MftM: Moon 4/5, Κυνόδοντας 5/5 & Ψυχή Βαθιά 1.5/5!!!

44 σχόλια:

Simply Burgman είπε...

Πάνω κάτω αυτά λένε όλοι....Ανυπομονώ να δω τον Κυνόδοντα!!Αλλά τον έχουν μόνο σε δυο αίθουσες σε ολόκληρη την Αθήνα,αν είναι δυνατόν!!Παίζει να δω απόψε το ΜΟΟΝ!!!

geok.24 είπε...

ΕΙΔΑ ΤΟ ΜΟΟΝ ΑΠΟΨΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ!! ΕΧΩ ΔΕΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΡΟΚΓΟΥΕΛ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΝΣΕΛ) ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ!! ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΒΛΕΠΑ ΤΟ ΚΥΝΟΔΟΝΤΑ Ή ΤΗ ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ Ή ΤΟ ΤΖΟΥΛΙ ΚΑΙ ΤΖΟΥΛΙΑ (ΜΕΡΙΛ ΣΤΡΙΠ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ)!!

Annie_Hall είπε...

"Αλλά τον έχουν μόνο σε δυο αίθουσες σε ολόκληρη την Αθήνα,αν είναι δυνατόν!"

Ναι οι αλήτες! Τουλάχιστον η μία είναι από τις αγαπημένες μου. Δυστυχώς την Κυριακή θα καταφέρω να το δω και ανυπομονώ τόσο πολύ :(

Και το Julie&Julia θέλω να δω και το Moon, τι θα πρωτοπρολάβω;

CineTV-world είπε...

Προς Poetuck:

Το ΜΟΟΝ παίζει να είναι και ΜΟΟΝΑΡΑ... :/

Προς Geo:

Τελικά δεν είναι ΜΟΟΝΑΡΑ ε; :/ :(

Προς Annie:

Εσείς τουλάχιστον έχετε διάφορες επιλογές... Εγώ τι να πάω να δω, FAME...;!;!; :S :S :S

Να μην ξανακούσω παράπονα για το συγκεκριμένο θέμα από Αθηναίους... Εσείς λέτε "τι θα πρωτοπρολάβω;", ενώ εγώ: "πότε θα φέρουν κάτι καλά να πάω να δω;"... :S :P

Simply Burgman είπε...

Φαφάρια...Το Public Enemies είδα...ΔΛδ εσάς σας άρεσε αυτό;;;;;!

CineTV-world είπε...

Δεν το έχω δει ακόμα.

Simply Burgman είπε...

Πολύ μέτριο!Πάρα πολύ πιστολίδι,με εκτυφλωτικούς πυροβολισμούς και λίγη ουσία.Τι να πω,την περίμενα πιο καλή.

CineTV-world είπε...

Ο W άλλα μας έλεγε όμως... :S :P

Simply Burgman είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Simply Burgman είπε...

Ναι,έλεγε και για αριστούργημα ακόμα...Του απάντησα κάπως στο μπλογκ του Αχιλλέα,στη λίστα με τις καλλίτερες ταινίες της χρονιάς...

CineTV-world είπε...

Έλεγε και υπερέβαλλε προφανώς... :)

geok.24 είπε...

"Τελικά δεν είναι ΜΟΟΝΑΡΑ ε; :/ :("
ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΗΓΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ.... ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΙΜΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ, ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ, ΠΗΡΕ ΔΙΘΥΡΑΜΒΙΚΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ (βλ: ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΟΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΑΙΖΑΝ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΕΝΩ ΤΟ ΜΟΟΝ ΜΟΟΝΟ ΕΝΑΣ, ΑΝΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΗΘΟΠΟΙΟ ΤΑΙΝΙΑ) ΟΠΟΤΕ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ!!

Simply Burgman είπε...

"ΑΝΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΗΘΟΠΟΙΟ ΤΑΙΝΙΑ"

:)):))

Έχω λατρέψει Ναυαγό,οπότε δε νομίζω να με προβληματίσει αυτό που λες!Αλλά αν καταφέρω και τη δω,γιατί δύσκολα βρίσκω παρέα για αυτές τις ταινίες και σκέφτομαι να πάω και μόνος μου!!:Ρ

CineTV-world είπε...

Προς Geo:

1. Άρα μπορεί και να είναι τελικά... :P ;)

2. "ΑΝΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΗΘΟΠΟΙΟ ΤΑΙΝΙΑ"

:)) :P ;)

geok.24 είπε...

ΕΙΔΑ ΧΤΕΣ ΤΟ ΚΥΝΟΔΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΓΟΥΣΤΟ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ!!! Η ΤΑΙΝΙΑ ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ (Ή ΑΠΛΩΣ ΗΜΟΥΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΗΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΘΕΩΝΕ), ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ FUNNY GAMES GR (ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΙΝ ΔΩ ΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΟΤΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΛΙΓΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ) ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ?? ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ 2ο ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΕΙΧΑ ΛΥΘΕΙ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΗΝΕΣ (ΜΟΟΝΙ= ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΜΑΠΑ κ.α.), ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Η ΤΑΙΝΙΑ ΔΕ ΜΕ ΑΦΗΣΕ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΥΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ!!

"Έχω λατρέψει Ναυαγό,οπότε δε νομίζω να με προβληματίσει αυτό που λες!Αλλά αν καταφέρω και τη δω,γιατί δύσκολα βρίσκω παρέα για αυτές τις ταινίες και σκέφτομαι να πάω και μόνος μου!!:Ρ"
ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Ο ΝΑΥΑΓΟΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΤΑΙΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑΑΥΑΓΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΗΡΩΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2!! ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ :)) !!

CineTV-world είπε...

"ΕΙΔΑ ΧΤΕΣ ΤΟ ΚΥΝΟΔΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΓΟΥΣΤΟ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ!!!",
"ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ"

:)) :P ;)

Simply Burgman είπε...

Τον Κυνόδοντα ελπίζω να τον δω αύριο ή μεθαύριο...Αλλά ρε φούστη μου,το σκέφτομαι να πάω κι εγώ μόνος μου απόψε να δω το ΜΟΟΝ!!!!!Πραγματικά όμως!!

"ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ"

:)):))
Θα ήταν πιο εύκολο να πηγαίναμε να βλέπαμε αυτές τις ταινίες μαζί!!;):Ρ

W. είπε...

Από νέες ταινίες άλλο τίποτα αυτές τις μέρες που έλειπα!

ΜΟΟΝ-Πολύ καλό! Βασικά ο λόγος που μου άρεσε τόσο πολύ δεν ήταν η εξαίσια ερμηνεία του Ρόκγουελ, αλλά το σενάριο και ο τρόπος με τον οποίο αφηγείται την ιστορία ο Τζόουνς. Τόσο λίγα σκηνικά, τόσος περιορισμένος χώρος κι όμως εμένα μου κράτησε το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος. Έχει μια-δυο γμτες ανατροπές, πολύ ωραία μουσική του Μανσέλ, μπερδεμένες καατστάσεις και ένα ψιλοχάλια φινάλε, αλλά γενικά πολύ καλό σύνολο. Θα αρέσει στον Ντόναλντ-ο Άλντο θα ψιλοαπογοητευτεί-ο Τζακ μάλλον θα το βρει απλά καλό (ούτε γραφείο στοιχημάτων να ήμουνα :/).

ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡΗΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ-Ωραία σκηνικά, πολλές καταστάσεις η μία πάνω στην άλλη, χάλια διάλογοι, τυπικά καλές ερμηνείες δευτερευόντων χαρακτήρων, όμορφα εφέ, μία κάποια επιφανειακή ουσία. Τυπικός Χαριποτερής δηλαδή.

ΑΠ-Τί έκαναν πάλι οι άνθρωποι! Από πού να ξεκινήσω; Από το εξαιρετικό εναρκτήριο τέταρτο, τόσο συγκινητικό και τρυφερό ταυτόχρονα;; Από το γεμάτο ανθρωπιά σενάριο; Από τον απίστευτο Φρέντρικσεν; Από τις πανέξυπνες κοινωνικές νύξεις; Ένα είναι βέβαιο-βρήκα άλλη μια μεγάλη ταινία για φέτος. Μου είναι πολύ δύσκολο να διαλέξω ανάμεσα σε αυτήν και τον ΓΟΥΟΛ-Υ.

THE INFORMANT!-Μη με βαρέσετε, αλλά μου άρεσε! Καμία σοβαροφάνεια, ξεκαρδιστικές οι αλλ'αντ'άλλων σκέψεις του καλύτερου Ντέιμον των τελευταίων χρόνων, εντελώς κούκου μουσική, φωτογραφία και ντεκόρ. Εντάξει, μεγάλη ταινία δεν είναι σίγουρα αλλά τη βρήκα καλή σε γενικές γραμμές.

Βασικά το "αριστούργημα" είναι πάντα υποκειμενικό, πάντως για τον ΚΙΝΔΥΝΟ εξακολουθώ να το πιστεύω-και όχι για το ΝΤΟΝΙ ΝΤΑΡΚΟ ας πούμε, που ο χαρακτηρισμός μου περί αριστουργήματος ξεφούσκωσε την επόμενη μέρα, χωρίς να παύει να είναι ταινιάρα. Νομίζω δεν το είδες προσεκτικά, για μένα το φιλμ κρύβει πολλή ουσία μέσα.

lt.aldo raine είπε...

tha me aresi e?:P gia lege..xoris spoiler.

ti ousia ithels sto harry mari??

kala perimena na se aresi to up:P

giati na se varesoume??...exi renta fetos o sode....min ksana kilisi omos.

W. είπε...

Στην αρχή θα σου αρέσει πολύ πολύ... Μετά που μπερδεύεται κάπως μπορεί να σου σπάσει τα νεύρα, που μπαίνει κι ένα πιο δραματικό στοιχείο στην ιστορία (αν κι εμένα μου άρεσε εσύ μπορεί να το ψιλοακυρώσεις), σίγουρα θα σε χαλάσει το τελευταίο λεπτό... Βασικά δες το, είμαι περίεργος τί θα πεις! Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος: Θα πεις την ερμηνεία του Ρόκγουελ την καλύτερη φετινή (για μένα πολύ καλή, χωρίς να ενθουσιαστώ κιόλας όμως).

Πάντα δεν είχε κάτι μηνύματα για την εφηβεία και τέτοια και μας τα ψιλοέπρηζε;;

Ως παππούς κι εγώ, πώς να μην ταυτιστώ;; :Ρ :/ ;)

Άντε να δούμε και το άλλο που πάει σε πιο πειραματικά μονοπάτια... Ακόμη να δω τον ΤΣΕ εν τω μεταξύ. Ευτυχώς δε θα υπογράψει άλλο ΟΣΕΑΝ.

lt.aldo raine είπε...

taxa giati na ti do...afou ta pes esi gia mena:}

mas arese thes na pis...alla esi tha kalevenis logo ilikias:}

em ti se lega:}

na to dis na to dis...oute go...den itan i mones patates tou.

""Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος: Θα πεις την ερμηνεία του Ρόκγουελ την καλύτερη φετινή""

gia auto pali giati ise toso sigouros??

a na min to ksexaso...29 oktomvriou skaei o neos haneke.

W. είπε...

Σιγά τα σπόιλερ ρε!! Αν ήταν έτσι...

Τί "μας άρεσε";; Για ποιο λες;

Έλα, το δες;; Καλό; Ναι, βασικά και το ΜΠΡΟΚΟΒΙΤΣ ήταν ψιλοπατάτα... Από τα ΟΣΕΑΝ μόνο το πρώτο ήταν καλό.

Άκου που σου λέω... Έχω κόψει πάνω κάτω τί ερμηνείες σε αρέσουν.

Ωραία!!!!!!!!

lt.aldo raine είπε...

enoo re oti ipes ti gnomi tha exo gia tin tenia.

to harry

enoite re:} oti kalitero exi kanei meta to Sex, Lies, and Videotape....vasika xontropatata itan...as ine kala ta vizia tis julias.

ante na doume.

W. είπε...

Δεν ξέρω, μπορεί και να διαφωνήσεις τελικά...

Κι εγώ ήμουν εφήβι κάποτε, αλλά τα προβλήματα που έχουν στον Ποτερή είναι επιπέδου ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΣΤΟ ΜΠΕΒΕΡΛΙ ΧΙΛΣ!

Μακάρι... Πωωωω ρε τί μου κάνεις τώρα, τέτοιους βυζαρόνες δεν έχει ξαναδείξει ποτέ η Τζούλια!!

lt.aldo raine είπε...

mpa den nomizo.

paei ton xalasa kai auton:}...se parakalo...toulaxiston tsanta roda kai kopana:P

kala esena mporri kai na min se aresi toso...vevea kai go mpori na ipervalo...apla xarika pou ksefige ligo apo tis studiomalakies. re mila pio emorfa....apapapaap:}

CineTV-world είπε...

Προς W:

1. "Νομίζω δεν το είδες προσεκτικά, για μένα το φιλμ κρύβει πολλή ουσία μέσα."

Σε ποιον το λες αυτό;;; Γιατί αν το λες σε μένα δεν καταλαβαίνω το γιατί...!!! Είπα ποτέ πως δεν κρύβει ουσία;!;!; Πως δεν είναι κι αριστούργημα είπα και πως το είδα μόλις μια φορά όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει σε dvd και πως μου άρεσε πολύ...

2. Ποια είναι αυτή η καλή Τζούλια;;; Η Αλεξανδράτου αποκλείεται γιατί δεν έχει καμία σχέση με το Sex, Lies, and Videotape... :/

geok.24 είπε...

"Ποια είναι αυτή η καλή Τζούλια;;; Η Αλεξανδράτου αποκλείεται γιατί δεν έχει καμία σχέση με το Sex, Lies, and Videotape... :/"

ME ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΛΕΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ?? ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΑΝ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΕ Ο ΣΟΝΤΕΝΜΠΕΡΓΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΒΑΖΕ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ (ΕΔΩ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΟΡΝΟΣΤΑΡ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΠΕΖ)!!

CineTV-world είπε...

Αυτό να μου πεις!!!

W. είπε...

1. Εεεε... Βασικά αυτό το είπα στον Ποέτακ για τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ :/ :Ρ

2. Ρόμπερτς, αλλά μόνο για εκείνο το φιλμ δυστυχώς :( Βασικά... Δε μου φάνηκε να μεγάλωσε πολύ το στήθος της Τζούλιας!

W. είπε...

Τέσπα Άλντο, θα το δω και μόνο από περιέργεια έτσι κι αλλιώς. Ναι ρε, η κακή λεξούλα σε χάλασε καθωσπρέπη τύπε μου :Ρ :/

CineTV-world είπε...

1. Καλά ντε... δε σε είπαμε και καμπούρι!!!

ΥΓ: Μακριά από Girlfriend Experience, είναι Malakia Experience...

Simply Burgman είπε...

To είδα κι εγώ τελικά το ΜΟΟΝ και τελικά ήταν ένα απλά καλό ΜΟΟΝάκι...Δε με μαγνήτισε,όπως περίμενα, καθόλη τη διάρκειά της και δεν ενδιαφερόμουν και πάρα πολύ για το χαρακτήρα. Η σκηνοθεσία ήταν αρκετά συμβατική, αν και θα μπορούσε να παίξει πάρα πολύ με τη Σελήνη και τα τοπία(μια φορά το έκανε μόνο και ήταν πανέμορφο).Η μουσική πολύ ωραία και ο Ρόκγουελ πράγματι εξαιρετικός, χωρίς να μου πήρε και τα μυαλά. Οι φιλοσοφικές προεκτάσεις που άκουγα ποτέ δεν ήρθαν(τι διάολο,δεν τις είδα;;) και ουσιαστικά μου φαίνεται κάπως ρηχή η λύση που δίνεται στο μύθο...Η ταινία ήταν καλή, μην παρεξηγηθώ, αλλά περίμενα παραπάνω.

CineTV-world είπε...

Σα δε ντρέπεσαι λέω εγώ... άκου "ΜΟΟΝάκι"!!! :S :S :/ :P

CineNaupigos είπε...

Τετάρτη βράδυ βαράω στο Mall να προλάβω το Moon στην προβολή των 10:15. Καταφτάνω 10 παρά-εξαντλημένα όλα τα εισητήρια!! Moonάκια κάγκουρες, 28η Οκτωβρίου είναι κ δεν βρήκατε εισητήριο για άλλο έργο κ κουβαλήθηκα άδικα ως το Μαρούσι...

Παρά το Sold out, την επόμενη μέρα ΟΛΑ τα multiplex ανεξαιρέτως (6 τον αριθμό) περιορίζουν τις προβολές του Moon σε κάτι άκυρες ώρες (5 το απόγευμα, 1 το πρωί, κάτι τέτοια..!!) Προφανώς κατέφτασαν πολλές καινούριες ταινίες (όχι, δεν παίζουν Χάνεκε :-/) Τελευταία ελπίς, το Art Cinema Ααβόρα στους Αμπελόκηπους (η ΜΟΝΗ αίθουσα εκτός multiplex σε όλη την Αθήνα που το έπαιζε...!!). Είχα δει εκεί το εξαιρετικό "Ασε το κακό να μπει", λέω μπορεί να είναι γουρλίδικο (για καλές ταινίες) Λοιπόν:

Το Moon είναι Moonάρα. Τελεία και παύλα. Εύκολα η καλύτερη ταινία επιστημονικής φαντασίας (...εξαιρούνται τα κινούμενα σχέδια ;-) ) της τελευταίας 20ετίας. Τόσο απλά. Με έναν συγκλονιστικό Σαμ Ρόκγουελ να δίνει ρέστα αναζητώντας κάθε πιθανή πτυχή του χαρακτήρα του. Σενάριο σφιχτοδεμένο, χωρίς ούτε μισή κοιλιά που σε κρατάει σε εγρήγορση παρ' όλο που το βασικό κάστ είναι όλο κ όλο ...1 ηθοποιός. Και ο Ντάνκαν Τζόουνς, ο σκηνοθέτης, να καθοδηγεί στο ντεμπούτο του ένα συγκλονιστικό υπαρξιακό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας στο πάνθεον των σπουδαιών ταινιών αυτού του είδους.
Φυσικά όπως κάθε ταινία επιστημονικής φαντασίας που σέβεται τον εαυτό της, η ταινία έχει σκεπτόμενενες φιλοσοφικές προεκτάσεις, που σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσαν να θεωρηθούν κυρίως ψυχολογικής φύσεως. Δεν αναφέρομαι άλλο σε αυτές, γιατί θα υποπέσω σε ασυγχώρητα spoilers... Δείτε την όπως και δήποτε...

Υ.Γ.1 Μα γιατί δεν κάνουν πια τέτοιες ταινίες επιστημονικής φαντασίας;; :-/

Y.Γ.2 Ξέχασα την ΜΟΥΣΙΚΑΡΑ της ταινίας. Μιλάμε ο άνθρωπος ξέρει να χρησιμοποιεί την μουσική στο soundtrack...

Simply Burgman είπε...

Για πες μου ρε Ναυπηγέ τις φιλοσοφικές προεκτάσεις,να τις δω κι εγώ...Γιατί

*********SPOILERS***********************SPOILERS**************SPOILERS*************SPOILERS**********

H τεχνοκρατική και υπεραπλουστευμένη, θα μπορούσα να πω και εύκολη, λύση της κλωνοποίησης, εμένα μόνο φιλοσοφικά δε με προβλημάτισε. Ένας Κιούμπρικ ποτέ δε θα έδινε τέτοια λύση, θα μπορούσε να εξηγηθεί πιο ποιητικά και δύσκολα. (Αναφέρω τον Κ. επειδή η ταινία φέρνει αναπόφευκτα στο μυαλό την Οδύσσεια).

Και η σκηνοθεσία τι το ιδιαίτερο είχε δλδ;;Είχε κοτζάμ φεγγάρι να παίξει, ολόκληρο δορυφόρο στη διάθεσή του και βλέπαμε συνέχεια τα άσπρα τοιχώματα.Θα μπορούσε για να δείξει τη μοναξιά του αστροναύτη, που λένε και όλοι, να δείχνει ολόκληρη τη σελήνη και να τον κάνει να φαίνεται εύκολα πολύ πιο μόνος και παντέρημος...

******SPOILERS************SPOILERS************SPOLIERS***************SPOILERS******************

CineTV-world είπε...

Προς Ναυπηγό:

"Εύκολα η καλύτερη ταινία επιστημονικής φαντασίας (...εξαιρούνται τα κινούμενα σχέδια ;-) ) της τελευταίας 20ετίας."

Δεν έχω δει την ταινία ακόμα, αλλά υπερβολικό μου ακούγεται... Καλύτερο από District 9 (όσοι έχουν δει και τα 2 λεν πως το D9 είναι καλύτερο-τουλάχιστον τα περισσότερα σχόλια που διάβασα στο /Film...), από Dark City, A.I., 12 Monkeys και από Fountain (απλά μερικές ταινίες που θυμήθηκα στα γρήγορα);;;

Προς Poetuck:

Ωραίος... ;)

CineNaupigos είπε...

Προς Bauer:

Δυστυχώς ξέχασα τους 12 Πίθηκους. Και άσχετα από τις υπόλοιπες ταινίες, καλό θα ήταν να μην πρότρεχα τόσο πολύ. Να δούμε πως θα της φερθεί και ο χρόνος... Ούτε εχώ δει το District 9 (δεν έχει έρθει ακόμη στην Ελλάδα, ξέρετε πότε έρχεται;;). Πάντως πέρα από συγκρίσεις είναι μια πολύ καλή ταινία, σταθμός στο (καταπονημένο) είδος της.

Γιατί ωραίος ο Poetuck;; Διάβασες το γεμάτο σπόιλερς μήνυμα του (είχε προειδοποιήσει πάντως);; :-/


Προς Poetuck:

*********SPOILERS***********************SPOILERS**************SPOILERS*************SPOILERS**********

Δεν αναφερόμουν ως φιλοσοφικές προεκτάσεις στην κλωνοποίηση, αλλά στην κόντρα 2 εκδοχών του ίδιου χαρακτήρα :ο νεός, σκληρός και ατρόμητος ενάντια στον παλιό, έμπειρο και καταπονημένο. Γι'αυτο άλλωστε λέω πως πρόκειται για "ψυχολογικής φύσεως". Είναι σαν να κάνεις διάλογο με τον εαυτό σου - πριν και μετά. Αυτο θαύμασα κυρίως. Και επίσης την τρομερή απόδοση της μοναξιάς. Όχι τόσο αυτής που προκύπτει από μια τέτοια τριετή σύμβαση εργασίας, αλλά εκείνης που πηγάζει από το γεγονός πως καταλβαινεις πως είσαι πράγματι ολομόναχος στον κόσμο και πως τίποτα δεν σε περιμένει πίσω στην Γη - αν καταφέρεις να γυρίσεις ποτέ.

Όσο για την σκηνοθεσία: η ταινία είχε απίστευτα μικρό μπάτζετ. Οι εξωτερικές σκηνές πραγματοποιήθηκαν με την βοήθεια μακετών. Και στο κάτω κάτω δεν ήταν εφετζίδικο εργάκι επιστημονικής φαντασίας. Ήταν πιο υπαρξιακής φύσεως. Επίσης εμένα τα άσπρα τοιχώματα μου θύμισαν ψυχιατρείο: μήπως έτσι τονιζόταν ακόμη περισσότερο η σουρρεαλιστικής φύσεως ψυχολογία του ήρωα;; Εν πάσι περιπτώσει, η σκηνοθεσία εμένα με συνεπήρε.
Και ο Ρόκγουελ θα έπρεπε να είναι υποψήφιος στα επόμενα Όσκαρ (πολύ χλωμό το βλέπω)

*********SPOILERS***********************SPOILERS**************SPOILERS*************SPOILERS**********

Simply Burgman είπε...

Μάλλον το ωραίος πήγαινε στο ότι προειδοποίησα...Αλλά και πάλι:Σε κριτικές που διάβασα,αυτό που εγώ έβαλα ως σπόιλερ,το έλεγαν χύμα!!!

1.Το Δ9 πολύ ανώτερο,τελικά,όντως...

2.Ναυπηγέ,αυτά που λες,τα είδα κι εγώ,αλλά δε μου κάνουν καμιά σφοδρή εντύπωση...

3.Δλδ η Οδύσσεια ήταν εφετζίδικο εργάκι επ. φαντασίας,με τα πανέμορφα,ποιητικά,υπερβατικά πλάνα από το διάστημα;;;!!!:/:/.Και στην Οδύσσεια είχε ψυχεδελικούς τοίχους,μου άρεσαν κι εδώ οι άσπροι,αλλά δεν είναι και για χόρταση!!

Υ.Γ:Δεν είναι κανένα σπόιλερ από τα παραπάνω...

Υ.Γ2:Γιατί να μην προταθεί δλδ;;;;

W. είπε...

Τόσο πολύ σου άρεσε Ναυπηγέ;;; Πάντως όχι άδικα, πολύ δυνατό έργο και πολυδιάστατο κατά βάθος.

Εργάρα όχι, αλλά μου άρεσε πολύ. Α, επίσης το διάστημα που έλειπα είδα και τις εξής βλακειούλες: UGLY TRUTH, YEAR ONE. Το δεύτερο ειδικά!

W. είπε...

Τζακ, τί είναι το "καμπούρι";; Όπως λέμε "τσιμπούρι";; :/ :Ρ ;)

CineTV-world είπε...

"Μάλλον το ωραίος πήγαινε στο ότι προειδοποίησα...Αλλά και πάλι:Σε κριτικές που διάβασα,αυτό που εγώ έβαλα ως σπόιλερ,το έλεγαν χύμα!!!"

Ακριβώς γι'αυτό... και δεν διάβασα καμία κριτική... μόνο σχόλια που έλεγαν πως είναι πολύ καλή ταινία...

ΥΓ: :)) :P :/

ΥΓ2: Αυτό όμως...;;; :S :P ;)

CineTV-world είπε...

Προς εξυπνάκια Ιάσωνα:

"Καμπούρη" εννοούσα προφανώς... :S :P

W. είπε...

Κόψε ρε αυτό το Ιάσωνα... Απαίσιο είναι :/ :/ :Ρ Μου θυμίζει ταυτόχρονα και τον Ιάσωνα τον άλλον με τη μάσκα του χόκεϊ :/

CineTV-world είπε...

Εντάξει... Ιάσωνα. :/ :/ :P :)

Δημοσίευση σχολίου