέσπασμα του Hannibal στους φύλακές του, λίγο πριν την απόδρασή του... κι εκεί ο Landa βγαίνει νοκ-άουτ. Αλλά και σε εξυπνάδα πάλι χάνει γιατί ο Hannibal είναι ακόμα ζωντανός κι ελεύθερος σε αντίθεση με τον Landa που λόγω ματαιοδοξίας πιάστηκε κορόιδο (και τον είχα για πιο έξυπνο)
β. "ο Waltz δεν ερμηνεύει τον Landa, είναι ο Landa" δεν είπα το αντίθετο, μπήκε όντως στο πετσί του ρόλου.
γ. "Δεν θα σχολιάσω για τον Joker γιατί θα γίνει της τρελής και δεν είναι το κατάλληλο ποστ." Γιατί όχι; Δε με χαλάει καθόλου να γίνει της τρελής με μία τέτοια συζήτηση... ;)

6. Θα μπορούσε να είναι glourious basterd όμως αν είχε το τέλος που έγραψα παραπάνω... άσε που θα ήταν ο πιο πανούργος και ύπουλος κακός στην κινηματογραφική ιστορία... αντί για ένα κορόιδο που έπεσε θύμα της ματαιοδοξίας του... Δεν παρέμεινε καθόλου πανέξυπνος με το συγκεκριμένο τέλος για μένα. Θα μπορούσε να γίνει ο κυρίαρχος του κόσμου έτσι όπως το σκέφτηκα... "αν και λογάριαζε χωρίς τον κάφρο Aldo" Ε γι'αυτό ακριβώς ήταν κορόιδο στην τελική.

ΥΓ: "Αυτά και θα επανέλθω εννοείται(ναι απειλή είναι!)"

Σε αυτό υπολογίζω... ;)

"Jesus τι γκουμούτσα έγραψα;Δεν το είχα καταλάβει... Sorry ρε αν βαριέσαι μην το διαβάσει :)"

Πρώτον: Μακριά από "Jesus"... ;) :P Και δεύτερον: δε θέλω μλκς... άκου μην το διαβάσω αν βαριέμαι!!! Αν έγραφες λιγότερα θα ένιωθα πως ήταν τελείως αποτυχία το αφιερωματάκι μου στους Μπάστερδους... ;) Άσε που έβαλες και αριθμούς και διαβάζεται πολύ χαλαρά (δεν κουράζει εννοώ)... :)

CineTV-world είπε...

Όχι για να μη λες για "γκουμούτσες"... ;) :P :/

ΥΓ: Annie ξέχασα να σε ρωτήσω, πόσες φορές το έχεις δει μέχρι τώρα;

Annie_Hall είπε...

3. E νομίζω το παραέκανε. Αλήθεια εσύ πιστεύεις ότι ο Landa τη γνώρισε ή όχι;

4. Τι που το ήξερε ρε; Έκανε έρευνα ο άνθρωπος. Για κανέναν τυχαίο τον πέρασες; "Εννοείς για να μην είναι ο μόνος που θα έχει αρνηθεί" Ναι αυτό εννοώ. Αποφάσισε να ρισκάρει και κέρδισε(καλά σχετικό είναι αυτό!).

5. α.Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τον Hannibal. Εκεί τίθεται και το θέμα της διανοητικής αστάθειας που όσο να'ναι βοηθάει λίγο το πνεύμα να ανοιχτεί...
γ. Απλά θεωρώ υπερτιμημένη την ερμηνεία του Ledger, κι επειδή μάλλον είμαι η μόνη ίσως παρεξηγηθώ. Ναι μεν τρομακτικά καλή ερμηνεία αλλά εύκολη και για έναν ηθοποιό στο επίπεδο του Ledger και για έναν άνθρωπο στην ψυχολογική κατάσταση που ήταν τότε.

6. Δεν μπορούσε να έχει άλλο τέλος. Αν τους άφηνε όλους να καούν, απλά δεν θα υπήρχε γερμανικό κράτος μετά. Αν τους έδινε στους αρχηγούς του τρίτου Ράιχ ναι μεν θα δοξάζονταν εκείνη τη στιγμή αλλά δεν θα έμενε στην ιστορία. Και στην τελική, όσα ζήτησε τα πήρε, απλά πήρε κι ένα τατουάζ δώρο! Το ότι δεν υπολόγισε την αντίδραση του Aldo δεν δείχνει ότι είναι κορόιδο αλλά μαθημένος αλλιώς και δεν μπορούσε να υπολογίσει την ανυπακοή του Aldo στους ανώτερούς του.

ΥΓ: Δεν το έχω δει όσες θα ήθελα. Μόνο τρεις...

W. είπε...

Χο χο! Δεν περίμνα να ενθουσιαστείς τόσο :)

Πάντως ίσως να φταίει που δεν το έχω δει σε επαναληπτική προβολή, αλλά ενώ μου άρεσε πολύ, δε με ενθουσίασε τόσο ώστε να το κατατάξω στο ταραντινικό πάνθεον (8,5/10). Σίγουρα πάντως είναι μέσα στις τρεις καλύτερές του και ωριμάζει εσωτερικά μετά την προβολή. Αυτό κυρίως που με ενόχλησε ήταν το δεύτερο κεφάλαιο, όχι κακό, αλλά χωρίς ουσιαστική εξέλιξ στην πλοκή πέραν από τις συστάσεις.

Η σειρά γενικά που μου άρεσαν τα κεφάλαια πάει κάπως έτσι: 5 (αριστουργηματικό), 1 (πολύ πολύ καλό), 4 (επίσης), 3 (καλό), 2 (μέτριο).

Εξαιρετική η ανάλυσή σου στο κάθε κεφάλαιο, ιδιαίτερα λεπτομερειακή κι εύστοχη, δείχνει εμφανώς πόσο αγάπησες δικαίως το φιλμ.

Γαμάτος ο Λάντα. Εμένα πάντως ο Πιτ δε μου την έσπασε-πέτυχε ν γελοιοποιήσει τέλεια το ρόλο του "κληροτράχηλου" αμερικάνου στρατόκαυλου. Κι ο Ροθ καλός ήταν. Εμένα πάλι δε μου άρεσε η Λοράν και το έχω ξαναπεί-αν τη δω εκτός του πλαισίου της ταινίας βέβαια. Το γκεστ του Μάικ Μάγιερς μου προκάλεσε φαγούρα στο χέρι να του χώσω καμία μπύφλα :/

CineTV-world είπε...

Προς Annie:

3. Όχι, αν την είχε γνωρίσει δε θα την άφηνε...

5.α. Επειδή μίλησες για "απόλυτο κακό" ανέφερα τον Hannibal, καθώς και τους Joker, Bates, Max Cady και Jack Torrance... για μένα όλοι αυτοί είναι ανώτεροι κακοί του Landa.
γ. Εγώ πάλι θεωρώ ελάχιστα υπερτιμημένη την ερμηνεία του Waltz (εξαιρετικός, πάρα πολύ καλός, αλλά δεν έπαθα ΤΗΝ πλάκα...). Ξέρεις πολλούς νέους ηθοποιούς, αυτή τη στιγμή, στο επίπεδο που ήταν ο Ledger που να είναι σε θέση να δώσουν τέτοια ερμηνεία; Και καλύτερα να μη κρίνουμε την ψυχολογική του κατάσταση από αυτά που έχουμε ακούσει... Δεν μπορούμε να ξέρουμε πραγματικά σε τι κατάσταση ήταν.

6. "Δεν μπορούσε να έχει άλλο τέλος. Αν τους άφηνε όλους να καούν, απλά δεν θα υπήρχε γερμανικό κράτος μετά"

Μπορούσε και παραμπορούσε. Ολόκληρος ο γερμανικός στρατός στα χέρια του Landa... Για μένα θα ήταν ότι πιο γαμάτο και ανατρεπτικό... "Ο απόλυτος θρίαμβος του κακού"!!!

"δεν μπορούσε να υπολογίσει την ανυπακοή του Aldo στους ανώτερούς του"

Ε συγγνώμη, αλλά αφού δεν μπορούσε... δεν ήταν ο τσάκαλος που νομίζαμε.

ΥΓ: :)) ;) Σίγουρα θα το δω άλλη μία.

CineTV-world είπε...

Προς W:

1. "Χο χο! Δεν περίμνα να ενθουσιαστείς τόσο"

Σιγά ρε W, μας έφερες τα Χριστούγεννα... :P Γιατί όχι;;;

2. "Πάντως ίσως να φταίει που δεν το έχω δει σε επαναληπτική προβολή"

Ούτε και γω ακόμα...

3. "Αυτό κυρίως που με ενόχλησε ήταν το δεύτερο κεφάλαιο, όχι κακό, αλλά χωρίς ουσιαστική εξέλιξ στην πλοκή πέραν από τις συστάσεις"

Μα οι συστάσεις δεν είναι πολύ σημαντικές; Για μένα, ήταν ίσως το πιο διασκεδαστικό κεφάλαιο σαν σύνολο...

4. "Η σειρά γενικά που μου άρεσαν τα κεφάλαια πάει κάπως έτσι: 5 (αριστουργηματικό), 1 (πολύ πολύ καλό), 4 (επίσης), 3 (καλό), 2 (μέτριο)"

Για μένα: 1 (αριστουργηματικό), 4 (εξίσου αριστουργηματικό), 5 (παραλίγο αριστουργηματικό-αν είχε διαφορετικό τέλος...), 3 & 2 (εξίσου πάρα πολύ καλά)

5. "Εξαιρετική η ανάλυσή σου στο κάθε κεφάλαιο, ιδιαίτερα λεπτομερειακή κι εύστοχη, δείχνει εμφανώς πόσο αγάπησες δικαίως το φιλμ."

Ευχαριστώ... :)

6. Δε μου την έσπασε ο Pitt, αλλά η προφορά του όταν γκάριζε στους στρατιώτες, στην αρχή του 2ου κεφαλαίου. Ναι, ο Roth ήταν καλός, όπως και όλοι οι υπόλοιποι βασικοί Μπάστερδοι. Σαν γυναίκα εννοείς πως δεν σου αρέσει η Laurent; Ε ωραία τότε, δε θα τσακωθούμε... ;) :/ O Myers στην αρχή και μένα δεν μου άρεσε, αλλά είναι τόσο αντιπαθητική η φάτσα του που τελικά ταίριαζε απόλυτα στον μικρό ρολάκο του...

W. είπε...

1. :P :) Απλά νόμιζα ότι θα έχεις πάνω κάτω την ίδια βαθμολογία με μένα για κάποιον λόγο.

3. Είχε πολλή πλάκα και ήταν καλογυρισμένο, αλλά δεν ξέρω, μου φάνηκε σαν νεκρός χρόνος... Ήθελα να το εκμεταλλευτεί αυτό ο Κουέντιν για να εξελίξει και λίγο την πλοκή.

6. Εμένα δε μου την έδωσε και τόσο η προφορά του, από την αρχή με έκανε να χασκογελάσω :/ :) Όντως οι ΜΠΑΣΤΕΡΔΟΙ συνολικά ήταν γαμηστεροί... "Dominic De Coco" :)) ;) Στο ρόλο της πάντως έπαιζε πολύ καλά, κάθε άλλο... Κι εγώ βρήκα πραγματικά φοβερή την έκφρασή της με το που φεύγει ο Λάντα από το τραπέζι (άσχετο: ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΕΚΑΝΕ ΓΚΡΟ ΠΛΑΝ ΣΤΟ ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ Ο ΚΑΡΑΜΠΙΠ Ο ΚΟΥΕΝΤΙΝ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΚΟΜΗ ΦΑΕΙ ΒΡΑΔΙΝΟ;;;; :/ :/ :/ :/).

Annie_Hall είπε...

1. "για μένα όλοι αυτοί είναι ανώτεροι κακοί του Landa"

Κάνεις πλάκα...Ο άνθρωπος είχε αποφασίσει να τους αφήσει να τα ανατινάξουν όλα και να κάνει συμφωνία με τους ανώτερούς του και παρ' όλα αυτά έπνιξε τη Hammersmark σαν να μην τρέχει τίποτα.Άσε που αυτοί που λες είναι και διαταραγμένοι ψυχολογικά. Εδώ μιλάμε για άνθρωπο λογικότατο!!!

Για την ιστορία, λέγεται επίσης ότι όταν κάνει κοντινό στα χέρια, τα χέρια είναι του Quentin και όχι του Waltz!

2. "Ολόκληρος ο γερμανικός στρατός στα χέρια του Landa"

Αυτό δεν θα γινόταν σε καμία με καμία περίπτωση. Και στην τελική είναι και θέμα ηθικού. Με δολοφονημένο τον Χίτλερ, το ηθικό αυτόματα θα έπεφτε και μέχρι να οργανωθούν θα έχαναν τον πόλεμο. Μιλάμε και για το 1944, όχι για την αρχή του πολέμου.

3. "Ε συγγνώμη, αλλά αφού δεν μπορούσε... δεν ήταν ο τσάκαλος που νομίζαμε."

Η ηλιθιότητα είναι απρόβλεπτη ακόμη και από τους εξυπνότερους... Εδώ βλέπουμε και τη διαφορετική νοοτροπία Αμερικάνων και Γερμανών.

4. "Σίγουρα θα το δω άλλη μία"
Άλλες πολλές :)

5. "Σιγά ρε W, μας έφερες τα Χριστούγεννα"
:) Καλό

CineTV-world είπε...

Προς W:

1. Κακώς... :P

3. Καθόλου νεκρός χρόνος για μένα. Μακάρι να ήταν έτσι όλοι οι νεκροί χρόνοι!!!

6. "ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΕΚΑΝΕ ΓΚΡΟ ΠΛΑΝ ΣΤΟ ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ Ο ΚΑΡΑΜΠΙΠ Ο ΚΟΥΕΝΤΙΝ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΚΟΜΗ ΦΑΕΙ ΒΡΑΔΙΝΟ;;;;"

1000% :/ ;)

CineTV-world είπε...

Προς Annie:

1. Καθόλου πλάκα...

α. "Ο άνθρωπος είχε αποφασίσει να τους αφήσει να τα ανατινάξουν όλα και να κάνει συμφωνία με τους ανώτερούς του και παρ' όλα αυτά έπνιξε τη Hammersmark σαν να μην τρέχει τίποτα"

Ενώ θα μπορούσε να τα έχει όλα δικά του, προτίμησε σαν κανένας μπουνταλάς να εμπιστευτεί τους εχθρούς του...!!! Δε θα έπαιρνα ποτέ τόσο μεγάλο ρίσκο. Και τελείως τζάμπα την έπνιξε την καημένη αφού και ο ίδιος πρόδωσε τα πιστεύω του λίγο μετά...!!!

β. "Άσε που αυτοί που λες είναι και διαταραγμένοι ψυχολογικά"

Ε και; Μια χαρά...

γ. "Εδώ μιλάμε για άνθρωπο λογικότατο!!!"

Να μου επιτρέψεις να έχω κάποιες αμφιβολίες για το πόσο λογικός ήταν... ειδικά μετά το ριψοκίνδυνο ρίσκο που πήρε στο τέλος...

2. "Αυτό δεν θα γινόταν σε καμία με καμία περίπτωση.", "Μιλάμε και για το 1944, όχι για την αρχή του πολέμου"

Όχι Annie, μιλάμε για μία έτσι κι αλλιώς μη ρεαλιστική ταινία... οπότε θα μπορούσε να γίνει...

3. Ε δε νομίζω να ήταν κυριολεκτικά "ηλίθιος" ο Aldo!!! Και μη το ξαναπείς γιατί δε θα ξαναεμφανιστεί ποτέ... :/

4. Άλλη μία στον κινηματογράφο εννοούσα προφανώς... όταν αγοράσω το dvd θα το δω πολύ περισσότερες... ;)

CineTV-world είπε...

Αφού κατά βάθος σου αρέσει περισσότερο το δικό μου τέλος ρε Annie, γιατί δεν το παραδέχεσαι;;; :P

Annie_Hall είπε...

"μιλάμε για μία έτσι κι αλλιώς μη ρεαλιστική ταινία... οπότε θα μπορούσε να γίνει..."

Όπως είπε και ο Tarantino, αν αυτοί οι χαρακτήρες υπήρχαν δεν θα ήταν καθόλου απίθανο η ιστορία να είχε πάρει την τροπή της ταινίας. Ενώ αυτό που λες είναι ακόμη και στα πλαίσια του μη ρεαλιστικού αδύνατο.

"Αφού κατά βάθος σου αρέσει περισσότερο το δικό μου τέλος ρε Annie, γιατί δεν το παραδέχεσαι;"

Για να μην πάρουν τα μυαλά σου αέρα :Ρ

CineTV-world είπε...

1. Στα πλαίσια του μη ρεαλιστικού δεν υπάρχει αδύνατο!!! Θα ήταν απλά το πιο γαμάτο, ο Landa θα ήταν ο πιο πανούργος και ο πιο ύπουλος κακός στην κινηματογραφική ιστορία.

2. Σου υπόσχομαι πως αν το παραδεχτείς, δε θα πάρουν (τελείως) αέρα τα μυαλά μου. :)

Annie_Hall είπε...

Ok τότε μάλλον ήρθε η ώρα να σου πω(αν δεν το κατάλαβες ως τώρα) ότι αυτό το τέλος που προτείνεις δεν μου αρέσει καθόλου. Ο Quentin μια χαρά το έγραψε και ήταν εξαιρετικό.

Και τώρα ύπουλος και κακός είναι, καθώς κανόνισε να πάρει όλο το credit για κάτι τόσο σημαντικό και που στο οποίο δεν συμμετείχε καθόλου. Αυτό που έγινε με τον Aldo στο τέλος ήταν πραγματικά απρόβλεπτο...

Πάω να δω μπάλα τώρα κι ελπίζω εκεί να μας πάρουν τα σκαλπ!

CineTV-world είπε...

Σιγά μη το παραδεχόσουν... αν ήταν όμως αυτό το τέλος θα έλεγες τελείως τα αντίθετα τώρα... :P

Ύπουλος και κακός μπουνταλάς είναι... και σιγά το απρόβλεπτο!!! Εσύ δεν το περίμενες δηλαδή; Ή μήπως δεν ήξερε τη φήμη του Aldo ο Landa;;; Τον ήξερε καλά (ο ίδιος το είπε άλλωστε)...

Ευτυχώς νικήσαμε...

Annie_Hall είπε...

Όχι δεν το περίμενα καθόλου. Είχαν πετύχει το σκοπό τους και ο ανώτερός τους τους είχει δώσει πολύ συγκεκριμένες εντολές. Που να φανταστώ την καφρίλα που θα έκανε το τρελόπαιδο!

Ευτυχώς κι εμείς(απο πάνω εννοούσα να ΜΗ μας πάρουν τα σκαλπ-προφανώς-)

CineTV-world είπε...

Εγώ το περίμενα, φαινόταν στο βλέμμα του...

Εγώ πάντως εννοούσα την Εθνική στο μπάσκετ...

Annie_Hall είπε...

Αηδίες...

Εγώ πάντως εννοούσα τον ΟΣΦΠ ;)

CineTV-world είπε...

Λες ε; :P

Το κατάλαβα γι'αυτό έκανα τη διευκρίνιση... να μη νομίζεις πως έλεγα για τον ΠΑΟ...

lt.aldo raine είπε...

""ο σενάριο ήθελε τη shosanna να κατουριέται από φόβο και να ακολουθείται από το πιο αρρωστημένα ποδολαγνικό πλάνο του Quentin""

μην με παρεξηγήσετε...αλλα με αρέσει:}}

""6. Για το φινάλε: Ο Λάντα είναι ο πραγματικός Inglourious Basterds....σαν τον άνθρωπο που τέλειωσε τον πόλεμο ήταν τεράστιο δέλεαρ(αν και λογάριαζε χωρίς τον κάφρο Aldo)!!!""

δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

""Θα μπορούσε να είναι glourious Basterds όμως αν είχε το τέλος που έγραψα παραπάνω.""

χωρίς παρεξηγήσει...είναι λίγο χαζό το τέλος που έγραψες:}

""Αλήθεια εσύ πιστεύεις ότι ο Λάντα τη γνώρισε ή όχι;""

καλά αυτό εννοείτε...ακόμα και το σχέδιο της...κάτι μου θύμισε η σχέση landa shosanna...αλλα δεν με έρχεται αυτή τη στιγμή.

""σως να φταίει που δεν μου φάνηκε και τόσο κακός για Ναζί""

δηλαδή...οι nazi έπρεπε να είναι βρομιάρικα αιμοσταγής καθάρματα??

την σύγκριση με την λίστα τη την ήθελες??
το basterds είναι πολύ ανώτερο...είναι ένα πραγματικό αντιπολεμικό film...και φυσικά ο ταραντίνο σαν ανώτερος που είναι από τον άλλον...δεν χρειάζεται εκβιασμούς και βασανισμούς...αποτυπώνει όλοι την φρίκη του πολεμου μονο με μερικά πλανα στο πρόσωπο του Menochet ...

δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω τίποτα άλλο...άνθρωπος έγραψε ιστορία...με την 6 του ταινία έφτασε εκεί που ελάχιστοι σκηνοθέτες έχουν φτάσει...από δω και στο εξής μπορεί να κάνει ότι θέλει{ όχι ότι πριν δεν έκανε}...

προς w:

ρε συ...για τόσο αμερικανο {ηλίθιο} με χεις?:}
να περάσω για εβραϊκή προπαγανδα αυτό??
που μπορώ να πω ότι είναι αντιεβραϊκή προπαγανδα...η καλύτερα...αντικινηματογραφικη εβαικη προπαγανδα.

ρε ποσο τον αγαπώ αυτόν τον άνθρωπο...τους κοροϊδεύει και τους ειρωνεύεται μπροστα στα μούτρα τους και τους αρέσει κιόλας...και το κορυφαίο...με τα ίδια τους τα λεφτά...είναι τεράστιος.

ps: το μελανακι είναι αξιολάτρευτο και η προφορά μου υπεροχη.

ps1: πάντως παρα τα πολλά spoilers που {νόμιζα ότι} διάβασα...τίποτα δεν ήταν έτσι όπως το περίμενα

CineTV-world είπε...

1. "δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο"

Μόνο που κατέληξε να είναι ο απόλυτος Inglourious Bοudalos (πως το λέτε εσείς εντώ στο Ελλάντα; Μπουνταλάς)...

2. "χωρίς παρεξηγήσει...είναι λίγο χαζό το τέλος που έγραψες"

Τώρα "πραγματικά" με εξέπληξες ρε Brad!!! :/ :/ :/ Αν το έγραφε ο Tarantino όμως... Ωωω τι γαμάτο, τι έγραψε πάλι κλπ-κλπ...!!! Ακριβώς τα ίδια που λέτε και τώρα δηλαδή... Μια ομάδα Εβραίων που σκοτώνει Ναζί είναι πανέξυπνο ενώ το να γινόταν ο Landa ο απόλυτος Μπάστερδος που θα τους είχε κοροϊδέψει κυριολεκτικά όλους... να νικούσε το απόλυτο κακό με άλλα λόγια... είναι χαζό!!! Εεεντάξει. :/ :/ :/

3. "καλά αυτό εννοείτε...ακόμα και το σχέδιο της..."

Ε τι... μλκς θα λέμε τώρα;!;!; Απλά την άφησε μωρέ!!! :/ :/ :/ Όπως άφησε και την Hammersmark όταν την ανακάλυψε... :/ :/ :/ Αλλά βέβαια, όλα τα ήξερε ο πανέξυπνος Landa, ακόμα και το τέλος του... ήξερε πως θα τον "αγκυλοσταύρωνε" ο Pitt, αλλά προτίμησε αυτό απ΄το να συνεχίσει να είναι αξιωματικός των SS!!! :/ :/ :/

4. "δηλαδή...οι nazi έπρεπε να είναι βρομιάρικα αιμοσταγής καθάρματα??"

Όχι που δε θα'λεγες κι άλλη μλκ!!! Δεν άρεσε σε μένα το Dod Sno... μη μπερδεύεσαι.

5. "την σύγκριση με την λίστα τη την ήθελες??"

Έτσι γούσταρα.

6. "το basterds είναι πολύ ανώτερο..."

Όχι για μένα.

7. "είναι ένα πραγματικό αντιπολεμικό film..."

Ναι... και τα Apocalypse Now, Johnny Got His Gun και Schindler's List είναι κινηματογραφικά καυλωτικές και γαμηστερά χαβαλεδιάρικες ταινίες γεμάτες σινεφίλ αναφορές και δάνεια...!!! Το άλλο με τον Τοτό;;; :/ :/ :/

8. "δεν χρειάζεται εκβιασμούς και βασανισμούς..."

Όχι βέβαια... μόνο μερικές ροπαλιές και μερικά κομμένα σκαλπ. Σιγά τους βασανισμούς μωρέ!!! :/ :/ :/

9. "αποτυπώνει όλοι την φρίκη του πολεμου"

Της πλάκας αποτύπωση έκανε. Δεν λειτούργησε έτσι η ταινία για μένα... Δεν διασκεδάζω με τις πραγματικά αντιπολεμικές ταινίες... Για τελείως διαφορετικούς λόγους είναι γαμηστερή η ταινία.

10. "ρε συ...για τόσο αμερικανο {ηλίθιο} με χεις?:} να περάσω για εβραϊκή προπαγανδα αυτό?? που μπορώ να πω ότι είναι αντιεβραϊκή προπαγανδα...η καλύτερα...αντικινηματογραφικη εβαικη προπαγανδα. ρε ποσο τον αγαπώ αυτόν τον άνθρωπο...τους κοροϊδεύει και τους ειρωνεύεται μπροστα στα μούτρα τους και τους αρέσει κιόλας...και το κορυφαίο...με τα ίδια τους τα λεφτά...είναι τεράστιος"

Είσαι τόσο κομπλεξικός με τους Εβραίους που το είδες ως ειρωνεία έτσι, επειδή γουστάρεις τον Tarantino...!!! Δηλαδή τον κατηγορείς για ρατσισμό και πιο συγκεκριμένα για αντισημιτισμό...!!! Ντε και καλά να ειρωνεύονται όλοι οι σκηνοθέτες που γουστάρεις!!! Και ο Ed Wood, μη νομίζεις... μας ειρωνευόταν με το Plan 9... :/ :/ :/

ΥΓ: Εγώ προφανώς σε ειρωνεύομαι, αλλά "χωρίς παρεξηγήσεις", λες μλκς... και στην τελική μόνο από ειρωνεία καταλαβαίνεις...

Annie_Hall είπε...

1. Το τέλος που προτείνεις δεν μπορει να λειτουργήσει. Και στην τελική ο σκοπός δεν ήταν να αναδειχτεί ο Landa αλλά να τελειώσει ο πόλεμος μέσα σε μια κινηματογραφική αίθουσα. It's all about cinema!

2. "καλά αυτό εννοείτε...ακόμα και το σχέδιο της..."

Δεν παίζει αυτό. Δεν είχε δει ποτέ το πρόσωπό της. Ίσως κάτι να τον ενοχλούσε λόγω του φόβου της που σίγουρα τον ένιωθε αλλά δεν μπορούσε να το προσδιορίσει. Ήρθε και το Στρούντελ μετά και του απέσπασε την προσοχή.

3. "δηλαδή...οι nazi έπρεπε να είναι βρομιάρικα αιμοσταγής καθάρματα?"

Ευτυχώς όχι, μόνο οι μπάσταρδοι!

4. Παιδιά μη μπλέκουμε με συγκρίσεις και τέτοια. Αδικούμε και τα δύο φιλμ καθώς είναι πολύ διαφορετικά πράγματα. Και ναι οι Μπάστερδοι είναι αντιπολεμικό φιλμ, και ναι αποτυπώνε τη βία του πολέμου. Στο πρώτο κεφάλαιο όταν μπουκάραν στο σπίτι και σκότωσαν τους Εβραίους ήταν τόσο αληθινό. Για μένα η πιο σκληρή σκηνή.

5. Ο Quentin βγήκε μάγκας για τελείως άλλους λόγους. Δεν ειρωνεύεται κανέναν. Ο ίδιος ποτέ δεν είχε θέμα με τους Εβραίους(αν είχε δεν θα τους έσωζε τόσες φορές από τη χρεοκωπεία). Ήθελε να κάνει την ταινία του και την έκανε με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι να μπορούν να μείνουν ευχαριστημένοι. Ο Εβραίος λέει "φίλε τι γαμάτοι που είμαστε", ο αντιεβραίος "οι Εβραίοι είναι βάρβαροι και βασανιστές". Ο καθένας το παίρνει όπως θέλει κι ο Tarantino κάνει την πλάκα του. Εκείνος δεν είδε ούτε Εβραίους, ούτε Ναζί. Μόνο κινηματογραφικές μηχανές για όπλα και χιλιόμετρα φιλμ για πυρομαχικά...

CineTV-world είπε...

1. Μπορεί και παραμπορεί. :P Μα και στο δικό μου τέλος τελειώνει ο πόλεμος μέσα σε μια κινηματογραφική αίθουσα... απλά είναι άλλος ο νικητής.

2. Πάρτα Brad... :P

4. Όπως έγραψα και στην ανάρτηση: "είναι τόσο διαφορετικού ύφους ταινίες που και μόνο που κάθομαι και τις συγκρίνω... αδικώ τους Basterds. Τέλος πάντων, θα συνεχίσω να κάνω αυτό το λάθος για λίγο ακόμα μόνο και μόνο επειδή με βοηθά να εκφράσω τη γνώμη μου για το τελευταίο πόνημα του Tarantino"... Συγκρινόμενο με τις ταινίες που ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμα (Apocalypse Now, Johnny Got His Gun και Schindler's List) δεν είναι σοβαρό αντιπολεμικό έργο. Ξαναλέω: "Δεν διασκεδάζω με τις πραγματικά αντιπολεμικές ταινίες... Για τελείως διαφορετικούς λόγους είναι γαμηστερή η ταινία". Η σκηνή που αναφέρεις περισσότερο με εντυπωσίασε-"διασκέδασε" (λόγω κινηματογράφησης-σκηνοθεσίας και μόνο) παρά με συγκλόνισε... Απ΄τις πραγματικά αντιπολεμικές ταινίες δε φεύγω ποτέ χαρούμενος στο τέλος...

5. Πάρτα Brad Vol.2... :P :))

lt.aldo raine είπε...

παίζει και παρα παίζει...είμαι τόσο σίγουρος....η κινήσεις του...ο τρόπος που της μίλαγε... που την κοιτούσε...όλα.

δεν νομίζω...άλλωστε το είπε και ο ίδιος το είπε...πως ήθελε να δείξει την via από όλες τις μεριές...και πίστεψε με ο q δεν είναι τόσο επιφανειακός όσο θέλει να δείχνει...μπορώ να σε πω πολλές σκηνές που ξεχειλίζουν από σαρκασμό και ειρωνεία...απλά θυμήσου την σκηνή που το "το παλικάρι του έθνους" εκτελεί εβραίους και μετά θυμήσου τον roth να εκτελεί το hitler...πες με ποσο μοιάζουν αυτές οι σκηνές??

δεν λέω ότι ειρωνεύεται μονο τους εβραίους...δεν αφήνεις κανέναν όρθιο...ίσως μονο τους γάλλους επειδή εκεί αγαπάνε τους σκηνοθέτες:}

και φυσικά δεν είμαι αντιεβραίος.

προς jack

2. φερτά

4. άμα σε διασκέδασε ok...τι να πω.
και μην βάζεις στην ίδια λίστα τα Apocalypse Now και Johnny Got His Gun...με την αηδία του αλλου.

5. φερτά vol.2

CineTV-world είπε...

Α. "παίζει και παρα παίζει...είμαι τόσο σίγουρος....η κινήσεις του...ο τρόπος που της μίλαγε... που την κοιτούσε...όλα"

Εγώ πιστεύω πως απλά του "γυάλισε" (τη γούσταρε εννοώ)... αν την είχε γνωρίσει δε θα γλύτωνε όπως δε γλύτωσε και η Hammersmark... Κι όπως είπε και η Annie: "Δεν είχε δει ποτέ το πρόσωπό της"...

Β. Το ότι μπορεί να έχουν κάποια ομοιότητα οι σκηνές δε σημαίνει πως ειρωνεύεται τους Εβραίους. Μπορεί πολύ απλά να ήταν ένας τρόπος για να πει πως η βία είναι... βία απ'όπου κι αν προέρχεται. Αυτό δεν είναι ειρωνεία, αλλά ένα απλούστατο μήνυμα. Πάντως δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε να διαφωνούμε... ο καθένας το βλέπει όπως θέλει.

Γ. "και φυσικά δεν είμαι αντιεβραίος"

Όχι μωρέ... καθόλου!!!

2. Δεν ξέρω γαλλικά οπότε δεν καταλαβαίνω τι εννοείς... :P :/

4.α. Ρε από κινηματογραφική-σκηνοθετική άποψη με διασκέδασε... όχι επειδή πέθαναν άνθρωποι!!! ήταν πολύ γαμάτα σκηνοθετημένη η σκηνή (όπως και ολόκληρη η ταινία άλλωστε)... β. Τον κακό σου τον καιρό για το τελευταίο... κι άλλη φορά μη πιάσεις το υπεραριστούργημα του Spielberg στο στόμα σου (ούτε στο πληκτρολόγιό σου) παλιορατσιστή. :P Πάντως πραγματικά καταντά πολύ εκνευριστική η εμπάθειά σου για τη ΛΙΣΤΑ (και για τους Εβραίους)...!!! Λες και δεν έδειχνε την αλήθεια η ταινία!!! Συγκλονιστικό υπεραριστούργημα είναι (10/10).

5. βλ. 2...

lt.aldo raine είπε...

""Λες και δεν έδειχνε την αλήθεια η ταινία""

δεν ξέρω...δεν ήμουν εκεί...

""Όχι μωρέ... καθόλου!!!""

αλήθεια...δεν χρησιμοποιώ ποτε σαπούνι.

4.εμενα πάλι με σόκαρε...και με ""πόνεσε""...αλλα τι λέω αφού είμαι αντιεβραίος.


Α. επιμένω...εμενα αυτή την αίσθηση με έδωσε...και είμαι σίγουρος.

Β. ""Μπορεί πολύ απλά να ήταν ένας τρόπος για να πει πως η βία είναι... βία απ'όπου κι αν προέρχεται""

δεν διαφωνώ σε αυτό...δηλαδή η "εκδίκηση του γιγαντιαίου προσώπου" δεν ήταν ειρωνικό?
δεν έδειχνε αυτό που ήθελαν να δουν οι εβραίοι??
θυμάσαι την αντίδραση των γερμανών βλέποντας το ""παλικάρι του έθνους""?? ακριβώς την ίδια αντίδραση θα έχουν και οι εβραίοι βλέποντας την ""εκδίκηση του γιγαντιαίου προσώπου""...μπορώ να πω πολλά ακόμα:}

CineTV-world είπε...

1. Α δεν ήσουν εκεί ε;;; Και γω που νόμιζα πως... :/ Αλλά βέβαια, όταν δεν ξέρουμε τι να πούμε λέμε "εξυπνάδες".

2. Καλά... αυτό είναι το πιο "ειρωνικό", το πιο "γαμάτο", το πιο "πρωτότυπο" και το πιο "έξυπνο" αστείο (για τα σαπούνια λέω)...!!! Εσύ το σκέφτηκες;;; :/ :/ :/

Α. Να είσαι σίγουρος πως κάνεις λάθος.

Β. Όχι, δεν ήταν. Ήταν γαμηστερό. Ήταν κάτι που γούσταραν να δουν και οι Εβραίοι, αλλά και πάρα πολλοί άλλοι άνθρωποι ανεξαρτήτως εθνικότητας... Και γω που δεν είμαι Εβραίος, ένιωσα μεγάλη ευχαρίστηση όταν είδα να πεθαίνουν τόσοι μπάσταρδοι (βλ. ναζί)... Είμαι σίγουρος πως και ο Tarantino γούσταρε πάρα πολύ να δει κάτι τέτοιο και γι'αυτό και το'κανε. Τα περί ειρωνείας ξέχνα τα, δεν είναι όλοι κομπλεξάρες με τους Εβραίους...

ΥΓ: Είμαι σίγουρος πως μπορείς να πεις πολλά τέτοια ωραία (:/)... αλλά είμαι εξίσου σίγουρος πως μπορώ να απαντήσω σε όλα.

Annie_Hall είπε...

2. Όντως αυτό με τα σαπούνια ήταν εξαιρετικό!

Β. Καλά δεν το συζητώ ότι οι περισσότεροι γουστάραμε τη φάτσα του Χίτλερ σουρωτήρι. Κι εγώ έχω κόμπλεξ με τους Εβραίους(σχεδόν όσο και με τους Ναζί) αλλά δεν είδα καμιά ειρωνία. Η φάση στο σινεμά ήταν ωραίο σχόλιο από έναν βίαιο σκηνοθέτη για το πως ο θεατής υδωνίζεται και καβλώνει με τη βία. Όχι με τη στυλιζαρισμένη, φτιαγμένη για ταινία βία που χρησιμοποιεί εκείνος(με μερικές εξαιρέσεις) αλλά με την ωμή και αληθινή... Εύγε στο αγόρι μου για άλλη μια φορά!

lt.aldo raine είπε...

1. ε αφού δεν ήμουν...τι να πω...το θέμα δεν είναι αν έγιναν έτσι τα πράγματα η όχι...το θέμα είναι ο βιασμός του spielberg.

2.ναι

Α. δεν κάνω λάθος.

κάτι άλλο {έτσι κουβέντα να γίνετε}...για το ότι συγκρίνει την εβραϊκή προπαγανδα του χόλιγουντ...με αυτή του goebbels...τι έχεις να πεις??

ps: ναι...άμα λες ότι σε συμφέρει.

""Καλά δεν το συζητώ ότι οι περισσότεροι γουστάραμε τη φάτσα του Χίτλερ σουρωτήρι. Κι εγώ έχω κόμπλεξ με τους Εβραίους(σχεδόν όσο και με τους Ναζί) αλλά δεν είδα καμιά ειρωνία. Η φάση στο σινεμά ήταν ωραίο σχόλιο από έναν βίαιο σκηνοθέτη για το πως ο θεατής υδωνίζεται και καβλώνει με τη βία. Όχι με τη στυλιζαρισμένη, φτιαγμένη για ταινία βία που χρησιμοποιεί εκείνος(με μερικές εξαιρέσεις) αλλά με την ωμή και αληθινή... Εύγε στο αγόρι μου για άλλη μια φορά!""

δεν λέμε κάτι διαφορετικό...απλά εσύ το λες σχόλιο και γω ειρωνεία...όπως είπα και πιο πάνω απευθυνόταν σε όλους.

και συ ρατσίστρια ε?:}

τι έχει σήμερα?? τι έχει σήμερα?? inglourious basterds έχει σήμερα:}

CineTV-world είπε...

1. Ε βέβαια... τι να πεις!!! Ποιος βιασμός και μλκς ρε Brad;!;!; :/ :/ :/

2. Δε έκανε τέτοια σύγκριση. Εβραϊκή προπαγάνδα και μλκς... Κάτσε να βλέπεις παντού συνομωσίες!!! Συνεργάζεται απ΄την αρχή της καριέρας του με Εβραίους και τους έχει σε εκτίμηση και κάθεσαι και λες "εξυπνάδες" πως τους ειρωνεύεται με τις ταινίες του!!! Εεεντάξει... ναι, βέεεβαια!!! :/ :/ :/

ΥΓ: Δεν λέω εγώ ότι με συμφέρει, άλλος λέει ότι του κατεβαίνει και βλέπει παντού συνομωσίες εξαιτίας του κομπλεξισμού-υποσυνείδητου ρατσισμού που έχει για τους Εβραίους...

3. Άλλο σχόλιο, άλλο ειρωνεία... υπάρχει μεγάλη διαφορά. Άλλωστε και ο ίδιος ο Tarantino γουστάρει πάρα πολύ την κινηματογραφική βία, ειρωνεύεται και τον εαυτό του μήπως;;; :/ :/ :/

4. Πρόσεχε τους Ιλουμινάτι σήμερα που θα πας να ξαναδείς την ταινία...

lt.aldo raine είπε...

1.εσύ έχεις δει τόσες φορες την μαλακια του spielberg...οποτε ξες καλύτερα.

2.ναι ναι δεν έκανε...την επομενη που θα το δεις πρόσεχε την ταινία...όχι το ταβάνι του cinema.

ps: είπαμε είμαι ρατσιστής...αλλα δεν έχω πρόβλημα με τους εβραίους...απλά να μην εμφανίζονται δημοσια...ας υπάρχουν...αλλα να το κρύβουν.

3. καλά ναι...δες κάνα avatar και άσε τον ταραντίνο...

4. γιατί εβραίοι είναι και αυτοί??

CineTV-world είπε...

1. Άντε ρε τράβα να δεις καμιά ασιατογαλλική b-μουβομαλακία...

2. Ρε Brad... μήπως δεν υπήρχε στ'αλήθεια η γερμανική προπαγάνδα εκείνη την εποχή;;; Απλά το χρησιμοποίησε και στο σενάριό του... τόσο απλό!!! Κι εσύ που είσαι τόσο έξυπνος κάθεσαι και βλέπεις παντού ειρωνείες!!! Στη 10η φορά που θα το δεις θα καταλάβεις πως μιλούσε και για την περιοχή 51...!!! Έκανε σύγκριση με τα μυστικά των ναζί... :/ :/ :/

ΥΓ: Όχι ρε γμτ, τώρα μου την είπε "πραγματικά"!!! Δεν είπα αυτό, αλλά δεν είναι και το ίδιο πράγμα... Πάντως για άλλη μια φορά τα παρουσιάζεις όπως σε συμφέρει...

3. βλ. 1...

4. Όχι Εσκιμώοι!!! :/ :/ :/

lt.aldo raine είπε...

καλά όταν φτάσει ο spielberg την αξια των ασιατογαλλων...πες με να πηδήξω από το μπαλκόνι{είναι αρκετά ψιλά}

είπα εγώ ότι δεν υπήρχε??? υπήρχε και παρα υπήρχε...άλλος είναι αυτός που λέει ότι δεν υπάρχει εβραϊκή στο χόλιγουντ.

για σένα.

CineTV-world είπε...

1. Πως γίνεται κάποιος να φτάσει κάτι που είναι κατώτερό του και μάλιστα κατά πολύ;;; Προφανώς όταν ξεπέσει εννοείς (σίγουρα θα απαντήσεις με μαλακία όπως πάντα)...

2. Δηλαδή όλες οι ταινίες που ασχολούνται με ρεαλιστικό τρόπο με τον Β παγκ. πόλεμο είναι εβραϊκή προπαγάνδα... και όχι η κινηματογραφική απεικόνιση της ιστορικής αλήθειας!!! Άει τράβα να δεις αν έρχομαι... κομπλεξάρα.

3. Τι για μένα; Για ποιο πράγμα;;; :/

Annie_Hall είπε...

Σαφώς και υπάρχει Εβραϊκή προπαγάνδα στο Χόλυγουντ, όπως και κάθε είδος προπαγάνδας άλλωστε. Όμως ρε Άλντο ας μη τα βλέπουμε όλα όπως θέλουμε δίκιο έχει ο Jack. Ο Ταραντίνο Εβραίους ταΐζει και τους ταΐζει καλά(από τη χρεοκοπία τους έσωσε).

Που είδες να συγκρίνει την εβραϊκή προπαγάνδα με αυτή των ναζί; Πραγματικά ο Ταραντίνο είναι ο τελευταίος που παίρνει θέση σε τέτοια πράγματα μέσα από τις ταινίες του. Όχι γιατί δεν έχει άποψη(η οποία μάλλον δεν θα σου άρεσε) αλλά γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το σινεμά. Δεν έχει ανάγκη ούτε να ειρωνευτεί, ούτε να γλείψει κανέναν μέσα από τις ταινίες του.

Όσο για τον Σπίλμπεργκ, έχω δει τη Λίστα πολλές φορές αλλά δεν έχω καταλήξει αν το θεωρώ προπαγάνδα ή όχι(και δεν με τρελαίνει και σαν ταινία). Πάντως δεν τον πολυσυμπαθώ τον τύπο αν και μεγάλωσα με τις ταινίες του. Επίσης αν σας είναι εύκολο να μου ξεκαθαρίσετε ποιοι είναι οι ασιατογάλλοι για να δω αν θα πηδήξω κι εγώ από το μπαλκόνι ή όχι(εδώ μάλλον το μέρος του Aldo θα πάρω!)...

CineTV-world είπε...

Προς Annie:

Θα ήθελα να μου πεις μερικά παραδείγματα ταινιών που είναι Εβραϊκή προπαγάνδα...

Συμφωνούμε απόλυτα...

Έλα ρε Annie τώρα!!! Μην ακούω κι από σένα τις μλκς του brad... Από που κι ως που προπαγάνδα η ΛΙΣΤΑ;!;!; Brad μην πεταχτείς, την Annie ρωτάω μπας και κάνω καμιά σοβαρή συζήτηση γιατί μαζί σου σπανίως... Καλά να μη σε τρελαίνει σαν ταινία (δικαίωμά σου), αλλά προπαγάνδα δεν είναι. Δηλαδή ένας σκηνοθέτης Εβραϊκής καταγωγής δεν έχει δικαίωμα να κάνει ταινία για το Ολοκαύτωμα;;; Ψέματα δεν είπε... ένα μέρος της ιστορίας του Έθνους του μας έδειξε. Μ'αυτή τη λογική δεν μπορεί κι ένας Έλληνας να σκηνοθετήσει ταινία για την ελληνική επανάσταση γιατί κι αυτό προπαγάνδα θα είναι (με την ίδια λογική, όχι με τη δική μου)... Όλα προπαγάνδα είναι στην τελική!!! Συγγνώμη, αλλά δεν είναι λογική... "λογική" αυτή. Προσωπικά τον πολυσυμπαθώ τον Spielberg, είναι ο απόλυτος παραμυθάς του κινηματογράφου (με εξαίρεση τη ΛΙΣΤΑ φυσικά... μη πεταχτεί κανένας "έξυπνος" και πει καμιά μλκ). Με το "ασιατογάλλοι" εννοούσα κάτι γαλλικές και κάτι ασιατικές μλκς που βλέπει ο Brad και τις θεωρεί αριστουργήματα... π.χ. η γαλλική παπαριά Eden Log (:/)... κινέζικο δεν μου έρχεται αυτή τη στιγμή.

Annie_Hall είπε...

Για τη λίστα δεν είπα ότι είναι προπαγάνδα, αλλά μου είναι απόλυτα κατανοητό γιατί κάποιος μπορεί να την θεωρήσει τέτοια. Προσωπικά δεν έχω κατασταλάξει στο αν τη θεωρώ προπαγανδιστική ή όχι. Επίσης οι ελληνικές ταινίες για την επανάσταση ή το '40 (αυτές με τον Πρέκα!) είναι χαλαρά προπαγάνδα αλλά είναι τόσο αποτυχημένες που είναι χαζό να το συζητάμε. Στον κινηματογράφο υπάρχει προπαγάνδα για τα πάντα και είναι λογικό, το θέμα είναι να μπορείς να την αναγνωρίζεις και να μην σε επηρεάζει...

Άσε μας ρε Τζακ με τον βλάκα τον Σπίλμπεργκ. Έφερε το ποπ κορν στον κινηματογράφο το παραδέχομαι αλλά όχι και ο απόλυτος παραμυθάς. Έτσι είναι τα παραμύθια; Και μπροστά σε Ασιατογάλλους δεν πιάνει μία, αρκεί να προσδιοριστούν αυτοί. Μπροστά σε Κιμ Κι Ντουκ, Truffaut, Godard, Melville είναι παιδάκι. Και μου αρέσουν οι ταινίες του, απλά είναι ρηχές με την κακή έννοια. Εκτός από το Jaws και τη Λίστα.

lt.aldo raine είπε...

""Που είδες να συγκρίνει την εβραϊκή προπαγάνδα με αυτή των ναζί;""

ο διάλογος του Fassbender με τον Myers...δεν νομίζω να ήταν τυχαίος.

""Ο Ταραντίνο Εβραίους ταΐζει και τους ταΐζει καλά(από τη χρεοκοπία τους έσωσε).""

ok αλλα αυτό δεν με λέει τίποτα...εγώ μιλάω για το εβραϊκό{και αμερικανικο} cinema...και όχι για τους εβραίους σαν λαός.

""Επίσης αν σας είναι εύκολο να μου ξεκαθαρίσετε ποιοι είναι οι ασιατογάλλοι για να δω αν θα πηδήξω κι εγώ από το μπαλκόνι ή όχι(εδώ μάλλον το μέρος του Aldo θα πάρω!)...""

θα αφήσω τους γάλλους...γιατί θα λέει πάλι ο άλλος με 1-2 ταινίες τα συμπέρανες αυτά...πάμε στην ασια που το έχω καλύτερα.
άπο τους πιο νέους Park...duk...kitano...Kar Wai...μέχρι Kurosawa...Mizoguchi...και Teshigahara...και σίγουρα κάποιους ξέχασα.

δεν θέλω να πάρω τώρα την ταινία σκηνή σκηνή...το μονο που θα πω είναι τίποτα δεν ήταν τυχαίο στους basterds...με την κάθε λέξει...κάθε πλάνο κάτι έχει να πει...απλά δεν θα βγει να το φωνάξει ποτε.

προς jack:

1. ότι πεις.

2.και αυτός είναι ο ένας από τους λόγους γουστάρω των q και τους basterds...ο άνθρωπος δεν το παίζει ηθικολόγος και γνωστης της "ιστορικής"" αληθειας...σαν κάποιους άλλους...και σε αυτό το θέμα "απαντάει" στους basters.

και φυσικά όλες οι ταινίες για το ww2 δεν ασχολούνται με εβραίους...ξέρεις υπήρχαν και άλλοι.

3. ""Δεν είπα αυτό, αλλά δεν είναι και το ίδιο πράγμα""

""για σένα.""

σε αυτό πήγαινε.

CineTV-world είπε...

Προς Annie:

Ξέρω πως δεν είπες ότι είναι προπαγάνδα, αλλά δεν είσαι και σίγουρη για το αντίθετο...!!! Εμένα πάλι δεν μου είναι καθόλου κατανοητό γιατί κάποιος μπορεί να την θεωρήσει τέτοια!!! Μόνο αν είναι κομπλεξάρα κάποιος... Δεν είναι προϊόν προπαγάνδας μια ταινία που μιλά για ιστορικά γεγονότα και μάλιστα παγκοσμίως γνωστά και αποδεκτά!!! Ήμαρτον... Προπαγάνδα είναι όταν προσπαθεί να περάσει επικίνδυνες και μη αποδεκτές θέσεις με σκοπό τη διάδοση και την αποδοχή τους... Αν π.χ. σε μια ταινία αναφερθούν τα Σκόπια ως "Μακεδονία", τότε ναι... αυτό είναι 1000% προπαγάνδα, αλλά αν μιλά για το Ολοκαύτωμα ή για την επανάσταση ... δεν είναι με καμία κυβέρνηση προπαγάνδα. Αυτές με τον Πρέκα μόνο ως χαζο-εθνικιστικές θα τις χαρακτήριζα, αλλά όχι και προπαγανδιστικές. Με αυτή τη λογική όλα τα βιβλία της Ιστορίας είναι προπαγάνδα...

Όχι ρε Annie, δε σε αφήνω καθόλου με τον πανέξυπνο τον Spielberg... Τα γαμάτα κινηματογραφικά παραμύθια έτσι είναι. Ευτυχώς που υπάρχει κι αυτός να κάνει "ρηχές" ταινίες (αν ήταν έτσι οι πραγματικά ρηχές ταινίες θα ήταν πολύ τέλεια) γιατί υπάρχουν πολλοί "Καικαλάκηδες" που σκηνοθετούν τις "βαριές" μλκς... Για μένα ο κινηματογράφος είναι πρώτα και πάνω απ'όλα διασκέδαση και απόδραση απ΄την πραγματικότητα κι από αυτή την έννοια ο Spielberg είναι ένας απ΄τους καλύτερους σκηνοθέτες όλων των εποχών (προσωπικά τον έχω στη 10άδα). Ολόκληρος Scorsese του βγάζει το καπέλο και παραδέχεται πως είναι ένας πάρα πολύ καλός σκηνοθέτης (μάλιστα έχει πει πως όλοι τους προσπαθούν 2 και 3 φορές για να βρουν τη σωστή γωνία λήψης, αλλά ο Spielberg τη βρίσκει με την πρώτη...) και μου λες εσύ και ο Brad πως δεν αξίζει!!! Εντάξει, γούστα είναι αυτά, αλλά διαφωνώ απόλυτα.

CineTV-world είπε...

Προς Brad:

Α. "ok αλλα αυτό δεν με λέει τίποτα...εγώ μιλάω για το εβραϊκό{και αμερικανικο} cinema...και όχι για τους εβραίους σαν λαός."

Δηλαδή το Εβραϊκο-αμερικάνικο σινεμά είναι άσχετο με τους Εβραίους σαν λαό...;!;!; Αυτό λες τώρα...!!! Αν είναι άσχετο τότε δεν υπάρχει προπαγάνδα... τόσο απλό. Σίγουρα καταλαβαίνεις τι λες;;; (Ναι-ναι, ξέρω... εγώ δεν καταλαβαίνω τι λες!!! :/) :P Άκου δεν του λέει κάτι!!! Του μιλάς με επιχειρήματα και δεν του λέει κάτι... τα δικά της η κομπλεξάρα!!! :/ :/ :/

Β. "άπο τους πιο νέους Park... duk... kitano... Kar Wai..."

Όλοι οι "Καικαλάκηδες" του ντουνιά!!! :P

Γ. "δεν θέλω να πάρω τώρα την ταινία σκηνή σκηνή...το μονο που θα πω είναι τίποτα δεν ήταν τυχαίο στους basterds...με την κάθε λέξει...κάθε πλάνο κάτι έχει να πει...απλά δεν θα βγει να το φωνάξει ποτε."

Ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται και ο κομπλεξικός με τους Εβραίους... αντι-Εβραϊκές ειρωνείες.

1. Η εξαίρεση που απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα... :P

2.α. Εσύ που είσαι μεγάλη αντι-Εβραϊκή κομπλεξάρα το βλέπεις έτσι... Δεν είναι ούτε θέμα "ηθικολογίας", ούτε θέμα "να το παίξει γνώστης"... Απλά κινηματογράφησε ένα μέρος της πραγματικής ιστορίας που είναι παγκοσμίως γνωστή... Αν πω πως το 1821 άρχισε η ελληνική επανάσταση θα το παίζω και γω ηθικολόγος και γνώστης;;; Δεν θα έχω πει κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό...

β. "και φυσικά όλες οι ταινίες για το ww2 δεν ασχολούνται με εβραίους...ξέρεις υπήρχαν και άλλοι"

Ρε έξυπνε, ο Σίντλερ Εβραίους έσωσε... και στην τελική τα περισσότερα θύματα του Β παγκ. πολέμου Εβραϊκής καταγωγής ήταν (δεν εννοώ κι αυτούς που πέθαναν στην μάχη προφανώς)... Τόσο δύσκολο να το χωνέψεις;;; Τόσο κομπλεξικός;!;!;

3. Για μένα και για όλους όσους έχουν την ίδια άποψη πάνω στο θέμα.

lt.aldo raine είπε...

πραγματικά όμως δεν καταλαβαίνεις τι λες...

""Δηλαδή το Εβραϊκο-αμερικάνικο σινεμά είναι άσχετο με τους Εβραίους σαν λαό...;!;!;""

κατά κάποιον τρόπο ναι...αλλα αυτό""Αν είναι άσχετο τότε δεν υπάρχει προπαγάνδα... τόσο απλό"" που κολλάει???

""Όλοι οι "Καικαλάκηδες" του ντουνιά!!! :P""

άμα "Καικαλάκηδες" είναι αυτοί που κάνουν καλο cinema.

""Ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται και ο κομπλεξικός με τους Εβραίους... αντι-Εβραϊκές ειρωνείες.""

μάλλον άλλος είναι ο κομπλεξικός...δεν είπα ότι σχολιάζει {αφού δεν σας αρέσει η άλλη λέξει} μονο τους εβραίους...αλλα τους πάντες.

2.α και η μαλακίες συνεχίζονται...δεν λέει μονο ποτε ξεκίνησε το ολοκαύτωμα...και άσε με να έχω τις αμφιβολίες μου για ""ένα μέρος της πραγματικής ιστορίας που είναι παγκοσμίως γνωστή""
δεν εννοώ μονο την εβραϊκή ιστορία...μην αρχίσεις πάλι τις μαλακίες σου.

β. και οι μαλακίες συνεχίζονται part 2...είπα εγώ ότι έσωσε μογγόλους???...πιο πάνω έγραψες γενικά για τις ταινίες του ww2...

3. αααα...όταν λέω εγώ κάτι για τους εβραίους είμαι κομπλεξικός...ενώ όταν λες εσύ για τους gay...είναι απλά η άποψη σου...μάλιστα.

CineTV-world είπε...

Α. "κατά κάποιον τρόπο ναι...αλλα αυτό""Αν είναι άσχετο τότε δεν υπάρχει προπαγάνδα... τόσο απλό"" που κολλάει???"

Άστο... το κουράσαμε και δεν βλέπω να καταλαβαίνεις (κατά τα άλλα εγώ δεν καταλαβαίνω τι λέω!!!).

Β. "άμα "Καικαλάκηδες" είναι αυτοί που κάνουν καλο cinema"

Αραιά και που... τι να το κάνω;;; Τέλος πάντων, επειδή βαρέθηκα... κι αυτό τελείως υποκειμενικό είναι.

Γ. Το θέμα δεν είναι ότι δεν μας αρέσει η άλλη λέξη, αλλά ότι δεν ισχύει και ότι έχουν τελείως διαφορετικό νόημα οι 2 λέξεις...

2.α. Α δηλαδή εσύ ήθελες να έδειχνε μόνο μια χρονολογία επί 3 ώρες!!! Μάααλιστα, σεβαστό επιχείρημα... :/ :/ :/ :P Καλά... εσύ φτιάξε ιστορίες για αγρίους μες το μυαλό σου!!! "Το ολοκαύτωμα δεν έγινε ποτέ, είναι ένα μεγάλο ψέμα... η μεγαλύτερη προπαγάνδα κατά των καλών ναζούληδων!!!"... :/ :/ :/ Στο τέλος θα μας πεις πως ζούμε στο Matrix... Συγγνώμη, αλλά μαλακίες λες, με μαλακίες σου απαντώ...

β. Αυτό έλειπε να'λεγες κι αυτή τη μλκ!!! Όλες τις άλλες τις είπες... :P Πιο κάτω όμως (στην προηγούμενη απάντηση) έγραψα κάτι που αφορούσε όλες τις ταινίες με θέμα το Β ΠΠ: "και στην τελική τα περισσότερα θύματα του Β παγκ. πολέμου Εβραϊκής καταγωγής ήταν (δεν εννοώ κι αυτούς που πέθαναν στην μάχη προφανώς)... Τόσο δύσκολο να το χωνέψεις;;; Τόσο κομπλεξικός;!;!;"

3. Ρε Brad πραγματικά έχει τεράστια διαφορά και δυστυχώς ή δεν την καταλαβαίνεις πραγματικά ή επίτηδες τα παρουσιάζεις όπως σε βολεύει... Για να στο εξηγήσω πολύ απλά: Εγώ δεν είπα ποτέ πως οι ταινίες με ομοφυλοφιλικό θέμα... είναι προπαγάνδα των gay... Αλήθεια, εσύ πιστεύεις πως είναι;;; Εγώ δε θα τις χαρακτηρίσω με αυτό τον τόσο υποτιμητικό χαρακτηρισμό για τον απλούστατο λόγο ότι όλοι οι κινηματογραφιστές, ανεξαρτήτως σεξουαλικών προτιμήσεων, έχουν δικαίωμα να κάνουν τις ταινίες που τους ενδιαφέρουν και που γουστάρουν. Ελπίζω τώρα να κατάλαβες την τεράστια διαφορά...

Annie_Hall είπε...

1. Στο κάπως κακό Καικαλάκηδες περιλαμβάνεται ο τεράστιος Kar Wai; Μη τα ισοπεδώνουμε όλα Jack. Κι εγώ πάνω απ΄όλα θεωρώ το σινεμά διασκέδαση και γουστάρω πολύ ανούσιες, ρηχές ταινίες αλλά μέχρι ένα σημείο. Ο Σπίλμπεργκ είναι ένας πολύ καλός σκηνοθέτης. Όμως δεν μπορώ να τον δω σαν καλλιτέχνη. Μεγάλωσα με τις ταινίες του αλλά εκτός από το τεράστιο, πανέξυπνο Jaws δεν τις θεωρώ φοβερές.

Καθαρά προσωπική άποψη και εκτίμηση. Προτιμώ άλλου είδους μπλοκμπαστεριές(που δεν είναι και το αγαπημένο μου είδος) και άλλου είδους διασκεδαστικό σινεμά. Δεν θα πω ότι δεν λάτρεψα τον Indy(αλίμονο, ήμουν και πιτσιρίκι τότε) αλλά από παιδί προτιμούσα τον πιο βρωμιάρη Κροκοδειλάκια(μη ρωτήσεις πως τα συγκρίνω, κάπως έχουν αλληλοσυνδεθεί στις παιδικές μου κινηματογραφικές μνήμες). Καλός ο ET αλλά κι αυτό για παιδιά. Ο στρατιώτης Ράιαν είναι από τις πιο βαρετές ταινίες που έχω δει. Δεν είναι του στυλ μου, δεν με συνεπαίρνει με τις ταινίες του και μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι αυτό που κάνει το κάνει από την ανάγκη του να εκφραστεί κι όχι για να βγάλει λεφτά!

2. Η Λίστα πολύ εύκολα μπορεί να θεωρηθεί προπαγάνδα ή εκβιαστική ταινία που χτυπάει στο συναίσθημα(προσωπικά δεν με άγγιξε) αλλά αν κάποιος θεωρεί τη λίστα εβραϊκή προπαγάνδα, με την ίδια λογική πρέπει να θεωρήσει και τα πάθη(του καραγκιόζη του Γκίμπσον) αντισημιτική προπαγάνδα. Δεν είναι πολύ λογικό να βλέπουμε την προπαγάνδα στο ένα και όχι στο άλλο εκτός αν είμαστε πολύ κολλημένοι.

3. Γιατί όμως ξεφύγαμε τόσο πολύ από το υπέροχο θέμα του ποστ; Αντί να αναλύουμε μία μία τις γαμάτες σκηνές μπλέκουμε με άτοπες συγκρίσεις και διαφωνίες. Α και Aldo έχεις απόλυτο δίκιο, τίποτα δεν είναι τυχαίο όπως σε όλες τις ταινίες του Tarantino, απλά όχι με τον τρόπο που το εννοείς.

lt.aldo raine είπε...

μα εσύ έγραψες για χρονολογίες και έτσι σε απάντησα...

3.δεν μίλησα για ""gay ταινίες""...γενικά για το θέμα.
δεν μπορείς την άποψη σου για αυτό το θέμα να την θεωρείς...απλά άποψη...και την δικη μου για ένα άλλο θέμα ρατσισμό.

α και θέλω να με απαντήσεις σε κάτι άλλο..πως μπορεί να είναι κάποιος ρατσιστής αντιεβραιος όταν του άρεσε το the pianist?:}

""Αλήθεια, εσύ πιστεύεις πως είναι;;;""

είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα όμως...ας πούμε το bbm είναι απλά μια ερωτική ιστορία...δεν νομίζω να θέλει ντε και καλά να σε αναγκάσει να κανελοσεις το ρυζόγαλο...και φυσικά δεν εννοώ ότι η λίστα θέλει να σε αναγκάσει να γίνεις εβραίος.

""Α και Aldo έχεις απόλυτο δίκιο, τίποτα δεν είναι τυχαίο όπως σε όλες τις ταινίες του Ταραντίνο, απλά όχι με τον τρόπο που το εννοείς.""

μπα δεν νομίζω...αλλα μια και είπες να αναλύσουμε μια μια τις γαματες σκηνές...ας το κάνουμε...
ας πούμε εμενα με άρεσε πολύ η σεκάνς στην ταβέρνα με τον λάντα και τους 2 basterds...που ο λάντα μιλώντας για το σχέδιο τους..είπε ότι αυτό μπορεί να το πει κάποιος και τρομοκρατική σκευωρία...πιο είναι το δικό σας συμπέρασμα από αυτή τη κουβέντα??

ps: θα θελα πολύ να μάθω τη σημαίνει το ""αντισημιτική""...προφανώς δεν αναφέρεσαι σε προπαγάνδα κατά του σημίτη:}

CineTV-world είπε...

Προς Annie:

1.α. Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι. Μόνο το 2046 έχω δει (1 φορά) και δεν έχω αποφασίσει αν είναι ταινιάρα ή δηθενίστικο... Τι μη τα ισοπεδώνουμε όλα!!! Εσείς τόσα λέτε για τον τεράστιο Spielberg που κάνει κινηματογράφο και όχι χαζο-διανοουμενίστικες "δηθενιές"... Επαναλαμβάνω: "αν ήταν έτσι οι πραγματικά ρηχές ταινίες θα ήταν πολύ τέλεια"... Οι περισσότερες απ΄τις ταινίες του μου αρέσουν από πολύ έως πάρα πολύ... Έχει σκηνοθετήσει αρκετές ταινιάρες (στο είδος τους πάντα).

β. Κροκοδειλάκια από Indiana;!;!; Καλά, περί ορέξεως...

γ. Στις αγαπημένες μου του Spielberg δεν είναι ούτε το Jaws, ούτε ο ET, ούτε και ο Ράιαν (που δεν είναι καθόλου βαρετός για μένα. Μάλλον δεν έχεις δει πραγματικά βαρετές ταινίες)... Έχει κάνει άλλες πολύ καλύτερες κατά τη γνώμη μου.

δ. "μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι αυτό που κάνει το κάνει από την ανάγκη του να εκφραστεί κι όχι για να βγάλει λεφτά!"

Το κάνει και για τα δύο φυσικά!!!

2.α. Ναι, πολύ εύκολα από κομπλεξάρες όμως... έχω πει τη γνώμη μου για το πότε είναι προπαγάνδα μια ταινία και πότε όχι... Πως γίνεται να μη σε άγγιξε δεν μπορώ να το καταλάβω...

β. "αν κάποιος θεωρεί τη λίστα εβραϊκή προπαγάνδα, με την ίδια λογική πρέπει να θεωρήσει και τα πάθη(του καραγκιόζη του Γκίμπσον) αντισημιτική προπαγάνδα. Δεν είναι πολύ λογικό να βλέπουμε την προπαγάνδα στο ένα και όχι στο άλλο εκτός αν είμαστε πολύ κολλημένοι"

Συμφωνώ απόλυτα.

3. Έχω βαρεθεί-κουραστεί τόσο πολύ απ΄τη συγκεκριμένη συζήτηση (και απ΄τα κατεβατά που γράφω ως απάντηση) που θέλω απλά να τελειώνουμε με τη συγκεκριμένη ανάρτηση... δυστυχώς δεν μου έμεινε καθόλου όρεξη για ανάλυση των σκηνών.

CineTV-world είπε...

Προς Brad:

Πότε έγραψα για χρονολογίες;;; Αν εννοείς το 1821 που ανέφερα... αυτό ένα μεταφορικό παράδειγμα ήταν!!! Εσύ το πήρες κυριολεκτικά; :/

3. Μιας και μιλάς σα να ξέρεις... για πες μου ποια νομίζεις πως είναι η άποψη μου γενικά για το θέμα;;; Ρατσιστικό είναι από μέρους σου γιατί θεωρείς όλες τις ταινίες που αναφέρονται στο Ολοκαύτωμα προϊόντα προπαγάνδας...!!! Εγώ δεν υποστήριξα ποτέ κάτι τέτοιο για τις ταινίες ομοφυλοφιλικού ενδιαφέροντος...

4. "α και θέλω να με απαντήσεις σε κάτι άλλο..πως μπορεί να είναι κάποιος ρατσιστής αντιεβραιος όταν του άρεσε το the pianist?"

Δεν ξέρω, πως;;; :P Αλήθεια, αυτό γιατί δεν ήταν προπαγάνδα;;; Η σκηνή με τον καημένο τον παππούλη λίγο ήταν;;; Ή μήπως δεν ήταν αρκετά εκβιαστική για σένα;;;

5.α. "είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα όμως..."

Ε βέβαια είναι τελείως διαφορετικό πράγμα!!! Εκεί που δεν έχουμε κόμπλεξ, κρίνουμε τελείως διαφορετικά... Πολύ ωραία!!!

β. "και φυσικά δεν εννοώ ότι η λίστα θέλει να σε αναγκάσει να γίνεις εβραίος"

Αλλά τι θέλει; Μήπως να σε κάνει να δεις συμπαθητικά τους Εβραίους;;; Αυτό φαντάζομαι πως είναι πολύ κακό... εεε;;; :/ :/ :/

ΥΓ: Αντισημιτισμός

lt.aldo raine είπε...

""Πότε έγραψα για χρονολογίες;;; Αν εννοείς το 1821 που ανέφερα... αυτό ένα μεταφορικό παράδειγμα ήταν!!! Εσύ το πήρες κυριολεκτικά; :/""

και γω μεταφορικά το είπα...άλλο χρονολογία και άλλο ολόκληρη ιστορία.

3. και τη με νοιάζει πια είναι η άποψη σου?...απλά λέω ότι την θεωρείς άποψη...ενώ την δικη μου ρατσισμό.

4.έχει ελάχιστες εκβιαστικές σκηνές...και παρουσιάζει το θέμα διαφορετικά.

5. συνεχίζεις να βγάζεις τα δικά σου συμπεράσματα.

β. ο τρόπος είναι το πρόβλημα.

""πραγματικά βαρετές ταινίες""

δεν υπάρχουν βαρετές ταινίες...και το 2046 είναι αριστούργημα.

CineTV-world είπε...

Χαίρω πολύ ρε Brad πως είναι άλλο... αλλά μλκς λες. :P

3. Α δηλαδή χωρίς να ξέρεις την άποψή μου... την κρίνεις ως ρατσιστική!!! Καταπληκτικά!!! :/ :/ :/ Ξαναλέω: Η δική σου άποψη είναι ρατσιστική γιατί κάθε ταινία με θέμα το Ολοκαύτωμα τη χαρακτηρίζεις προπαγάνδα!!! Αρκετά το κουράσαμε το θέμα... δεν καταλήγουμε και πουθενά, όλο τα ίδια και τα ίδια λέμε... δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε κι άλλο τη συζήτηση.

4. Α εντάξει τότε... άμα έχει λιγότερες "εκβιαστικές" σκηνές είναι όντως καλύτερη ταινία!!! Βέβαια και η ΛΙΣΤΑ θα ήταν καλύτερη αν έδειχνε τους ναζί να κάνουν απλές παρατηρησούλες στους Εβραίους και τίποτε άλλο. Ε... δε θα ήταν πολύ καλύτερη ταινία;;; Η απόλυτη ωραιοποίηση του Ολοκαυτώματος!!! Μόνο και μόνο για να μην τη θεωρούν κάτι κομπλεξάρες εκβιαστική προπαγάνδα...!!! Μα φυσικά και παρουσίαζε διαφορετικά το θέμα, αφού δεν ήταν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης ο πιανίστας... Ή μήπως δεν υπήρχαν και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης;;; :/ :/ :/

5.α. Πιστεύω πως απ΄το να βγάζω τα δικά σου συμπεράσματα... είναι πολύ καλύτερα τα δικά μου. :P β. Ε βέβαια είναι ο τρόπος το πρόβλημα... με τόσα "εκβιαστικά" (βλ. 4) ψέματα που έδειξε ε;;;

ΥΓ: Καλά κρασιά που δεν υπάρχουν βαρετές ταινίες...!!!

lt.aldo raine είπε...

4.oxi...tha itan kaliteri ama edixne tous evreous na vasanizoun gay arapides nazistes{ena ine olo auto}

egw mono ta krifa sxolia kserw...opou i kali mas i papades evgazan sostous anthropous stin kinonia.

enoite pos edikse psemata...i nazi ine poli agni gia na kanoun tetia pragmata...ine ta thimata mia evraikis skeuorias.

kati mou irhte tora ala den to leo giati tha teliosoume tou xronou.

ps ma den iparxoun...exw varethika ston trito arxonta..diladi ine vareti tainia??

ps123: opos tha katalaves varieme na to sinexiso.

Annie_Hall είπε...

1. "Στις αγαπημένες μου του Spielberg δεν είναι ούτε το Jaws"

Μη λέμε ότι θέλουμε! Το Jaws είναι ταινιάρα.

2. "Πως γίνεται να μη σε άγγιξε δεν μπορώ να το καταλάβω"

Δεν γουστάρω μία του Εβραίους(όχι στην κατάσταση του Aldo βέβαια) και γενικά δεν με συγκινούν ταινίες που έχουν να κάνουν με τον πόλεμο. Πόλεμος είναι, η ανθρωπιά είναι δεδομένο ότι είναι χαμένη. Δεν μάθαμε τίποτα καινούριο, το ξέραμε ότι είμαστε το χειρότερο είδος στον πλανήτη. Συγκινούμε με πιο "γυναικεία" πράγματα.

3. "δεν υπάρχουν βαρετές ταινίες"

Το άρωμα της πράσινης παπάγια το έχεις δει; Αν ναι και είσαι από αυτούς που το θεωρούν αριστούργημα, μη μου απαντήσεις :Ρ

lt.aldo raine είπε...

""όχι στην κατάσταση του Aldo βέβαια""

ότι θα κατέληγα αντιεβραιος σε αυτή την ηλικία δεν το περίμενα:}...αχ και να ξέρατε.

""Το άρωμα της πράσινης παπάγια το έχεις δει; Αν ναι και είσαι από αυτούς που το θεωρούν αριστούργημα, μη μου απαντήσεις :Ρ""

καταρχήν τι είναι η παπάγια?? αλλα αφού είναι πράσινη θα με αρέσει{εσάς σας αρέσει η πλάτη μας ε?:P}

σοβαρά τώρα...από τι έψαξα λίγο...με φάνηκε ενδιαφέρον το θέμα...αλήθεια το barry lyndon το βρήκες βαρετό{jack μην τολμήσεις}??

άσχετα:}

το cat people μαζί με την σκηνή της shosanna...το έχετε βρει στο youtube???...το θέλω επείγοντος.

ps: πάει το basterds...μας το πήρανε...

CineTV-world είπε...

Προς Brad:

ΥΓ: Αφού βαρέθηκες... ναι, είναι βαρετή. Για σένα όμως...

ΥΓ123: Κι όταν βαριέσαι να συνεχίσεις γράφεις τις μεγαλύτερες μαλακίες;;;

Προς Annie:

1. Το είδα μόνο 1 φορά σε παλιά βιντεοκασέτα πριν από κάτι χρόνια...

2.α. Κάτσε ρε Annie, επειδή δε γουστάρεις μία τους Εβραίους... είναι λόγος να μη σε αγγίξουν οι σκηνές της ΛΙΣΤΑΣ; Δηλαδή άμα δω να βασανίζουν έναν Τούρκο θα πρέπει να αδιαφορήσω επειδή δε γουστάρω τους Τούρκους;

β. "Πόλεμος είναι, η ανθρωπιά είναι δεδομένο ότι είναι χαμένη. Δεν μάθαμε τίποτα καινούριο, το ξέραμε ότι είμαστε το χειρότερο είδος στον πλανήτη"

Υπέρμετρα κυνική απάντηση ακόμα και για μένα...!!! Κι επειδή είναι δεδομένο δηλαδή δεν πρέπει να μας συγκλονίζει η κτηνωδία;;; Πάει τη χάσαμε την ανθρωπιά και σε περίοδο ειρήνης τότε... Το θέμα δεν ήταν να μάθουμε κάτι καινούρια, το θέμα είναι να μη ξεχνάμε...

3. Ποια ταινία είναι αυτή;;; Αγγλικός τίτλος; Εγώ έχω δει το -8 1/2 που είναι η μεγαλύτερη μλκ που έχω δει για τον επιπρόσθετο λόγο ότι ήταν σοβαροφανής δηθενιά... "Αν είσαι από αυτούς που το θεωρούν αριστούργημα, μη μου απαντήσεις"... :Ρ

CineTV-world είπε...

Προς Brad Vol.2:

1. "αχ και να ξέρατε"

Τι να ξέραμε δηλαδή;;; :/ :/ :/

2. "καταρχήν τι είναι η παπάγια?? αλλα αφού είναι πράσινη θα με αρέσει"

:)) :)) :/ :/

Ρε ότι δεν ξέρεις ψάξτο στο wiki...!!! Ααα κάθε φορά με τις απορίες σου!!! :P

3. "αλήθεια το barry lyndon το βρήκες βαρετό{jack μην τολμήσεις}??"

Απ'ότι θυμάμαι, ναι... :P

4. "το cat people μαζί με την σκηνή της shosanna...το έχετε βρει στο youtube???...το θέλω επείγοντος"

Όχι.

ΥΓ: Δεν πειράζει, αρκετές φορές το είδες.

Annie_Hall είπε...

Για να συγκινηθώ θέλω κάτι παραπάνω από καημένους που τους βασανίζουν. Πολύ εύκολο. Για να συγκινηθώ με ταινία πρέπει ο ο δημιουργός να έχει κουραστεί. Ναι με ντοκιμαντέρ για το Ολοκαύτωμα έχω στεναχωρηθεί και συγκινηθεί πάρα πολύ, αλλά όταν πρόκειται για ταινία είναι τόσο προφανές ότι ζητιανεύουν τα δάκρυά μας που με χαλάει. ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ αλλά για όλες τις ταινίες που χρησιμοποιούν κλισέ σκηνές σε πόλεμο. Ούτε με σωρούς παπούτσια θα συγκινηθώ, ούτε με ετοιμοθάνατο στρατιώτη που δίνει κάτι στο φίλο του για να το πάει στη γκόμενά του. So fuckin easy...

Η πιο συγκλονιστική για μένα σκηνή σε πολεμική ταινία είναι κάπου στο τέλος του Dirty Dozen.

Η κτηνωδία δεν ήταν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά η πλύση εγκεφάλου που είχε προηγηθεί σε όσους ήταν υπεύθυνοι εκεί. Πιο πολύ λυπάμαι αυτόν που κάποια στιγμή στη ζωή του θα συνειδητοποιήσει τι έκανε και θα πρέπει να ζήσει με αυτό παρά τους Εβραίους. Δεν το λέω επειδή δεν τους συμπαθώ, με τους ναζί είμαι δέκα φορές πιο ρατσίστρια, απλά για μένα είναι πολύ πιο δύσκολο.

Το Barry Lyndon δεν έχω δει.

CineTV-world είπε...

1. Αν η ταινία με τους "καημένους" είναι ρεαλιστική και ιστορικά αληθής θα με συγκινήσει κι ας είναι "πολύ εύκολο"... Και είμαι 1000% σίγουρος πως ο Spielberg κουράστηκε πάρα πολύ γι'αυτή την ταινία.

2. Γιατί πιστεύεις πως όταν πρόκειται για ταινία είναι προφανές ότι "ζητιανεύουν" τα δάκρυά μας ενώ όταν πρόκειται για ντοκιμαντέρ όχι;;; Δεν πιστεύω πως η ΛΙΣΤΑ "ζητιάνευε"... το θέμα της ήταν τέτοιο που δεν γινόταν διαφορετικά. Θα ήταν τελείως ανήθικο και ανεπίτρεπτο για τον οποιοδήποτε σκηνοθέτη να ωραιοποιήσει το Ολοκαύτωμα μόνο και μόνο για να μη θεωρηθεί πως εκβιάζει το συναίσθημά μας η ταινία του... τελείως ανήθικο και ανεπίτρεπτο. Σε τέτοιες περιπτώσεις μερικές κλισεδιάρικες σκηνές είναι απαραίτητες. Αν και δε θα χαρακτήριζα καμία σκηνή της ΛΙΣΤΑΣ κλισεδιάρικη γιατί ότι έδειξε ήταν ιστορικά ακριβές.

3. "Η κτηνωδία δεν ήταν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά η πλύση εγκεφάλου που είχε προηγηθεί σε όσους ήταν υπεύθυνοι εκεί. Πιο πολύ λυπάμαι αυτόν που κάποια στιγμή στη ζωή του θα συνειδητοποιήσει τι έκανε και θα πρέπει να ζήσει με αυτό παρά τους Εβραίους"

Διαφωνώ. Αυτός ο "άνθρωπος" μπορεί και να μη καταλάβει και ποτέ τι έκανε... κι έχω την εντύπωση πως η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν έχει μετανιώσει ποτέ. Και στην τελική αυτά τα ζώα έζησαν τη ζωή τους... Κτηνωδία είναι ο βασανισμός ανθρώπου από "άνθρωπο".

4. "Το Barry Lyndon δεν έχω δει"

Δε χάνει και πολλά (σκάσε Brad :P)...

5. Δεν μου απάντησες για την "πράσινη παπάγια"... :( :P

lt.aldo raine είπε...

""Για να συγκινηθώ θέλω κάτι παραπάνω από καημένους που τους βασανίζουν. Πολύ εύκολο. Για να συγκινηθώ με ταινία πρέπει ο ο δημιουργός να έχει κουραστεί. Ναι με ντοκιμαντέρ για το Ολοκαύτωμα έχω στεναχωρηθεί και συγκινηθεί πάρα πολύ, αλλά όταν πρόκειται για ταινία είναι τόσο προφανές ότι ζητιανεύουν τα δάκρυά μας που με χαλάει. ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ αλλά για όλες τις ταινίες που χρησιμοποιούν κλισέ σκηνές σε πόλεμο. Ούτε με σωρούς παπούτσια θα συγκινηθώ, ούτε με ετοιμοθάνατο στρατιώτη που δίνει κάτι στο φίλο του για να το πάει στη γκόμενά του. So fuckin easy...

Η πιο συγκλονιστική για μένα σκηνή σε πολεμική ταινία είναι κάπου στο τέλος του Dirty Dozen.

Η κτηνωδία δεν ήταν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά η πλύση εγκεφάλου που είχε προηγηθεί σε όσους ήταν υπεύθυνοι εκεί. Πιο πολύ λυπάμαι αυτόν που κάποια στιγμή στη ζωή του θα συνειδητοποιήσει τι έκανε και θα πρέπει να ζήσει με αυτό παρά τους Εβραίους. Δεν το λέω επειδή δεν τους συμπαθώ, με τους ναζί είμαι δέκα φορές πιο ρατσίστρια, απλά για μένα είναι πολύ πιο δύσκολο.""

πραγματικά όμως...μετά από αυτό το post...δεν έχω να πω τίποτα άλλο για το θέμα.

""ΥΓ123: Κι όταν βαριέσαι να συνεχίσεις γράφεις τις μεγαλύτερες μαλακίες;;;""

yeap:}

""Τι να ξέραμε δηλαδή;;; :/ :/ :/""

ότι παλιά στα νιάτα μου...με έχουν αποκαλέσει μέχρι και φιλοεβραιο:}

""Ρε ότι δεν ξέρεις ψάξτο στο wiki...!!! Ααα κάθε φορά με τις απορίες σου!!! :P""

με κουράζεις...εσείς τα λέτε πιο ωραία:}

άκου εκεί επείγοντος:}

""ΥΓ: Δεν πειράζει, αρκετές φορές το είδες.""

πειράζει!!!πειράζει!!!

CineTV-world είπε...

1. "πραγματικά όμως...μετά από αυτό το post...δεν έχω να πω τίποτα άλλο για το θέμα"

Εσύ μπορεί να μην είχες, αλλά εγώ είχα... :P

2. Και από μικρός φιλοεβραίος πως κατάντησες αντι-εβραίος;;; Α και γιατί σε είπαν έτσι;;; :/

lt.aldo raine είπε...

DEN IME ANTIEVREOS REEEEEEEEEEE:} den me aresi to pos ekmetaleuonte to cinema kai kapia akoma ala as to afisoume.

elegan more ta klasika gia tous evreous{pou den ta theoro ratsikstika} kai ego apla tous ipa...as krinoume prota tous eautous mas{san ellines} kai meta tous allous laous...kai to oti iparxpoun poli arximalakes evreoi pou exoun vlapsi poli kosmo den simeni oti oli ine etsi...to idio pisteuo kai gia tous tourkous tous skopianous tous germanous tous amerikanous kai paei legontas...opos tha kseris ne perno sta sovara patrides thriskies kai ales teties malakies.

Εσύ μπορεί να μην είχες, αλλά εγώ είχα... :P

e oxi den tha eles tin teleutea kouventa:P lazopoulo ides xthes??

CineTV-world είπε...

1. Δηλαδή για σένα το μεγαλύτερο πρόβλημα του κινηματογράφου και του κόσμου είναι οι Εβραίοι και βγάζεις τέτοια εμπάθεια;;;

2. "elegan more ta klasika gia tous evreous{pou den ta theoro ratsikstika}"

100% θα ήταν ρατσιστικά.

3. Και βέβαια είδα... Απλά γαμάτος όπως πάντα...

lt.aldo raine είπε...

1.oxi...ala stin sigekrimeni periptosi gia tous evreous milousame.kai se ksana leo den vgazo "empathia" ston evraiko lao...alla se kapious ekprosopous tou.

2. oxi more...antipathis axoneuti kai tetia...

3.to katevazo tora...na doume an aksize kati:}

Annie_Hall είπε...

Ρε τι σκατά παίζει με τις συμπτώσεις; Σήμερα πέτυχα ένα ντοκιμαντέρ για το ολοκαύτωμα... Μυστήρια πράγματα. Να πω την αλήθεια ψιλοβαρέθηκα με τη συζήτηση. Ας συμφωνήσουμε όλοι ότι τον καθένα τον συγκινούν διαφορετικά πράγματα. Να διευκρινίσω και ότι τους Εβραίους δεν τους συμπαθώ για πολύ πιο σύγχρονους πολιτικούς λόγους(μη με βγάλετε και φασίστρια ξέρω γω) και παραδέχομαι ότι ίσως είναι και άκυρο κόλλημα του εγκεφάλου μου(έχω άπειρα τέτοια-δεν συμπαθώ ούτε τ'άντερα μου-).

Δεν θα ξανασχολίαζα γιατί κάθε φορά βρίσκω δέκα σχόλια κι εγώ έχω χάσει όλη τη συζήτηση, αλλά με προκαλέσατε. Ε όχι και γαμάτος ο Λαζόπουλος!

CineTV-world είπε...

Προς Brad:

1. Ναι, αλλά τη βγάζεις με πάρα πολύ γενικό τρόπο... λες και όλοι οι εκπρόσωποί του είναι "κακοί"...

2. Όταν αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι για μια ομάδα ανθρώπων ή για ένα ολόκληρο λαό (όπως στην περίπτωση των Εβραίων), τότε είναι ρατσιστικοί.

Προς Annie:

1. Εγώ βαρέθηκα πάρα πολύ τη συζήτηση... και συμφωνώ πως δε γίνεται να συμφωνούμε σε όλα. ;)

2. Έχεις δίκιο, είναι καραγαμάτος (απλά έχει κι αυτός τα ελαττωματάκια του, αλλά ουδείς τέλειος)... :P

lt.aldo raine είπε...

2.ο λαζόπουλος του τσαντίρι έχει ελαττώματα...και μάλιστα πολλά.

""μη με βγάλετε και φασίστρια ξέρω γω""

και να με μονο εγώ?? α δεν παίζω:P

CineTV-world είπε...

2. Έχει όμως πάρα μα πάρα πολλά πλεονεκτήματα... πολύ περισσότερα απ΄τα όποια ελαττώματά του.

ΥΓ: Απ΄το IB και τους Εβραίους της ΛΙΣΤΑΣ (και όχι μόνο)... πήγαμε στο Λαζόπουλο!!! Εγώ λέω να την αφήσουμε αυτή την ανάρτηση γιατί άρχισε να μου σπάει τα νεύρα... :P

Δημοσίευση σχολίου