What's Your Favorite Superman Movie?



Στην ψηφοφορία που διεξάγει το IGN για το ποια είναι η καλύτερη ταινία με ήρωα τον Superman, πρώτο - και με τεράστια διαφορά - είναι το Man of Steel! Είναι λογικό όμως λόγω του target group στο οποίο απευθύνεται το συγκεκριμένο site. Σίγουρα η πλειοψηφία του δεν αποτελείται από ανθρώπους που μεγάλωσαν με την ταινία του 1978 (αν και μεταξύ μας τώρα... στις μέρες μας μοιάζει τελείως ξεπερασμένη)... Πάντως αυτή τη στιγμή και στο imdb έχει καλύτερη βαθμολογία η καινούρια ταινία! Εννοείται πως είναι πολύ νωρίς ακόμα και λογικά θα πέσει κάτω από 8/10, αλλά ήδη έχει περισσότερες ψήφους η ταινία του Snyder... Τώρα όσοι "ειδικοί" κατακρίνουν το Man of Steel, το κατακρίνουν γιατί είναι "σοβαρό" και δεν έχει πολλά αστειάκια... κάποιοι κουράστηκαν απ΄την υπερβολική δράση (δεν τους φάνηκε και ρεαλιστική)... Επίσης δεν έμειναν ευχαριστημένοι απ΄την ανάπτυξη των χαρακτήρων, τις σεναριακές ελευθερίες που πάρθηκαν και πολλοί το είδαν ως χριστιανική προπαγάνδα... Γενικά δεν τους θύμισε ταινία Superman (μεταξύ άλλων τους χάλασε και το φινάλε)...!!! Με λίγα λόγια ο καθένας βρήκε να πει το μακρύ του και το κοντό του (λογικό).


Όσο για την προσωπική μου άποψη... όντως δεν θυμίζει καμία άλλη ταινία της σειράς. Ναι, παίρνει στα σοβαρά τον εαυτό της. Και ναι, δεν έχει πολλά αστειάκια, αλλά οι 2-3 χιουμοριστικές σκηνές που έχει, αρκούν κατά τη γνώμη μου. Πρέπει όλες οι ταινίες με υπερήρωες να είναι ανάλαφρες και γεμάτες αστειάκια; Δεν είναι όλες σαν τους Avengers... Πάντως στο sequel θα ήθελα να δω έναν πιο χαλαρό Superman (στην αρχή τουλάχιστον)... Στην πρώτη ταινία δεν του δόθηκε η ευκαιρία (και ήταν λογικό), αλλά στο 2ο μέρος θα ήθελα να τον δω να διασκεδάζει με αυτό που είναι (όλα αυτά μέχρι να εμφανιστεί η νέα μεγάλη απειλή βέβαια)... Και ναι, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ είδαμε επική δράση...!!! Απ΄τους χαρακτήρες έμεινα ευχαριστημένος και οι σεναριακές ελευθερίες δεν με ενόχλησαν καθόλου (ειδικά η Lois ήταν πιο έξυπνη από ποτέ και δεν είμαι comic geek για να χαλιέμαι με κάτι τέτοια). Όσο για το "χριστιανική προπαγάνδα"... 2 σκηνές είχε όλες κι όλες και σιγά τα ωά στην τελική! Και φυσικά αυτό που έγινε στο φινάλε το θεωρώ απολύτως δικαιολογημένο - ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ - και οι χαζοηθικολογίες της πλάκας δεν με αγγίζουν καθόλου. Μιλάμε για σκηνή ανθολογίας.


Τι δεν μου άρεσε τώρα... Ότι όλα έγιναν από βλακεία των Kryptonians! Με το να καταδικάσουν τον Zod και την παρέα του ενώ ήξεραν πως θα καταστραφεί ο πλανήτης τους, ουσιαστικά τους έσωσαν... Αλλά απ΄την άλλη αυτό ισχύει και για το Superman II (όπως θα ισχύει και για τα κόμικς φαντάζομαι)... Επίσης δεν μου άρεσε ιδιαίτερα ο Zod του υπερτιμημένου Michael Shannon. Το'χω ξαναπεί, ο άνθρωπος είναι μετριότατος ηθοποιός (στην καλύτερη περίπτωση). Μία έκφραση έχει όλη κι όλη (μία γκριμάτσα για την ακρίβεια). Πάντως η στολή του τον έκανε να δείχνει cool... Ειδικά όταν κάλυπτε και τη φάτσα του ήταν γαμάτος ο Zod (η badass Faora ήταν ακόμα πιο γαμάτη βέβαια). Και τέλος δεν ξετρελάθηκα που ήταν υπερβολικά sci-fi... με ξένισε... Αλλά από την άλλη χάρηκα πραγματικά που μας έδωσαν μια τόσο διαφορετική ταινία. Και για να το καφρίσω λίγο... και μόνο που δεν φορούσε το βρακίτ' πάνω απ΄το κολάν αρκεί... Δηλαδή νταξ, είπαμε... φοράς που φοράς κολάν ρε μεγάλε... φοράς και κόκκινο βρακάκι από πάνω και σε λεν και "Superman"; Πιο πολύ για Supergayman μου κάνει...!!!


Με λίγα λόγια το Man of Steel αντιπροσωπεύει τον Superman της εποχής μας.  ΕΙΝΑΙ ο Superman της εποχής μας και αυτός είναι ο λόγος που δεν θα κάτσω να το συγκρίνω με τις παλιές ταινίες (δεν υπάρχει λόγος να το συγκρίνω - για την εποχή μας αυτός είναι ο καλύτερος Superman). Σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερη ταινία, αλλά έμεινα ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα (8.5/10). Τώρα από τις προηγούμενες ταινίες περισσότερο μου αρέσει το Superman II, από πολύ κοντά ακολουθεί το πρωτότυπο Superman (πάνω κάτω το ίδιο μου αρέσουν τα 2 πρώτα), μετά το Superman Returns (σίγουρα είχε ελαττώματα, αλλά είναι παρεξηγημένη ταινία) και τέλος τα Superman IV (αυτό το λες και καλτιά) και Superman III (τι δουλειά είχε ο Richard Pryor σε ταινία της σειράς ποτέ δεν κατάλαβα). Εσάς με ποια σειρά σας αρέσουν οι συγκεκριμένες ταινίες;