Δανίκας Για Πάντα!!!

47 σχόλια:

W. είπε...

Μπορεί να είναι τρελάρας, αλλά σε κάτι τέτοια τον πάω τρομερά!

CineTV-world είπε...

Επειδή είναι "τρελάρας" τον πάω... ακόμα κι όταν λέει μλκς (κατά τη γνώμη μου) πάλι τον πάω... είναι απ΄τους χαρακτήρες που έχουν πολύ πλάκα (με την καλή έννοια-όχι του γελοίου)...

ΥΓ: Καιρό είχα να διαβάσω τόσο γαμάτη-αστεία κριτική...

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

Μπορεί όντως να είναι αστεία η κριτική του αλλά συνήθως, η βαθμολογία του με σπρώχνει ή όχι να δω μια ταινία. Αν τις έχει 5 ας πούμε δεν θα την δω ποτέ, αν της έχει 1 είναι ευκαιρία για σινεμά! :p
Η παρέα μου πάντως εδώ και χρόνια του έχει δώσει παρατσούκλι αλλά δεν μπορώ να το πω δημοσίως... :p (αγάμ....)

W. είπε...

Ο Δανίκας είναι αν μη τι άλλο από τους λίγους εγχώριους κριτικούς που έχουν ένα αναγνωρίσιμο στυλ... Μου τη δίνει όμως πολύ όταν λέει μλκίες του τύπου "ο ΤΑΞΙΤΖΗΣ είναι φασιστικό έργο".

CineTV-world είπε...

1. Έλα ρε Γιώτα...!!! :)) :P :/

2. Όπως είπα και στο προηγούμενο μήνυμα: "ακόμα κι όταν λέει μλκς (κατά τη γνώμη μου) πάλι τον πάω"... δικαίωμά του να λέει ότι θέλει...

lt.aldo raine είπε...

"ο ΤΑΞΙΤΖΗΣ είναι φασιστικό έργο"

αυτό θέλει πολύ κουβέντα...


και το hp είναι αριστούργημα.

CineTV-world είπε...

1. "αυτό θέλει πολύ κουβέντα..."

Όχι δεν θέλει γιατί απλά δεν είναι.

2. "και το hp είναι αριστούργημα."

Το είδες τουλάχιστον ή απλά λες αρλούμπες; :P

W. είπε...

Δέκα γραμμούλες που διαλύουν κάθε αμφισβήτηση για το αν είναι φασιστικός ο ΤΑΡΙΦΑΣ:

Scorsese himself has commented that it was meant to signal to the audience that Travis could have a fit of rage again at any point in the future and that he is not the glorious hero the newspapers make him out to be. The sound itself was originally a cymbal clash. However, Scorsese felt that it sounded too cliché so Bernard Herrmann had the idea to play the sound backwards, making it sound unusual and threatening.

W. είπε...

Ρε Άλντο θες πολύ ξύλο τελικά... Υποστηρίζεις τον Πότερ για να μας τη σπάσεις και λες ότι ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ είναι υπερεκτιμημένος.

lt.aldo raine είπε...

""Ρε Άλντο θες πολύ ξύλο τελικά""

θα με κανεις ντα?:}

""Υποστηρίζεις τον Πότερ για να μας τη σπάσεις και λες ότι ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ είναι υπερεκτιμημένος.""

μα με άρεσε...και για το potter δεν είπα ότι είναι η καλύτερη ταινία...αλλα είναι παρα πολύ καλο.

""Όχι δεν θέλει γιατί απλά δεν είναι.""

και εγώ σε λέω ότι είναι...φυσικά δεν λέω ότι παίρνει θέση υπέρ...αστο τώρα θέλει πολύ κουβέντα.

""Το είδες τουλάχιστον ή απλά λες αρλούμπες; :P""

το είδα ρε...εδώ και μέρες...πολύ καλά.

CineTV-world είπε...

1. "μα με άρεσε...και για το potter δεν είπα ότι είναι η καλύτερη ταινία...αλλα είναι παρα πολύ καλο."

Αριστούργημα το χαρακτήρισες...

2. "και εγώ σε λέω ότι είναι...φυσικά δεν λέω ότι παίρνει θέση υπέρ...αστο τώρα θέλει πολύ κουβέντα."

Ε μη με λες μλκς τώρα (αφού δε το συνηθίζεις... :/ :P)...!!! Αν δεν παίρνει θέση (όπως λες) πως γίνεται να είναι...;;;

lt.aldo raine είπε...

πως να στο εξηγήσω τώρα...η τελευταία πράξη του ταρίφα είναι φασιστική...και οι περισσότεροι λατρέψαμε αυτόν τον "ήρωα"...δηλαδή ο scorsese μας λέει ότι είμαστε τόσο σκατά...που τις φασιστικές πράξις τις θεωρούμε σωστές...με λίγα λόγια ο άνθρωπος όταν ζορίζεται πολύ {όχι στην τουαλέτα}αρπάζεται από τον φασισμό...κατάλαβες?? γιατί εγώ δεν κατάλαβα τίποτα:}

CineTV-world είπε...

Καμία σχέση όμως με την ταινία!!! Δεν είχε να κάνει με φασισμό. Με τη συγκεκριμένη λογική... ο κάθε τρελαμένος δολοφόνος είναι φασίστας!!! Η ταινία μιλά από τη μιά για τη μοναξιά και αποξένωση του ανθρώπου (που τελικά οδηγείται σε πράξεις τρέλας) και απ΄την άλλη για την αδιαφορία και την ανηθικότητα του σύγχρονου ανθρώπου (προφανώς δεν εννοώ το χαρακτήρα του Travis με τα 2 τελευταία αλλά όλους τους υπόλοιπους). Σίγουρα δεν είχε να κάνει με φασισμό, αλλά ούτε και με ηρωισμό (με αντι-ηρωισμό 100%). Μακάρι να υπήχαν στ'αλήθεια πολλοί "Ταξιτζήδες" (σαν τον Travis Bickle εννοώ)...

lt.aldo raine είπε...

''Μακάρι να υπήχαν στ'αλήθεια πολλοί "Ταξιτζήδες"

erxese sta logia mou:}

den itan trelamenos dolofonos...tin ide dikastis kai ithele na katharisi ton kosmo apo ta skata.

perisotera aurio.

CineTV-world είπε...

1. "erxese sta logia mou"

Σε καμία περίπτωση!!! Δεν πιστεύω πως αυτό που έκανε είχε καμία σχέση με φασισμό, αλλά με απογοήτευση και αηδία...

2. "den itan trelamenos dolofonos..."

Μόνο στα καλά του δεν ήταν... απαιτούσε αρκετή δόση τρέλας αυτό που έκανε. Ένας κανονικός άνθρωπος δε θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο.

3. "tin ide dikastis kai ithele na katharisi ton kosmo apo ta skata."

Κάτσε ρε Brad, όποιος τη βλέπει δικαστής... είναι φασίστας;;; Με αυτή τη λογική και οι κανονικοί δικαστές είναι φασίστες!!! Και απ'ότι ξέρω οι δικαστές δεν καθαρίζουν τον κόσμο απ΄τα σκατά. Δε την είδε καθόλου δικαστής, απλά είχε ανάγκη να ξεσπάσει κάπου δικαιολογημένα. Με το εγκληματικό του ξέσπασμα απέδειξε πως δεν είναι ούτε αδιάφορος, ούτε ανήθικος όπως η υπόλοιπη κοινωνία. Ακούγεται παράδοξο, αλλά έτσι είναι. Σε μια διαφορετική κοινωνία δε θα υπήρχε λόγος ύπαρξης ενός Travis Bickle... στη δική μας, δυστυχώς υπάρχει.

lt.aldo raine είπε...

να το πω από την αρχή για να καταλάβεις τι θέλω να πω...ο travis ζούσε σε μια κοινωνία γεμάτη σκατά...αυτή η κοινωνία κατάφερε να τον "τρελάνει" γιατί δεν μπορούσε να ενταχτεί σε αυτήν...ήταν ξένο σώμα...από κει και μετά ξεκινάει ο "φασισμός" που λέω...
πίστεψε πως είναι ο μοναδικός που μπορεί να αλλάξει την κοινωνία...ο μοναδικός "καθαρός"...ενώ δεν ήταν...και αφού δεν κατάφερε να "ρίξει" την εξουσία...αποφάσισε να σώσει το μονο φωτεινό και αθώο πράγμα σε μια γαμημένη κοινωνία...
ο scorsese δεν τον παρουσιάζει σαν πρότυπο...ο travis είναι η κατάντια της κοινωνίας...οι πράξεις του είναι λάθος...αλλα εμείς να τον θαυμάζουμε...έτσι μας ειρωνεύεται ο scorsese.

""Κάτσε ρε Brad, όποιος τη βλέπει δικαστής... είναι φασίστας;;; Με αυτή τη λογική και οι κανονικοί δικαστές είναι φασίστες!!!""

καμια σχέση όμως το ένα με το άλλο...αλλα ας μην επεκταθούμε στου "κανονικούς'' δικαστές γιατί και για αυτός έχω να πω αρκετά.

CineTV-world είπε...

1. "να το πω από την αρχή για να καταλάβεις τι θέλω να πω..."

Κατάλαβα τι έλεγες, απλά έλεγες μαλακίες...

2. "αποφάσισε να σώσει το μονο φωτεινό και αθώο πράγμα σε μια γαμημένη κοινωνία..."

Σε ποιο λεξικό και σε ποια εγκυκλοπαίδεια έχει αυτόν τον ορισμό για το τι είναι φασισμός;;; Αν αυτό είναι φασισμός... τότε στις εκλογές θα ψηφίσω Καρατζαφέρη (ευτυχώς που δεν είναι αυτό όμως...) !!! :/ :/ :/ Αν είναι οι φασίστες αυτοί που απελευθερώνουν ανήλικες ιερόδουλες απ΄τους δυνάστες τους... τότε οι επαναστάτες ποιοι είναι και τι κάνουν;;; Φασίστας ο Travis και ο Νταβατζής-παιδεραστής ο επαναστάτης μήπως;;; Το έχεις δει τελείως λάθος. Ναι, στην τελική ο Travis είναι η εξαίρεση της κοινωνίας και ταυτόχρονα δημιούργημά της. Όπως κι όλοι μας άλλωστε, απλά ο καθένας από μας κάνει διαφορετικές επιλογές (σίγουρα πολύ πιο βολικές πάντως).

3. "ο scorsese δεν τον παρουσιάζει σαν πρότυπο..."

Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Για αντι-ήρωα μίλησα...

4. "ο travis είναι η κατάντια της κοινωνίας...οι πράξεις του είναι λάθος...αλλα εμείς να τον θαυμάζουμε...έτσι μας ειρωνεύεται ο scorsese."

Μαλακίες λες... τελείως όμως!!! Αν είναι ο Travis η κατάντια τότε η αδιαφορία και η ανηθικότητα της υπόλοιπης κοινωνίας τι είναι;;; Ο Travis είναι δημιούργημα αυτής της κατάντιας, αλλά δεν είναι η ίδια η κατάντια... υπάρχει μεγάλη διαφορά. Άκου "ο travis είναι η κατάντια της κοινωνίας...οι πράξεις του είναι λάθος"!!! Και ο νταβατζής-παιδεραστής τότε τι είναι;;; Το φωτεινό παράδειγμα με τις εξέχουσες πράξεις;;; :/ :/ :/

lt.aldo raine είπε...

δηλαδή οποιος παίρνει το νομο στα χερια του...και αποφασίζει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει... δεν είναι φασιστικό???

ότι και νάνε ο νταβατζής δεν έχεις το δικαίωμα να τον σκοτώσεις....

""Αν είναι ο Travis η κατάντια τότε η αδιαφορία και η ανηθικότητα της υπόλοιπης κοινωνίας τι είναι;;;""

δεν είπα ότι τα υπόλοιπα δεν είναι κατάντια...και ο travis δεν ήταν επαναστάτης...μην λέμε και ότι θέλουμε.

CineTV-world είπε...

1. "δηλαδή οποιος παίρνει το νομο στα χερια του...και αποφασίζει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει... δεν είναι φασιστικό???"

Αποφεύγεις να απαντήσεις στις πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις που σου έκανα με το να το γενικεύεις και να το παρουσιάζεις όπως σε "συμφέρει" (και καλά), αλλά και πάλι δεν είναι έτσι όπως τα λες:
Αν δεν εφαρμόζεται ο νόμος... και αυτός που αποφασίζει να τον πάρει στα χέρια του ενεργεί με ηθικούς κώδικες και σκοτώνει αποκλειστικά και μόνο τα αποβράσματα-κατακάθια της κοινωνίας... όχι, δεν είναι καθόλου φασιστικό για μένα. Δηλαδή είναι προτιμότερο να κυκλοφορούν ελεύθεροι όλοι αυτοί οι... υπάνθρωποι;;;

2. "ότι και νάνε ο νταβατζής δεν έχεις το δικαίωμα να τον σκοτώσεις...."

Δεν μιλάμε για απλό νταβατζή, αλλά για νταβατζή-παιδεραστή... έχει διαφορά. Κανονικά οποιοσδήποτε θα έπρεπε να έχει το δικαίωμα να σκοτώσει ένα τέτοιο "άνθρωπο".

3. "ο travis δεν ήταν επαναστάτης...μην λέμε και ότι θέλουμε."

Όχι, ότι θέλουμε θα λέμε!!! Απ΄τη στιγμή που έκανε μια μικρή προσωπική επανάσταση... είναι (κινηματογραφικός) επαναστάτης και ταυτόχρονα ο απόλυτος αντι-ήρωας.

ΥΓ: Για τους αναρχικούς δεν έχεις παρόμοιες απόψεις όμως...!!! Αυτοί καλά κάνουν και τα σπάνε (για σένα) !!! Τις ενέργειες του Travis κρίνεις ως φασιστικές!!!

lt.aldo raine είπε...

1. σε τι αποφεύγω να απαντήσω??
καταρχήν δεν υπάρχουν ηθικοί και ανήθικοι κώδικες.
ωραία ρε συ...ας πάρουμε όλοι τα όπλα και ας αρχίσουμε να σκοτώνουμε ο ένα τον άλλον...

αυτοί οι υπάνθρωποι κυκλοφορούν ελεύθεροι γιατί υπάρχουμε εμείς οι υπέροχοι άνθρωποι που πάμε και γαμάμε τα "κοριτσάκια" τους {ασχέτως ηλικίας}...

2. κάτσε ρε..δηλαδή μονο οι νταβατζήδες-παιδεραστές είναι "υπάνθρωποι"??...καμια διαφορα.

3. δεν έκανε επανάστση...απλά "βρώμισε" και έγινε ένα με αυτούς που τον τρέλαναν...και ο travis εγκληματίας είναι...δεν υπάρχουν καλοί και κακοί εγκληματίες.

ps: περίμενα πως θα το πας εκεί...καμια σχέση όμως...

CineTV-world είπε...

1. Στα ερωτηματικά...!!!

Α. "ωραία ρε συ...ας πάρουμε όλοι τα όπλα και ας αρχίσουμε να σκοτώνουμε ο ένα τον άλλον..."

Αν δεν την έλεγες πάλι τη μλκ θα έσκαγες!!! Ή του ύψους ή του βάθους δηλαδή...!!! Ο Travis δεν σκότωσε κανέναν ξεκάρφωτο περαστικό ή κανέναν αθώο ανθρωπάκο... μόνο κάτι αποβράσματα καθάρισε. Προσωπικά δεν έχω γνωρίσει ποτέ κανέναν που να ήταν για σκότωμα. Για μπάτσες πολλούς, για σκότωμα κανέναν.

Β. "αυτοί οι υπάνθρωποι κυκλοφορούν ελεύθεροι γιατί υπάρχουμε εμείς οι υπέροχοι άνθρωποι που πάμε και γαμάμε τα "κοριτσάκια" τους {ασχέτως ηλικίας}..."

Όχι και "εμείς"...!!! Πάντως με αυτό που λες από μόνος σου διαφοροποιείς τον Travis απ΄τον υπόλοιπο κόσμο... ο Travis αν ήθελε θα μπορούσε να πάει με την ανήλικη Iris, αλλά δεν το'κανε και αυτό λέει πολλά... αποδεικνύει πως δεν ισχύουν οι μλκς που λες... δείχνει πως δεν είναι άλλος ένας ανήθικος κι ανώμαλος άνθρωπος. Επίσης, αυτοί οι... "άνθρωποι" κυκλοφορούν ελεύθεροι επειδή δεν υπάρχει ούτε κράτος, ούτε και σοβαρή αστυνομία για να τους μπαγλαρώσουν... και αφού δεν υπάρχουν... κάποιος πρέπει να κάνει τη βρώμικη δουλεία του καθαριστή για να ξεβρομίσει ο τόπος.

2. Όχι μόνο αυτοί, αλλά αυτοί είναι απ΄τους χειρότερους (αν όχι οι χειρότεροι). Τι εννοείς "καμια διαφορα";

3. Και οι μλκς συνεχίζονται!!! Τι βρώμισε και μλκς μωρέ;;; πες μας πως ήταν και ανήθικος!!! Έσωσε μια ανήλικη (και πόσες άλλες) απ΄την πορνεία και μου λες πως βρώμισε και πως έγινε ένα με αυτούς...!!! Κι όμως, υπάρχουν και μερικοί πάρα πολύ καλοί εγκληματίες (όσοι σκοτώνουν αποβράσματα-υπανθρώπους). Εντάξει, το καταλάβαμε... είσαι φιλελεύθερος!!! Αρκετά με αυτές τις υπέρμετρα φιλελεύθερες μαλακίες... μπούχτισα!!!

ΥΓ: Ε βέβαια και καμία σχέση!!! Αν είναι δυνατόν!!! Οι αναρχικοί καλά κάνουν και καταστρέφουν την περιουσία των μεροκαματιάρηδων, αυτό δε μας ενοχλεί... αλλά αν κάποιος σκοτώσει έναν νταβατζή-παιδεραστή είναι φασιστικό, εγκληματικό, βρώμικο και άλλες τέτοιες χαζο-φιλελεύθερες μαλακίες!!! Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο τελικά. :/ :/ :/

lt.aldo raine είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
lt.aldo raine είπε...

""Τι εννοείς "καμια διαφορα";""

ότι οι νταβατζήδες...είναι νταβατζήδες...δεν χωρίζονται σε κατηγοριες...

δεν μιλούσα για ξεκάρφωτους...αλλα για κάποιους που θα σου κάνουν κάτι...ας πούμε σε κλέβει κάποιος...βγάζεις ένα όπλο και τον σκοτώνεις.

ότι νάνε λες...είπα εγώ ότι ήταν παιδεραστής η ανώμαλος??...απλά σε λέω ότι τελευταίες πράξεις του είναι φασιστικές...

""κάποιος πρέπει να κάνει τη βρώμικη δουλεία του καθαριστή για να ξεβρομίσει ο τόπος.

όσοι σκοτώνουν αποβράσματα-υπανθρώπους""

αυτό ισχύουν σε φασιστικό σύστημα...

άμα πίστευαν πολύ αυτά πολλές θα είχαμε οδηγηθεί σε ένα φασιστικό κράτος.

ps: λες μαλακίες επειδή θέλεις να μου πας κόντρα...και το ξέρεις και ο ίδιος...οποτε δεν σε απαντάω.

CineTV-world είπε...

1. "ότι οι νταβατζήδες...είναι νταβατζήδες...δεν χωρίζονται σε κατηγοριες..."

Α ναι εεε;;; Δεν έχει απολύτως καμία διαφορά αν ο άλλος εκδίδει ανήλικες...!!! Ωραίος ρε... :/ :/ :/

2. "δεν μιλούσα για ξεκάρφωτους...αλλα για κάποιους που θα σου κάνουν κάτι...ας πούμε σε κλέβει κάποιος...βγάζεις ένα όπλο και τον σκοτώνεις."

Γιατί ρε... είπε κανένας πως είναι για σκότωμα τα απλά κλεφτρόνια;;; Εγώ μόνο για αποβράσματα-υπανθρώπους μίλησα... αποκλειστικά γι'αυτούς (ακόμα να το καταλάβεις;;;) και ο Travis μόνο τέτοιους θέλησε να σκοτώσει...

3. "ότι νάνε λες...είπα εγώ ότι ήταν παιδεραστής η ανώμαλος??...απλά σε λέω ότι τελευταίες πράξεις του είναι φασιστικές..."

Όχι, αλλά είπες πως "βρώμισε" και πως έγινε ένα με αυτούς... και συνεχίζεις να λες τις ίδιες μλκς!!!

4. "αυτό ισχύουν σε φασιστικό σύστημα..."

Α ναι;;; Ε τότε είναι πολύ καλό αυτό το "φασιστικό", για σένα, σύστημα... Αν οι καλοφασίστες σκοτώνουν αποκλειστικά και μόνο υπανθρώπους... δεν είναι καθόλου κακοί (με βάση τις μλκς που λες πάντα) !!! Εντάξει ρε φιλελεύθερε Brad, αφού προτιμάς και γουστάρεις να κυκλοφορούν ελεύθεροι παιδεραστές νταβατζήδες και σε ενοχλεί ο δολοφόνος αυτών και μάλιστα πιστεύεις πως αυτός είναι ο φασίστας... πάω πάσο!!!

5. "άμα πίστευαν πολύ αυτά πολλές θα είχαμε οδηγηθεί σε ένα φασιστικό κράτος"

Δεν είναι αυτό φασισμός ρε... μη με νευριάζεις άλλο με τις μλκς σου. Κοίτα σ’ ένα λεξικό ή σε μια εγκυκλοπαίδεια και άμα λέει πως φασισμός είναι το σύστημα όπου δολοφονούνται αποκλειστικά και μόνο βιαστές, παιδεραστές, δολοφόνοι (που έχουν σώας τας φρένας όμως) και που δεν περιορίζει με κανένα τρόπο την ελευθερία έκφρασης του ανθρώπου, τα δικαιώματά του και που δεν τον κρίνει ρατσιστικά... ε τότε είμαι ένας τέτοιος "φασίστας"!!!

ΥΓ: Άντε ρε γαμώ τις χαζο-ψευτο-φιλελεύθερες μλκς σου... και καλά απαξιείς να απαντήσεις επειδή τάχαμ-τάμαμ εγώ είμαι αυτός που λέει μλκς!!! Πολύ "έξυπνος" τρόπος για να αποφύγεις να απαντήσεις... αλλά και τι άλλες μλκς να πεις;;; Σε ενοχλεί ένας δολοφόνος βιαστών, παιδεραστών, νταβατζήδων, δολοφόνων, αλλά όχι οι αναρχικοί αριστεροφασίστες, ούτε οι κατεξοχήν (ακροδεξιοί) φασίστες!!! Πολύ ωραία… υποκρισία.

lt.aldo raine είπε...

""Α ναι;;; Ε τότε είναι πολύ καλό αυτό το "φασιστικό", για σένα, σύστημα... Αν οι καλοφασίστες σκοτώνουν αποκλειστικά και μόνο υπανθρώπους... δεν είναι καθόλου κακοί (με βάση τις μλκς που λες πάντα) !!! Εντάξει ρε φιλελεύθερε Brad, αφού προτιμάς και γουστάρεις να κυκλοφορούν ελεύθεροι παιδεραστές νταβατζήδες και σε ενοχλεί ο δολοφόνος αυτών και μάλιστα πιστεύεις πως αυτός είναι ο φασίστας... πάω πάσο!!!""

προσπαθείς να μην καταλάβεις...έτσι???

""Δεν είναι αυτό φασισμός ρε... μη με νευριάζεις άλλο με τις μλκς σου. Κοίτα σ’ ένα λεξικό ή σε μια εγκυκλοπαίδεια και άμα λέει πως φασισμός είναι το σύστημα όπου δολοφονούνται αποκλειστικά και μόνο βιαστές, παιδεραστές, δολοφόνοι (που έχουν σώας τας φρένας όμως) και που δεν περιορίζει με κανένα τρόπο την ελευθερία έκφρασης του ανθρώπου, τα δικαιώματά του και που δεν τον κρίνει ρατσιστικά... ε τότε είμαι ένας τέτοιος "φασίστας"!!!""

από τι ξέρω γω....μονο σε φασιστικό σύστημα...διαλέγουμε ποιοι θα πεθάνουν και ποιοι θα ζήσουν...

ps: μακάρι να υπήρχαν πολλοί αναρχικοί αριστεροφασίστες...οι ακροδεξιοί δεν είναι φασίστες...ηλίθιοι είναι...

ποτε θα καταλάβεις ότι ο scorsese ειρωνεύεται....

CineTV-world είπε...

1. Εσύ δε θες να καταλάβεις πως λες χαζο-ψευτο-φιλελεύθερες μλκς.

2. Ρε μην απλοποιείς (με αοριστίες) όπως σε βολεύει (για τη συζήτηση εννοώ) τον φασισμό... σίγουρα δεν είναι αυτός ο ορισμός και σίγουρα δεν είναι αυτό που περιέγραψα. Αν στον φασισμό σκότωναν αποκλειστικά και μόνο υπανθρώπους και δεν περιόριζαν τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των ανθρώπων... τώρα θα ήμουν φασίστας... Προφανώς όμως δεν είναι αυτό φασισμός. Με τη δική σου "λογική" μόνο σε φασιστικό σύστημα διαλέγουμε ποιοι θα πάνε φυλακή και ποιοι θα μείνουν ελεύθεροι!!! :/ :/ :/

ΥΓ: Και οι μλκς συνεχίζονται!!! Άρα (και πάλι με βάση τη "λογική" σου) υποστηρίζεις τον φασισμό... αφού λες πως οι ακροδεξιοί δεν είναι φασίστες, αλλά ηλίθιοι (δε θα μπορούσε κανένας να τους δώσει καλύτερο άλλοθι!!!)... και πως μόνο οι ακροαριστεροί είναι... :/ :/ :/

"ποτε θα καταλάβεις ότι ο scorsese ειρωνεύεται...."

Εσύ πότε θα καταλάβεις πως λες μλκς;;; Ο Scorsese δεν ειρωνεύεται, απλά έδειξε τη μοναξιά, την απόγνωση και το ξέσπασμα ενός αντι-ήρωα μέσα σε μια αδιάφορη κι ανήθικη σκατοκοινωνία...

Καλά ρε Brad, εγώ βάζω αριθμούς κι εσύ πάλι κάνεις επικόλληση;;; :/

lt.aldo raine είπε...

1. ε τότε μακάρι να υπήρχαν πολλοί μαλακες...

2.δεν απλοποιώ τίποτα...εσύ το χρησιμοποιείς όπως σε βολεύει...δεν μπορεί να τα βάζεις από την μια με τον φασισμό...και από την άλλη να υποστηρίζεις τις βασικές αρχές του.

ps: όταν λέω ότι τα παίρνεις όπως σε βολεύει...

καλά...εντάξει λέω μαλακίες...

CineTV-world είπε...

1. Υπάρχουν ήδη πάρα πολλοί...

2. Ποιες βασικές αρχές υποστηρίζω ρε;;; Μη με τρελαίνεις τελείως τώρα!!! Είναι βασική αρχή του φασισμού να σκοτώνει αποκλειστικά υπανθρώπους (μεταξύ των οποίων και ρατσιστές που σκοτώνουν και βιάζουν);;; Αν είναι έτσι... όλοι οι φασίστες θα έπρεπε να αυτοκτονήσουν... Άντε με τις χαζο-ψευτο-φιλελεύθερες μλκς σου!!! Η μλκ έχει και κάποιο όριο...

ΥΓ: ...λες βολικές μλκς.

"καλά...εντάξει λέω μαλακίες..."

Επιτέλους το παραδέχεσαι!!! ;) :P

lt.aldo raine είπε...

1. μάλλον δεν είναι αρκετοί...

2. το να αποφασίζουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει...στο τελευταίο που λες συμφωνώ.

ps...και συ το ίδιο.

CineTV-world είπε...

1. Όχι, είναι υπέρ αρκετοί...

2. Δεν υποστήριξα ποτέ γενικά κι αόριστα κάτι τέτοιο για κανέναν ΑΝΘΡΩΠΟ. Πάντως για άλλη μια φορά απάντησες πολύ επιλεκτικά... και μη με ρωτήσεις που δεν απάντησες, μπορείς να το βρεις και από μόνος σου...

ΥΓ: Ναι, ναι... :/

W. είπε...

Ωχ, πολύ θερμά εξελίχθηκε η συζήτηση... Μάλλον κάνω την παρέμβασή μου καθυστερημένα :/

Δύο πράγματα πάντως έχω να πω:

1. Ο Τράβις δεν αποτυπώνεται σε καμιά περίπτωση ως ήρωας από τον Σκορσέζε. Και, κυρίως, ποτέ δε μας διευκρινίζεται απολύτως ξεκάθαρα ότι σκότωσε αυτούς που σκότωσε για να αποδώσει δικαιοσύνη ή απλά να ξεσπάσει η τρέλα του. Μπορεί επιφανειακά να υπερασπίζεται την μικρούλα που υποδύεται η Φόστερ, αλλά υπάρχουν μια-δυο στιγμές που αμφισβητείται αυτό... Η μία που κάνει πλάκα στους αστυνομικούς ότι πυροβολεί τον εαυτό του δείχνοντας ότι τα έχει ψιλοχαμένα λόγω τρέλας (και πως αλλιώς, με τέτοιο σκατοπεριβάλλον πως να μην τρελαθείς, αυτό είναι κυρίως που ήθελε να δείξει το φιλμ) και το τέλος, όπου ξαφνικά το σάουντρακ παίζει ανάποδα και η κάμερα γυρίζει αλλού με το που αντικρύζει το βλέμμα του Ντε Νίρο, καθώς ο ίδιος ο Σκορσέζε είπε ότι ήθελε με αυτό το εφέ να δείξει ότι αυτή η βίαιη πράξη του θα επαναληφθεί στο μέλλον στη μορφή ενός βίαιου ξεσπάσματος, μπορεί και χωρίς λόγο

2. Αυτό που μάλλον θέλει να σου πει ο Άλντο... Είναι ότι στο φασισμό επίσης επιλέγεις ποιοι άνθρωποι δεν αξίζει να λέγονται άνθρωποι. Κάτι που βεβαίως δεν ισχύει. Δε γεννιούνται οι άνθρωποι ψυχανώμαλοι.

CineTV-world είπε...

1. Εγώ πιστεύω πως ισχύουν και οι 2 λόγοι...

2. Μλκς θέλει να πει ο Brad...

ΥΓ: Στην τελική με ποιον συμφωνείς; Προφανώς μαζί μου αφού για το Δανίκα έλεγες πως λέει μλκς...

lt.aldo raine είπε...

προς jack

πράγματι απαντώ επιλεγμένα...όχι για να αποφύγω κάτι...σε μερικά δεν έχει νόημα να απαντήσω...γιατί ότι και να πω...εσύ θα βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.

δεν είπα ότι το υποστήριξες γενικά και αόριστα...απλά δεν υπάρχουν δικαιολογίες για μια δολοφονία.

προ w

1. ρε άμα είναι μορφωμένος ένας άνθρωπος:}
μπορώ να πω ότι συμφωνώ σε έναν μεγάλο βαθμό με αυτά που γραφεις.

2.κάτι τέτοιο...

αλήθεια...υπάρχει πουθενά η κριτική του δανικα??

CineTV-world είπε...

1. Για να μη βγάλω τα δικά μου σωστά συμπεράσματα αποφεύγεις να απαντήσεις γιατί έτσι σε βολεύει δηλαδή... αυτό έλεγα και από πριν όμως!!!

2. Άμα δεν υπάρχουν δικαιολογίες... εντάξει, καλώς κυκλοφορούν ελεύθερα τα αποβράσματα και καταστρέφουν αθώο κόσμο!!! Αφού οργανωμένο κράτος δεν υπάρχει και κανένας από εμάς δεν δικαιολογείται να κάνει κάτι... Ναι, είναι προτιμότερο να βιάζονται και να δολοφονούνται αθώοι, απ΄το να πεθάνει έστω κι ένα απόβρασμα!!! Ένας δολοφόνος κάποιου παιδεραστή νταβατζή είναι φασίστας, αλλά το απόβρασμα όχι βέβαια!!! Ο δολοφόνος του μας φταίει!!! Γαμώ τις καραγκιοζιλίστικες ψευτο-φιλελεύθερες μλκς...!!! "Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για μια δολοφονία", "Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για μια δολοφονία"...!!! Υπάρχουν ρε... αν ο άλλος είναι ζώο και καταστρέφει ζωές... δεν αξίζει να ζει. Α ξέχασα, αν δεις ποτέ στο δρόμο κάποιον να βιάζει ή να σκοτώνει... μη τον ενοχλήσεις τον άνθρωπο, τη δουλειά του κάνει... :/ :/ :/ Άρε κακομοίρη μου και σου αρέσει η εβραϊκή φασιστική προπαγάνδα του Tarantino τι έχεις να ακούσεις...!!! Γιατί να δείχνει Εβραίους να σκοτώνουν Ναζί;;; Αυτό δεν είναι φασιστικό;;; Αφού "δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για μια δολοφονία"...

3. Τι συμφωνείς μωρέ παπάρα Brad!!! Αφού ο W δεν λέει πως είναι φασίστας ο Travis...

4. Τί "κάτι τέτοιο" ρε;!;!; Αφού λέει πως "βεβαίως δεν ισχύει"... να με τρελάνεις τελείως προσπαθείς;

lt.aldo raine είπε...

1. 3 πουλάκια....

2. με κανεις και γελάω...βρίσκεις χιλιάδες δικαιολογίες...για να δικαιολογήσεις τις φασιστικές σου εμμονες...με τις ίδιες δικαιολογίες ανεβαίνει ο φασισμός στην εξουσία.

3.καταρχή...είσαι παπάρας...μα ούτε και γω είπα ότι είναι φασίστας...

4.μάλλον είμαι χαζός και δεν κατάλαβα τι θέλει να πει.

lt.aldo raine είπε...

""εβραϊκή φασιστική προπαγάνδα του Ταραντίνο""

καλά...με αυτό ξεπέρασες κάθε όριο μαλακίας.

CineTV-world είπε...

1. ...και ένας μπούφος, ο Brad.

2.α. Άμα είναι ψευτο-φιλελεύθερος καραγκιόζης κάποιος, φυσικό είναι να γελά με αυτά που λέω. β. Όχι βρίσκω εκατομμύρια δικαιολογίες λέω γω...!!! γ. Με ποιες ίδιες δικαιολογίες ρε... ρε;;; Με τις δικαιολογίες κατά των παιδεραστών, βιαστών και δολοφόνων ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος και θρησκεύματος; Με αυτούς τα βάζει ο φασισμός ή με την ελεύθερη βούληση των ανθρώπων και τα δικαιώματά μας;;; Με τις ψευτοφιλελεύθερες μλκς σου!!!

3. Α ναι ε;;; Δεν ήξερα πως όποιος προβαίνει σε φασιστικές πράξεις (με βάση τη λογική σου πάντα)... πως δεν είναι απαραίτητα φασίστας!!!

4. Μάλλον.

5. "καλά...με αυτό ξεπέρασες κάθε όριο μαλακίας."

Το παράξενο θα ήταν αν καταλάβαινες πως το έγραψα με βάση τη λογική σου για τον Travis... Άρα ποιος ξεπέρασε κάθε όριο μαλακίας και δεν τον κατάλαβε ακόμα;;; Ρητορική είναι η ερώτηση, δεν περιμένω να βρεις τη σωστή απάντηση.

lt.aldo raine είπε...

1.και τα αλλα 3 μπούφοι ήταν...

2. κάποιος που δεν έχει φασιστικές εμμονες γελάει με αυτά...

""με την ελεύθερη βούληση των ανθρώπων και τα δικαιώματά μας""

ποσο αστείο ακούγεται να το λες εσύ αυτό...


3. ε...τώρα το έμαθες...το ότι η τελευταίες του πράξεις είναι φασιστικές...δεν σημαίνει ότι είναι φασίστας...

4.σίγουρα

5.α...ναι ρε... ειρωνικά το πες...sorry ρε...είμαι χαζός και δεν καταλαβαίνω.

CineTV-world είπε...

1. Όχι ρε γμτ!!! :( :/ :/

2.α. Σωστά... μόνο κάποιος που έχει ψευτο-φιλελεύθερες εμμονές. β. "ποσο αστείο ακούγεται να το λες εσύ αυτό..." Πόσο;;; Ή μάλλον όχι, επειδή με νευρίασε πολύ η συγκεκριμένη απάντηση... θέλω να μου απαντήσεις, σοβαρά και ειλικρινά, αν πιστεύεις πραγματικά αυτό που εννοείς με αυτή τη φράση...

3. Α καλάαααα...!!! Αυτό μου θυμίζει ένα ανέκδοτο που λέει πως αν κάποιος πάει μόνο μια φορά με άντρα, δεν είναι μπουσλάραγας!!! :/ :/ :/

4. 100% όμως; :/

5. Μάλλον (ή σίγουρα όπως είπες και από μόνος σου)...

W. είπε...

Με το "δεν ισχύει" εννοούσα ότι δεν υπάρχουν "υπάνθρωποι" όπως ο φασισμός ισχυρίζεται πολλές φορές... Όλοι γεννιόμαστε κανονικοί. Το περιβάλλον, πως θα μεγαλώσουμε, τα πρόσωπα μ τα οποία επικοινωνύμε καθορίζουν τι θα γίνουμε στο μέλλον. Ο Τράβις με το να καθαρίζει τον νταβατζή δεν κάνει τίποτα. Θα υπάρξουν κι άλλοι εκατοντάδες τέτοιοι στο μέλλον. Για σοβαρή πράξη θα μιλούσαμε αν καθάριζε τους παράγοντες στο περιβάλλον του κάθε νταβατζή που τον έκαναν έτσι. Το σύστημα δηλαδή.

Για το πρώτο τώρα, το μεγαλείο αυτής της ταινίας βρίσκεται στην αμφισημία της. Ο καθένας μπορεί να πάρει όποιο κίνητρο θέλει για το ξέσπασμα του Τράβις και για το συγκεκριμένο λόγο να του αρέσει και το φιλμ. Ο Σκορσέζε μας αφήνει περιθώρια να επιλέξουμε ή το ένα ή το άλλο. Αυτά.

CineTV-world είπε...

1."Όλοι γεννιόμαστε κανονικοί"

Μα δεν είπα ποτέ το αντίθετο!!! Δεν πιστεύεις όμως πως υπάρχουν υπάνθρωποι; Με την έννοια που το λέω... γι'αυτούς που το λέω; Σκοτώνουν, βιάζουν... και αξίζει να λέγονται "άνθρωποι";

2. "Το περιβάλλον, πως θα μεγαλώσουμε, τα πρόσωπα μ τα οποία επικοινωνύμε καθορίζουν τι θα γίνουμε στο μέλλον"

Και πάλι δεν είπε κανένας το αντίθετο!!! :/ :P Αλλά από την άλλη υπάρχουν αδέρφια που έχουν μεγαλώσει ακριβώς στα ίδια σκατά... και ο ένας μεγαλώνει και γίνεται ο καλύτερος άνθρωπος και ο άλλος το μεγαλύτερο κάθαρμα. Άρα δεν ισχύει ακριβώς αυτό που λες...

3. "Ο Τράβις με το να καθαρίζει τον νταβατζή δεν κάνει τίποτα. Θα υπάρξουν κι άλλοι εκατοντάδες τέτοιοι στο μέλλον. Για σοβαρή πράξη θα μιλούσαμε αν καθάριζε τους παράγοντες στο περιβάλλον του κάθε νταβατζή που τον έκαναν έτσι. Το σύστημα δηλαδή."

Πως δεν έκανε τίποτα! Που έσωσε μερικές ανήλικες απ΄την πορνεία... "τίποτα" το λες εσύ αυτό; Ακόμα και τους παράγοντες να σκότωνε, πάλι "θα υπάρξουν κι άλλοι εκατοντάδες τέτοιοι στο μέλλον"... Απ΄το τίποτα, όλο και κάτι παραπάνω έκανε.

4. "Για το πρώτο τώρα, το μεγαλείο αυτής της ταινίας βρίσκεται στην αμφισημία της. Ο καθένας μπορεί να πάρει όποιο κίνητρο θέλει για το ξέσπασμα του Τράβις και για το συγκεκριμένο λόγο να του αρέσει και το φιλμ. Ο Σκορσέζε μας αφήνει περιθώρια να επιλέξουμε ή το ένα ή το άλλο. Αυτά."

Γιατί, πρέπει αναγκαστικά "να επιλέξουμε ή το ένα ή το άλλο";;; Εγώ, όπως σου είπα, πιστεύω πως ισχύουν και οι δύο λόγοι (ίσως λίγο περισσότερο ο δεύτερος). Δε νομίζω να είναι τόσο απλή η ερμηνεία... "ή το ένα ή το άλλο"!!! Πιστεύω πως είναι αρκετά πιο πολύπλοκη η ψυχοσύνθεση του ανθρώπου για να ισχύει μόνο το ένα... και ειδικά στην περίπτωση του Travis.

lt.aldo raine είπε...

""θέλω να μου απαντήσεις, σοβαρά και ειλικρινά, αν πιστεύεις πραγματικά αυτό που εννοείς με αυτή τη φράση...""

με αυτά που γραφεις στο συγκεκριμένο θέμα...αυτό το συμπέρασμα μου βγάζεις...μπορεί και να μην ισχύει {ελπίζω δηλαδή}...δεν μπορείς από την μια να μιλάς για δικαιώματα και από την άλλη να είσαι υπέρ της εκτέλεσης.

3.τώρα θα σου απαντούσα και εδώ σοβαρά...αλλα άσε...δεν θα τελειώσουμε ποτε...ένα πράγμα τα πω μονο...ετικέτες βάζουν στα σούπερ μαρκετ.

θα συμφωνήσω κατά 90% με τον w:}

CineTV-world είπε...

2. Τελείως λανθασμένο συμπέρασμα βγάζεις και δεν φταίω εγώ. Και μη το γενικεύεις πάλι!!! Δεν είμαι υπέρ της εκτέλεσης κανενός ανθρώπου που με την ύπαρξή του δεν καταστρέφει ζωές αθώων συνανθρώπων του. Συγγνώμη που προτιμώ να πεθάνει ένας παιδεραστής ή ένας δολοφόνος για να γλιτώσουν αθώοι άνθρωποι!!! Αυτό πραγματικά είναι πολύ φασιστικό... αυτό είναι το κύριο μέλημα του φασισμού άλλωστε... Να περνάν καλά οι αθώοι, να διασφαλίζονται τα δικαιώματά τους και να μπορούν να σκέπτονται και να πράττουν όπως θέλουν!!! :/ :/ :/ Αν ο άλλος ο υπάνθρωπος καταπατά τα βασικότερα δικαιώματα αθώων ανθρώπων (βιάζοντάς τους, σκοτώνοντάς τους), δεν έχει δικαίωμα κανενός... δικαιώματος. Για μένα τα χάνει αυτομάτως. Εσύ που είσαι πραγματικά "φιλελεύθερος" ας προτιμάς να πεθαίνουν αθώοι, απ΄το να πάθει κακό ένα καημένο κάθαρμα. Ε όχι, αυτό θα ήταν αβάσταχτο για την κοινωνία... μεγάλη απώλεια!!! Κρίμα είναι κι αυτοί... ας σκοτώνουν, κι ας βιάζουν μωρέ, δε χάλασε κι ο κόσμος!!! Εντάξει, τώρα έγινα και γω "φιλελεύθερος". :/ :/ :/

3. Όχι, βάζουν και στα blogs... :P Σοβαρά τώρα:
Εσύ όμως είσαι έτοιμος να μου βάλεις την ετικέτα του φασισμού!!! Γι'άλλη μια φορά: ωραίος ρε!!! Έτσι να κρίνεις πάντα, εξ ιδίων τα αλλότρια!!! :/ :/ :/

ΥΓ: Να με αποκαλούσες απολίτιστο ή βάρβαρο, δε θα με πείραζε (τουλάχιστον όχι τόσο)... θα είχε μια απειροελάχιστη δόση αλήθειας, αλλά όχι και φασίστα. Απλά πιστεύω στο "οφθαλμός αντί οφθαλμού" (μόνο για σοβαρότατο λόγο όμως) και στο "ο (δίκαιος) σκοπός αγιάζει τα μέσα"... Ο φασισμός δεν αποσκοπεί στο γενικότερο καλό του συνόλου της κοινωνίας, αντιθέτως μάλιστα... και αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

lt.aldo raine είπε...

""Δεν είμαι υπέρ της εκτέλεσης κανενός ανθρώπου που με την ύπαρξή του δεν καταστρέφει ζωές αθώων συνανθρώπων του""

μα δεν είπα ποτε κάτι τέτοιο...απλά λέω ότι δεν έχεις το δικαίωμα να αφαιρέσεις ζωή κάποιου...ακόμα και του χειρότερου εγκληματία...και φυσικά δεν είπα ποτε ότι ο εγκληματίας έχει το δικαίωμα...τώρα για τα υπόλοιπα...λες πάλι τα δικά σου...και λόγια στο πληκτρολόγιο μου...που δεν είπα ποτε.

σωστό και αυτό:}
δεν έχω βάλει ποτε στην ζωή μου ετικέτες...μπορεί να έχω παρα πολλά κακά...και να είμαι μαλάκας...αλλα ετικέτες δεν έβαλα...

""εξ ιδίων τα αλλότρια""

που πάει να πει??

CineTV-world είπε...

1. "μα δεν είπα ποτε κάτι τέτοιο...απλά λέω ότι δεν έχεις το δικαίωμα να αφαιρέσεις ζωή κάποιου...ακόμα και του χειρότερου εγκληματία..."

Σίγουρα δεν έχει κανένας το δικαίωμα να αφαιρέσει τη ζωή του χειρότερου εγκληματία, αλλά για μένα θα έπρεπε να το έχει ο καθένας... και δεν το θεωρώ καθόλου φασιστικό. Απολίτιστο (λες και τώρα έχουμε πολιτισμό και θα μας πείραζε αυτό!!! :/) και βάρβαρο, ως ένα βαθμό, ναι... αλλά όχι και φασιστικό.

2. "λες πάλι τα δικά σου...και λόγια στο πληκτρολόγιο μου...που δεν είπα ποτε."

Μπορεί να μη τα είπες ποτέ (άμεσα), αλλά διαμαρτύρεσαι για αυτά που λέω...

3. "που πάει να πει??"

Στο περίπου σημαίνει πως κρίνεις ξένα θέματα με το δικό σου σκεπτικό και όπως σε συμφέρει (αν κάνω λάθος θα με διορθώσει ο W ή ο δάσκαλος Poetic-αν τον ρωτήσεις :P)...

lt.aldo raine είπε...

1. όπως θα έχεις ήδη καταλάβει...διαφωνώ κάθετα.

2.άλλο το ένα...άλλο το άλλο...το ότι είμαι κατά της εκτελέσει δεν σημαίνει ότι δίνω δίκαιο στις πράξεις τους.

3. είναι λογικό να τα περνώ με το δικό μου σκεπτικό...σίγουρα όμως δεν τα παίρνω έτσι όπως με συμφέρει...άσε τον poetic μωρέ..τον έχω πρήξει με τις απορίες μου:}

ps παρόμοια συζήτηση δεν είχατε κάνει και με τον freak στο cinemag??

CineTV-world είπε...

1. Όχι όμως και οριζόντια... έτσι δεν είναι;

2. Όχι, αλλά απ΄το να πεθάνουν προτιμάς να ζουν ελεύθεροι και να βιάζουν ή να σκοτώνουν (ή και τα 2)...!!!

ΥΓ: δε θυμάμαι, αλλά δε νομίζω...

Δημοσίευση σχολίου