Οι Προτεινόμενες Ταινίες Της Εβδομάδας 11/10-17/10

1. Ed Wood
Δευτέρα, 23:00-ΝΕΤ

(Διάρκεια: 122', Λήξη: 1:15)

Σκηνοθεσία: Tim Burton

Ένα εξαιρετικό Βιογραφικό δράμα για τον άνθρωπο που έμεινε στην κινηματογραφική ιστορία ως ο χειρότερος σκηνοθέτης όλων των εποχών, του Ed Wood. Ένας άνθρωπος που δεν ήταν ούτε στο ελάχιστο γνώστης του αντικειμένου που αγαπούσε, ήταν όμως προσκολλημένος στο όραμά του και με υπερβάλλοντα ζήλο προσπαθούσε να κατακτήσει το αμερικάνικο όνειρο. Ο Johnny Depp δίνει μία απ΄τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του και μας κάνει να δούμε με συμπάθεια τον ήρωα που υποδύεται. Βέβαια και ο Martin Landau στο ρολό του ημι-παράφρονα, μορφινομανή και ξεχασμένου πλέον Bela Lugosi είναι κάτι παραπάνω από εκπληκτικός. Η ταινία θα μπορούσε να είναι πληρέστερη αν δεν τέλειωνε προτού αρχίσει ο κατήφορος του "ήρωά" της στην πορνεία και τον αλκοολισμό, αλλά προφανώς δεν ήταν αυτός ο στόχος του Burton. Χάρη στην λεπτομερέστατη ανάπλαση ολόκληρων τραγελαφικών σκηνών από ταινίες του Ed Wood και στις ερμηνείες των πρωταγωνιστών... η ταινία αποτελεί έναν γλυκόπικρο φόρο τιμής στο έργο του χειρότερου σκηνοθέτη όλων των εποχών.

2. The Yards
Τετάρτη, 22:00-ΝΕΤ
(Διάρκεια: 115', Λήξη: 24:15)
Σκηνοθεσία: James Gray

"Ο Leo Handler (Mark Wahlberg) έχει μόλις αποφυλακιστεί έπειτα από 4 χρόνια για κλοπές αυτοκινήτων και προσπαθεί να βάλει τη ζωή του σε τάξη. Η υγεία της μητέρας του παρουσιάζει κάποια μικρά προβλήματα, ενώ η θεία του έχει παντρευτεί έναν υψηλά ιστάμενο βιομήχανο, τον Frank Olchin (James Caan) που προσφέρεται να τον βοηθήσει δίνοντάς του δουλειά στο Μετρό της Νέας Υόρκης. Όταν ένα βράδυ ο παλιός γνώριμος του Leo, Willie Gutierrez (Joaquin Phoenix) και η παρέα του, μπαίνουν σε ένα αμαξοστάσιο του ηλεκτρικού για να κάνουν δολιοφθορά στους συρμούς, τα πράγματα δεν πάνε όπως είχαν σχεδιαστεί και ο Leo θα βρεθεί και πάλι μπλεγμένος... Πρόκειται για ατμοσφαιρικό δραματικό θρίλερ που διαδραματίζεται στον διεφθαρμένο χώρο του Μετρό της Νέας Υόρκης. Εκεί που οι εταιρίες χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να κερδίσουν συμβάσεις με το δήμο."

3. Dead Presidents
Σάββατο, 24:30-ΕΤ3

(Διάρκεια 119', Λήξη: 2:30)

Σκηνοθεσία:
Albert & Allen Hughes

"Tο Dead Presidents ("Ψόφιοι Πρόεδροι", όπως λέγονται τα μετρητά στην πιάτσα) παρουσιάζει τη θέση των μαύρων σε έναν κόσμο που ορίζουν οι λευκοί, και τη βία ενός παράλογου πολέμου που μεταφέρεται αυτούσια στις μεγαλουπόλεις της χώρας που τον προκάλεσε. Ο Anthony Curtis μεγαλώνει στο Μπρονξ, βγάζοντας τα πρώτα του χρήματα από παράνομα στοιχήματα. Θα σταλεί στο Βιετνάμ, θα επιστρέψει με παράσημα, αλλά η μοίρα του δεν θα είναι διαφορετική από τους ομοφύλους του. Άνεργος, ζώντας στο περιθώριο και στη μιζέρια, θα επιλέξει το έγκλημα για να πληρώσει τελικά το πιο ακριβό τίμημα. Καλογυρισμένη, ρεαλιστική, με σκηνές σοκ και άφθονο αίμα". Ευκαιρία να το δω...