Οι Προτεινόμενες Ταινίες Της Εβδομάδας 13/9-19/9

1. Dead Man
Κυριακή, 24:00-ΕΤ1

(Διάρκεια: 121', Λήξη: 2:15)
Σκηνοθεσία: Jim Jarmusch

Αποτελεί από μόνο του ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό είδος, αυτό του Μεταφυσικού Φιλοσοφικού Ποιητικού Western!!! Το μοναδικό στο είδος του και όσοι δεν έχει τύχει να το δείτε, δείτε το... όπως και δήποτε. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας της ταινίας είναι και η αριστουργηματικά απόκοσμη μουσική του Niel Young.


2. Ladri di biciclette
Τετάρτη, 22:00-ΒΟΥΛΗ

(Διάρκεια: 85', Λήξη: 23:30)

Σκηνοθεσία: Vittorio De Sica

Ο Κλέφτης Των Ποδηλάτων είναι από εκείνες τις ταινίες που έχουν αντέξει στο χρόνο και έχουν μείνει επάξια στην κινηματογραφική ιστορία... από τις ταινίες που διδάσκονται στις κινηματογραφικές σχολές... τέλος, από τις ταινίες που θα πρέπει να βλέπουμε και να ξαναβλέπουμε όποτε μας δίνεται η ευκαιρία.


3. Solyaris
Σάββατο, 22:00-ΒΟΥΛΗ

(Διάρκεια 160', Λήξη: 24:40)

Σκηνοθεσία:
Andrei Tarkovsky

Προσωπικά δεν ανήκω στους fans της ταινίας (προτιμώ 1000 φορές την Οδύσσεια), αλλά σίγουρα αξίζει να τη δει κάποιος μόνο και μόνο για την εμπειρία και για να αποφασίσει από μόνος του αν είναι αριστούργημα ή όχι. Η προσωπική μου άποψη είναι πως πρόκειται για μία πολύ καλή ταινία, αλλά όχι και για αριστούργημα (πολύ δύσκολα και πολύ σπάνια χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη άλλωστε).

9 σχόλια:

W. είπε...

Ο ΝΕΚΡΟΣ δεν είναι ταινία, είναι εμπειρία. Αλλά είναι ώρες αυτές που το βάζουν;;

Για το αριστούργημα του Ντε Σίκα τί να πω... Ίσως μια από τις δέκα καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Δεν περίμενα να σου αρέσει ο Ταρκόφσκι :P

CineTV-world είπε...

1. "Ο ΝΕΚΡΟΣ δεν είναι ταινία, είναι εμπειρία. Αλλά είναι ώρες αυτές που το βάζουν;;"

Συμφωνώ απόλυτα.

2. Έχω πάνω από 10 χρόνια να δω τον "ΚΛΕΦΤΗ" (το είχα πετύχει παλιά στην τηλεόραση) και θα το δω οπωσδήποτε σήμερα. Θα είναι σα να το βλέπω πρώτη φορά ουσιαστικά...

ΥΓ: Μπορεί να το έχει και στις 11, σε ένα πρόγραμμα το είχε στις 10, σε κάποιο άλλο στις 11!!!

3. Μα δεν είπα πως μου αρέσει...!!! Το Stalker το μίσησα σχεδόν όσο και το 8 1/2... :P

W. είπε...

Υ.Γ.: Παπάρια έλεγαν τελικά, ντοκιμαντέρ πρόβαλλαν στη θέση του :/

3. Αυτό δεν το έχω δει... Θα το τσεκάρω για να τσακωθούμε λίγο :P ;)

CineTV-world είπε...

ΥΓ: Τι λες ρε W;!;!; Εγώ πως το είδα κανονικά στις 10 μετά;;; :P

3. Ωραία... ;)

W. είπε...

Υ.Γ.: Αφού τσέκαρα στις 11.20 και είχε ντοκιμαντέρ... Όχι ρε, μη μου πεις, το έχασα;;; :/ :( :((

CineTV-world είπε...

Ναι, το έχασες. Εγώ πάντως στις 10:00 έγραψα... :P

ΥΓ: Όλοι είμαστε εν δυνάμει Κλέφτες Ποδηλάτων... ;)

W. είπε...

Τελικά πώς σου φάνηκε τώρα που το ξαναείδες;; Α, είδα δυο φιλμάκια πρόσφατα:

ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΜΠΑΑΝΤΕΡ-ΚΑΤΣΑΜΠΟΥΛΕΑ: Ντάξει, καλό ήταν, το περίμενα βέβαι καλύτερο. Ενώ ξεκινούσε πάρα πολύ καλά στη συνέχεια έκανε πολλές κοιλιές κι εμφανώς δεν ήθελε να προχωρήσει πολύ βαθιά, κατά τα άλλα τρομερά καλογυρισμένο και από ερμηνείες ο Μόριτζ Μπλάιμπτροϊ ξεχώρισε ακόμη μια φορα (άσχετο: η Μαρτίνα Γκέντεκ... ήταν φτυστή η Δαμανάκη!).

ΝΤΟΝΙ ΝΤΑΡΚΟ: Ναι τώρα το είδα :P Μας ακούει κανείς;; Ωραία. ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ. Έπαθα την πλάκα μου. Τί να πρωτοπώ;; Το υπέροχο νοσταλγικό κλίμα που ενισχύει και το σάουντρακ; Την εκπληκτική ερμηνεία του Τζίλενχαλ;; Το σενάριο που θίγει αμέτρητα ζητήματα της κοινωνίας, από τη θρησκοληψία μέχρι τα τηλεοπτικά είδωλα; Το εκπληκτικό φινάλε; Μπορεί να με χαρακτηρίσετε επιπόλαιο και υπερβολικά ενθουσιώδη, αλλά μπαίνει αυτομάτως στις αγαπημένες μου ταινίες και ως καλυτερη ταινία της τρέχουσας δεκαετίας.

CineTV-world είπε...

1. Καλό, αλλά και κάπως ξεπερασμένο... δεν είχε και την καλύτερη εικόνα... και όπως είπα: "Όλοι είμαστε εν δυνάμει Κλέφτες Ποδηλάτων"... :) :/

2. "ΚΑΤΣΑΜΠΟΥΛΕΑ"

Εεε;;;

3. Έχω μερικά χρονάκια να το δω, αλλά ναι, είσαι υπερβολικά ενθουσιώδης... Για μένα είναι πολύ καλό, αλλά μέχρι εκεί. Και για το Public Enemies (δεν το έχω δει ακόμα) έλεγες πως είναι η "καλυτερη ταινία της τρέχουσας δεκαετίας"...!!! :P

W. είπε...

2. Δε μου ερχόταν το ΜΑΪΝΧΟΦ (λέεεεεεεεεεεεεεεεεμε τώρα :/) και μου ρθε αυτό... και το έγραψα :/

3. Αν δεν έβλεπα τον ΝΤΟΝΙ θα εξακολουθούσα να το πιστεύω αυτό :P Πάντως με εκπλήσσει που πολλοί το συγκρίνουν με το σινεμά του Λιντς... Γιατί με εξαίρεση το φινάλε δεν έχει καμία σχέση!

Δημοσίευση σχολίου