BSG: Bullshit Galactica-Season 1



Δεν είχα σκοπό να κάνω ανάρτηση για το Battlestar Galactica, αλλά με νευρίασε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (το περίμενα, αλλά όχι και τόσο) !!! Δεν έχω δει πιο υπερτιμημένη θρησκόληπτη τηλεπροπαγάνδα - μαλακία!!! Η πίστη παρουσιάζεται ως ο σωστός δρόμος που πρέπει να πάρει κάθε άνθρωπος και μάλιστα αυτή η άποψη υποστηρίζεται από ανώτερα όντα (βλ. Cylons) οπότε η ύπαρξη θεού... είναι αναμφισβήτητη!!! Όταν ένα ανώτερο ον-άγγελος λέει στον ηλίθιο άθεο άνθρωπο (που ταυτόχρονα υποτίθεται πως είναι και ο πιο έξυπνος της ανθρωπότητας!!!) πως υπάρχει πραγματικά ένας και μοναδικός θεός και πως πρέπει οπωσδήποτε να πιστέψει σε αυτόν, τα λόγια είναι περιττά... Μιλάμε για θρησκευτική προπαγάνδα Α' εθνικής κατηγορίας!!! Και φυσικά μόλις αυτή η "ιδιοφυία" (βλ. Baltar-με διαφορά η πιο αντιπαθέστατη φυσιογνωμία της σειράς) κάνει την προσευχούλα της... ως εκ θαύματος, όλα διορθώνονται στη στιγμή!!! Ο θεός το ένα, ο θεός το άλλο, "με τη βοήθεια του θεού", "σε επέλεξε ο θεός", "έτσι ερχόμαστε πιο κοντά στο θεό", "ήταν θέλημα θεού"... Θεός, θεός, θεός, θεός, θεός, frak, Θεός, θεός, θεός, θεός, θεός, frak, Θεός, θεός, θεός, θεός, θεός, frak, Θεός, θεός, θεός, θεός, θεός, frak, Θεός, θεός, θεός, θεός, θεός, frak, Θεός, θεός, θεός, θεός, θεός, frak, Θεός, θεός, θεός, θεός, θεός, frak, Θεός, θεός, θεός, θεός, θεός, frak, θεός, θεός, θεός, θεός, Θεός, frak, θεός, θεός, θεός, θεός... ΘΕΟΣ!!! 50 φορές η λέξη θεός σε κάθε επεισόδιο και δεν υπερβάλλω καθόλου!!! Όλες τις υπόλοιπες σειρές που έχω δει στη ζωή μου να προσθέσω, τόσες φορές δεν ακούστηκε αυτή η λέξη όσες στα 13 επεισόδια της πρώτης σεζόν του BSG (μιλάμε για ρεκόρ Guinnes και κανονικά θα έπρεπε να το κατοχυρώσουν) !!! Υπάρχει θεός τελικά ρε!!! Η πλύση εγκεφάλου έπιασε!!! Άντε και φραμηθείτε καραγκιοζο-θρησκόληπτοι σεναριογράφοι της πλάκας!!!

Για την ακρίβεια είναι Θρησκευτικο-στρατοκαυλωτική τηλεπροπαγάνδα με ηλίθιους χαρακτήρες-φασιστάκια που το παίζουν τσαμπουκάδες κάθε τρεις και λίγο!!! Βαρέθηκα να ακούω με το παραμικρό ψευτομαγκίστικες ατάκες του στυλ "τι είπες ρε;", "θα σε φραμήσω", "κάνε πίσω τώρα!", "φύγε τώρα που μπορείς ακόμα" και άλλες τέτοιες παρόμοιες μλκς... Ούτε παιδάκια του γυμνασίου να ήταν δηλαδή!!! Μέχρι και ατάκες από κόμικ έχουν στο super σενάριό τους: "Don't make me angry, Gaius. You wouldn't like me when I'm angry"!!! Α ρε Hulk... δεν γίνεσαι μόνο εσύ πράσινος!!! Δυστυχώς δεν πρόλαβαν την ατάκα "don't do it Fethon"... Επίσης δεν λείπουν και ηλίθια σκηνικά αλά Independence Day: Όπως ο Will Smith έμαθε να πιλοτάρει υfo, έτσι και η ψευτοτσαμπουκαλού Starbuck έμαθε να πιλοτάρει τέλεια ένα cylonόπτερο και μάλιστα μέσα σε λίγες ώρες!!! Μιλάμε για τόσο "πρωτότυπο" και "πανέξυπνο" σενάριο...

Οι γελοιότητες δεν σταματούν εδώ φυσικά... Κάθε φορά που δείχνει τον ηλίθιο τον Baltar να μιλάει/τσακώνεται/πηδάει... μόνος του... είναι για γέλια και για κλάματα η σειρά (και ο Baltar για πολλές σφαλιάρες)... Είναι ακόμα χειρότερο κι απ΄τον Dexter όταν αμπελοφιλοσοφεί με τον Harry!!! Μα πάντα όλοι οι ηλίθιοι χαρακτήρες πρέπει να μιλάνε μόνοι τους (αν και ο Baltar δεν μιλά πραγματικά μόνος του, αλλά φαίνεται έτσι) ;!;!; Και πόσο ηλίθια μπορεί να ήταν η σκηνή του δείπνου με την νυμφομανή cylonογυναίκα (απ΄την αρχή έκανε μπαμ πως ήταν cylon) του δεν-θυμάμαι-πως-τον-λένε-τον-φαλάκρα-και-δε-με-νοιάζει-στην-τελική;!;!; Λίγο αργότερα άρχισε να την πέφτει και στην "ιδιοφυία" ενώ είχε το κεφάλι του μαλάκα του άντρα της ανάμεσα στα πόδια της... και ο μαλάκας την ανεχόταν ακόμα!!! Γιατί δεν το έκαναν τσόντα;!;!; Θα ήταν 1000 φορές καλύτερο... Αφού κατά βάθος αυτό ήθελαν να κάνουν, αλλά προφανώς δεν τους το επέτρεπε η πίστη τους... Μετά που άρχισαν να τσακώνονται όλα τα "παιδάκια" στο εργαστήριο του "πανέξυπνου"... μου θύμισε Asterix... και αυτό σίγουρα δεν είναι καθόλου καλό για "δραματική" διαστημική σειρά (και σίγουρα δεν ήταν καθόλου αστείο-γενικά δεν το έχουν καθόλου το χιούμορ-δεν τους βγαίνει) !!!

Έβαλαν και ελληνική μυθολογία στη συνταγή οι καραγκιόζηδες!!! Χρησμοί, Πυθία και μαλακίες χωρίς κανένα νόημα (απλά γίνονται πράγματα για να γίνουν, για να προχωρά η σειρά και να προπαγανδίζουν υπέρ της θρησκευτικής πίστεως) !!! Ιδιαίτερα κουραστικό γίνεται επίσης κι όταν αρχίζουν να παπαρολογούν: Αναλύσεις επί των αναλύσεων για μαλακίες όπως "ραφιναρισμένο τύλιουμ"!!! Έχει "πολύ" ενδιαφέρον και "δεν" γίνεται καθόλου κουραστικό... Φυσικά ο θεός (που "θέλει μόνο αγάπη", "άνοιξέ του την καρδιά σου και θα σου δείξει τον δόμο" και άλλες τέτοιες παπαριές) ήξερε σε ποιο σημείο του μετεωρίτη να βομβαρδίσουν... και το είπε στον ηλίθιο τον Baltar (όχι με λόγια όμως!) που πλέον είναι το "όργανο του θεού" (:/)... "ο φύλακας και υπερασπιστής της νέας γενιάς των παιδιών του θεού"!!! Α... και πόσο ηλίθιο μπορεί να είναι που ενώ βρήκαν έναν πλανήτη αντίγραφο της Γης (βλ. Κόμπολ), αυτοί συνεχίζουν να ψάχνουν για τη Γη!!! Γιατί να επιβιώσει ένα τόσο ηλίθιο είδος;!;!;

Άλλο ένα απ΄τα πιο αδύναμα σημεία της σειράς είναι και οι δραματικές σκηνές φυσικά. Απλά δεν υπάρχουν!!! Στη θέση τους έχει μερικές της πλάκας εκβιαστικές ψευτοδραματικές σκηνούλες με γελοίες ατάκες και βλέμματα που δακρύζουν!!! Με τους Adama ειδικά το έχουν ξεφτιλίσει με τους ηλίθιους "συγκινητικούς" διαλόγους τους!!! -Γιος: "Όλο το πλοίο νομίζει πως η Starbuck θα το έκανε καλύτερα από μένα" -Πατέρας: "Εγώ δεν το νομίζω" -Γιος: "Πως μπορείς και είσαι τόσο σίγουρος;" -Πατέρας: "Επειδή είσαι γιος μου" (τι λε ρε πούστη μου;!;!;)... Το βλέμμα του γιου δακρύζει και γκάιντες ακούγονται σε στυλ αντιγραφή από Braveheart!!! Σε κάποιο άλλο επεισόδιο είχε ρωτήσει ο μικρός Adama τον πατέρα του αν θα τον έψαχνε αν ήταν αυτός στη θέση της Starbuck... και η "συγκινητική" απάντηση ήταν: "Αν ήσουν εσύ, δεν θα φεύγαμε ποτέ"!!! Ουάου... μου έρχεται να κλάψω τώρα!!! Μιλάμε για πραγματικό εκβιαστικό δράμα της πλάκας. Μέχρι στιγμής δεν κατέχουν ούτε και το πραγματικό δράμα λοιπόν!!!

Πάντως στις διαστημικές σκηνές η σκηνοθεσία είναι καλή (αν και οι μάχες είναι ψιλο-αντιγραφή από Star Wars βέβαια), όπως και η φωτογραφία επίσης (στις σκηνές της Κάπρικα είναι πάρα πολύ ενοχλητική όμως) και ευτυχώς που υπάρχουν και κάνα 2 απλά καλοί ηθοποιοί όπως ο Edward James Olmos και η Katee Sackhoff... Όχι πως με εντυπωσίασαν, αλλά λέμε τώρα... τουλάχιστον κάνουν λίγο πιο υποφερτό το σύνολο... Βέβαια τι να το κάνω από τη στιγμή που είναι αντιπαθητικοί οι χαρακτήρες που υποδύονται; Ο Adama είναι ένας στρατόκαυλος φασίστας-πατριώτης που πετάει ηλίθιες αμερικανο-εξυπνάδες ("If you keep running from a schoolyard bully, he keeps o¬n chasing you but the moment you turn around and stop and you punch him really hard in a sensitive spot, he'll think twice about coming back again"!!! Μεγάλη σοφιστεία, από έναν μεγάλο άντρα... :/) και το χειρότερο είναι πως έκανε για ασήμαντο λόγο πραξικόπημα επειδή δεν γούσταρε μια απόφαση της προέδρου!!! Και η Starbuck είναι μια στρατόκαυλη ψευτοτσαμπουκαλεμένη ξεροκέφαλη αγριογκόμενα που τις περισσότερες φορές συμπεριφέρεται σαν αγοροκόριτσο γυμνασίου!!! Κρίμα, την είχα για σοβαρό χαρακτήρα, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να την πάρω και πολύ στα σοβαρά (όπως και κανέναν τους φυσικά).

Γενικά δεν με εντυπωσίασε σε κανέναν τομέα η πρώτη σεζόν και δεν υπάρχει ούτε ένας από τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες με τον οποίο να μπορώ να ταυτιστώ!!! Παρακαλούσα να τους ανατινάξουν όλους οι Cylons κι ας ήξερα πως δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο... Και το χειρότερο είναι πως η αγωνία, η ένταση και οι εκπλήξεις αποτελούν άγνωστες λέξεις για τη σειρά!!! Στα περισσότερα επεισόδια με έπαιρνε ο ύπνος κάπου στο πρώτο 20λεπτο και τα συνέχιζα την επόμενη μέρα και το τέλος τους ήταν πάντα αδιάφορο (ακόμα και το τέλος της σεζόν ήταν αρκετά προβλεπόμενο και δεν υπάρχει καμία αγωνία για το αν πεθαίνει ο Adama)!!! Μόνο το 3ο επεισόδιο μου άρεσε κάπως-τα υπόλοιπα ήταν της πλάκας, γεμάτα βαρετές-αδιάφορες στιγμές και θρησκευτική προπαγάνδα... Το φράμησαν τελείως με το θεό τους!!!



ΥΓ: Θεός, θεός, θεός, θεός, θεός, frak, Θεός, θεός, θεός, θεός, θεός, frak, Θεός, θεός, θεός, θεός, θεός, frak, Θεός, θεός, θεός, θεός, θεός, frak, Θεός, θεός, θεός, θεός, θεός, frak, Θεός, θεός, θεός, θεός, θεός, frak, Θεός, θεός, θεός, θεός, θεός, frak, Θεός, θεός, θεός, θεός, θεός, frak, θεός, θεός, θεός, θεός, Θεός, frak, θεός, θεός, θεός, θεός, θεός... "SO SAY WE ALL"... NOT!!!