Top 24 Moments of '24'!!!


Δεν είχα σκοπό να κάνω κάποιο αφιέρωμα αυτή τη στιγμή, αλλά όταν είδα το 'Οι 24 πιο σοκαριστικές στιγμές του "24"', σκέφτηκα πως σαν γνήσιος φαν, επιβάλλεται να κάνω μια αντίστοιχη λίστα (τη "σωστή" λίστα:p)... κι απλά αποδέχτηκα την πρόκληση (εννοείται πως το πήρα τελείως προσωπικά το θέμα - δεν γινόταν διαφορετικά:p). Άλλωστε μου ήταν πολύ εύκολο να κάνω αυτό το αφιέρωμα τώρα... Και το 2010, top 24 ξεκίνησα να κάνω, αλλά κατέληξα σε top 80 για τις 8 σεζόν της σειράς... Mου ήταν αδύνατο να μην αναφερθώ, σε χρονολογική σειρά, σε όλες τις αγαπημένες, συγκλονιστικές και γεμάτες ένταση και αγωνία, στιγμές, που τόσο απλόχερα μας πρόσφερε ο Jack Bauer... Και μεταξύ μας τώρα, είναι πολύ λίγο ένα top 24 για την 24άρα, αλλά είπαμε, challenge accepted, που λεν κι στου χουριόμ' (το έχω κάνα 2 βδομάδες έτοιμο το αφιέρωμα, αλλά είπα να το ανεβάσω σήμερα, 4 χρόνια μετά το φινάλε της 8ης σεζόν κι έχοντας δει τα 4 πρώτα επεισόδια του 24:LAD)... UPDATE: τώρα που έχει ολοκληρωθεί και η 9η σεζόν, έπρεπε να ανανεώσω το ποστ...



24. Jack needs a hacksaw... (2x01)

Αντί να ανακρίνει έναν (παιδόφιλο-δολοφόνο) μάρτυρα κατηγορίας, ο Bauer, τελείως ξαφνικά τον πυροβολεί στην καρδιά... κι όταν αρχίζει τις φωνές ο διευθυντής της CTU, George Mason, παίρνει την εξής αποστομωτική απάντηση: That's the problem with people like you, George. You want results, but you never want to get your hands dirty. I'd start rolling up your sleeves. (pause) I'm gonna need a hacksaw. (για να κόψει κεφαλάκι προφανώς)


23. RIH Nina (3x14)

Ο Jack Bauer δολοφονεί την Nina Myers... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! (τέλος επεισοδίου)

Jack Bauer:
You don't have any more useful information, do you Nina?
Nina Myers:
I do.(extends her hand attempting to reach her gun)
Jack Bauer:
No, you don't.(shoots Nina three times)


22. Jack Vs. The Chinese Embassy!!! (4x20)

Ο Jackαρος εισβάλλει στην Κινέζικη Πρεσβεία για να απαγάγει έναν Κινέζο επιστήμονα που είχε εργαστεί για το πυρηνικό πρόγραμμα της Κίνας και που αργότερα εργάστηκε για λογαριασμό του αρχιτρομοκράτη, Marwan... Θα καταφέρει το σκοπό του, αλλά ο επιστήμονας θα τραυματιστεί σοβαρά, ενώ ο Πρέσβης της Κίνας θα πεθάνει από πυρά της φρουράς του... Οι Κινέζοι δεν ξεχνούν εύκολα και θα κάνουν τα πάντα για να εντοπίσουν το ποιος ήταν πίσω από την κουκούλα...


21. RIP Paul Raines (4x20)

Ο Bauer φτάνει εσπευσμένα στο χειρουργείο της CTU και με την απειλή όπλου θα "πείσει" τον χειρούργο να παρατήσει τον πρώην σύζυγο της Audrey, Paul Raines, που είναι βαριά τραυματισμένος (είχε φάει σφαίρα σώζοντας ουσιαστικά τον Jack) και να χειρουργήσει τον Κινέζο... Ο Raines τελικά πεθαίνει εξαιτίας του Jack κι αυτό η Audrey δεν θα του το συγχωρέσει "ποτέ". Το βλέμμα του Bauer στο τέλος του επεισοδίου τα λέει όλα για το τι ακριβώς αισθάνεται που ένας αθώος πέθανε εξαιτίας του...


20. BIG BAGGA BOOM!!! (2x15)

O Jack Bauer πιλοτάρει το αεροπλάνο με την πυρηνική βόμβα προς την έρημο Μοχάβε, έτσι ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα πέρα απ΄τον ίδιο τον πιλότο... Ευτυχώς στο αεροπλάνο είχε κρυφτεί ο (έτσι κι αλλιώς ετοιμοθάνατος) George Mason, κι έτσι έδωσε τη δυνατότητα στον Jack να σωθεί... Η βόμβα σκάει και ο Bauer είναι ασφαλής από την εμβέλεια της ακτινοβολίας. (τέλος επεισοδίου).


19. RIP Michelle (5x01)

Στα πρώτα λεπτά της πιο-αριστουργηματικής-δεν-γίνεται, 5ης σεζόν, η Michelle Dessler πεθαίνει ύστερα από έκρηξη του "παγιδευμένου" αυτοκινήτου της!!! Και να ήταν αυτός ο 1ος ή ο μοναδικός θάνατος αυτής της συγκλονιστικής πρεμιέρας, καλά θα'ταν...!!! Απλά μ'αυτή τη σκηνή, το τεράστιο σοκ, έγινε ακόμα μεγαλύτερο!!! Ναι, η καλύτερη σεζόν των πάντων... μόλις άρχισε!!!


18. RIP Tony (5x13)

Ο Tony θέλησε να εκδικηθεί τον Henderson για τον θάνατο της γυναίκας του (Michelle Dessler), αλλά δεν τα κατάφερε!!! Ο Henderson έκανε πως ήταν αναίσθητος, αλλά την κατάλληλη στιγμή (όταν δίστασε ο Tony δηλαδή) άνοιξε τα μάτια του και τρύπησε τον Tony με την βελόνα που προοριζόταν για αυτόν...!!! Όταν έφτασε ο Jack στο δωμάτιο, βρήκε τον Tony πεσμένο στο πάτωμα...

Jack Bauer: Tony…Tony…
Tony Almeida:
(gasping for breath)Couldn't do it.
Jack Bauer:
That's okay. You just stay with me. I need help! Somebody help! No, no…. Hang on!
Tony Almeida:
(his last words) She's gone, Jack…
Και αμέσως μετά πέθανε. (τέλος επεισοδίου)


17. unRIP Tony (7x01)

Έχουν περάσει 3 χρόνια από τα γεγονότα της προηγούμενης σεζόν (προηγήθηκε και μια τηλεταινία) και ο Jack Bauer δικάζεται από μια επιτροπή της Γερουσίας για τις αμφιλεγόμενες ενέργειες του παρελθόντος... Ξαφνικά η πράκτορας, Renee Walker διακόπτει την ακροαματική διαδικασία γιατί χρειάζονται τον Jack στο FBI... Εκεί, η Renee, τον ενημερώνει πως γνωρίζει έναν τρομοκράτη και του δείχνει μία φωτογραφία στο λάπτοπ...!!! Jack Bauer: "That's not possible. Tony Almeida is dead"... Είναι η πρώτη και τελευταία φορά που κάποιος που θεωρούσαμε νεκρό, επανέρχεται στη σειρά...!!!

16. Bad Tony (7x18)

Κι όμως ο Tony είναι κακός τελικά!!! Σκότωσε τον διευθυντή του FBI, Larry Moss, για να βοηθήσει έναν τρομοκράτη που είχε το βιο-όπλο, να μη συλληφθεί...!!! (τέλος επεισοδίου) Ασχέτως αν δεν μου άρεσε τελικά πως χειρίστηκαν την συγκεκριμένη πλοκή οι σεναριογράφοι της σειράς, αναμφισβήτητα εκείνη τη στιγμή το σοκ ήταν μεγάλο και ήταν το σκηνικό που καθόρισε τις μετέπειτα εξελίξεις της 7ης σεζόν.

15. RIP Renee (8x17)

Ο Ρώσος εκτελεστής Pavel Tokarev πυροβολεί τη Renee Walker και μάλιστα λίγα δευτερόλεπτα αφού έκανε έρωτα με τον Jack Bauer (δυστυχώς γι'αυτόν, δεν κατάφερε να πετύχει και τον Jack)... Τελικά το τραύμα ήταν θανάσιμο... ελάχιστα λεπτά αφού την πήγε στο νοσοκομείο ο Jack, η Renee ξεψύχησε στο χειρουργείου... (τέλος επεισοδίου)


14. 'The Bauerminator'!!! (8x22)

Απλά από τις πιο υπερcool, bad-ass σκηνές στην ιστορία του 24 και γενικά ολόκληρης της τηλεπτικής ιστορίας!!! Καμία άλλη σειρά δεν θα μπορούσε να προσφέρει μία τόσο γαμηστερή σκηνή. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ. The Bauerminator λέμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε...!!!


13. 'The Trade' - LAD Finale (9x12)

Ο Jack δέχτηκε να θυσιάσει την ελευθερία του (και τη ζωή του) για την ελευθερία (και τη ζωή) της Chloe... και η σεζόν έφτασε στο τέλος της, με τον απόλυτο τραγικό αντι-ήρωα, να οδηγείται προς κάποιο γκούλαγκ...!!! Περισσότερα για το φινάλε της 9ης σεζόν (ελπίζω όχι και της σειράς), εδώ...

12. "Thank You!" - Series Season 8 Finale (8x24)

Jack Bauer: (speaking with Chloe O'Brian over the phone for the last time) When you first came to CTU, I never thought it was gonna be you that was gonna cover my back all those years. And I know that everything that you did today was to try and [sic] protect me, I know that. (whispers) Thank you. Πιο αναλυτικά για το φινάλε, εδώ...


11. RIP Curtis (6x04)

Ο πράκτορας της CTU, Curtis Manning, ήταν έτοιμος να σκοτώσει τον πρώην τρομοκράτη Hamri Al-Assad (του το κρατούσε μανιάτικο από παλιά:p), ο οποίος πλέον συνεργαζόταν με τη CTU για να σταματήσουν τον Abu Fayed... κι όταν ο Jack τον διέταξε: "By order of the President of The United States, PUT DOWN YOUR WEAPON!", δυστυχώς ο Curtis δεν υπάκουσε κι απ΄το όπλο του Bauer έφυγε μια σφαίρα...

10. BIG BAGGA BOOM #2!!! (6x04)

Την ίδια στιγμή, στα περίχωρα του Λος Άντζελες (στην περιοχή της Βαλένσια πιο συγκεκριμένα)... μια ομάδα πρακτόρων της CTU κάνει έφοδο στην αποθήκη που βρίσκεται η τρομοκρατική οργάνωση του Abu Fayed (ο ίδιος είχε φύγει νωρίτερα) κι ένας από τους τρομοκράτες ενεργοποίησε την πυρηνική βόμβα!!! Πάνω από 12.000 άνθρωποι εξαερώθηκαν σε κλάσματα δευτερολέπτου!!! (τέλος επεισοδίου)

9. RIP Ryan Chappelle (3x18)

Μετά από απαίτηση του τρομοκράτη Steven Saunders, ο πρόεδρος Palmer ενδίδει για πρώτη φορά και ο Jack Bauer διατάζεται να δολοφονήσει εν ψυχρώ τον διευθυντή της CTU, Ryan Chappelle!!! Αν δεν πεθάνει μέσα σε μια ώρα ο Chappelle, ο Saunders θα εξαπολύσει τον ιό σε κάποια ανοιχτή περιοχή και τα θύματα θα είναι χιλιάδες αυτή τη φορά!!! Πρόκειται για μία από τις πιο δυνατές σκηνές στην ιστορία της σειράς. Ο Jack Bauer για πρώτη φορά αναγκάζεται να σκοτώσει έναν αθώο (το αφεντικό του)... Λίγο πριν πατήσει τη σκανδάλη, σιγοψιθυρίζει: "God forgive me!"... και πυροβολεί στο κεφάλι τον Chappelle!!! Τέλος επεισοδίου και για άλλη μια φορά τα λόγια είναι τελείως περιττά.

8. RIP David Palmer (5x01)

Η 5η σεζόν αρχίζει 18 μήνες μετά τα γεγονότα της 4ης και ο πρόεδρος Palmer δολοφονείται μέσα στα πρώτα λεπτά!!! Δεν νομίζω να υπάρχει πιο συγκλονιστική έναρξη από οποιαδήποτε άλλη σεζόν, οποιασδήποτε σειράς. Το κακό είναι ότι το είχα φάει το spoiler κι αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που δεν το έχω σε ακόμα καλύτερη θέση... Δυστυχώς δεν ένιωσα το σοκ που ένιωσαν εκατομμύρια άνθρωποι, όταν είδαν για 1η φορά το επεισόδιο...


7. RIH Drazens (1x24)

Ο Victor Drazen είπε στη Nina να πει ψέματα στον Jack, πως η CTU βρήκε νεκρή την Kim, έτσι ώστε να του στήσουν ενέδρα όταν αυτός προσπαθήσει να πάρει εκδίκηση... Ωραίο σχέδιο, δεν λέω... Μόνο που δεν είχε την κατάληξη που θα ήθελαν οι Drazens... Όντως, ο Jack πήγε, αλλά τους καθάρισε ΟΛΟΥΣ!!! Στον Victor ειδικά άδειασε όλες τις σφαίρες που είχαν απομείνει στο όπλο του. Απλά μία από τις πιο υπερτέλειες και σκοτεινές σκηνές της σειράς. Στο τέλος, ο Bauer ήταν σαν ένας άνθρωπος χωρίς ψυχή.

6. Bad President Logan!!! (5x16)

Ο Henderson κάνει ένα τηλεφώνημα για να ενημερώσει πως σύντομα ο Bauer δεν θα αποτελεί πρόβλημα... "I won't let you down"... Η απάντηση: "See that you don't" και ξαφνικά βλέπουμε τον πρόεδρο Logan να κλείνει το τηλέφωνο!!! Ο πρόεδρος της Αμερικής κρύβεται πίσω από τις τρομοκρατικές ενέργειες της ημέρας!!! (τέλος επεισοδίου)

Συνεργάστηκε με τους τρομοκράτες γιατί ενεργεί προς το συμφέρον της πατρίδας του (τουλάχιστον έτσι το δικαιολόγησε στο 19ο επεισόδιο) !!! Για να έχει δικαιολογία η Αμερική να εισβάλλει στην περιοχή (βλ. Μέση Ανατολή και πετρέλαια)... Ο αρχικακός της σεζόν είναι ο πρόεδρος της Αμερικής με λίγα λόγια!!! Το 2006 που προβλήθηκε η 5η σεζόν, πρόεδρος ήταν ακόμα ο Bush... κι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως το 24 είναι αμερικανιά (τόσο τους κόβει)!!!


5. Jack "interrogates" President Logan!!! (5x24)

Jack Bauer: Mr. Logan, I'm not going to torture you. But you are going to tell me what I want to know. Or so help me God... I will kill you. A year and a half ago I was warned that my life was in danger by someone within the government. I was told the only way I could stay alive was to create the illusion that I was dead. I was forced to deceive people that I loved. My only daughter will never forgive me. As I see the depth of your corruption unfold, I have no doubt that you are that source of danger. David Palmer was a great man, and he was a great president. But he was also my friend. He tried to warn me about you, and now he is dead. Other people tried to help me, and they are dead too. So, Mr. Logan, I hope you understand... I have absolutely nothing to lose. You are going to be held accountable for your part of everything that happened today. You are not going to be able to hide behind the presidency. Right here, right now, you are going to face justice! And make no mistake about this - this is personal. And if you think for a second that I am scared to put a bullet in your brain... you don't know me. I am going to ask you one last time. Who are your co-conspirators? You have until the count of three, or I will kill you.

Μιλάμε για μία από τις πιο ιστορικές στιγμές της σειράς φυσικά...!!!


4. "Jack Bauer is Dead" - Season 4 Finale (4x24)

Ο David Palmer προειδοποιεί τον Jack πως οι Κινέζοι έμαθαν ότι αυτός ήταν πίσω από την εισβολή στην Πρεσβεία τους και πως το δεξί χέρι του προέδρου Logan, ο Walt Cummings, έχει κανονίσει να στείλει έναν επαγγελματία δολοφόνο στη CTU για να τον σκοτώσει, έτσι ώστε να μην τον πιάσουν ποτέ ζωντανό οι Κινέζοι (λες και υπήρχε περίπτωση να άνοιγε το στόμα του...!!!). Τελικά ο Jack σκηνοθετεί το θάνατό του με τη βοήθεια του Tony, της Michelle και της Chloe και μαζί με τον Palmer είναι οι 4 άνθρωποι που γνωρίζουν ότι ο Jack Bauer είναι ζωντανός. Ο Jack τηλεφωνεί για τελευταία φορά στον πρόεδρο Palmer για να τον ευχαριστήσει:

Jack Bauer
: Mr. President, you saved my life.
David Palmer
: I'm only sorry it came to this.
Jack Bauer
: Me too, sir. I just wanted to let you know that I was out.
David Palmer
: I'm glad. (sighs) This is probably the last time we'll ever speak. Jack, you do understand, when you hang up, for all intents and purposes, Jack Bauer's dead.
Jack Bauer
: I understand that, sir. Mr. President, it's been an honor.
David Palmer
: Same for me, my friend. (their final conversation)

Και αμέσως μετά χάνεται στο φως του ήλιου! Μακριά από γνωστούς, φίλους και συγγενείς... ακόμα και η ίδια του η κόρη δεν γνωρίζει πως ο πατέρας της είναι ζωντανός!!! Ουσιαστικά είναι το τέλος της ζωής που είχε... Ο "θάνατος" του Jack Bauer (για τους επόμενους 18 μήνες θα είναι ο "Frank Flynn") !!!

3. "China has a long memory" - Season 5 Finale (5x24)

Στο τέλος του 5ου 24ώρου, οι Κινέζοι απαγάγουν τον Jack και τον σαπίζουν στο ξύλο!!! Όπως θα του πει και ο Κινέζος πράκτορας Cheng Zhi: You surely must be aware, Mr. Bauer, that China has a long memory. Only 18 months ago, you invaded our territory and killed our consul. Did you really think that we would forget? Jack Bauer: I know how this works... I need to make one phone call... Please... just one phone call. (Silence) Kill me... just kill me. Cheng Zhi: Kill you? You're far too valuable to kill, Mr. Bauer.

Το τελευταίο πλάνο της πιο υπερτέλειας σεζόν όλων των εποχών, μας αποκαλύπτει ότι ο Jack βρίσκεται μέσα σε φορτηγό πλοίο με προορισμό τη Σαγκάη!!! Πόσο τραγικό και ταυτόχρονα πόσο γαμάτο είναι πως μετά από όλα όσα έχει περάσει αυτός ο άνθρωπος και όλα όσα έχει κάνει κι έχει θυσιάσει... να τον απαγάγουν και να καταλήγει σε φυλακές ξένης χώρας, τελείως μόνος κι αβοήθητος;!;!; Τραγική ειρωνεία για τον υπέρτατο τραγικό αντι-ήρωα όλων των εποχών.


2. "It's Yelena"!!! (1x23)

Η μεγαλύτερη ανατροπή που είχα ζήσει ως τότε, παραμένει ακόμα και σήμερα μία από τις μεγαλύτερες!!! Στο προτελευταίο επεισόδιο της ιστορικής, πρώτης σεζόν, μαθαίνουμε πως η Nina Myers, η πιστή συνεργάτρια του Jack (με την οποία διατηρούσε και παράνομο δεσμό μέχρι πριν λίγο καιρό), είναι διπλή πράκτορας, με κωδικό όνομα "Yelena", μιλά Σέρβικα (μεταξύ άλλων γλωσσών - όπως Γερμανικά π.χ.) και παίρνει εντολές από τους Drazens!!! (τέλος επεισοδίου) Απλά η στιγμή που άλλαξε για πάντα τη σειρά (μαζί με την επόμενη φυσικά) και που την εξύψωσε σε ένα άλλο, ξεχωριστό επίπεδο, από κάθε άλλη σειρά.


1. RIP Teri Bauer - Season 1 Finale (1x24)

Ο Bauer βρίσκει την έγκυο γυναίκα του, δολοφονημένη, σε κάποιο απ΄τα σκοτεινά δωμάτια της CTU!!! "I'm so sorry... so sorry"... και η σεζόν τελειώνει με το πιο πεσιμιστικό φινάλε όλων των εποχών!!! Ένα φινάλε που σου γαμάει την ψυχολογία για ώρες... για μέρες ολόκληρες και σε στοιχειώνει για πάντα. Απλά ΤΕΛΕΙΟ και 100% πρωτότυπο (δεν ξέρω άλλη σειρά που να είχε παρόμοιο φινάλε πριν το 2001)...