The Walking Dead - Season 2 Finale



Το season finale του Walking Dead, Beside the Dying Fire (2x13), ξεκίνησε με ένα γαμάτο 20λεπτο "zombie holocaust" κατά τη διάρκεια του οποίου χάσαμε 2 "βασικούς" χαρακτήρες (αυτόν κι αυτήν δηλαδή:p). Στην συνέχεια οι εναπομείναντες χαρακτήρες έφυγαν κακήν κακώς απ'τη φάρμα και νόμιζα πως θα παραμείνουν χωρισμένοι μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά ευτυχώς σχεδόν όλοι τους επανενώθηκαν γρήγορα (αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι, θα είχε ενδιαφέρον να έπαιρναν διαφορετικές πορείες). Σχεδόν όλοι τους... εκτός της Adrea που έμεινε μόνη στο δάσος για να το καθαρίσει απ΄τα ζόμπια (μετά απ'αυτό το επεισόδιο είναι ο μέχρι στιγμής πιο αγαπημένος μου χαρακτήρας της σειράς - #respect λέμε)...!!!


Αυτό που μου την έσπασε στο επεισόδιο ήταν που τα έβαλαν όλοι με τον Rick... Που πάτε ρε Καραμήτροι;!;!; Δηλαδή αν τους έλεγε απ΄την αρχή αυτό που του είχε πει εκείνος ο επιστήμονας στο φινάλε της 1ης σεζόν (ότι όλοι οι ζωντανοί είναι φορείς του ιού και ότι με λίγα λόγια όλοι θα γίνουν ζόμπια μόλις τα κακαρώσουν), θα άλλαζε κάτι προς το καλύτερο; Αντιθέτως θα τους γαμ... τελείως την ψυχολογία... Ακόμα περισσότερο όμως μου την έσπασε η αντίδραση της βλαμμένης της γυναίκας του όταν της είπε την αλήθεια για τον Shane... τι τον κοιτάς μ'αποστροφή μωρή;!;!; Θα προτιμούσες να πέθαινε αυτός αντί του Shane;!;!; Και στην τελική εσύ δεν ήσουν αυτή που λίγα επεισόδια πριν του είπες να τον καθαρίσει;!;!; Τι αντιδράς έτσι τώρα;!;!; Σταδιάλο... τι υποκριτικές μλκς είναι αυτές; Λες και δεν ξέραν όλοι τους πόσο επικίνδυνος μπορούσε να γίνει ο Shane... Αλλά της έχω γαμάτη σκηνή θανάτου της κυρα-Λόρις... να πεθάνει το μωρό στην κοιλιά της και να της ξεσκίσει τα σωθικά αλά Alien (αν κι εννοείται... αλλά για αποφυγή παρεξηγήσεων να διευκρινίσω πως δεν εύχομαι για καμία γυναίκα να χάσει το μωρό της και τη ζωή της... μιλάω αποκλειστικά για μη υπαρκτό χαρακτήρα σειράς φυσικά - καλό είναι να ξεχωρίζουμε την μυθοπλασία από την πραγματικότητα)...


Εντωμεταξύ η Adrea προσπαθούσε ακόμα να ξεφύγει απ΄τα ζόμπια και παραλίγο να μην τα καταφέρει, αλλά τελευταία στιγμή σώθηκε όταν εμφανίστηκε σαν απο μηχανής Θεός μια μυστηριώδης γυναικεία φιγούρα που'χε σπαθί κατάνα και για κατοικίδιά της, 2 αλυσοδεμένους νεκροζώντανους με κομμένα τα άνω άκρα...!!! Φυσικά το συγκεκριμένο χαρακτήρα θα τον γνωρίσουμε πολύ καλύτερα στην 3η σεζόν, αλλά πρόκειται για την πολυαγαπημένη απ'όλους τους fans της ομώνυμης σειράς κόμικ... την cool, badass, αλλά και τραγική Michonne (προφέρεται 'Μισόν':p)!!!


Στην τελευταία σκηνή του επεισοδίου, ο Rick - όπως ήταν φυσικό - τα πήρε στο κρανίο κι έδωσε σε όλους την επιλογή να φύγουν ή να μείνουν, αλλά τους προειδοποίησε πως αν μείνουν... "this isn’t a democracy anymore" (δεν λέω, δικαιολογημένη η μεταστροφή του χαρακτήρα, αλλά προσωπικά μου φάνηκε λίγο απότομη - πάντως έχω την εντύπωση πως αυτό είναι το Walking Dead... η μετατροπή του κεντρικού του χαρακτήρα από άνθρωπο σε τέρας χωρίς αισθήματα... ελπίζω δηλαδή να είναι αυτό... άλλωστε στο σύμπαν της σειράς, ζωντανοί νεκροί δεν είναι μόνο τα ζόμπι)... και το πλάνο έκλεισε δείχνοντάς μας στο βάθος το νέο σκηνικό της 3ης σεζόν, την περιβόητη φυλακή των κόμικς...!!!


Τι άλλο γνωρίζουμε για την 3η σεζόν: θα κάνει την εμφάνισή του και ο χαρακτήρας του The Governor, τον οποίο θα υποδύεται ο David Morrissey (την Michonne θα την δείτε εδώ) και θα ξαναδούμε τον Merle Dixon (μ'αρέσει που ανησυχούσα πως μετά τον θάνατο του Shane, θα ξέμενε από αξιόλογους κακούς η σειρά και τελικά η επόμενη σεζόν θα'χει τουλάχιστον 2:p)...!!!

Σίγουρα δεν θεωρώ ότι το Walking Dead είναι γαμάτη δραματική σειρά (κατά τη γνώμη μου ΜΟΝΟ μία είναι πραγματικά γαμάτη πλέον), αλλά πιστεύω πως είναι μία από τις καλύτερες που προβάλλονται αυτή τη στιγμή στην Αμερική και όσοι βιάστηκαν να το κόψουν στα πρώτα επεισόδια της 2ης σεζόν, το παράτησαν πολύ γρήγορα... Ειδικά τα τελευταία 4 ήταν εξαιρετικά (παρεμπιπτόντως το τελευταίο έσπασε ρεκόρ τηλεθέασης καλωδιακής σειράς - ρεκόρ που ήταν ήδη του WD) κι αν έκανα τώρα το αφιέρωμα με τις αγαπημένες μου σειρές του 2011, θα το είχα σε πολύ καλύτερη θέση... Όπως και να'χει όλα δείχνουν πως η 3η σεζόν θα'ναι η πιο δυνατή του Walking Dead (έχει όλα τα φόντα) κι ανυπομονώ να δω τι μας επιφυλάσσει το μέλλον της σειράς...

Προσωπική αξιολόγηση επεισοδίου: 9/10
Προσωπική αξιολόγηση σεζόν: 8.5/10