Lost Season 5-The Loophole scene



Προφανώς πρόκειται για spoiler για όσους γκαντέμηδες δεν έχουν δει την αριστουργηματική 5η σεζόν (ή και τις προηγούμενες!!!)... Είναι η εναρκτήρια σκηνή του τελευταίου επεισοδίου (The Insident) της σεζόν και για πολλούς fans (μεταξύ των οποίων και γω) θεωρείται ως η σημαντικότερη σκηνή της σειράς από την άποψη ότι είναι ότι κοντινότερο έχουμε δει ως τώρα για το τι διάολο είναι το Lost...

ΥΓ: Ελπίζω να υπάρχει ανταπόκριση για το Lost γιατί είναι η πιο αγαπημένη μου σειρά (μαζί με το 24 βέβαια... ;)) κι έχω όρεξη για συζητήσεις... :)

23 σχόλια:

Annie_Hall είπε...

Μπορεί να είμαι καμμένη τηλεορασόπλικτη αλλά Lost, Prison Break, Heroes δεν τα γουστάρω καθόλου. Και για το 24 δεν κόβομαι βέβαια. Πάντως χαίρομαι που θα κάνεις ποστ με τηλεοπτικά θέματα.

Πρόσφατα ανακάλυψα το Battlestar Gallactica κι έχω χάσει κάθε επαφή με τον κόσμο. Από τις καλύτερες σειρές ever. Από τα καλοκαιρινά είδες το Harper's Island; Και αν είναι στο στυλ σου φάση έχει και το Royal Pains.

CineTV-world είπε...

Τώρα με στεναχώρησες (που λέει ο λόγος βέβαια)... Απ'το Prison Break μόνο η πρώτη σεζόν άξιζε πραγματικά (άντε... λίγο και η 2η), το ίδιο και στο Heroes... αλλά το lost είναι κάτι τελείως διαφορετικό, άλλη περίπτωση. Κατά τη γνώμη μου, είναι η πιο έξυπνη και η πιο περίπλοκη σειρά όλων των εποχών και η μοναδική όπου κάθε καινούργια σεζόν είναι καλύτερη απ΄την προηγούμενη!!! Αλήθεια γιατί δεν σου αρέσει καθόλου και τι έχεις δει απ'αυτό;;; Πάντως να είσαι σίγουρη πως εδώ θα δεις πολλά θέματα για το Lost και το 24 (σύντομα θα κάνω ένα μικρό αφιέρωμα στις 10-15 αγαπημένες μου σειρές όλων των εποχών)... :P :)

Απ'το Battlestar Gallactica έχω δει πολύ λίγα επεισόδια (μαζί και το τελευταίο :/), αλλά δεν είμαι καθόλου των διαστημικών σειρών κι ας είναι το 2001: A Space Odyssey μόλις η 3η αγαπημένη ταινία...!!! Άσε που μου τη σπάει που αναφέρουν κάθε λίγο και λιγάκι το θεό...!!!

Το Harper's Island το είδα κι ας μην είχε και το πιο έξυπνο σενάριο... Ειδικά η ανατροπή στο τέλος απ΄το προτελευταίο επεισόδιο μου φάνηκε αρκετά γελοία... σαν κακή αντιγραφή του προτελευταίου (23ου δηλαδή) επεισοδίου της 1ης σεζόν του 24 ήταν (την έχεις δει;)!!! Αυτό που μου άρεσε πάντως ήταν η αποπνικτική-ομιχλώδης ατμόσφαιρά του... σα να έβλεπα ταινία τρόμου βασισμένη σε κάποιο απ΄τα "δεύτερα" βιβλία του Stephen King... Στην τελική, για καλοκαίρι ότι πρέπει ήταν...

Royal Pains: Αυτό πρώτη φορά το ακούω!

Annie_Hall είπε...

To Battlestar είναι τεράστια σειρά. Δες την από την αρχή και σωστά. Για μένα είναι περισσότερο δραματική παρά sci-fi σειρά. Και αυτό με το Θεό και τους Θεούς είναι πολύ αλληγορικό και γενικά όλα τα μηνύματα και τα θέματα που θίγει την κάνουν πολύ ξεχωριστή.

Εγώ το τέλος στο Harper's δεν το περίμενα καθώς παραήταν προφανές. Το Royal Pains είναι ψιλοκωμωδιούλα ιατρική από το ίδιο κανάλι που δείχνει Monk και Psych. Χαλαρή για το καλοκαίρι εν αναμονή των φθινοπωρινών. Review

Από Lost έχω δει την πρωτη σεζόν και κατά τη γνώμη μου εκεί έπρεπε να τελειώσει. Πλέον θέλω μόνο να μάθω τι σκατά θα γίνει στο τέλος και τίποτα άλλο. Σε κοροϊδεύουν μες τα μούτρα σου κι αυτό δεν μ' αρέσει. 40 λεπτά παρλάρουν χωρίς λόγο κι στο τέλος γίνεται κάτι συγκλονιστικό που σε κάνει να περιμένεις το επόμενο.

CineTV-world είπε...

1. Το Battlestar μπορεί να είναι καλή σειρά, απλά δεν είναι για μένα... όπως σου έχω πει: δεν μπορώ τις διαστημικές (κι ας είναι και δραματικές) σειρές, να φανταστείς πως Star Trek δεν έχω δει ποτέ... Θα μου πεις πως δεν έχουν καμία σχέση, αλλά και πάλι...

2. Παραήταν γελοίο να προσθέσω... Πάντως άλλη μια "παραξενιά" που έχω είναι ότι δεν βλέπω ποτέ κωμική σειρά (εξαιρούνται Simpsons και South Park). Οι κωμικές σειρές τελειωσαν για μένα από τότε που τελείωσε το Married With Children... Μετά τον Al Bundy κανένας!!! Δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν μπορώ να "επενδύσω" χρόνο σε κωμική σειρά!!! Πάντως κωμωδίες βλέπω (αγαπημένες μου είναι του Chaplin, των Pythons και του Peter Sellers-γενικά όλες οι πρόσφατες :/)... :/ :)

3. "Από Lost έχω δει την πρωτη σεζόν και κατά τη γνώμη μου εκεί έπρεπε να τελειώσει"

Λάθος, μέγα λάθος... κατά τη γνώμη μου (πάντα) η πρώτη σεζόν ήταν απλά καλή (δεν με ενθουσίασε καθόλου), αλλά από την πρώτη κιόλας σκηνή της 2ης σεζόν κόλλησα για τα καλά... πήρε τελείως άλλες διαστάσεις κι άρχισε να γίνεται όλο και πιο περίπλοκο το μυστήριο... Σοβαρά δεν έχεις δει καμία άλλη σεζόν;!;!; Είμαι σίγουρος πως αν κάτσεις και το δεις όλο κανονικά, το πιθανότερο είναι να αναθεωρήσεις...

"Σε κοροϊδεύουν μες τα μούτρα σου κι αυτό δεν μ' αρέσει"

Και πάλι διαφωνώ... αλήθεια γιατί έχεις τέτοια εντύπωση;;;

"40 λεπτά παρλάρουν χωρίς λόγο"

Ειλικρινά, δεν ισχύει κάτι τέτοιο... αν την πάρεις με τη σειρά τη... σειρά (τι έχω πει ρε ο άνθρωπος!!! :/) θα δεις πως όλα έχουν σημασία. Και στην τελική... να είσαι σίγουρη πως δεν είμαι απ΄τους ανθρώπους που κάθονται να δουν ανούσια-βαρέτα πράγματα.

CineTV-world είπε...

Ξέχασα να σε ρωτήσω:

4. Τη σκηνή την είδες; Κι αν ναι, πως σου φάνηκε;

Annie_Hall είπε...

1)Επιμένω για BSG. Εγώ ούτε Star Wars, ούτε Star Trek ούτε τίποτα. Είναι τελείως μακριά από τα γούστα μου. Όμως όλοι λέγαν πόσο γαμάτη είναι και είπα να την τσεκάρω. Μεγάλη ζημιά.

2)Δηλαδή δεν βλέπεις την καλύτερη κωμική σειρά μετά τα Friends; Μιλάω για το How I Met Your Mother! Ούτε Friends έχεις δει φανατικά;

3)Κάποια στιγμή θα το δω και το Lost, αλλά τώρα έχω πολλά να τελειώσω που με τραβάνε περισσότερο. Από φθινόπωρο να δω τι θα πρωτοπρολάβω βέβαια αλλά ίσως το δοκιμάσω. Δες όμως κι εσύ Battlestar, όλη τη σειρά και με τη σειρά :p και τα λέμε για το ποια είναι καλύτερη!

4)Ποια σκηνή; Αν λες για τη γαμάτη του Tarantino δεν έχει κυκλοφορήσει(χαζός είναι;). Αν λες για κάτι άλλο be more specific pls.

CineTV-world είπε...

2. Όχι και στις 2...!!! :/ :) Επίσης δεν παρακολουθώ ούτε ιατρικές (άρα ούτε House), ουτε δικαστικές (Boston Legal) και αστυνομικές (βλ. CSI)... Εξαίρεση αποτελεί το αριστουργηματικό The Shield που δεν ήταν μια απλή αστυνομική σειρά και που δυστυχώς τελείωσε τον περασμένο Νοέμβρη (γαμώτο)!!! :(

Διευκρίνιση:

Δεν πιστεύω πως δεν είναι καλές σειρές, απλά δεν είναι του γούστου μου...

3. Αν μου υποσχεθείς και συ πως θα δεις όλες τις σεζόν του Lost, σύμφωνοι... αν και είμαι 100% σίγουρος για το ποιά είναι η καλύτερη... :P ;)

4. Κοίτα λίγο το θέμα του συγκεκριμένου ποστ (αν είναι κολλημένος ο άνθρωπος!!!)... :P

Annie_Hall είπε...

Άρα δεν βλέπεις τίποτα :p Το Shield θα το δω μόλις τελειώσω με το BSG καθώς έχω ακούσει τα καλύτερα. Μου αρέσει που τα βλέπω εκ των υστέρων πάντως και μαζεμένα. Κολλάω περισσότερο.

"Δεν πιστεύω πως δεν είναι καλές σειρές, απλά δεν είναι του γούστου μου..."
Όλοι τα ίδια λέμε στην αρχή! Για πόσα πράγματα το έχεις πει στη ζωή σου και το πήρες πίσω; Πάντως το Dexter έστω πρέπει να το δοκιμάσεις.

Ήμουν σίγουρη ότι δεν κατάλαβα καλά, αλλά είπα να δοκιμάσω. Όχι δεν την είδα τη σκηνή γιατί ίσως κάποτε το δω και είναι κρίμα να χαλάσω την έκπληξη(αν είναι έκπληξη).

CineTV-world είπε...

1. Περίμενε να δεις το αφιέρωμα στις αγαπημένες μου σειρές (όλων των εποχών) και μετά να μου πεις ότι δεν βλέπω τίποτα... Πάντως με τις ιατρικές ψυχοπλακώνομαι, με τις δικαστικές και τις αστυνομικές βαριέμαι... γενικά βαριέμαι τις σειρές που έχουν αυτοτελείς ιστορίες... δεν γίνεται να κολλήσω με αυτοτελή επεισόδια (εξαίρεση αποτελούν π.χ. τα X-Files)... ;)

2. Δηλαδή μόνο για το The Shield άκουσες καλά λόγια; Για το Lost όχι; :P

3. "Όλοι τα ίδια λέμε στην αρχή! Για πόσα πράγματα το έχεις πει στη ζωή σου και το πήρες πίσω;"

Πολύ λίγες φορές έχει γίνει κάτι τέτοιο!!! Τόσες λίγες που δεν θυμάμαι ούτε μία... :/ :P

4. Για το Dexter είπα και στον W... δεν έχω πρόβλημα να το δω (αν και δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείται τόσο καλή σειρά!!!), απλά δεν βρίσκω πολλούς seeders... αλήθεια, από που κατεβάζεις σειρές;

5. "Ήμουν σίγουρη ότι δεν κατάλαβα καλά, αλλά είπα να δοκιμάσω"

Η προσπάθεια μετράει... ;)

6. "Όχι δεν την είδα τη σκηνή γιατί ίσως κάποτε το δω και είναι κρίμα να χαλάσω την έκπληξη(αν είναι έκπληξη)"

Αν σκοπεύεις πραγματικά να δεις κάποτε το Lost, καλύτερα που δε την είδες...

Annie_Hall είπε...

1)Τα x-files μόνο αυτοτελή δεν είναι!

2)Όσο περνάει ο καιρός για το Lost ακούω τα χειρότερα. Άλλοι το σταμάτησαν κι άλλοι το βλέπουν με πολύ τσαντίλα για να δουν τι θα γίνει παρακάτω. Γενικά απ'όσους το εκθίαζαν στην αρχή πολύ λίγοι έμειναν στα καλά λόγια κι αυτοί δεν έχουν πια το ίδιο ενθουσιασμό.

3)Εγώ επειδή έχω πολλά στερεότυπα στο κεφάλι μου το παθαίνω συνέχεια(κυρίως σε φαγητά και ταινίες).

4)Τσκ τσκ τσκ. Άκου κατεβάζω σειρές. Αυτά είναι του σατανά και θα καείς στην κόλαση αιώνια(κι ο W-ο Costello δεν είναι αυτός;-μαζί). Το gamato.info το δοκίμασες; Τα έχουν και μαζεμένα συνήθως εκεί. Άκουσα να λένε δλδ, εγώ δεν ξέρω!

Επιτέλους σχόλασα και πάω να δω True Blood. Το blog σου είναι γαμάτο για τη δουλειά :) Σήμερα δεν είχα και πολύ και την έβγαλα όλη μέρα εδώ.

CineTV-world είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
CineTV-world είπε...

1. Κάθε επεισόδιο δεν είχε και από ένα διαφορετικό φάκελο (βλ. υπόθεση); Εντάξει, κατά διαστήματα υπήρχε σύνδεση μεταξύ των υποθέσεων, αλλά ως εκεί... στο τέλος τα σύνδεσαν όλα μαζί λίγο βιαστικά κι επιπόλαια και αυτό ήταν... αλλά τις περισσότερες φορές δεν υπήρχε "To Be Continued" ούτε "Previously on The X-Files"...

2. Αν δεν μπορεί να εκτιμήσει το "μαγικό ταξίδι" ο άνθρωπος και ανυπομονεί να φτάσει στον "προορισμό"... αυτά παθαίνει!!! Κι όμως η σειρά προχωρά με αμείωτο ενδιαφέρον και σε κάθε σεζόν δίνει αρκετές απαντήσεις και ταυτόχρονα δημιουργεί περισσότερες απορίες, αλλά αυτή είναι η μαγεία της... αν έδιναν όλες τις απαντήσεις απ΄την αρχή δεν θα είχε απολύτως κανένα ενδιαφέρον... κι όσοι βαριούνται να βάλουν το μυαλό τους να σκεφτεί ή κουράζονται εύκολα από έξυπνες σειρές: Πρόβλημά τους. Πάντως να είσαι σίγουρη πως δεν υπάρχει πιο μαγικό, πιο ενδιαφέρον, πιο περίπλοκο και πιο έξυπνο ταξίδι απ'αυτό του Lost. Οι σεναριογράφοι, για μένα, είναι τελείως "τρελοί" (ιδιοφυίες), έχουν πάει σε τελείως άλλο επίπεδο συγγραφής σεναρίων, σε άλλη διάσταση, έχουν σκεφτεί τα απίστευτα... πραγματικά δεν ξέρω τι πίνουν, αλλά προφανώς δεν τους καίει καθόλου το μυαλό...!!!

4. Ήταν τελείως υποθετική η ερώτησή μου προφανώς... (ναι... ο Costello). Και γω άκουσα να λέει κάποιος μλκς πως το δοκίμασα το gamato και πως εκεί δεν βρήκα πολλούς seeders, αλλά εγώ δεν τον πίστεψα... βασικά δεν ήξερε τι έλεγε!!! Ακούς εκεί!!! Θύμωσα πραγματικά τώρα... :S :S :S :/ ;(

5. "Το blog σου είναι γαμάτο για τη δουλειά"

Αυτός ήταν ένας απ΄τους πιο βασικούς σκοπούς της δημιουργίας του άλλωστε... :/ ;) :)

lt.aldo raine είπε...

""Το blog σου είναι γαμάτο για τη δουλειά""

χαχαχα...έγραψες:}

Αυτός ήταν ένας απ΄τους πιο βασικούς σκοπούς της δημιουργίας του άλλωστε... :/ ;) :)

άντε δουλέψτε λίγο ρε...να πάει μπροστά αυτή η χωρα:}

""Όσο περνάει ο καιρός για το Lost ακούω τα χειρότερα""

εγώ πάλι ξέρω πολλούς που ο πέμπτος τους φάνηκε πολύ καλύτερος από τους άλλους.

CineTV-world είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
CineTV-world είπε...

1. "χαχαχα...έγραψες:}"

Εννοείται πως έγραψε ρε Brad!!! Αν δεν έγραφε πως θα διάβαζες το μήνυμά της;;; ;) ;) ;) :/

2. "άντε δουλέψτε λίγο ρε...να πάει μπροστά αυτή η χωρα:}"

Εμείς φταίμε δηλαδή που δεν πάει μπροστά το Ελλάντα...!!! :/ :/ ;(

3. "εγώ πάλι ξέρω πολλούς που ο πέμπτος τους φάνηκε πολύ καλύτερος από τους άλλους."

Πολύ καλύτερος μόνο απ΄τον πρώτο κύκλο (7/10) μπορεί να είναι... απ΄τον 2ο (9+/10) αρκετά καλύτερος, απ΄τον 3ο (9,5/10) λίγο καλύτερος και απ΄τον 4ο (9,5+/10) ελάχιστα καλύτερος...

lt.aldo raine είπε...

1. kriades:}

2. enoite

3. 1-10, 2-9, 3-8,5 4-9 kai 5-9,5

CineTV-world είπε...

1. Ότι πρέπει για καλοκαίρι δηλαδή... ;)

3. Δεν ήξερα ότι είσαι και συ Lostάκιας! Τόσο πολύ σου άρεσε η πρώτη σεζόν;!;!; Για μένα, όπως είδες, είναι με διαφορά η χειρότερη...

lt.aldo raine είπε...

kalokeri exoume??

3.toraaaa...to proto rantevou einai panta to kalitero...ase pou kapia fb itan toso korifea pou mporoun na ginoun tenia...

CineTV-world είπε...

"to proto rantevou einai panta to kalitero"

Προφανώς όχι πάντα...

ΥΓ: Ρε Brad γιατί γράφεις πάλι με αγγλικούς χαρακτήρες;

lt.aldo raine είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
lt.aldo raine είπε...

είναι, είναι...

για να κάνω διεθνείς καριέρα:}

Annie_Hall είπε...

"για να κάνω διεθνείς καριέρα"

Καλό :)

Το πρώτο ραντεβού ΔΕΝ είναι πάντα το καλύτερο. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όσοι βλέπουν Dexter και True Blood με νιώθουν!

CineTV-world είπε...

Σιγά το καλό!!! Ήταν λίγο ζεστό για καλοκαίρι και τέτοια εποχή προτιμώ τις κρυάδες... ;(

Πολλές φορές (αν όχι τις περισσότερες), τα πρώτα ραντεβού είναι και τα πιο αμήχανα...

Δημοσίευση σχολίου