Batman: The Dark Knight Returns


Ο Batman έχει εξαφανιστεί εδώ και 10 χρόνια. Όμως μια νέα συμμορία κακοποιών έχει κάνει την εμφάνισή της στην Gotham City, αναγκάζοντας έτσι τον 55χρονο Bruce Wayne να ξαναφορέσει την στολή του "Σκοτεινού Ιππότη". Έχει ακόμα όμως ότι χρειάζεται για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας σ'αυτή τη νέα εποχή; (ιδού η απορία) Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα επίσημα trailers, αλλά αν είστε σαν και μένα - δεν έχετε διαβάσει το κόμικ - και δεν γνωρίζεται περισσότερα στοιχεία της υπόθεσης, καλύτερα να τα αποφύγετε (ειδικά το 2ο).

Batman: The Dark Knight Returns - Part 1


Φυσικά μιλάμε για ταινία κινουμένων σχεδίων που κυκλοφόρησε σε 2 μέρη. Βασίζεται στο comic book του 1986, The Dark Knight Returns, που δημιουργήθηκε από τον Frank Miller και είναι η 15η ταινία που διαδραματίζεται στο "DC Universe Animated Original Movies series". Σκηνοθέτης της είναι ο Jay Oliva, ο οποίος εργάστηκε ως storyboard artist στα Man of Steel, Batman: Year One και Batman: Under the Red Hood.

Batman: The Dark Knight Returns - Part 2


Το Part 1 έκανε πρεμιέρα στις 25 Σεπτεμβρίου του 2012, και το Part 2 στις 29 Ιανουαρίου του 2013 (για την Αμερική μιλάμε πάντα). Προσωπικά το 1ο μέρος μου άρεσε περισσότερο (9/10). Με εξέπληξε ευχάριστα (το trailer το αδικεί πολύ)... Και το 2ο μέρος μου άρεσε πολύ (8.5/10), απλά μου φάνηκε κάπως... δεν ξέρω... υπερβολικό-μπουκωμένο... Πάντως σίγουρα σαν σύνολο μου άρεσε περισσότερο απ΄την τελευταία ταινία του Nolan (βλ. και CineMonth).

Υ.Γ. ειδικά όσοι έχετε διαβάσει το κόμικ, θα ήθελα να μου πείτε πως σας φάνηκε το animation... αλλά και ποιες είναι οι βασικές διαφορές που εντοπίσατε...

| batman posts | top 20+4 comic book movies |