Breaking Bad 5x12 - Rabid Dog


To Breaking Bad συνεχίζει ακάθεκτο και δεν μπορεί να το σταματήσει τίποτα. Μιλάμε για επίπεδα τελευταίας σεζόν The Shield (μακάρι να έχει και αντίστοιχο - τέλειο - φινάλε)... Όπως έχω ξαναπεί, κάνει όλες τις σωστές κινήσεις τη σωστή στιγμή και προφανώς ο Vince Gilligan και οι λοιποί σεναριογράφοι, κρατούν φυλαγμένους αρκετούς κρυφούς άσσους στα μανίκια τους!


Ο Walter κατέφθασε γρήγορα σπίτι του για να αντιμετωπίσει τον Jesse, έψαξε ένα-ένα όλα τα δωμάτια, αλλά αυτός ήταν άφαντος και το σπίτι μύριζε βενζίνη! Που εξαφανίστηκε άραγε ο Pinkman; Ο Walt υπέθεσε πως απλά άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή… Πως θα δικαιολογούσε όμως τη μυρωδιά στη γυναίκα του; Με χαζή δικαιολογία φυσικά! Τον θυμάμαι και στις πρώτες σεζόν έλεγε διάφορες χαζαμάρες στη Skyler (μόνο που τότε αυτή δεν είχε γνωρίσει ακόμα τον Heisenberg και υποψιαζόταν πως έχει εξωσυζυγική σχέση)! Ούτε ο Jr. δεν τον πίστεψε (βέβαια από την αφέλειά του νόμιζε πως ο μπαμπάκας λιποθύμησε εξαιτίας του καρκίνου)… τέλος πάντων… αποφάσισαν να μείνουν σε ξενοδοχείο μέχρι να καθαριστεί το σπίτι…


Λίγη ώρα αργότερα, έξω απ΄το ξενοδοχείο συνάντησε τον Goodman κι έναν μπράβο του (δεν ξέρω όνομα - όχι τον χοντρό Huell πάντως - edit: Kuby τον λένε τελικά) για να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις… Δεν έμαθε και τίποτα. Ακόμα άφαντος ο Jesse… Πάντως είχε πλάκα το σκηνικό! Πρώτα ο Walt αποκάλεσε τον Badger, Beaver (μπέρδεψε τα ζώα:p)… και ο μπράβος του είπε πως συζητούσε για 3 ώρες με τον Skinny Pete για κάτι που λέγεται Babylon 5 (δεν το έχω δει)!!! Μετά πήρε τα ηνία της συζήτησης ο Goodman! Νταξ, είπαμε, ο τύπος είναι όλα τα λεφτά! Όπως είχε ρωτήσει για τον Hank στο 5x09, έτσι και τώρα ρώτησε τον Walt και για τον Pinkman… απλά ήθελε να ξέρει τι έχει σκοπό να κάνει «σε περίπτωση που ο μικρός δεν έχει όρεξη να συζητήσει τις αρετές της δηλητηρίασης ενός μικρού παιδιού»… ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧ ΠΟΣΟ ΓΑΜΑΤΟΣ ΡΕ;!;!; #SpinoffNow Στη συνέχεια πρότεινε να τον αντιμετωπίσουν σαν old yeller… σαν ένα πιστό γέρικο σκυλί που λύσσαξε με λίγα λόγια… η απόκριση του Heisenberg λίγο πριν απορρίψει κατηγορηματικά την ιδέα; «Είσαι γεμάτος χρωματιστές μεταφορές, έτσι δεν είναι Saul; Beliz, Old Yeller»… Γενικά είχε γέλιο η συγκεκριμένη σκηνή (και εξαιρετικό διάλογο φυσικά)… ήταν άλλο ένα δείγμα απ΄το γνωστό γαμάτο μαύρο χιούμορ της σειράς…


Αμέσως μετά επέστρεψε στο δωμάτιο όπου τον περίμενε η γυναίκα του… πάλι της είπε χαζή δικαιολογία για την καθυστέρησή του, αλλά έφαγε άκυρο… η Skyler τον είχε δει στο αυτοκίνητο με τον Saul: -Συγγνώμη, με κατασκοπεύεις; -Ναι και νιώθω το ίδιο άσχημα. Πλέον ο Walt δεν είχε άλλη επιλογή απ΄το να πει όλη την αλήθεια σχετικά με το σπίτι (για τον Jesse όχι φυσικά - όταν τον ρώτησε η Skyler αν πείραξε ποτέ κανέναν o Pinkman, της είπε ένα "πειστικότατο" όχι)… Πάντως η αντίδραση της με εξέπληξε λίγο (αν και θα’πρεπε να το περιμένω σ’αυτό το σημείο)… κι ο ίδιος ο Walter έμεινε έκπληκτος όταν του είπε πως πρέπει να κανονίσει μια και καλή αυτή την απειλή… «Έχουμε φτάσει τόσο μακριά… για μας… τι είναι ακόμα ένας;»…!!! Το αρνάκι που μετατράπηκε σε skyla η Skyler… Κανονική Lady Heisenberg…!!!


Flashback: Ο Jesse μπουκάρει στο σπίτι των Whites και λίγα δευτερόλεπτα πριν γίνει παρανάλωμα του πυρός, τον προλαβαίνει ο Hank και τον μεταπείθει λέγοντάς του πως υπάρχει κι άλλος τρόπος για να τιμωρηθεί ο Μέγας Μπάσταρδος… και πως δεν θα την γλυτώσει αν τον "κάψουν" μαζί… Οπότε δεν άλλαξε γνώμη ο Jesse (όπως υπέθεσε ο W.W.), απλά πίστεψε πως βρήκε καλύτερο "εμπρηστικό μηχανισμό". Το αστείο ήταν πως μόλις έφυγαν με το αυτοκίνητο του Hank, έφτασε ο Walter


Στην επόμενη σκηνή, η Marie εκμυστηρεύτηκε στον ψυχολόγο της πως το προηγούμενο βράδυ, για 6 ολόκληρες ώρες έψαχνε στο ίντερνετ για δηλητήρια που δεν ανιχνεύονται… "saxitotoxin" λέει... ΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧ ΘΕΑ!!! Δεν θα έκανε ποτέ κακό είπε... απλά αισθάνεται καλά με την ιδέα… #PsychoMarie Μόλις επέστρεψε σπίτι της, ο Hank της είχε έτοιμες βαλίτσες γιατί σκέφτηκε λέει πως θα ήθελε να φύγει απ΄το σπίτι για κάνα 2 μέρες… Φυσικά αυτή τα ψιλοπήρε και μόλις της έδειξε τον "ξεραμένο" επισκέπτη, ακολούθησε ο εξής διάλογος: -Αυτό είναι κακό για τον Walt; -Ναι. Πολύ. -Ωραία! Θα μείνω. Θα ζεστάνω τα λαζάνια. Μου φαίνεται απίστευτο που καταφέρνει ταυτόχρονα να είναι και τόσο αστεία αυτή η σειρά… ΤΕΛΕΙΩΣ απίστευτο…!!!


Στη συνέχεια ο Walt προσπαθούσε να παρηγορήσει τον γιο του… «λες να αφήσω κάτι χαζό όπως ο καρκίνος των πνευμόνων να με νικήσει; Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Δεν πάω πουθενά» (θα το δούμε αυτό Heisenberg)… Πάντως πολύ μπαμπάκιας ο Jr. ρε γμτ… Ανυπομονώ να δω την αντίδρασή του όταν μάθει την αλήθεια για τον πατέρα του… Σίγουρα δεν θα το πάρει καθόλου καλά… Το επόμενο πρωί ο Jesse ξύπνησε και το πρώτο πράγμα που αντίκρισε, ήταν μια χριστουγεννιάτικη φωτογραφία του Santa Heisenberg με τη Santa Skyla. Πόσα έχουν αλλάξει από τότε…!!! Και η σειρά μας το περνά με τόσο έξυπνο χιουμοριστικό τρόπο…


Λίγο πριν πει τα πάντα στον Hank και στον πράκτορα Gomez, ο Jesse είχε κάποιους ενδοιασμούς… και με το δίκιο του… «αυτό εννοείς να τον κάψουμε;»… «είναι ο λόγος μου εναντίον του δικού του»… «δεν έχω κάποια απόδειξη ή οτιδήποτε»… «ξέρεις έχει σταματήσει… σωστά; Δεν είναι στη δουλειά πλέον»… ο Hank όμως δεν έδινε και πολλή σημασία σ’αυτά που του έλεγε κι αμέσως μετά ξεκίνησε να βιντεοσκοπεί την ομολογία-κατάθεση του Pinkman. «Πρωτοσυνάντησα τον κύριο White - Walter White - στην πρώτη χρονιά της Χημείας. Ήταν ο δάσκαλός μου»… Όταν τελείωσε η ομολογία, το σχέδιο του Hank ήταν να πάει να συναντήσει ο Jesse τον δάσκαλό του (όπως του πρότεινε ο ίδιος στο ηχητικό μήνυμα που του άφησε στο Hello Kitty κινητό), για να του δώσει την ευκαιρία να δικαιολογήσει την πράξη του... έτσι ώστε να έχουν καταγεγραμμένη ομολογία του Heisenberg… Φυσικά ο Pinkman είχε πάλι ενστάσεις… δεν ένιωθε καμία σιγουριά μ’αυτό το σχέδιο… καμία ασφάλεια… Ήταν πεπεισμένος πως ο Walter δεν ήθελε απλά να του μιλήσει… όχι μετά απ’αυτό που παραλίγο να κάνει στο σπίτι του… Άλλωστε γνωρίζει από πρώτο χέρι πως ο Heisenberg «έχει μηδενική ανοχή στις απειλές»… «εκτός όταν πρόκειται για σένα» θα του πει ο Hank«νοιάζεται για σένα»… και η απάντηση του Jesse ήταν όλα τα λεφτά: "Yeah no, Mr. White’s gay for me, everyone knows that" ΧΑΑΧΑΧΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑ ΤΕΛΕΙΟ!!!


Ο Hank επέμενε όμως… προσπαθούσε να τον καθησυχάσει… και τότε ο Pinkman του είπε: «Εσείς οι δύο τύποι είστε απλά… τύποι… ok; Ο κύριος White… είναι ο διάβολος. Είναι πιο έξυπνος από σας. Πιο τυχερός από σας… Ότι κι αν νομίζετε πως υποτίθεται ότι θα συμβεί… σας το λέω, το ακριβώς αντίθετο απ’αυτό θα συμβεί». Και τότε ο Hank του εξήγησε με ψυχρό τρόπο πώς έχει η κατάσταση... Δεν του ζητάνε ευγενικά να το κάνει… Αυτό πρέπει να κάνει. ΤΕΛΟΣ. Κι όταν ο Jesse πήγε τουαλέτα και τον ρώτησε ο συνεργάτης του, «κι αν ο μικρός έχει δίκιο;», η απάντηση του Hank ήταν τελείως αποστομωτική (και απογοητευτική): «Ο μικρός; Α, εννοείς τον ναρκομανή δολοφόνο που βρίσκεται στο μπάνιο μου! Τότε έχει δίκιο. Ο Pinkman σκοτώνεται και το καταγράφουμε στην κάμερα»…!!! Τίποτα ρε… δεν υπάρχει κανένας καλός σ’αυτή τη σειρά… κανένας δεν έχει ήθος (πέραν του Jesse)… όλοι είναι διατεθειμένοι να πατήσουν επί πτωμάτων αρκεί να πετύχουν τον σκοπό τους. Κι όποιες "παράπλευρες απώλειες" είναι μέσα στο παιχνίδι. Όλοι για την πάρτη τους. Goodman, Skyler, Hank… ΟΛΟΙ εν δυνάμει μικροί Heisenberg. Τι είσαι εσύ; Εμπόδιο; Απειλή; Πέθανες. Βλέπεις αν κάνεις παρέα με τον "διάβολο", γίνεσαι και συ… "διαβολάκος". ΤΟΣΟ απλό.


Στο τέλος, ο Pinkman, ο "Pancho Villa" και η "Salma Hayek" πήγαν στον τόπο συνάντησης… καθώς όμως ο Jesse πλησίαζε έντρομος το παγκάκι όπου τον περίμενε ο Walt, είδε έναν ύποπτο φαλακρό άντρα να παραμονεύει (που τελικά - όταν ήταν πλέον αργά - αποδείχτηκε τελείως άσχετος)… κοντοστάθηκε για λίγο κι έπειτα άρχισε να απομακρύνεται! Σταμάτησε στο πρώτο καρτοτηλέφωνο που βρήκε και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το τηλέφωνο του Heisenberg άρχισε να χτυπά… -Ναι; -Καλή προσπάθεια, μαλάκα. -Jesse, που είσαι; Απλά θέλω να σου μιλήσω! -Όχι, δεν κάνω ότι θέλεις πια. Ok μαλάκα; Αυτό είναι απλά μια προειδοποίηση για να ξέρεις πως έρχομαι για σένα… Βλέπεις αποφάσισα ότι το να κάψω το σπίτι σου δεν είναι τίποτα. Την επόμενη φορά θα σε πετύχω εκεί που μένεις πραγματικά. -Jesse, άκουσέ με! *Τέλος κλήσης* Ο Jesse επέστρεψε στο αυτοκίνητο του συνεργάτη του (που εκείνη την ώρα τον έβριζε)… και του είπε πως έφυγε γιατί υπάρχει ένας άλλος καλύτερος τρόπος για να τον πιάσουν! Ποιος; Και τι εννοούσε με το «Την επόμενη φορά θα σε πετύχω εκεί που μένεις πραγματικά»;;; Το μόνο που μπορώ να υποψιαστώ/φανταστώ, είναι τα χρήματα (εκεί που έχει το μυαλό του ο W δλδ - αλλά κομματάκι δύσκολο να τα βρουν)… Την ίδια στιγμή ο Walter μιλούσε στο κινητό με τον Todd γιατί είχε να αναθέσει άλλη μια δουλειά στο θείο του... Άλλωστε ο Jesse δεν είναι οικογένεια (αλλά κι ο Hank που είναι, δεν νομίζω να παραμείνει για πολύ στο απυρόβλητο ακόμα)… Τέλος επεισοδίου.

Προσωπική αξιολόγηση επεισοδίου: 10/10



ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΙΣΙΩΜΑ...!!! :P


| Season 5.1 Finale | Final Episodes Promotional Photos | Mashup Trailer |

| Top 12 Favorite TV Series of 2012 | Emmy 2013 - Nominations |