Joker vs Joker-When Clowns Collide!!!





ΥΓ: Ο Ledger έκανε τελείως ρόμπα τον Nicholson...

8 σχόλια:

Annie_Hall είπε...

Αντιγράφω τον εαυτό μου(γιατί είμαι ψωνάρα):

" Ο Ledger όντως ξεπέρασε τον Nicholson αλλά αυτό οφείλεται και στον διαφορετικό τύπο Joker που ερμηνεύουν. Ο Joker του Nolan είναι πιο περιθωριακός από αυτόν του Burton. Με το μακιγιάζ και το όλο πακέτο της μεταμφίεσης ουσιαστικά εξωτερικεύει αυτό που είναι αντίθετα με τον Μπαρτονικό που χρησιμοποιεί την εμφάνιση αυτή σαν μάσκα."

Hence: Ηθοποιάρες και οι δύο. Ίσως αν δεν έφευγε τόσο νωρίς ο Ledger να ξεπερνούσε κάποτε τον Nicholson. Όμως εδώ δεν πρέπει να εστιάζουμε στην καλύτερη ερμηνεία καθώς πρόκειται ουσιαστικά για διαφορετικούς χαρακτήρες. Όχι όμως ότι δεν μεγαλούργησε ο Ledger.

CineTV-world είπε...

Λογικό επιχείρημα, αλλά πιστεύεις πως αν είχε το ρόλο του Ledger ο τυποποιημένος πλέον (με το σαρδόνιο χαμόγελο και τα γυαλιά ηλίου) Jack Nicholson... θα μπορούσε να δώσει τέτοια ερμηνεία; Προσωπικά έχω πολύ μεγάλες αμφιβολίες (βασικά το αποκλείω)...

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

Αντιγράφω και εγώ τον εαυτό μου... :p
'Κι αν κάτι περίμεναν όλοι απ’ αυτή την ταινία ήταν η ερμηνεία του αδικοχαμένου Ledger στο ρόλο του Batman. Ο λόγος που ξεκινάω την έκφραση της άποψής μου για τους ηθοποιούς απ’ τον Ledger είναι ένας. Γιατί τελικά αποδείχτηκε πως δεν είναι ο δευτεραγωνιστής της ιστορίας, αλλά ο πρωταγωνιστής. Καλώς ή κακώς, αφήνει τον Batman χιλιόμετρα πίσω. Απ’ την πρώτη κι όλας στιγμή που τον αντικρίζεις παγώνεις από το σκοτεινό κι αρρωστημένο του βλέμμα. Ταυτόχρονα, νιώθεις απίστευτη θλίψη κι έναν κόμπο στο στομάχι συνειδητοποιώντας πως αυτή η τρομερή ερμηνεία ήταν και η τελευταία που πρόλαβε να ολοκληρώσει. Σε σύγκριση με τον Jack Nicholson είναι μακράν καλύτερος, έχοντας προσεγγίσει πολύ καλύτερα τον ρόλο απ’ τον προκάτοχό του δίνοντάς του νέα διάσταση. Για να είμαι βέβαια απόλυτα δίκαιη αυτό οφείλεται όχι μόνο στον ίδιο αλλά τόσο στην προσέγγιση απ’ τη μεριά του σκηνοθέτη όσο και στους πιο καλογραμμένους διάλογους. Ο Joker δεν είναι απλά ένας εγκληματίας, αλλά ένας ευφυής μέσα στη διαστροφή του εγκληματίας. Καταφέρνει να γίνει ο απόλυτος εφιάλτης της Gotham City, είναι μαζοχιστής και απολαμβάνει να βασανίζει τα θύματά του και λατρεύει την αναρχία και το χάος.'

CineTV-world είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
CineTV-world είπε...

Συμφωνώ απόλυτα... εσύ τι απάντηση θα έδινες στο ερώτημα που έθεσα στην ANNIE; Θα μπορούσε ο Nicholson των τελευταίων 2 δεκαετιών... να δώσει τέτοια ερμηνεία ως Joker;

Προσωπικά βλέπω τον Joker του Nicholson και δεν βλέπω στην ουσία τον Joker αλλά τον Nicholson... φαίνεται πως οι σεναριογράφοι του Batman έκαναν το τεράστιο λάθος να γράψουν το ρόλο ακριβώς πάνω στα μέτρα του ηθοποιού... πόνταραν στο σίγουρο δηλαδή και δεν πήραν απολύτως κανένα ρίσκο!!! Αντιθέτως, βλέπω τον Joker του Ledger και μόνο τον Ledger δεν βλέπω... έχει χαθεί τελείως πίσω απ΄τον τελευταίο πλήρως ολοκληρωμένο ρόλο του... και ειλικρινά επιμένω να πιστεύω πως ο Nicholson δε θα μπορούσε να δώσει τέτοια ερμηνεία κι ας είχε ακριβώς τον ίδιο ρόλο... όλες οι γκριμάτσες-οι μορφασμοί, το περπάτημα και γενικότερα όλες οι κινήσεις του Joker και η φωνή του ήταν αυτοσχεδιασμόι του Ledger και όχι του ρόλου και ο Nicholson δε θα έκανε τίποτα απ'όλα αυτά ποτέ.

geok.24 είπε...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 2 ΤΖΟΚΕΡ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΤΜΑΝ ΤΟΥ ΤΙΜ ΜΠΑΡΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΙΠΠΟΤΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΤΖΟΚΕΡ ΔΕ ΘΑ ΚΟΛΟΥΣΑΝ ΟΥΤΕ Ο ΛΕΤΖΕΡ ΣΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΤΟΝ ΟΥΤΕ Ο ΝΙΚΟΛΣΟΝ ΣΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΟΛΑΝ)!!

CineTV-world είπε...

Σωστά, αλλά το θέμα είναι πως προτιμώ τον ώριμο Joker απ΄τον παιδικό... :P :)

W. είπε...

Η ερμηνεία του Λέτζερ είναι ερμηνεία ζωής-ένας χαρακτήρας γεμάτος σαδιστική κακία, απύθμενο σκότος, πόνο και απόγνωση κατά βάθος.

Η ερμηνεία του Νίκολσον είναι μια διασκεδαστική καρικατούρα.

Δημοσίευση σχολίου