Dexter S04E11 & Fringe S02E10




Dexter S04E11: Το επεισόδιο ξεκινά με την ανάκριση της Τρινιτοκόρης και ο Dexter βρίσκει την ευκαιρία να αμπελοφιλοσοφίσει πάλι (όχι που θα έχανε τέτοια ευκαιρία): "Ποιος είναι άραγε ο καθένας από εμάς; Έχουμε τη δημόσια ζωή μας, την ιδιωτική και την μυστική ζωή" (όπως θα προσθέσει ο Harry)!!! Απ΄τις βασικές αρχές της Ψυχολογίας (εντάξει, η μυστική ζωή δεν ισχύει για όλους) και η σειρά επιμένει λες και ανακαλύπτει συνεχώς το Αμέρικα!!! Τέλος πάντων…

Ο Arthur, καθώς παρακολουθεί στις ειδήσεις την επιστροφή του παιδιού που είχε απαγάγει, του δημιουργείται μια απορία και τηλεφωνεί στον Dexter για να του τη λύσει: αναρωτιέται τι είδος ανθρώπου παρακολουθεί την απαγωγή ενός παιδιού και δεν ειδοποιεί τις αρχές… Ο Dexter απαντά έξυπνα (!!!) και το παίζει εκβιαστής ζητώντας του 50.000 $ για να μην αποκαλύψει δημοσίως την πραγματική του ταυτότητα… Μπράβο Dexter, έξυπνη κίνηση (αν και τελικώς δε θα σε βοηθήσει).

Λίγη ώρα αργότερα το Ριτάκι του λέει για το φιλί, αλλά αυτός δε δίνει σημασία (φυσικά!!!). Αμέσως μετά πηγαίνει σε ένα τόπο εγκλήματος και μόλις ακούει το όνομα του θύματος (Kyle Butler) καταλαβαίνει πως άλλος ένας αθώος πέθανε εξαιτίας του… Το βράδυ που επιστρέφει σπίτι, το Ριτάκι τον περιμένει ξύπνιο για να συζητήσουν… αλλά ο Dexter τη συγχωρεί αμέσως και πέφτει για ύπνο (είχε πλάκα αυτό το σκηνικό) !!! Αμ, καλά να πάθει με τον ξενέρωτο/άρρωστο που πήγε και παντρεύτηκε… :P

Το επόμενο πρωί, Batista και LaGuerta παντρεύονται στο πι και φι με μάρτυρα τον Dexter (φυσικά), ο οποίος βιάζεται απίστευτα για να σκοτώσει εξίσου στο πι και φι τον φορτηγατζή-μαϊμού Trinity (τα ενοχοποιητικά στοιχεία που άφησε… κάτι μου λέει πως θα του γυρίσουν μπούμερανγκ) και να επιστρέψει το βράδυ σπίτι του για να το παίξει φυσιολογικός-καλός σύζυγος χτυπώντας το γείτονα-αντίζηλο… Χαρά που έκανε το Ριτάκι, δε λέγεται, αλλά που να’ξερε…

Την άλλη μέρα, η Christine τηλεφωνεί στον πατέρα της για να ακούσει πως λυπάται που γεννήθηκε και πως της απαγορεύει να του ξανατηλεφωνήσει. Μετά από αυτό, τελείως συντετριμμένη, δέχεται να μιλήσει αποκλειστικά στη Debra και τελικά ομολογεί πως αυτή σκότωσε τον Lundy και ζητά συγχώρεση, αλλά δεν την παίρνει… και βάζει απότομα τέλος στη ζωή της.

Στα τελευταία λεπτά του επεισοδίου, ο Trinity ακολουθεί τον Dexter μέχρι το αστυνομικό τμήμα (μιλάμε για ΤΟ θράσος!!!) και ήταν σα να βλέπαμε το λύκο μέσα στην αποθήκη των κυνηγών του!!! Απλά γαμάτος Arthur Mitchell!!! Και φυσικά ο βλάκας ο Dexter, σαν κάνα υπνωτισμένο πήγε και τον συνάντησε με την ταυτότητά του κρεμασμένη απ΄το λαιμό (σαν θηλιά) !!! Επιτέλους, οι 2 δολοφόνοι γνωρίζονται πραγματικά: "Hello, Dexter… Morgan" (ειδικά με την ανατριχιαστική φωνή και το εξίσου ανατριχιαστικό αφ’υψηλού βλέμμα του υπεργαμάτου Lithgow, αυτή η ατάκα είναι τελείως… μπρρρρρ!!!). Εντάξει, απ΄τα τελευταία 2 επεισόδια (που δανείζονται λίγη απ΄την ένταση και την αγωνία του 24), πείστηκα πως η 4η σεζόν είναι η καλύτερη της σειράς. Και πάλι: "Hello, Dexter… Morgan" (μπρρρρρ!!! Από δω και πέρα, κάθε φορά που θα επαναλαμβάνεται η συγκεκριμένη φράση... ένα άλογο θα χλιμιντρίζει... :P)

Προσωπική Αξιολόγηση Επεισοδίου: 9,5/10

Στο επόμενο προβλέπεται τρελή ανατροπή... Ή όπως λέει και το διαφημιστικό: "NOTHING CAN PREPARE YOU FOR ONE OF THE MOST INCREDIBLE ENDINGS EVER":



Fringe S02E10: Ένα κυριολεκτικά εγκεφαλικό επεισόδιο όπου μαθαίνουμε γιατί τρελάθηκε ο Walter. Πριν από 20-30 χρόνια, ο William Bell είχε πάρει 3 κομμάτια απ΄τον εγκέφαλο του Walter, 3 όχι τυχαία κομμάτια, αλλά εκείνα όπου υπήρχε η γνώση της "Πύλης των Διαστάσεων"... και τοποθέτησε από ένα, σε τρεις διαφορετικούς ανθρώπους, οι οποίοι στη συνέχεια τρελάθηκαν (όπως και ο Walter). Τώρα όμως, ο αρχηγός των υπερστρατιωτών της άλλης διάστασης, το "Παγωμένο Κεφάλι" (Ινδιάνο τον έκανα!!! :/), ψάχνει να ενώσει τα κομμάτια (απλά ανοίγει τους εγκεφάλους και τα παίρνει, δεν είναι κάτι δύσκολο!!! Άλλωστε πάντα έχει πλάκα να βλέπεις ανοιχτό κρανίο) έτσι ώστε να θυμηθεί ο Walter τις ακριβείς συνθήκες στις οποίες μπορεί να δημιουργηθεί η Πύλη...

Ειλικρινά δεν ξέρω πόσο μου άρεσε αυτό το επεισόδιο γιατί εγώ σκεφτόμουν άλλα κατά τη διάρκειά του (δεν είμαι και 100% σίγουρος αν το κατάλαβα και καλά)!!! Όταν σε ένα επεισόδιο βλέπω 3 ηθοποιούς που έχουν παίξει (άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο) στο 24... ε δεν μπορώ να συγκεντρωθώ στο Fringe!!! Ο μαύρος βοηθός του "Παγωμένο Κεφαλιού", συμμετείχε σε 2 σεζόν + 4 επεισόδια του 24. Το "Παγωμένο Κεφάλι" σε 2 επεισόδια της 7ης σεζόν και ο... Walter σε άλλα 2-3, στην 6η σεζόν. Α κι όποτε δεν τους έδειχνε, σκεφτόμουν το LOST και τι μας επιφυλάσσει για την 6η και τελευταία του σεζόν!!! Μάλλον δεν φταίει το Fringe, αλλά το γεγονός πως έχω επιθυμήσει τις αγαπημένες μου σειρές και δεν βλέπω την ώρα να ξαναρχίσουν...

Προσωπική Αξιολόγηση Επεισοδίου: Δεν ξέρω, κάπου 8,5-9/10... Ας πω 8,5 γιατί νομίζω πως είχε αρκετές πληροφορίες για 1 επεισόδιο και στην τελική δεν ξετρελάθηκα κιόλας... Θα μπορούσε να είναι καλύτερο.

ΥΓ: Αυτό ήταν το τελευταίο επεισόδιο για φέτος, το επόμενο στις 14/1/2010. Κάτσε, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα μόνο για Dexter θα κάνω ανάρτηση; Έχε χάρη που είναι το τελευταίο... :P ;)

12 σχόλια:

Annie_Hall είπε...

Για μένα ήταν το καλύτερο επεισόδιο της σειράς! Η αγωνία και η ένταση στο τέλος ήταν απίστευτη... Τρομερή σκηνοθεσία και κατά τη γνώμη μου αυτή ήταν που έκανε κορυφαία τη σκηνή και όχι ο Lithgow(που και πάλι ήταν κορυφαίος).

Τρομερά καλή και η Ντέμπρα που όμως δεν της ήταν και δύσκολο να κλέψει την παράσταση από την Τρινιτοκόρη(μου άρεσε αυτό) που είναι πολύ μέτρια ηθοποιός.

Τα σχολιάκια σου για τις αμπελοφιλοσοφίες έχουν καταντήσει γραφικά. Είναι απίστευτο το όλο ερωτηματικά βλέμμα του Dexter που σαν μικρό παιδί ανακαλύπτει τον κόσμο. Πιστεύω δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι σε αυτή τη σαιζόν έγινε πατέρας. Ο "άνθρωπος" Dexter είναι άγραφο χαρτί ακόμη και σιγά σιγά γράφεται. Σε αντίθεση με το "τέρας" Dexter που είναι προγραμματισμένο από τον δήθεν ηθικό Χάρι.

Πλέον έχει ξεφύγει από τη σκιά του και δρα πιο ανθρώπινα κάνοντας λάθη. Το ένστικτό του τον προδίδει και θα έχουμε μεθαύριο την απόλυτη αναμέτρηση. Δύο κυνηγοί που συνεχώς ο ένας υποτιμά τον άλλο.

Για τη Ρίτα τώρα... Τραπεζάκι που της χρειάζεται! Αν και οι περισσότερες γυναίκες, ίδια αντίδραση θα είχαμε(πράγμα κακό βέβαια). Είναι ο πιο μικροαστικός, σπαστικός χαρακτήρας σε σειρά! Τάισε την στα ψάρια ρε Dexter την άχρηστη! Γαμώ και η μπουνιά του Dex και από τις λίγες αυθόρμητες αντιδράσεις.

Για το Fringe αύριο, τώρα γύρισα και δεν το έχω δει ακόμη :(

CineTV-world είπε...

1. Ήταν πολύ καλό, αλλά όχι και το καλύτερο. Άσε που είχα δει το trailer (όπως έχω δει και το επόμενο :P) και κατάλαβα πως θα τέλειωνε έτσι (πάντως κι έτσι ανατριχιαστικό ήταν)...

2. Γιατί, τι το ιδιαίτερο είχε η σκηνοθεσία; Ήταν απλά καλή... Η μουσική έπαιξε σημαντικότερο ρόλο...

3. Γιατί ρε; Καλή είναι και η Τρινιτοκόρη... Μια χαρά το έβγαλε το συναίσθημα όταν έπρεπε...

4. Μπορεί τα "σχολιάκια" μου για τις αμπελοφιλοσοφίες να έχουν καταντήσει γραφικά, αλλά ακόμα πιο γραφικές έχουν καταντήσει οι αμπελοφιλοσοφίες της σειράς. Πόσα χρόνια ακόμα χρειάζεται το παιδάκι για να ανακαλύψει τον κόσμο;!;!; Ούτε καθυστερημένο να ήταν!!!

5. Λίγα για το Ριτάκι... ΝΤΑΞ;;; Το CineTV είναι φιλοριτακικό blog... Δεν φτάνει που είναι ο πιο φυσιολογικός χαρακτήρας της σειράς και που εξανθρωπίζει τον Ρούλη... θες και να πεθάνει!!!

6. Εμένα πάντως δεν με έπεισε και τόσο για αυθόρμητη αντίδραση, απλά το έκανε γιατί "έπρεπε" να το κάνει για να δείχνει φυσιολογικός...

Annie_Hall είπε...

1. Δεν είναι καλό να βλέπεις τα τρέιλερς λέμε!

2. Ήταν πολύ εντυπωσιακή και η σκηνοθεσία και η μουσική και (κυρίως) ο φωτισμός. Ο τρόπος που κινηματογράφησαν τον Lithgow ήταν υπέροχος.

3. Εκεί που του μίλαγε στο τηλέφωνο και "έσπασε" ήταν άθλια...

4. Μα ούτε δύο χρονών δεν είναι ο "άνθρωπος" Dexter!

6. Κάργα αυθόρμητη αντίδραση. Μάλιστα δεν ήθελε να το κάνει αλλά δεν μπορούσε και να μην το κάνει. Παραήταν ξεκάθαρο!

Fringe: Εμένα μου άρεσε πολύ. Πολλές πληροφορίες(επιτέλους) και πολύ συναίσθημα(καλά εχθές ότι σειρά είδα, ήταν τρελά συγκινητική-εκτός από το Big Bang Theory φυσικά-).

Κι αυτό σταματάει τώρα; Και ο Dex και το Californication και το FF(καλά γι΄αυτό χέστηκα-αν και το τελευταίο επεισόδιο ήταν σχεδόν μέτριο-). Μπορεί και να προλάβω να τελειώσω Shield, ώστε να αρχίσω το Lost!

CineTV-world είπε...

1. Όταν μου αρέσει πολύ μια σειρά... απλά δεν μπορώ να μην δω το trailer... :P ;)

2. Ο φωτισμός πάλι τι είχε;!;!; Απλός φωτισμός ήταν... λες και ήταν το φως του ήλιου που περνούσε απ΄τα παράθυρα...

3. Εμένα μου άρεσε κι εκεί!!! :S

4. Ναι, αλλά δεν βγήκε κυριολεκτικά τώρα στον κόσμο... Για πόσες σεζόν ακόμα θα λέει τις ίδιες μλκς; Τέλος πάντων, εμένα απλά δεν με πείθει.

6. Εγώ επιμένω πως "απλά το έκανε γιατί "έπρεπε" να το κάνει για να δείχνει φυσιολογικός..." :P

Fringe: Δε θυμάμαι να συγκινήθηκα και νομίζω πως είχε υπερβολικά πολλές πληροφορίες... Αλήθεια, δεν μου είπες: Καλά κατάλαβα ή μλκς έγραψα; :P

FF: Για μένα ήταν το καλύτερο επεισόδιο!!! Απλά καλό δηλαδή...

The Shield: Σε ποιο επεισόδιο της 4ης έφτασες; Όταν την τελειώσεις, ξέρεις (όπως και κάθε σεζόν)... ;)

ΥΓ1: Το μήνυμά μου στις Tsa... το είδες; :P

ΥΓ2: Πότε θα κάνεις την ανάρτηση με τις 10 σειρές της δεκαετίας; Εγώ την έχω έτοιμη από την Παρασκευή, αλλά λέω να σε περιμένω... :P

Annie_Hall είπε...

"Αλήθεια, δεν μου είπες: Καλά κατάλαβα ή μλκς έγραψα;"

Τι να μην κατάλαβες?

The Shield: Στην αρχή είμαι, στο τρίτο. Είδα πολλές ταινίες αυτές τις μέρες, όσο ήμουν σπίτι.

ΥΓ1: Ναι κι ευχαριστώ δεν θα πάρω!

ΥΓ: Όχι ακόμη. Την άλλη εβδομάδα(αν και δεν το κόβω μέχρι τότε το Shield να περάσει το BSG, οπότε τέταρτο θα μείνει μάλλον). Απλά το σκέφτομαι ακόμη και όλο την αλλάζω. Πραγματικά με τις ταινίες μου ήταν πιο εύκολο νομίζω(ίσως γιατί έχω δει λίγες και καλές σειρές).

CineTV-world είπε...

Fringe: Αν ισχύουν αυτά που έγραψα στην 1η παράγραφο ρε Annie...

ΥΓ1: Πως κι έτσι; Ήσουν τόσο χαρούμενη για το δέντρο που στόλισες...

ΥΓ2: Έχω περιέργεια αν προλάβαινες να δεις όλες τις σεζόν, σε ποια θέση θα το έβαζες... Εμένα πάλι γι'αυτόν ακριβώς το λόγο μου ήταν πολύ πιο εύκολο με τις σειρές... Βέβαια εγώ έχω δει λίγες κι όχι εξίσου καλές όλες...

Annie_Hall είπε...

Ναι μια χαρά τα γράφεις!

ΥΓ1: Ναι γιατί είναι υπερτέλειο, αυτό είναι άσχημο και χαζό!

ΥΓ2: Δεν νομίζω να μπει στις τρεις πρώτες θέσεις γιατί οι σειρές που έχω εκεί είναι πολύ αγαπημένες μου. Όταν το τελειώσω θα σου πω :)

Annie_Hall είπε...

Α ναι ρε τι στο καλό έγινε στο Nip Tuck? Κανένα νέο για τον Ματ κι όλο με κάτι άσχετα ασχολούνται. Πολύ χαζά τα δύο τελευταία επεισόδια!

CineTV-world είπε...

ΥΓ1: Καλά, απλά επειδή έβαλες το χιονάνθρωπο σκέφτηκα μήπως... :( :P

ΥΓ2: Μπορεί, αλλά μπορεί και όχι...

Nip/Tuck: Ποια 2 τελευταία;;; Βρήκες το 8ο;;; Εγώ μετά το 7ο... μόνο το 9ο είδα!!!

Annie_Hall είπε...

Ναι βγήκε και το 8. Ψαξ'το λίγο. Θέλεις λινκ;

CineTV-world είπε...

Πότε το έβαλαν; Σου είχα πει πως το έψαχνα για μέρες σε όλο το internet... Μετά σταμάτησα να ψάχνω, βγήκε και το 9ο... Αυτό που βρήκα τώρα στο gamato είναι μόλις 278.32 MB (συνήθως είναι γύρω στα 350 το κάθε επεισόδιο)... Και δεν είχε ούτε αυτό νέα απ΄τον Mat;!;!; Και γω που νόμιζα πως θα τα είχαν στο 8ο!!!

Annie_Hall είπε...

Τίποτα, κουβέντα. Μόνο με τα ερωτικά τους ασχολούνταν... Δεν έχασες και τίποτα πάντως :)

Δημοσίευση σχολίου