Οι Προτεινόμενες Ταινίες Της Εβδομάδας 27/9-3/10

1. The Outsiders
Δευτέρα, 23:40-
ΒΟΥΛΗ
(Διάρκεια: 91', Λήξη: 1:15)
Σκηνοθεσία: Francis Ford Coppola

Οκλαχόμα, δεκαετία του '60. Δυο συμμορίες εφήβων, οι Greasers και οι Socs, με την προκάλυψη των ψευτο-ιδεολογικών διαφορών τους, υπερασπίζονται με πάθος τα "κεκτημένα" και αναπόφευκτα οδηγούνται σε μια καταστροφική πορεία με δραματικές συνέπειες... Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε που είδα την ταινία, αλλά σίγουρα αξίζει να τη δει κάποιος (αν και προτιμώ το Rumble Fish). Μεταξύ των διάσημων πρωταγωνιστών και ο πρόωρα χαμένος Patrick Swayze.

2. Aguirre, der Zorn Gottes
Πέμπτη, 23:40-ΒΟΥΛΗ

(Διάρκεια: 93', Λήξη: 1:15)

Σκηνοθεσία: Werner Herzog

1560, μετά την καταστροφή του πολιτισμού των Ίνκας ο παρανοϊκός κι αδίστακτος Aguirre, οδηγεί μια ομάδα Ισπανών κονκισταδόρες στο Περού με σκοπό να ανακαλύψουν το El Dorado, την μυθική Πόλη του Χρυσού, αλλά τελικά θα γνωρίσουν τους κινδύνους που κρύβει η ζούγκλα και κυρίως το ανθρώπινο μυαλό. Γυρισμένη κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες στις ζούγκλες της Νότιας Αμερικής και στις περουβιανές Άνδεις (σε συνάρτηση με την τρέλα του πρωταγωνιστή Klaus Kinski), η ταινία είναι πάνω απ'όλα ένα πεσιμιστικό σχόλιο για τη σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης.

3. Devils on the Doorstep
Σάββατο, 24:00-ET1

(Διάρκεια 162', Λήξη: 3:00)

Σκηνοθεσία:
Wen Jiang

Χειμώνας 1944, στις αγροτικές περιοχές της Βόρειας Κίνας, ένας στρατάρχης αναγκάζει έναν αφελή χωρικό να αναλάβει την "κηδεμονία" δύο αιχμαλώτων πολέμου (ενός Ιάπωνα αξιωματικού και του μεταφραστή του) ώσπου να γυρίσει απ΄το μέτωπο της αντίστασης. Οι εβδομάδες όμως κυλούν και κανείς δεν εμφανίζεται να τους διεκδικήσει οπότε μένει στους χωρικούς να αποφασίσουν για τη μοίρα των αιχμαλώτων... Πρόκειται για αντιπολεμική μαύρη κωμωδία που μας παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο την ανθρώπινη κτηνωδία σε συνθήκες πολέμου και εξαθλίωσης.

ΥΓ: Από τις 3 ταινίες έχω δει μόνο την πρώτη!!! Τις άλλες 2 ήθελα από καιρό να τις δω, αλλά δεν τις έβρισκα με τίποτα και δεν τις χάνω με τίποτα (ίσως είναι καιρός να ξαναχρησιμοποιήσω το ξεχασμένο video). Ευτυχώς υπάρχει και το internet (αλλά και ο Ρόμπυ Εκσιέλ) και μπόρεσα να γράψω περιλήψεις και για τις τρεις (έκανα βέβαια και τις αλλαγές μου για να μη λέτε πως απλά αντέγραψα)...

10 σχόλια:

lt.aldo raine είπε...

το 1 είναι παρα πολύ καλο{παίζει και ο tomis}...τα αλλα δεν τα έχω δει.

CineTV-world είπε...

1. To Rumble Fish δε συμφωνείς πως είναι καλύτερο όμως;

2. Το 3ο πως και δεν το'χεις δει εσύ...;;; :ο :P

lt.aldo raine είπε...

αν το είχα δει...μπορεί και να συμφωνούσα:}

έχω σταματήσει να βλέπω ασιατικές μαλακίες...θα μονο αυτή τη μαλακια http://www.imdb.com/title/tt1124052/

CineTV-world είπε...

1. "έχω σταματήσει να βλέπω ασιατικές μαλακίες..."

Άσε τις ειρωνικές μλκς ρε... :P Αυτό πρέπει να είναι πραγματικά πολύ καλό πάντως.

2. "θα μονο αυτή τη μαλακια http://www.imdb.com/title/tt1124052/"

Ήθελα να΄ξερα που την έμαθες αυτή την ταινία!!! Μη μου απαντήσεις με καμιά "εξυπνάδα" του τύπου: "στο internet"... Λίγο πιο συγκεκριμένα θέλω να μάθω...

W. είπε...

Το 3 θέλω πάρα πολύ να το δω... Μου το είχε προτείνει ο Πο και μου είπε πως είναι ταινιάρα, και σε συνδυασμό με τις άψογες κριτικές και τη βαθμολογία του ΙΜΔΒ, δεν μπορώ παρά να περιμένω πολλά.

Έχεις δει το ΑΓΚΙΡΕ;

CineTV-world είπε...

1. Εδώ και χρόνια άκουγα πολύ καλά λόγια, απλά δεν έτυχε να το δω ακόμα...

2. Όχι, μόνο τους Outsiders...

W. είπε...

Τον ΑΓΚΙΡΕ τον κόβω να τον λες απλά πολύ καλό, εγώ θα τον ξαναδώ γιατί πάει καιρός.

Αυτό που λέει ο Άλντο... Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον.

Επίσης, ταινιούλες που είδα τον τελευταίο καιρό:

DERAILED-Δεν το είχα δει ολόκληρο την πρώτη φορά... Και καλά είχα κάνει :/

PRANZO DI FERRAGOSTO-Γλυκούλι και μελαγχολικό. Δεν είναι και καμία σπουδαία εργάρα αλλά άξιζε.

IN THE BEDROOM-Βασικά το είδα για δεύτερη φορά, αρκετά καλό δράμα, αλλά δε μου άρεσε που σε αρκετά σημεία προσπαθεί να μιμηθεί τον Κασσαβέτη, κατά τα άλλα πολύ αξιόλογο.

ADVENTURELAND-Συμπαθές, αλλά το περίμενα για κάποιον λόγο κάπως καλύτερο. Δεν απογειωνόταν, δεν είχε κάποια ουσιαστική κατάληξη πέραν της απολύτως αναμενόμενης του φινάλε.

BRONSON-Δεν ήταν κακό... Αλλά μου την έσπασαν πολύ κάτι και καλά πολύ έξυπνες φάσεις όπως η φράση στο φινάλε... Ναι ρε, δε βολεύεσαι δηλαδή με υποψηφιότητες :/

CineTV-world είπε...

Θα δούμε...

Απ΄τις ταινίες που γράφεις έχω δει: IN THE BEDROOM (αρκετά καλό αν θυμάμαι καλά, αλλά τίποτα παραπάνω) και BRONSON (απλά καλό, μου έσπασε τελείως τα νεύρα η υπερβολική "ερμηνειάρα" του πρωταγωνιστή... αν ήταν αυτό σοβαρή ερμηνεία να μου τρυπήσει τη μύτη. Αν δεν έχει ταλέντο ένας ηθοποιός: α. Ξυρίζει το κεφάλι β. Κάνει γυμναστική μέχρι να φουσκώσει αρκετά γ. Γκαρίζει-ουρλιάζει και γενικά υπερβάλλει για να μας πείσει πως είναι ηθοποιάρα.)

ΥΓ: Αν περίμενες μέχρι την Τετάρτη θα έβλεπες ανάρτηση με τις ταινίες που είδα το Σεπτέμβριο (όπως έκανα και τον προηγούμενο μήνα δηλαδή)... :P

lt.aldo raine είπε...

Άσε τις ειρωνικές μλκς ρε... :P

ειρωνικές πλακίτσες είναι ρε...έχει διαφορα

""Ήθελα να΄ξερα που την έμαθες αυτή την ταινία!!! Μη μου απαντήσεις με καμιά "εξυπνάδα" του τύπου: "στο internet"... Λίγο πιο συγκεκριμένα θέλω να μάθω...""

http://cine-theasi.blogspot.com/2009/09/city-of-life-and-death.html

CineTV-world είπε...

1. Εντάξει, αν είναι έτσι ζητώ ταπεινά συγγνώμη... :/ :P

2. Αυτό μάλιστα... φαίνεται πραγματικά γαμάτο!!! Θα δω πρώτα το Devils on the Doorstep και μετά αυτό. Ευχαριστώ... :)

ΥΓ: Γιατί δε βάζεις αριθμούς; Σου είναι ευκολότερο να κάνεις επικόλληση κάθε φορά; :/ :P

Δημοσίευση σχολίου