The Event: The New TV-Obsession?



Φυσικά κανείς δεν μπορεί να ξέρει από τώρα την απήχηση που θα έχει η νέα σειρά μυστηρίου (κι ότι άλλο θέλει να είναι: δράμα-αγωνίας-έντασης-ανατροπών-δράσης-πολιτικό θρίλερ-24) του NBC, αλλά τουλάχιστον στο Comic-Con που πραγματοποιήθηκε ειδική προβολή του πιλότου... άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στην πλειοψηφία του κοινού! Βέβαια νέο LOST και 24 δεν πρόκειται να υπάρξει ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ (ο.0) και το πιθανότερο είναι το The Event-που ευελπιστεί να είναι ένας συνδυασμός των δύo επιδραστικότερων σειρών της περασμένης δεκαετίας-να ακολουθήσει το δρόμο του FlashForward... αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα (τελευταία)... Εδώ και το ίδιο το LOST δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες που το ίδιο μας έδωσε το δικαίωμα να έχουμε (βλ. φινάλε)... οπότε γιατί να μην δώσουμε έστω και μια ευκαιρία στη νέα σειρά; Άλλωστε μπορεί να μην είναι και ΤΟΣΟ ακατόρθωτο όσο νομίζουμε:

7 ways The Event will be like Lost (and 1 way it won't)



Ο παραγωγός του The Event, Evan Katz (που ήταν ένας από τους παραγωγούς-σεναριογράφους του 24) υπόσχεται πως "In the second episode, we are very clearly answering the two largest open questions in the pilot"!!! Αυτό είναι καλό... σωστά;;; (ή μήπως όχι;) Ο Katz ρωτήθηκε και για το αν υπάρχουν ομοιότητες με την 24άρα: "I think there's definitely a style of storytelling, a pace of storytelling – surprises, twists, an intensity that will be present in the show. That's why I wanted to do the show" ΑΛΛΑ πρόσθεσε πως το The Event ΔΕΝ θα είναι τόσο σκοτεινό όσο ήταν το 24. Βασικά χωρίς τον Jack Bauer η αγωνία, η ένταση και οι ανατροπές δεν θα είναι ποτέ ίδιες. Απλά δεν γίνεται... Τέλος πάντων, περισσότερα για τη νέα σειρά στο IGN (παρατήστε με τώρα γιατί θυμήθηκα την Απόλυτη Υπερσειρά και συγκινήθηκα:p).



Τελικά δεν πρόκειται να δώσω ευκαιρία και στις 10 νέες σειρές (ακόμα και να ήθελα δεν θα ήταν εφικτό)... αλλά το The Event θα είναι από αυτές που θα δω σίγουρα. Οι άλλες θα είναι το No Ordinary Family (αν και δυστυχώς όλα δείχνουν πως πρόκειται για πατάτα, αλλά λόγω Vic Mackey δεν μπορώ να του αρνηθώ), το Boardwalk Empire και το Walking Dead (οι υπόλοιπες θα φάνε άκυρο τελικά).



Πρεμιέρα: 20/9/2010