Fincher's The Girl with the Dragon Tattoo - Rooney Mara as Lisbeth Salander



Πρόκειται για την πρώτη επίσημη φωτογράφιση της Rooney Mara ως Lisbeth Salander και φυσικά όλα τα piercings είναι αληθινά!!! Πάντως δεν ήταν η πρώτη επιλογή του στούντιο για το ρόλο... Όπως αποκάλυψε ο Fincher: "The studio pressures you to pick a name" (=Natalie Portman) - "she was exhausted" (κρίμα ρε γαμώτο!), η Scarlett Jo­han­sson ήταν σαν "Marilyn on a bike" (χαχαχαχα!), η Jennifer Lawrence (Winter's Bone) ήταν αρκετά ψηλή για το ρόλο... Τελικά μετά από οντισιόν συμφώνησαν στην Rooney Mara (The Social Network). UPDATED:


Όσο για το σενάριο της ταινίας, συλλαμβάνει το ζοφερό ύφος του μυθιστορήματος (ο πρωτότυπος σουηδικός τίτλος ήταν "Men Who Hate Women"), φέρει την υπογραφή του βραβευμένου με oscar Steven Zaillian (της αριστουργηματικής Schindler’s List) και αποκλίνει σε αρκετά μεγάλο βαθμό από το βιβλίο. Η Salander είναι πιο επιθετική και κυρίως το φινάλε - η κατάληξη του δράματος - είναι τελείως διαφορετική (έτσι πρέπει να γίνονται τα remakes... διαφορετικά... αλλιώς δεν έχουν λόγο ύπαρξης). Αυτό βέβαια μπορεί να θεωρηθεί ως ιεροσυλία από τους σκληροπυρηνικούς fans, αλλά το φινάλε του Zaillian είναι πολύ πιο ενδιαφέρον.

Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό-προκλητικό υλικό για ένα μεγάλο στούντιο όπως η Sony. Σε μία από τις πλέον βασικές σκηνές ***SPOILER*** η Salander τιμωρεί τον άνθρωπος που τη βίασε βιάζοντάς τον με ένα μεγάλο προσθετικό πέος και στη συνέχεια σχεδιάζει τατουάζ στο κορμί του με τη φράση "I am a rapist pig"!!! ***SPOILER*** Όπως καταλαβαίνετε η ταινία δεν θα είναι για παιδάκια και ΚΑΠΗ... :p Με λίγα λόγια έχουμε να κάνουμε με ένα σκοτεινό υλικό που ταιριάζει γάντι στον Fincher και φυσικά για άλλη μια φορά όλοι θα φάνε τη σκόνη του σημαντικότερου σκηνοθέτη της εποχής μας. Α κάτι τελευταίο: η μουσική επένδυση της ταινίας θα είναι του Trent Reznor (The Social Network).

ΥΓ: Τις ταινίες της σουηδικής τριλογίας δεν τις έχω δει επίτηδες για να μην την πατήσω όπως την πάτησα με το The Departed που ήξερα ακριβώς τι θα συμβεί και το πότε θα συμβεί (δεν είχε ΚΑΜΙΑ ουσιαστική αλλαγή σε σχέση με το πρωτότυπο!)... Θα τις δω φυσικά, αλλά αφού δω πρώτα το remake του Fincher...

Πρεμιέρα: 21 Δεκεμβρίου 2011 (Αμερική).