Οι Προτεινόμενες Ταινίες Της Εβδομάδας 11/10-17/10

1. Ed Wood
Δευτέρα, 23:00-ΝΕΤ

(Διάρκεια: 122', Λήξη: 1:15)

Σκηνοθεσία: Tim Burton

Ένα εξαιρετικό Βιογραφικό δράμα για τον άνθρωπο που έμεινε στην κινηματογραφική ιστορία ως ο χειρότερος σκηνοθέτης όλων των εποχών, του Ed Wood. Ένας άνθρωπος που δεν ήταν ούτε στο ελάχιστο γνώστης του αντικειμένου που αγαπούσε, ήταν όμως προσκολλημένος στο όραμά του και με υπερβάλλοντα ζήλο προσπαθούσε να κατακτήσει το αμερικάνικο όνειρο. Ο Johnny Depp δίνει μία απ΄τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του και μας κάνει να δούμε με συμπάθεια τον ήρωα που υποδύεται. Βέβαια και ο Martin Landau στο ρολό του ημι-παράφρονα, μορφινομανή και ξεχασμένου πλέον Bela Lugosi είναι κάτι παραπάνω από εκπληκτικός. Η ταινία θα μπορούσε να είναι πληρέστερη αν δεν τέλειωνε προτού αρχίσει ο κατήφορος του "ήρωά" της στην πορνεία και τον αλκοολισμό, αλλά προφανώς δεν ήταν αυτός ο στόχος του Burton. Χάρη στην λεπτομερέστατη ανάπλαση ολόκληρων τραγελαφικών σκηνών από ταινίες του Ed Wood και στις ερμηνείες των πρωταγωνιστών... η ταινία αποτελεί έναν γλυκόπικρο φόρο τιμής στο έργο του χειρότερου σκηνοθέτη όλων των εποχών.

2. The Yards
Τετάρτη, 22:00-ΝΕΤ
(Διάρκεια: 115', Λήξη: 24:15)
Σκηνοθεσία: James Gray

"Ο Leo Handler (Mark Wahlberg) έχει μόλις αποφυλακιστεί έπειτα από 4 χρόνια για κλοπές αυτοκινήτων και προσπαθεί να βάλει τη ζωή του σε τάξη. Η υγεία της μητέρας του παρουσιάζει κάποια μικρά προβλήματα, ενώ η θεία του έχει παντρευτεί έναν υψηλά ιστάμενο βιομήχανο, τον Frank Olchin (James Caan) που προσφέρεται να τον βοηθήσει δίνοντάς του δουλειά στο Μετρό της Νέας Υόρκης. Όταν ένα βράδυ ο παλιός γνώριμος του Leo, Willie Gutierrez (Joaquin Phoenix) και η παρέα του, μπαίνουν σε ένα αμαξοστάσιο του ηλεκτρικού για να κάνουν δολιοφθορά στους συρμούς, τα πράγματα δεν πάνε όπως είχαν σχεδιαστεί και ο Leo θα βρεθεί και πάλι μπλεγμένος... Πρόκειται για ατμοσφαιρικό δραματικό θρίλερ που διαδραματίζεται στον διεφθαρμένο χώρο του Μετρό της Νέας Υόρκης. Εκεί που οι εταιρίες χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να κερδίσουν συμβάσεις με το δήμο."

3. Dead Presidents
Σάββατο, 24:30-ΕΤ3

(Διάρκεια 119', Λήξη: 2:30)

Σκηνοθεσία:
Albert & Allen Hughes

"Tο Dead Presidents ("Ψόφιοι Πρόεδροι", όπως λέγονται τα μετρητά στην πιάτσα) παρουσιάζει τη θέση των μαύρων σε έναν κόσμο που ορίζουν οι λευκοί, και τη βία ενός παράλογου πολέμου που μεταφέρεται αυτούσια στις μεγαλουπόλεις της χώρας που τον προκάλεσε. Ο Anthony Curtis μεγαλώνει στο Μπρονξ, βγάζοντας τα πρώτα του χρήματα από παράνομα στοιχήματα. Θα σταλεί στο Βιετνάμ, θα επιστρέψει με παράσημα, αλλά η μοίρα του δεν θα είναι διαφορετική από τους ομοφύλους του. Άνεργος, ζώντας στο περιθώριο και στη μιζέρια, θα επιλέξει το έγκλημα για να πληρώσει τελικά το πιο ακριβό τίμημα. Καλογυρισμένη, ρεαλιστική, με σκηνές σοκ και άφθονο αίμα". Ευκαιρία να το δω...

9 σχόλια:

Annie_Hall είπε...

Κρίμα που το Ed Wood έπεσε τη μέρα του Dexter και του Californication. Είναι πάντως μοναδική ταινία, από τις καλύτερες του Burton και με έναν εξαιρετικό Johnny Depp. Μπορεί και να το ξαναδώ αν και θα το δείξει και τα Χριστούγεννα λογικά.

CineTV-world είπε...

Και γω δεν πρόκειται να το δω... Όχι λόγω Dexter ή κάτι άλλο, απλά το έχω δει 2-3 φορές και βαριέμαι να το ξαναδώ σήμερα... Το προτείνω κυρίως για κάποιον που δεν το έχει δει... ;) Πάντως είναι όντως στις 2-3 καλύτερες ταινίες τόσο του Burton, όσο και του Depp. Γιατί θα το δείξει τα Χριστούγεννα λογικά;!;!; Το δείχνει κάθε Χριστούγεννα συνήθως;!;!; Για ποιο λόγο;!;!; :/

Annie_Hall είπε...

Κάθε Χριστούγεννα δείχνουν τα άπαντα του Burton. Μάλλον λόγω Ψαλιδοχέρη και Χριστουγεννιάτικου Εφιάλτη νομίζουν ότι ο Burton είναι χριστουγεννιάτικος or something!

Simply Burgman είπε...

Αν είμαι μέσα,μπορεί να το δω απόψε...

Είδα τον 4ο εξολοθρευτή...Πιο καλό από το 3,αλλά και πάλι μέτριο σχετικά με τις ταινιάρες του Κάμερον.

Annie_Hall είπε...

Άσχετο τελείως αλλά πόσο γαμάτο ήταν το επεισόδιο του Dexter!!!

Annie_Hall είπε...

Ναι από εκεί, αλλά το είδα με αγγλικούς από το tvsubtitles. Σιγά μην περίμενα. Κανείς δεν το έχει δει και δεν έχω με ποιον να τα πω(εκτός από το φόρουμ δηλαδή).

ΥΓ: Θα περιμένω τι να κάνω! Επίσης είδα και Παπακαλιάτη εχθές(κατάφερε να είναι χειρότερος από τον εαυτό του-είχα καιρό να γελάσω τόσο με δράμα-) μήπως μπορείς να κάνεις και γι΄αυτό μια ανάρτηση;

CineTV-world είπε...

Εγώ χωρίς υπότιτλους το είδα κι αυτό το επεισόδιο. Δυστυχώς στις μικρές σειρές αργούν να τους βάλουν... :P

ΥΓ: Μπααα, δε νομίζω... :P

lt.aldo raine είπε...

χριστόφορε θεε πάρε την παε...jack κανε ανάρτηση τώρα:}

CineTV-world είπε...

Καλά, περίμενε...

Δημοσίευση σχολίου