Gaiking: The Anime, The Live-Action Movie and The Teaser Trailer!!!



Όπως ήταν αναμενόμενο μετά την εμπορική επιτυχία των Transformers θα δούμε κι άλλες live-action ταινίες με τεράστια ανθρωπόμορφα ρομπότ (βλ. και Voltron)... Μία από αυτές θα είναι και η κινηματογραφική μεταφορά μιας cult anime σειράς της δεκαετίας του 70 με τίτλο Gaiking (γνωστό και ως The Shogun Warriors). Η υπόθεση είναι η εξής:

Μια ομάδα από super ρομπότ, με αρχηγό τον Gaiking ("The Demon Dragon of the Heavens"), κατασκευάστηκαν από επιστήμονες στη Γη για να μας προστατεύσουν από την εισβολή μιας εξωγήινης φυλής από τον πλανήτη Zela γνωστής ως "The Dark Horror Army".

Οι τίτλοι αρχής της anime σειράς:




Η βασική διαφορά με τους Transformers είναι ότι τα ρομπότ του Gaiking δεν έχουν τεχνητή νοημοσύνη και τα πιλοτάρουν άνθρωποι. Οι προσωπικότητές τους είναι οι προσωπικότητες των πιλότων τους. Ουσιαστικά είναι σαν γιγάντιες ρομπο-πανοπλίες!

Ολοκληρωμένο σενάριο δεν υπάρχει ακόμα, αλλά οι δημιουργοί της ταινίας σκέφτονται να μας παρουσιάσουν μόνο τον Gaiking και σε πιθανά sequels να γνωρίσουμε και τους υπόλοιπους Shogun Warriors (πολύ κακώς κατά τη γνώμη μου)... Σκηνοθέτης θα είναι ο Matthew Gratzner (τουλάχιστον στα εφέ ο Scorsese τον προτίμησε δύο φορές και γενικότερα έχει αρκετά εντυπωσιακό βιογραφικό) ο οποίος πρόσφατα κυκλοφόρησε το teaser της ταινίας:



Υπεύθυνος για τα εφέ της ταινίας είναι ο Jules Urbach (αν και το imdb τον έχει στη θέση του σκηνοθέτη, εμπιστεύομαι περισσότερο το /Film... Αλλά και το screenrant τον Gratzner αναφέρει ως σκηνοθέτη) που είναι ένας εκ των συνιδρυτών της εταιρείας Lightstage που ανέπτυξε την τεχνολογία 3-D character mapping που είδαμε σε πλήρη εφαρμογή στο The Curious Case of Benjamin Button (ένα από τα 3 όσκαρ που κέρδισε η ταινία ήταν και αυτό για τα οπτικά εφέ). Πάντως τα εφέ του teaser δεν είναι τελειοποιημένα και σίγουρα δεν είναι όπως θα τα δούμε στην ταινία. Σύμφωνα με τον Urbach:

"We are building the robots life size. Matt is one of the last great practical effects guys in the business who can pull this off..The teaser we have now is CG for the robot. It is to give the fans a taste of the design we are going with, but it is not a true reveal given what we are going to be doing when we build the thing. The real deal is going to be mind blowing of course."

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει προς το τέλος του 2012 με αρχές του 2013.