My Mind Has Been Jacked - By Tarantina!



The following takes place between October and January

This text occurs in real time

Το 24 θα μείνει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό μου ως η πιο ανατρεπτική, πανέξυπνη, άκρως συναισθηματική σειρά. Από το 1x01 έως το 8x24 μεσολάβησαν τόσα και τόσα, απρόσμενοι θάνατοι, άδικοι θάνατοι, ξαφνικοί έρωτες, δυνατές φιλίες, συνωμοσίες, κυνηγητά και τόσα άλλα πάντα υπό το βλέμμα του Jack Bauer! Ο Kiefer Sutherland στην καλύτερη ερμηνεία της ζωής του! Γεννημένος για το ρόλο, πήρε ένα άψυχο σενάριο, το έντυσε με την καλύτερη κοστουμιά, του ριξε κι ένα φρεσκάρισμα πυγμής, τσαμπουκά & δυναμικής ιδιοσυγκρασίας, πρόσθεσε και την κατάλληλη πρέζα συγκίνησης σε καίρια σημεία, το πήρε όλο πάνω του και βγήκε παγανιά! Και άντε γειά! Δεν έκανε ψευτοπαλικαρισμούς, όσες φορές ήρθε αντιμέτωπος με το θάνατο δεν τον φοβήθηκε, του κλεινε το μάτι και πάλευε μέχρις εσχάτων. Κι έβγαινε νικητής! Σε κάποιους φαίνεται παράλογο να βγαίνει αλώβητος απ'όλες τις δοκιμασίες! Σ'αυτούς απαντώ ότι τα τραύματα που κουβαλούσε στην ψυχή του ήταν χειρότερα από τις σωματικές δοκιμασίες. Και όλα παρέμεναν ανοιχτά μέχρι το τέλος. Κι ένα ανοιχτό τραύμα είναι χειρότερο από τον θάνατο. Αυτός ήταν ο Jack Bauer, ένας αντι-ήρωας που πέρασε απίστευτα δεινά και είχε το σθένος, τη μαγκιά και τ'αρχίδια να τα κουβαλάει όλα μέσα του, μόνος του. Σιωπηλά. (ΠΡΟΣΟΧΗ: ακολουθούν SPOILERS από σχεδόν ΟΛΕΣ τις σεζόν... :p)




Για το 24 έχω κάνει πάρα πολλά σχόλια σε άλλες αναρτήσεις του Jack, έχουμε αναλύσει μαζί τα πάντα! Το σημερινό μου κείμενο είναι φόρος τιμής στο χαρακτήρα του Jack Bauer και στη σχέση του με τους βασικότερους ανθρώπους του 24!

Jack & Kim Bauer

H μονάκριβη κόρη του Jack, αυτή που υπεραγαπούσε όσο κανέναν άλλον. Γιʼαυτήν που πέρασε τόσα δεινά προκειμένου να την προστατεύσει. Θεωρώ ότι η πιο δύσκολη απόφαση που έπρεπε να πάρει ήταν στο 4χ24, όταν αναγκάστηκε να ʽεξαφανιστείʼ και να θεωρείται νεκρός... Αλλά το κουβάλησε κι αυτό το βάρος κι ας τον ακολουθούσε σε όλο το διάστημα της «νέας» του ζωής! Μόνο που δε μπόρεσε να την χαιρετήσει, ωστόσο αν το κατόρθωνε θα της έλεγε ό,τι ακριβώς της είπε σʼεκείνο το τόσο συγκινητικό τηλεφώνημα του 2χ15... Δυστυχώς η δουλειά του στέρησε την ευτυχία του να είναι δίπλα της και να τη βλέπει να μεγαλώνει, να ερωτεύεται, να κάνει παιδάκι. Αλλά η αγάπη πατέρα-κόρης δε χάθηκε ποτέ!




Jack & Teri Bauer

Η γυναίκα την οποία αγαπούσε πάντα ο Jack, όπως κι αυτή, κι ας είχαν απομακρυνθεί για κάποιο διάστημα. Εξάλλου ήταν και η μαμά της Kim. Στην πρώτη - και μοναδική - σαιζόν που εμφανίστηκε η Teri μπορεί να μην συναντήθηκαν πολλές φορές με τον Jack, αλλά στις λίγες αυτές σκηνές το βλέμμα τους έδειχνε όλα όσα τα λόγια αρνούνταν νʼαποκαλύψουν! Το τέλος της τραγικό, άδικο ειδικά από τα χέρια της Nina. Η σκηνή του 1χ24 με τον Jack να κρατάει στα χέρια του το νεκρό της σώμα σου παγώνει το αίμα... ενώ παράλληλα βράζει το δικό του για εκδίκηση!



Jack & Nina Myers

Το κοινό τους παρελθόν δεν το είδαμε ποτέ! Απλά το άφησαν να αιωρείται μέσα από απλές αναφορές. Θα είχε ενδιαφέρον ωστόσο. Τι τραγικό παιχνίδι του παιξε η Nina, τι δολοπλοκία, τι εκμετάλλευση! Ο ορισμός της Bitch! Η σκηνή στο τέλος του επεισοδίου που σκότωσε την Teri ήταν η αρχή του τέλους της, απλά δεν το ήξερε ακόμη. Της την έφερε ωραία ο Jack στην τρίτη σαιζόν με το φιλί. Αυτά τα δευτερόλεπτα στα οποία προσπαθεί να κρύψει το μίσος του για τη Nina και να την πείσει ότι κάτι νιώθει γι αυτήν συγκλονιστικά! Και την παρέσυρε στο τέλος της με αργά και σταθερά βήματα. Ο μόνος θάνατος του 24 τον οποίο γούσταρα τρελά!





Jack & Tony Almeida

Jack με τον Tony, τι δίδυμο κι αυτό! Πέρασαν πολλά και οι δυο τους, ο Jack περισσότερα βέβαια, αλλά η εκτίμηση και η αλληλεγγύη ήταν αμοιβαία! Πολλές φορές βοήθησε ο ένας τον άλλον σε κρίσιμες στιγμές, εντός και εκτός πεδίου! Συγκλονιστικότερη όλων η σκηνή του 5χ13 με τον Jack να κρατάει στα χέρια του τον Tony που αργοπεθαίνει! Και πόσο μεγάλη η έκπληξη και το σοκ του Jack στην 7η σαιζόν όταν η Renee του δείχνει το περίγραμμα του προσώπου του Tony στην οθόνη του υπολογιστή! Ένας αλλαγμένος Tony, δεν τον ενδιέφερε τίποτα άλλο παρά μόνο να εκδικηθεί για το θάνατο της Michelle. Και δε δίστασε να πετάξει από πάνω του τα φιλικά του αισθήματα για τον Jack προκειμένου να πετύχει το σκοπό του! Πόσο εκνεύρισε τον Jack αυτή του η αλλαγή! Φάνηκε βέβαια από τα μπουνίδια που του έχωσε προς το τέλος την 7ης... Όπως και να χει, θεωρώ ότι ήταν από τα καλύτερα δίδυμα της σειράς!




Jack & David Palmer

Εδώ δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τη σχέση των 2 αντρών αλλά κάτι θα κάνω... :p η λατρεία μου για τον Προεδράρα είναι γνωστή σε όσους ξέρουν την αγάπη μου για τη σειρά. Όταν η στοιβαρότητα και η στωικότητα του Palmer συναντούν την σθεναρότητα και τη σιδερένια θέληση του Jack αποτελούν ένα δίδυμο που αψηφεί τους όποιους κινδύνους και προχωρούν με αποφασιστικά βήματα στην τέλεση του καθήκοντος. Η ισχύς εν τη ενώσει! Είχαν και τις διαφωνίες τους βέβαια, αλλά αυτές οι διαφωνίες ήταν που έδειξαν στον Palmer πόσο δίκιο είχε σε όλες τις συμβουλές του ο Jack! Παρʼόλο που οι κοινές τους εμφανίσεις έλαβαν χώρα σε μια μόνο σαιζόν, ο Jack δεν έπαψε να στηρίζει στιγμή τον Προεδράρα γιατί πίστευε σʼαυτόν. Ήταν ντόμπρος τύπος ο Palmer, ήρεμη δύναμη! Kαι ο Jack το ψυχανεμίστηκε από την πρώτη τους συνάντηση. Συγκινητική η τελευταία τους συνομιλία στο τέλος του 4χ24... Τον συγκλόνισε πολύ τον Jack ο θάνατός του..! Και πόσο χάρηκα όταν εκδικήθηκε γιʼαυτόν! Long Live The President Palmer!


Jack & Chloe OʼBrian

H πιστή του φίλη! Η Chloe με την τόσο ανεπτυγμένη αίσθηση του καθήκοντος, προσκολλημένη στο πρωτόκολλο, ποτέ δεν παρέκκλινε από αυτό, παρά μόνο όταν κινδύνευε ο καλός της φίλος! Του στάθηκε στα δύσκολα, πάντα τον νοιαζόταν, είχε κινδυνεύσει ουκ ολίγες φορές να την πιάσουν, άλλοτε τα κατάφερναν, αλλά δεν την ενδιέφερε. Το μόνο που ήθελε ήταν να είναι καλά το φιλαράκι της. Τα δάκρυα στο τέλος της σειράς παρέσυραν τους πάντες μπροστά στην οθόνη που τρεμόσβηνε την ώρα του αποχαιρετισμού της με τον Jack και του δικού μας με το 24... Δυνατό φινάλε!




Jack & Audrey Raines

Στη μετα Teri εποχή βρέθηκε αυτή η γυναίκα με την οποία δε θα λεγε κανείς ότι έζησε τον απόλυτο έρωτα, εξάλλου οι συγκυρίες δεν τους το επέτρεπαν. Δε ξεχνιέται βέβαια η θυσία που έκανε και η ταλαιπωρία που υπέστη όταν πήγε στην Κίνα να βρει τον καλό της. Σίγουρα ένιωθαν κάτι βαθύ, το οποίο δεν πρόλαβε να μεστώσει γιατί τους πρόλαβε η μοίρα με το άδικο τέλος που επεφύλασσε στην Audrey. Να βρίσκεται κλεισμένη στο μικρόκοσμο του μυαλού της, μόνη της, ζώντας το δικό της όνειρο μέσα στα δαιδαλώδη μονοπάτια του εγκεφάλου της. Κι ο Jack να μη μπορεί να κάνει τίποτα αυτή τη φορά, παρά μόνο να προσθέσει κι αυτή την ανοιχτή πληγή πλάι στις τόσες άλλες...


[24wikia]


Jack & Bill Buchanan

Ο σοβαρός διευθυντής της CTU δεν είχε πολλά παρε-δώσε στις πρώτες σαιζόν με τον Jack, τον έβγαζε κι εκτός εαυτού σε φάσεις που παρέκκλινε από τα καθήκοντά του και την πλήρωνε η καημένη η Chloe! Στην 7η σαιζόν ήρθαν πιο κοντά, δούλευε πια μόνος του ο Bill, είχε στρατολογήσει και την Chloe μιας και η παλιά CTU δεν υπήρχε πια... κι εκεί συναντήθηκαν με τον Jack και έζησαν έντονες στιγμές, ειδικά στα σκηνικά με τους τρομοκράτες στο Λευκό Οίκο. Κι εκεί άφησε και την τελευταία του πνοή ο Bill, μια αυτοθυσία που έκανε τον Jack (ξανά) κομμάτια!



[24wikia]


Jack & Charles Logan

To σκουλήκι! Από τους πιο μισητούς χαρακτήρες του 24, μές στη δολοπλοκία, τη συνωμοσία, πατώντας επι πτωμάτων για να καταφέρει να ανέβει στο μεγαλύτερο σκαλί της δολιοφθοράς! Βέβαια λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο, δεν πρόλαβε να χαρεί πολύ το απόγειο της λαμογιάς του, τον στρίμωξε ο Jack και δεν υπήρχε επιστροφή! Που πάς ρε κακομοίρη ενώ καραδοκεί ο Bauerminator? Από τις πιο γαμάτες σκηνές η φάση με τον Jack με τη μαύρη στολή και το βλέμμα όλο απόγνωση του Logan μέσα στη λιμουζίνα! Δεν παίζουμε με τα σίδερα κύριος!





Jack & Allison Taylor

Η μόνη γυναίκα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που πέρασε από τη σειρά είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τον Jack. Τον εμπιστευόταν, αναγνώριζε την αξία του, πίστευε σʼαυτόν. Ακόμα κι όταν έκανε κάποιες κινήσεις που δεν την έβρισκαν σύμφωνη, κάπου μέσα της είχε την ελπίδα ότι ο Jack ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Γι αυτό και στη συνωμοσία της 8ης σαιζόν με τους Ρώσους δε μπορούσε να κρατήσει για πολύ αυτή την παθητική στάση και ορμώμενη απ΄το βιντεάκι του Jack τα ομολόγησε όλα! Αντιλήφθηκε το λάθος της και την ίδια στιγμή αναγνώρισε την αξία του Bauer. Τη ντομπροσύνη, το ήθος και την αξιοπρέπεια.



Jack & Renee Walker

Eδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος!! Kάτι βλέμματα αμήχανα μεν, παθιασμένα δε, κάτι χαμογελάκια πονηρά, κάτι αγγίγματα που λιώνουν μέταλλο..! Δυναμικές προσωπικότητες και οι 2, η Renee έμαθε πολλά από το χαρακτήρα του Jack, ταυτίστηκε μαζί του και βάδισε στα βήματα της πυγμής, της αξιοπρέπειας και του τσαμπουκά του. Στην 8η σαιζόν ήρθε κι έδεσε το γλυκό... κι εκεί που έδεσε ωραία και καλά και γεύονταν τον έρωτά τους συνέβη το απίστευτο! Πυροβολείται η Renee, την κουβαλάει αιμόφυρτη ο Jack στο νοσοκομείο περιμένοντας στο διάδρομο με ένα βλέμμα απόγνωσης αλλά κι ελπίδας... Και γίνεται το μοιραίο. Πεθαίνει η Renee και αντικρίζουμε έναν Jack ράκος, ανήμπορο μα και αποφασισμένο να τα παίξει όλα για όλα προκειμένου να εκδικηθεί το θάνατό της! Άλλη μια ανοιχτή πληγή...

[24wikia]


ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Κλείνοντας το μίνι αφιέρωμα μου στο 24 (υπάρχει και πιο ολοκληρωμένο από τον Bauer24, εδώ, η αφιερωματάρα του αιώνα) να πω γι'άλλη μια φορά πόσο μπροστά ήταν η σειρά από την εποχή της! Έχω ακούσει από αρκετούς (που δεν την έχουν δει) να τη χαρακτηρίζουν αμερικανιά! Ε. μόνο αμερικανιά δεν είναι μια σειρά που πρεσβεύει ότι πίσω από τις τρομοκρατικές ενέργειες πολλών τρομοκρατών κρύβονταν σημαίνοντα πρόσωπα της αμερικανικής κυβέρνησης. Πόσο μάλλον όταν αυτή η αμερικανιά παρουσιάζει τον ίδιο τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να κινεί τα νήματα των τρομοκρατικών ενεργειών! Και τον Jack να κυνηγάει τον πρόεδρο, όχι τους κακούς μουσουλμάνους! Και τι εναλλαγές συναισθημάτων! Ειλικρινά, δεν το έχω ξαναζήσει αυτό σε σειρά! Τι παραπάνω να ζητήσει κανείς από μια σειρά που καταφέρνει σε 8 σαιζόν να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή, μεγάλη μαγκιά! Το φινάλε ήταν ό,τι πιο ωραίο έχω δει σε σειρά, ό,τι πιο λυτρωτικό, ό,τι πιο συγκινητικό (θα το έβαζα στο ίδιο επίπεδο, ίσως λίγο, ελάχιστα, κάτω από το φινάλε του The Shield). Έκλαιγα με λυγμούς, δε μπορούσα να σταματήσω, δεν το περίμενα... γενικά δεν είμαι ευσυγκίνητη, αλλά αφού κατάφερε να με συγκινήσει σημαίνει ότι είχα αναπτύξει μια διαφορετική σχέση με τη σειρά, τον ένιωθα τον Jack δικό μου άνθρωπο και τον έχασα εκείνη τη μέρα...

Προσωπική κατάταξη σεζόν:
(
24/10) (15/10) 4η (13/10) (12/10) (11/10) (10/10) (9.5/10) (9/10)



Αυτά τα λίγα από μένα, ευχαριστώ τον bauer24 που με φιλοξένησε στη βλογκάρα του και πρόσθεσα κι εγώ ένα λιθαράκι στην 24άρων καρατίων σειρά μας! Και κλείνω μʼαυτό:

Respect στην τελειότερη σειρά με τις mindblowing ανατροπές, τον Tony, τον προεδράρα, την Chloe. Και ΝΑΙ, υπάρχει ΘΕΟΣ και τον λένε JACK BAUER. - @tarantina.